Kairat – Interobal Plzeň 3:3 (kon.) | Ťumeň – Pesaro 3:2 (kon.)
konec
AFC Kairat Almaty
3:3 (1:0)
SK Interobal Plzeň
Středa 27.10.2021, 17:30 • RDS Stadium , Rimini • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    19. října 2011 odehrála fotbalová Plzeň největší utkání své dosavadní historie na Camp Nou. O rovných deset let později zažije futsalová Plzeň svou premiéru v Lize mistrů a hned na úvod se střetne s kazašským gigantem Kajratem Almaty.
     
    AFC Kajrat Almaty
    Vítěz Ligy mistrů z let 2013 a 2015 je obrovským papírovým favoritem skupiny hrané v italském letovisku Rimini. Kajrat je hegemonem kazašské futsalové scény a disponuje naturalizovanými Kazachy Higuitou, Douglasem či Taynanem. Higuita platí za jednoho z nejlepších brankářů planety s výbornou hrou nohama. Zmiňovaného Douglase si mohou čeští futsaloví příznivci pamatovat z působení v Chrudimi. Po odchodu z české ligy nebyl Douglas daleko od toho, aby přestoupil do Barcelony.

    Všechny tři uvedené pojí skutečnost, že se vám mohou vybavit při vzpomínce na kvalifikaci o postup na MS 2021 v Litvě. Kazaši byli v sobotu půl minuty od toho, aby museli hrát baráž, ale utekli hrobníkovi z lopaty. V neděli porazili v přímém souboji český tým. V jeho brance nastoupil i gólman Interobalu Ondřej Vahala. Je obecně známo, že pro Vahalu je Higuita vzorem. Každopádně dnes proti svému idolu nenastoupí. Higuita je totiž mimo hru a powerplay Kajratu s gólmanem tak podle všeho dnes čekat nemůžeme. Jinak Kazaši následně na MS postoupili až do semifinále, kde prohráli až v prodloužení v Portugalskem a v duelu o bronz nestačili na Brazílii. V dresu Kazachstánu se kromě tohoto tria představili náhradní gólman Serikov a z pole Akbalikov, Nurgožin, obránce Orazov a pivoti Tursagulov s Jessenamanovem.

    Jinak co se týče Kajratu, tak ten se v posledním ročníku Ligy mistrů probojoval do Final8. To se hrálo v chorvatském Zadaru. Ve čtvrtfinále na palubovce, kde absolvovala česká reprezentace první zápas památné baráže o letošní světový šampionát, přehrál Benficu 6:2. V semifinále ale podlehl Barceloně 2:3.
     
    SK Plzeň
    Plzeň musí kvůli regulím UEFA vystupovat oficiálně jako SK Plzeň a nikoliv SK Interobal Plzeň. To je ale naprostá maličkost. Západočeši si dnes splní velký sen. Ještě v sezoně 2014/15 hráli druhou ligu. Pak se ovšem klub mravenčí prací dostal až do pozice, kde se stává hlavním dodavatelem pro českou reprezentaci. Trenér Kopecký se může spoléhat na šest českých reprezentantů. Plzeňský úspěch ještě posiluje fakt, že Interobal má mužstvo postavené na odchovancích.

    Plzeň se postupnými kroky a nastavenou koncepcí dostala až do Champions League. Víceméně od jara 2017 a návratu Tomáše Vnuka z hostování v Benagu přiváděla průměrně jednoho hvězdného reprezentanta za sezonu. V létě 2018 se vrátil Lukáš Rešetár platící za jednoho z největších českých profesionálů. Poté, co se vykurýroval z těžkého zranění kolene a dovedl Interobal k historickému titulu, tak se dočká Ligy mistrů v dresu druhého českého celku. Jedenáctinásobný český mistr již absolvoval Champions League několikrát v barvách Chrudimi. Ligu mistrů si při svém angažmá ve Spartě vyzkoušeli Ondřej Vahala a Michal Seidler.

