Burnley – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:2 (4:2 po pen.) | Preston – Liverpool 0:2 (kon.)
Stoke – Brentford 1:2 (kon.) | West Ham – Manchester City 0:0 (5:3 po pen.)
konec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Středa 27.10.2021, 20:45 • Turf Moor, Burnley • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Tottenham se po dvou porážkách v řadě vrací zpět na vítěznou dráhu, když v osmifinále Anglického ligového poháru porazil Burnley. O osudu utkání rozhodl jeden jediný gól, který po přestávce vstřelil Lucas Moura. Konečný výsledek. Burnley FC 0 Tottenham Hotspur 1. (22:40:16)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Son Heung-Min zdržoval rozehrávku rohového kopu společně s Harrym Kanem a sám viděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Harry Kane se mohl řítit sám na bránu, Nick Pope ale vyběhl daleko ze své brány a u míče byl jako první.
     
    90+2
    Burnley má stále čas na to, aby ještě zápas poslalo do penaltového rozstřelu, jenže Tottenham skvěle napadá rozehrávku domácích fotbalistů. Spurs vedou těsně 1:0.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Joe Rodon.
     
    88
    Erik Pieters se dostal k odvrácenému míči po centru z rohového kopu a na hranici šestnáctky napřáhl k pohotovému halfvoleji, který poté zamířil nad bránu.
     
    85
    Ashley Barnes teď mířil přízemní střelou zpoza šestnáctky k pravé tyči, Pierluigi Gollini byl ale připraven a jeho pokus zastavil! Dobrý zákrok.
     
    84
    Ben Mee posílal do šestnáctky z levého křídla dlouhý diagonální pas, který uprostřed pokutového území zalepil jeden z obránců Spurs a míč poté odkopl pryč.
     
    83
    Po přestávce je zápas mnohem atraktivnější a konečně přichází i šance. Lucas Moura otevřel střelecký účet dnešního zápasu a poté mohl skórovat ještě jednou.
     
    82
    Tottenham rozjel nádhernou kombinační akci a zpoza šestnáctky mohl vypálit Son Heung-Min, na střelu si ovšem netroufl a hosté vzápětí míč ztratili. Stav 0:1.
     
    80
    Burnley je inkasovaným gólem poznamenáno a každou "spornou" situaci v šestnáctce nyní vidí jako penaltu.
     
    79
    Ashley Barnes se chtěl dostat do zakončení hlavou v blízkosti pravé tyče po centru ze standardní situace, jenže se mu to nepovedlo a skončil na hrací ploše.
     
    75
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Maxwel Cornet.
     
    75
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jóhann Gudmundsson, přichází Aaron Lennon.
     
    74
    Emerson Royal se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče, jenže z ostrého úhlu vzápětí zamířil pouze do náruče připraveného brankáře. Nick Pope míč snadno lapil.
     
    71
    Lucas Moura mířil prudkou střelou z pravé strany šestnáctky ke vzdálenější levé tyči, Nick Pope ale vytáhl skvělý zákrok a jeho prudký pokus vyrazil!
     
    70
    Connor Roberts šlápl zezadu na levý kotník Harrymu Kaneovi a klidně mohl být vyloučen. Žlutá karta stačí.
    68. Lucas MOURA - 0:1
     
    68
    Tottenham právě vstřelil branku!
    LUCAS MOURA si naběhl uprostřed šestnáctky na nádherný centr Emersona Royala z pravé strany a ještě lepší hlavičkou o zem vymetl levý horní roh brány! Stav 0:1. Asistence: Emerson Royal.
     
    66
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Oliver Skipp, přichází Tanguy Ndombelé.
     
    66
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Son Heung-Min.
    65. Giovani Lo Celso se ocitl sám před Nickem Popem! Neuspěl
     
    65
    Giovani Lo Celso si naběhl na krásnou diagonální přihrávku od Harryho Kanea a z pravé strany šestnáctky chtěl zamířit pod břevno, jenže Nick Pope ho v tváří v tvář dokázal skvěle vychytat!
     
    63
    Tottenham už připravuje střídání a do hry se chystá vstoupit Heung-min Son. Již v průběhu prvního poločasu přišel na hřiště Lucas Moura, ten už ale není tolik vidět.
     
    61
    Už to vypadalo na první střelu Tottenhamu mezi tři tyče, hosté se ale na hranici šestnáctky k zakončení nedostali a míč ztratili. Spurs mají územní převahu bez šancí.
     
