AC Milán – Porto 1:1 (kon.) | Real Madrid – Šachtar 2:1 (kon.) | Sporting – Besiktas 4:0 (kon.)
Dortmund – Ajax 1:3 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Inter 1:3 (kon.) | Manchester City – Club Bruggy 4:1 (kon.)
RB Lipsko – PSG 2:2 (kon.) | Liverpool – Atlético 2:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:2 (1:2)
Paris Saint-Germain
Středa 03.11.2021, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u Ligy Mistrů, která ve skupinové fázi začíná odvetami. V rámci skupiny A na sebe narazí RB Lipsko a Paris Saint-Germain FC.
     
    V dnešním souboji náš čeká nejlepší evropský fotbal, i když Lipsko zatím v Lize Mistrů nezáří! Německý celek se nachází na čtvrtém místě, když všechny souboje prohrálo, a tak potřebuje rychle zabrat, jinak by se nemuselo objevit v jarní části evropských pohárů. Red Bull na třetí Bruggy ztrácí už čtyři body, a tak se mu trochu vzdálila také Evropská liga. Lipsko tak nic nemá ve svých rukách a potřebovalo by ideálně všechno vyhrát. Podaří se mu z mrtvých vstání? Na druhém pólu tabulky se zase nachází Paris Saint-Germain! Francouzské mužstvo získalo sedm bodů, když přehrálo právě Lipsko a Manchester City. Jediné body pak ztratilo s belgickým soupeře, s ním zaznamenal jen dělbu bodů. Ofenzivní část PSG začíná nacházet svou tvář a vypadá to, že Leo Messi našel své pevné místo na pozici číslo deset. Ovšem v posledních dnech se objevují zprávy, že Sergio Ramos nebude schopen nastupovat ve formě, jakou měl v Realu Madrid. A tak se zdá, že se možná blíží jeho předčasné ukončení smlouvy.
     
    Oba celky se naposledy utkaly v rámci třetího kola Ligy Mistrů skupiny A. V gólově bohatém střetnutí se z těsného vítězství radovalo PSG, když ve čtyřiasedmdesáté minutě proměnil pokutový kop Leo Messi. 47 359 diváků pak sledovalo, jak tento hvězdný hráč přenechal v nastavení penaltu Kylianu Mbappému a odmítl tak vsítit první hattrick v pařížském dresu. Francouzský klenot ovšem šanci ke skórování zahodil.

    Paris Saint-Germain FC – RB Lipsko 3:2 (1:1)

    Branky: 9. Mbappé, 67. Messi, 74. Messi (pen.) – 28. André Silva (Angeliño), 57. Mukiele (Angeliño).

    Držení míče: 64 % : 36 %. Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:19.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Hakimí, Marquinhos (C), Kimpembe, N. Mendes – A. Herrera (61. Wijnaldum), I. Gueye (61. Danilo Pereira), Verratti – Messi, Mbappé, Draxler (90. Kehrer).

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Klostermann (70. Gvardiol), Orban, Simakan (83. Y. Poulsen), Angeliño (83. Henrichs), Mukiele, Laimer, T. Adams, Haidara (62. Moriba), André Silva (83. Forsberg), Nkunku.
     
    Středeční utkání mezi Lipskem a PSG startuje od 21 hodin. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Mírným favoritem je francouzský celek, ovšem domácí potřebují nutně zvítězit. Kdo se bude po souboji radovat a čeká nás stejně bláznivý zápas jako v Paříži?
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu z Ligy Mistrů, duel startuje zhruba za pětačtyřicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Gvardiol – Mukiele, Laimer, T. Adams, Angeliño – Nkunku, Forsberg – André Silva.
    Náhradníci: Martínez – Haidara, Y. Poulsen, Szoboszlai, Olmo, Moriba, Novoa, Henrichs, Kampl.

    Paris Saint-Germain FC: G. Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Kimpembe, N. Mendes – Wijnaldum, Danilo Pereira, I. Gueye – Di María, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Navas, Letellier – Icardi, Dagba, Kurzawa, A. Herrera, A. Diallo, Draxler, Kehrer, Dina Ebimbe.

    Rozhodčí: Andreas Ekberg – Mehmet Culum, Stefan Hallberg (všichni SWE).
     