    Historicky nejlepší český reprezentační střelec, společně s Martinem Dlouhým, hraje po MS v Litvě ve velké pohodě. V souboji s Žabinskými Vlky se prosadil hned pětkrát a přispěl tak k plzeňské kanonádě 15:2, následně v generálce na Ligu mistrů pomohl Plzni dvěma góly k výhře 5:2 na hřišti Sparty. Mimochodem Seidler dnes nenastoupí se svým klasickým číslem 41, protože podle pravidel UEFA nemůže hráč do pole nosit větší číslo než 18. S krátkodobou výměnou čísla se tak musí ještě vypořádat Jan Havel, Dušan Künstner, Michal Štrajt a náhradní gólman Jakub Luhový.
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Kajrat Almaty: Serikov – Akbalikov, Tursagulov, Douglas (C), Orazov – Edson, Rangel, Jesenamanov, Favero, Vitao, Dossov.

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Buchta, Vnuk, Holý, Seidler – Rick, Rešetár (C), Kozár, Zdráhal, Štrajt, Havel, Künstner.

    Rozhodčí: Christodoulis (GRE), Ciobanu (ROU) – Colak (TUR).
     
    Plzeň nastoupí do zápasu se sedmnáctinásobným kazašským mistrem bez náhradního gólmana Jakuba Luhového a do Itálie neodcestoval ani nemocný asistent trenéra Tomáš Štverák. Jinak, co se týče hráčů do pole, tak je Plzeň kompletní.
     
    V porovnání s generálkou na Spartě nominoval trenér Kopecký naprosto identickou sestavu. Tomáš Buchta nahradí v první čtyřce obranáře Jana Havla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:45
    Střelu Holého vyrazil brankář Serikov.
     
    01:51
    Seidler autorem dalšího plzeňského zakončení, ale Serikov byl znovu připraven.
     
    02:55
    Akbalikov a Tursagulov v krátkém sledu prověřili brankáře Vahalu, ten podržel Plzeň.
     
    04:33
    Edsonova střela letěla vedle plzeňské brány, rozehrávat bude Vahala.
     
    05:02
    Zdráhal poslal střelu jen do obránce.
     
    05:54
    Následovala střela Diega Favera, který si vynutil zákrok Ondřeje Vahaly.
     
    06:05
    Tomáš Buchta střílel mimo branku kazašského celku.
     
    06:06
    Tomáš Vnuk pak kopal rohový kop, ale Plzeň neohrozila gólmana Serikova.
     
    06:50
    Albert Akbalikov pálil vedle brány, následně byl pískaný jeho faul na Michala Holého, první akumovaný faul duelu.
     
    07:38
    Tentýž hráč fauloval Gabriela Ricka, Michal Seidler si postavil standardní situaci a následně vypálil Michal Holý do soupeře. Uvidíme ovšem rohový kop Tomáše Vnuka.
     
    08:08
    Plzeň nevystřelila a z kontru musel zasahovat Vahala proti Douglasovi, o chvíli později se jeden z hostujících hráčů vložil do zakončení Tursagulova.
     
    08:23
    Dauren Tursagulov si nepřišel na Ondřeje Vahalu v plzeňské bráně.
     
    08:58
    Tursagulov vzal roh, Douglas pálil mimo branku.
     
    09:38
    Při střídání druhé plzeňské čtyřky vybojoval západočeský celek rohový kop, to byla záležitost pro Petera Kozára, následně byl jeho krajan Gabriel Rick zablokovaný.
     
    10:01
    Plzeň vydržela při své historické premiéře proti Kajratu Almaty v úvodních deseti minutách bez akumovaného faulu, což je rozhodně cenná skutečnost.
     
    10:55
    Západočeši srazili střelu Diega Favera, Ondřej Vahala tak zasahovat nemusel.
     
    11:11
    Vahala se zapojil do hry nohama, ale jeho střela neprošla k Serikovovi.
     