    60
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Ashley Barnes.
     
    60
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Matěj Vydra, přichází Chris Wood.
     
    57
    Problémem Burnley dnes je, že jakmile se dostane k pokutovému území soupeře, tak schází nějaká překvapivá finální přihrávka, která by nepřinesla šanci.
     
    56
    Burnley se prezentuje velice sympatickým výkonem a nyní obléhalo pokutové území Tottenhamu, poté ale přišel útočný faul jednoho z domácích hráčů. Stále 0:0.
     
    54
    Pokud by dnešní utkání skončilo remízou, šlo by se rovnou do penaltového rozstřelu. Snad ale padne gól.
     
    52
    Burnley využilo volného prostoru na levém křídle a po přetaženém centru se dostal na vzdálenější pravé tyči k hlavičce Jay Rodriguez, jeho pokus ale nemířil na bránu.
     
    50
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém ukončily první poločas vyrovnaného duelu. Zatím jsme neviděli ani jednu velkou šanci.
     
    49
    Už jsem sledoval Tottenham v akci mnohokrát, ale dnes jako by hráči nebyli ve své kůži. Přitom úvod sezóny měli Spurs skvělý, když třikrát vyhráli o jeden gól a udrželi nulu.
     
    48
    Tottenham předvedl v úvodu druhého poločasu pěknou kombinační akci a po centru z levé strany se málem na vzdálenější pravé tyči dostal do zakončení Harry Kane.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    Na Turf Moor zatím sledujeme hodně nezáživný fotbal. Tempo sice hra měla, jenže brankových příležitostí se fanoušci nedočkali, pouze jejich náznaků. Skóre po prvním poločase. Burnley FC 0 Tottenham Hotspur 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    43
    Harry Kane mohl skórovat po prodlouženém centru z rohového kopu na vzdálenější pravé tyči, volej se mu ale nepovedl a míč zamířil vysoko nad domácí bránu.
     
    41
    Lucas Moura se řítil na ose hřiště do rychlého protiútoku a na pravé straně šestnáctky mohl najít Harryho Kanea, jenže ho úplně ignoroval. Obrovská možnost zahozena.
     
    38
    Steven Bergwijn si hodil míč v blízkosti šestnáctky rychle na pravačku a na levé straně rychle vypálil zpoza pokutového území, jeho střela ale byla zablokována.
     
    35
    V pokutovém území Burnley se nepříjemně střetla trojice hráčů, z nichž dva byli domácí. Erik Pieters zůstal ležet na hrací ploše a bude muset být ošetřován.
     
    32
    Cristian Gabriel Romero udělal velkou chybu v obraně a Jay Rodriguez se málem řítil sám na bránu, Pierluigi Gollini ale vyběhl ze své brány a míč před ním ukryl v koši.
     
    31
    Giovani Lo Celso se tedy postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho rána byla prudká, problémem ale bylo, že skončila pouze na dobře postavené zdi Burnley.
     
    29
    Lucas Moura výrazně oživil hru Tottenhamu a nyní byl těsně před šestnáctkou stažen k zemi. Spurs budou rozehrávat volný přímý kop z nebezpečné pozice.
     
    26
    Střídající Lucas Moura založil na pravém křídle pěknou akci Tottenhamu a po centru ze strany to vypadalo na pohotový volej, Steven Bergwijn ale míč minul. Škoda.
     
    25
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Lucas Moura.
     
    20
    Burnley z následné standardní situace nic kloudného nevytěžilo a zatím čekáme na první šanci dnešního zápasu, který je zatím hodně vyrovnaný a bezbrankový.
     
    19
    Matěj Vydra podstoupil u levé postranní čáry dlouhý souboj tělo na tělo a podařilo se mu pro Burnley vybojovat standardní situaci, která přijde za okamžik.
     
    18
    Domácí Connor Roberts rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a jeho následný centr téměř od půlící čáry byl odvrácen. Obrany zatím vyčnívají nad útoky.
     
    15
    Tottenhamu se na útočné polovině hřiště vůbec nedaří. Buď přijde nepřesná finální přihrávka nebo zbytečná ztráta ve středu hrací plochy. Skóre utkání je 0:0.
     
    13
    Burnley si vytvořilo velký tlak a po centru z rohového kopu se domácí dožadovali odpískání penalty kvůli držení, Nathan Michael Collins ale faulován nebyl.
     