    Švédští rozhodčí přivedli základní jedenáctky na zelený pažit, což značí, že se blížíme k zahajovacímu výkopu. Znělka Ligy Mistrů právě dohrála, a tak začátku zápasu nic nebrání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Andreas Ekberg zahájil dnešní střetnutí a Lipsko začíná ve velkém stylu! Na pravé straně vápna se ocitl André Silva, který z úhlu vystřelil. Gianluigi Donnarumma vyrazil míč před sebe a Marquinhos si jej málem srazil do branky. Ovšem praporek rozhodčího šel nad hlavu a branka by stejně neplatila.
     
    2
    Německé mužstvo znovu kombinovalo na útočné polovině, ovšem Paris Saint-Germain se míče chopila a při protiakci byla zastavena faulem.
     
    3
    Brazilský kouzelník Neymar se tlačil před šestnáctku soupeře, ovšem na ose byl faulován Christopherem Nkunkuem. PSG rozehrálo velmi rychle, ale Kylian Mbappé vybojoval pouze autové vhazování.
     
    4
    RB Lipsko do dnešního střetnutí nastoupilo v bílých dresech, naopak francouzské mužstvo se obléklo do tradičně tmavě modré sady.
     
    5
    Domácí celek se vydal do akce, kterou zastavil praporek pomezního rozhodčího. Neymar je potřetí faulován, když jej tentokrát důsrazně dostoupil Willi Orban. Tomu se odpískání nelíbí, a tak ještě diskutuje s rozhodčím.
     
    6
    Nuno Mendes vysunul míč na levou stranu, kde pracoval Kylian Mbappé, jenž se utopil v kličkách, a tak si před něj dal tělo soupeř. Hra se následně otočila a zpoza vápna vystřelil Emil Forsberg, jenž mířil jen doprostřed brány.
     
    7
    Švédský rozhodčí po zákroku hostujícího brankáře přerušil hru, jelikož u postranní čáry zůstal ležet jeden z hráčů pařížského celku.
     
    8
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Obrovskou chybu na vlastní polovině udělal Ángel Di María, který dal těžkou zpáteční přihrávku, kterou nezpracoval Ašraf Hakimí. Míče se chopil André Silva, jehož centr zamířil na malé vápno, odkud hlavou uklidil míč do branky CHRISTOPHER NKUNKU. Ten gól neslavil, jelikož nezapomněl, kde ještě loni působil. Asistence: André Silva.
    8. Christopher NKUNKU - 1:0
     
    10
    Pokutový kop pro německý celek! Na hranici vápna byl míče zbaven Christopher Nkunku, ovšem balonu se chopil André Silva, jehož zezadu povalil na zem Danilo Pereira.
    10. Penaltový zákrok PSG
     
    10
    Žlutou kartu dostává Danilo Pereira (Paris Saint-Germain FC).
     
    12
    Červení býci do dvoubrankového náskoku neodskakují! K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný André Silva, který penaltu zahrál velmi špatně. Gianluigi Donnarumma zasáhl, když se vydal na správnou stranu.
    12. Penalta
     
    13
    Centr z levé strany byl sice sražený, jelikož dobře zahrál Danilo Pereira. K míči se ale dostal Konrad Laimer, jenž zamířil kousek vedle levé tyče. Domácí Lipsko je při chuti a cítí šanci na první body.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a PSG tahá za kratší konec provazu. Jeho hra je velmi pomalá, a když už to chce Neymar zrychlit, přijde faul Lipska.
     
    16
    Na druhé straně si za obranu německého soupeře nabíhal Kylian Mbappé, který by mohl jít sám na brankáře, ovšem praporek pomezního rozhodčího letěl ihned nad hlavu.
     
    17
    Hostující tým kombinoval na útočné polovině, avšak přihrávku na levé straně nezvládl Nuno Mendes. Lipsko se vydalo na druhou stranu, avšak Christopher Nkunku z pravé části vápna branku přestřelil.
     
    19
    A znovu se francouzský celek snažil přejít na útočnou polovinu, ovšem situaci na levé straně znovu nezvládl Nuno Mendes. Lipsko hru uklidňuje a svoji kombinaci začne od vlastního brankáře.
     
    20
    Dá se očekávat, že Paris Saint-Germain za chvíli změní svou formaci a bude hrát na tři obránce, což používá ve francouzské nejvyšší soutěži.
     