    12:04
    Rangel se objevil na hrací ploše, brazilský futsalista nasměřoval své zakončení vedle brány posledního českého mistra.
     
    12:47
    Naturalizovaný Brazilec a jeden z nejlepších obránců planety Douglas se ujal exekuce rohu, jeho kolega z kazašské reprezentace Tursagulov napálil protihráče.
     
    13:04
    Kajrat Almaty nadále vede proti nováčkovi Ligy mistrů ve statistice akumovaných faulů 2:0.
     
    13:43
    Douglas zastavil Michala Holého způsobem nedovoleným a standardní situaci kope Gabriel Rick, na fauly 3:0.
     
    14:30
    Ondřej Vahala se odhodlal k zakončení, ale jeho protějšek v bráně Kajratu vyrazil balón.
     
    14:58
    Jesenamanov střílel mimo branku a Plzeň tak stále neinkasovala.
     
    15:24
    Také střela Martina Zdráhala směřovala mimo branku, Kajrat bude hrát od Serikova.
     
    16:00
    AFC Kairat právě vstřelil branku!
    Bývalý hráč Chrudimi DOUGLAS otevírá skóre duelu a Plzeň tak inkasuje svůj historicky prvné gól v Lize mistrů od kazašského reprezentanta, jenž absolvoval nedávné MS v Litvě. Asistence: Edson.
    16:00 DOUGLAS - 1:0
     
    16:53
    Rangel hodlal přidat další gól, ale pálil vedle brány, balón si tak bere Ondřej Vahala.
     
    18:14
    Ondřej Vahala si připisuje zákrok proti Edsonovi, vzápětí míří Diego Favero mimo branku.
     
    18:41
    Serikov vystihl střelu Petera Kozára, kapitán slovenské reprezentace se neprosadil.
     
    19:13
    Vahala se nenechal překonat Edsonem, ten posléze přidal další pokus, ale českému reprezentačnímu brankáři pomohl bránící hráč.
     
    19:24
    Druhá čtyřka složená hlavně ze slovenských reprezentantů získala roh, po standardní situaci zahrané Peterem Kozárem vystřelil Martin Zdráhal, ale papírově domácí srazili jeho pokus.
     
    19:54
    V posledních sekundách prvního poločasu skončila střela Ondřeje Vahaly vedle brány.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Statistiky prvního poločasu
    Střely – 27:19
    Střely na branku – 6:6
    Střely mimo branku – 10:7
    Zblokované střely – 11:6
    Žluté karty – 0:0
    Akumované fauly – 3:1
     
    Plzeň prohrává po prvním poločase proti Kajratu Almaty jen o gól, když se jako jediný prosadil v čase 16:00 exchrudimský Douglas. Plzeň vyhrála proti sedmnáctinásobnému kazašskému mistrovi, co se týče počtu akumovaných faulů. V italském středisku Rimini zatím alespoň soudě podle statistik nepůsobí vůbec špatným dojmem. Uvidíme, co přinese druhý poločas.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:38
    Akbalikov zablokovaný, pak vytahoval Vahala pokus Douglase.
     
    21:02
    Další souboj zatím jediného střelce duelu s českým gólmanem vyústil v rohový kop.
     
    21:24
    Ondřej Vahala si nemůže stěžovat na nedostatek práce na začátku druhého poločasu, nyní si ale poradil i se střelou Alberta Akbalikova.
     
    21:50
    AFC Kairat právě vstřelil branku!
    Teď už Ondřej Vahala kapituluje po zakončení ALBERTA AKBALIKOVA a Plzeň prohrává 0:2.
    21:50 Albert AKBALIKOV - 2:0
     
    22:19
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Výborně! Odchovanec Plzně MICHAL HOLÝ skóroval po rohovém kopu Petera Kozára a je autorem historicky první trefy Interobalu v Lize mistrů. Po 100. startu v dresu národního týmu v osmifinále MS proti Španělsku přidává tak další významný milník. Asistence: Peter Kozár.
    22:19 Michal HOLÝ - 2:1
     
    23:10
    Tentokráte Serikov vyrazil střelu Holého., následně ještě střílel Vahala, ale bez úspěchu.
     