    10
    Útočník Harry Kane si nabíhal do šestnáctky na velice nebezpečný pas z levé strany hřiště, jenže měl k míči o něco dále, než by potřeboval, a sebral ho Nick Pope.
     
    9
    Úvod utkání je dnes zatím z obou stran hodně opatrný. Burnley ovšem hraje velice sympaticky a nedostává se pod tlak. Naopak, snaží se Tottenham zatlačit do vápna.
     
    6
    Giovani Lo Celso se pokoušel uvolnit na levém křídle stažením míče pod sebe, jenže narazil do protihráče, který ho o míč snadno připravil. Z útoku Spurs nebylo nic.
     
    4
    Harry Kane dal o sobě poprvé vědět, když na levé straně šestnáctky vypálil z úhlu a jeho střela minula vzdálenější pravou tyč. Nick Pope mohl zůstat v klidu.
     
    3
    Matěj Vydra sprintoval na pravou stranu šestnáctky za dalším dlouhým kolmým pasem, jenže Pierluigi Gollini rychle vyběhl ze své brány a u míče byl jako první.
     
    1
    Utkání teď bylo zahájeno a Nick Pope hledal dlouhým odkopem od vlastní brány českého útočníka Matěje Vydru, ten byl ale dobře pokryt a Tottenham získal míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Burnley FC: Pope – Roberts, Collins, Mee (C), Pieters – Gudmundsson, Brownhill, Cork, McNeil – Rodriguez, Vydra.
    Náhradníci: Norris – Wood, Barnes, Bardsley, Cornet, Long, Lennon, Westwood, Taylor.

    Tottenham Hotspur: Gollini – Emerson, Sánchez, Romero, Davies – Skipp, Hojbjerg – Lo Celso, Bergwijn, Gil – Kane (C).
    Náhradníci: Austin – Lucas Moura, Ndombelé, Rodon, Dier, Tanganga, Son, Reguilón, Doherty.

    Rozhodčí: Peter Bankes.
     
    Tottenham Hotspur

    Tottenham měl fantastický vstup do sezóny, když vyhrál třikrát za sebou a neinkasoval jediný gól, poté se mu ale přestalo dařit a proti Burnley se bude snažit ukončit sérii dvou proher. Spurs prohráli na evropské scéně v Arnhemu a poté na hřišti West Hamu. Matt Doherty a Ryan Sessegnon by se mohli vrátit zpět do sestavy po zranění. Tottenham jinak nehlásí žádné zraněné hráče.
     
    Burnley FC

    Burnley zatím prožívá tragickou sezónu, když v Barclays Premier League ještě nedokázalo ani jednou zvítězit. Pro Seana Dyche může být alespoň útěchou, že jeho svěřenci v předchozím kole FA Cupu porazili Rochdale přesvědčivě 4:1. Hráč Ben Mee je stále mimo hru kvůli pozitivnímu testu na COVID-19, zatímco Dale Stephens bude chybět vinou zranění. Suspendován není nikdo.
     
    Na Turf Moor se ve středu večer odehraje souboj dvou týmů, kterým se v letošní sezóně příliš nedaří. Burnley hostí ve 4. kole Anglického ligového poháru Tottenham a vzájemná bilance hovoří pro Spurs, kteří vyhráli tři z posledních pěti utkání, zatímco Burnley vyhrálo pouze jednou. Oba týmy chtějí velmi zvítězit a udělat progres.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Reiner

    Branky: 68. Moura

    Karty:   70. Roberts (BLY) – 90+4. Heung-Min (TOT)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:11.
    Burnley FC: Pope – Roberts, Collins, Mee (C), Pieters – Gudmundsson (75. Lennon), Brownhill, Cork, McNeil (75. Cornet) – Rodriguez (60. Barnes), Vydra (60. Wood).
    Náhradníci: Norris – Wood, Barnes, Bardsley, Cornet, Long, Lennon, Westwood, Taylor.

    Tottenham Hotspur: Gollini – Emerson, Sánchez, Romero, Davies – Skipp (66. Ndombelé), Hojbjerg – Lo Celso (89. Rodon), Bergwijn (66. Son), Gil (25. Moura) – Kane (C).
    Náhradníci: Austin – Lucas Moura, Ndombelé, Rodon, Dier, Tanganga, Son, Reguilón, Doherty.

    Rozhodčí: Peter Bankes
    bahis siteleri