    23:12
    Tomáš Vnuk udělal druhý faul Plzně v tomto duelu a první ve druhém poločase, jeho obětí byl gólman Serikov.
     
    24:24
    Rangel s Edsonem se neprosadili a skóre se tak nemění.
     
    25:08
    Jako vždy střelecky aktivní brankář Ondřej Vahala přidal svůj další pokus, ale na rozdíl od zápasu na Spartě zatím nerozvlnil síť.
     
    25:27
    Vahala připraven proti střele Diega Favera.
     
    26:01
    AFC Kairat právě vstřelil branku!
    Teď už byl český reprezentační brankář krátký na DIEGA FAVERA a brazilským futsalistou odskakuje hegemon kazašského futsalu znovu na rozdíl dvou branek. Asistence: Dauren Tursagulov.
    26:01 Diego FAVERO - 3:1
     
    26:41
    Michal Holý kopal standardní situaci po faulu Edsona na Gabriela Ricka, krátce poté zakončil Tomáš Vnuk mimo branku.
     
    27:13
    Vahala vyrážel střelu Daurena Tursagulova a člen první kazašské reprezentační čtyřky tak nepřidal druhý kanadský bod ve druhém poločase.
     
    27:30
    Čingiz Jesenamanov fauloval Tomáše Buchtu, po zákroku na hrdinu druhého finále s Chrudimí se Kajrat ubránil.
     
    28:59
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Zase roh Petera Kozára a zase přesný zásah! Tentokráte dostává Plzeň na kontakt MICHAL SEIDLER. Asistence: Peter Kozár.
    28:59 Michal SEIDLER - 3:2
     
    29:05
    Martin Zdráhal (Plzeň) dostává žlutou kartu za faul na Edsona, první karta v tomto duelu, na fauly tím pádem 2:2.
     
    29:07
    Z nařízené standardní situace pálil Rangel vedle brány.
     
    29:45
    První střela Martina Zdráhala skončila zákrokem Serikova, dorážka slovenského reprezentanta šla mimo branku.
     
    31:09
    Diego Favero si vynutil zákrok Ondřeje Vahaly, stav se nemění.
     
    32:18
    Střelu Douglase poslala Plzeň na rohový kop, po něm zastavil Ondřej Vahala zakončení Diega Favera.
     
    33:15
    Orazov, jeden z řady kazašských reprezentantů v dresu Kajratu, střílel do Ondřeje Vahaly.
     
    33:24
    Douglasova střela byla zablokovaná a z protiútoku zakončoval Martin Zdráhal mmo branku.
     
    34:12
    Vahalova střela skončila na obránci, Serikov nezasahoval.
     
    34:15
    Po Vnukově rohu práskl do balónu Michal Seidler, ale Serikov odmítl jeho druhou trefu v zápase a plzeňské vyrovnání.
     
    35:24
    Uvidíme roh Plzně.
     
    35:49
    Kopal jej Peter Kozár, ale zatím nepřidal svou třetí asistenci v zápase, vzápětí vypálil Vnuk, ale Serikov jen sledoval dění před sebou.
     
    36:34
    Holý poslal svou střelu do obránce, stejně jako Vnuk. Pak ještě pálil Seidler, Serikov vyrazil jeho zakončení.
     
    37:33
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    To je neskutečné! Plzeň je 2,5 minuty od prvotřídní senzace! TOMÁŠ VNUK se prosazuje při powerplay a Plzeň dotahuje dvougólové manko. Asistence: Michal Seidler.
    37:33 Tomáš VNUK - 3:3
     
    38:20
    Tomáš Vnuk minul branku, následovala zablokovaná střela Edsona.
     
    38:46
    Vnuk vypálil, Serikov vytahoval míč na roh a ten sám rozehraje nejlepší hráč 1. FTSAUL ligy v loňské sezoně.
     
    39:11
    Příležitost Michala Seidlera přinesla další roh pro Tomáše Vnuka.
     
    39:22
    Obrana Kajratu Almaty srazila zakončení Lukáše Rešetára, Plzeň pobývá v poslední minutě na své útočné polovině.
     
    39:48
    Tomáš Vnuk fauloval Tursagulova a je nařízený volný přímý kop pro Douglase, na fauly 2:3.
     
    Konec zápasu.
     
    41 let po Zázraku na ledě nastává Zázrak na palubovce! Plzeň senzačně remizuje s Kajratem Almaty 3:3 při své historické premiéře v Lize mistrů, ačkoliv dvakrát prohrávala o dvě branky! Tady se, vážení, píše historie!
     
    Futsalisté Plzeň dokázali něco, co se zdálo nemožné. Interobal si připisuje možná nejcennější výsledek v historii. Tomu se nechce věřit, ale prostě je to realita a povedlo se. Těžko říci, k čemu přirovnat tento milník Radka Loba a spol. Možná, že je to ještě větší senzace než remíza fotbalové Slavie na Barceloně před dvěma lety i s ohledem na to, že Plzeň prohrávala 0:2 a pak 1:3. Na to se ještě na jaře 2015 chodilo v Plzni na druhou ligu...
     
    Plzeň nepůsobila zatím herně nejlepším dojmem, ale tenhle výsledek je pro ni obrovskou psychickou vzpruhou pro zbytek sezony i s přihlédnutím k tomu, že sport je hlavně o hlavě. Tohle Plzeň opravdu hodně nabudí. Je to asi ta nejlepší pozvánka třeba i na šlágr čtvrtfinále poháru SFČR proti Teplicím, které se v Plzni odehraje přesně za týden.
     
    Kajratu sice chyběl kvůli kartám Higuita, ale na to se už historie nikdy ptát nebude. Plzeň si rozdělí body s horkým favoritem této skupiny. Přitom šéf klubu Radek Lobo hovořil v ohlasu pro Českou televizi při zápase se Slavií, že Kajrat si hraje všude svou soutěž. S tím se rozhodně dá souhlasit, ale jenom to ještě zvýrazňuje obrovský plzeňský úspěch.
     
    Plichtu zajistil Tomáš Vnuk při závěrečné powerplay. K remíze také přispěl Peter Kozár dvěma asistencemi. Plzeň na jednu straun může slavit, ale na stranu druhou – už zítra ji čeká v Rimini druhý duel proti Pesaru, poslednímu italskému mistrovi a zopakovat tento neskutečný výkon bude hodně těžké.
     
    Statistiky druhého poločasu
    Střely – 22:27
    Střely na branku – 12:15
    Střely mimo branku – 4:6
    Žluté karty – 0:1
    Akumované fauly – 2:3
     
    Statistiky zápasu
    Střely – 49:46
    Střely na branku – 18:21
    Střely mimo branku – 14:13
    Zblokované střely – 17:12
    Žluté karty – 0:1 (30. Zdráhal)
    Akumované fauly v zápase – 5:4
     
    Plzeňská skupina pokračuje již za hodinu duelem mezi Ťumení a Pesarem.

    Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (19:26:04)

    Vít Muzikář

    Branky: 16. Douglas (Edson), 22. Akbalikov, 27. Favero (Tursagulov) – 23. Holý (Kozár), 29. Seidler (Kozár), 38. Vnuk (Seidler)

    Karty:   30. Zdráhal (PLZ)


    AFC Kairat Almaty: Serikov – Akbalikov, Tursagulov, Douglas (C), Orazov – Edson, Rangel, Jesenamanov, Favero, Vitao, Dossov.
    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Buchta, Vnuk, Holý, Seidler – Rick, Rešetár (C), Kozár, Zdráhal, Štrajt, Havel, Künstner.

    Rozhodčí: Christodoulis (GRE), Ciobanu (ROU) – Colak (TUR)
    bahis siteleri