    21
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Z první velké příležitosti je srovnáno! Ve středu se kolem soupeře protáhl Neymar, který přihrál na levou stranu vápna. Kylian Mbappé zvedl hlavu a předal míč před branku, kde se v náběhu nacházel GEORGINIO WIJNALDUM, jenž překonal maďarského gólmana – 1:1. Asistence: Kylian Mbappé.
    21. Georginio WIJNALDUM - 1:1
     
    23
    Sledujeme perfektní utkání, které nestranného fanouška musí bavit! Na levé straně vápna se nacházel Emil Forsberg, který nastřelil soupeře. Do šestnáctky se hnal také Angeliño, jenž po zemi přihrával před branku, ale jeho snažení zastavil Marquinhos.
     
    25
    Druhým potrestaným hráčem zápasu je Tyler Adams (RB Lipsko), který u středové čáry sestřelil Ángela Di Maríu. Jednalo se o zákrok mimo hru, a tak se na hrací ploše strhla strkanice.
     
    26
    Ángel Di María stále leží na hrací ploše, a tak švédský rozhodčí přivolává lékařský tým Paris Saint-Germain. Domácí fanoušci reagují pískotem.
     
    27
    Celou situaci ještě prozkoumával VAR, ale o udělení červené karty tady řeč nemůže být. Ángel Di María konečně vstal, proto se může pokračovat v zábavném utkání.
     
    28
    Konrad Laimer si vynutil faul na útočné polovině, a tak se hlavičkáři Lipska přesunuli na hranici vápna PSG. Ovšem domácí ze standardní situace nedokázali nic vytěžit.
     
    29
    Dlouhý pas německého týmu mířil za obranu, kam se snažil naběhnout také André Silva. Jenomže z branky vyrazil Gianluigi Donnarumma, který potencionální nebezpečí odvrátil.
     
    30
    Švédský rozhodčí přiběhl k domácí lavičce, kde ukázal žlutou kartu trenérovi. Jesse Marsch (RB Lipsko) reagoval nepřiměřeně při faulu jeho hráče.
     
    32
    S kartami se přestává šetřit, další žlutou kartu uviděl Presnel Kimpembe (PSG).
     
    33
    Lipsko se pokusilo o přenesení hry na levou stranu, kde na balon nedosáhl Angeliño. PSG se zadarmo chopilo míče a Ašraf Hakimí může vhazovat.
     
    34
    Na pravou stranu si tentokrát seběhl Kylian Mbappé, který po souboji skončil na zeleném pažitu. Francouzský talent byl zřejmě faulován, ale rozhodčí je jiného názoru.
     
    35
    Dlouhý míč mířil na Georginioa Wijnalduma, který jej nezpracoval, jelikož ho atakoval soupeř. Lipsko začne další kombinační snažení od Pétera Gulácsiho.
     
    36
    Kombinace německého mužstva postupovala dopředu po pravé straně a přihrávku před branku chtěl dát Nordi Mukiele. Avšak výborně postavený Presnel Kimpembe odehrál na rohový kop.
     
    37
    K rohovému praporku přispěchal Emil Forsberg, jenž centrem nenašel žádného ze spoluhráčů. Ovšem Lipsko se chopilo míče a dál kombinuje na útočné polovině.
     
    38
    Konrad Laimer dal přihrávku na pravou stranu a postupoval dále do šestnáctky. Míč se k němu vrátil, ale následná patička pod sebe už byla nepřesná.
     
    39
    Na pravé straně vápna se objevil Georginio Wijnaldum, který zasekl míč a počkal na doplnění od spoluhráčů. V zadní části šestnáctky si nabíhal Ángel Di María, jehož pokus srazil soupeř na roh.
     
    40
    Paris Saint-Germain vstřelilo branku, která byla dle pomezního v ofsajdu. Ovšem opakované záběry vypadají trochu jinak! Celou situaci ještě posuzuje VAR.
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    VAR celou situaci prozkoumal a branka byla dosažena v rámci pravidel! Ángel Di María rozehrál rohový kop, který Marquinhos vrátil hlavou k levé tyči. Tam se nacházel GEORGINIO WIJNALDUM, který překonal bezmocného maďarského gólmana – 1:2. Asistence: Marquinhos.
    40. Georginio WIJNALDUM - 1:2
     
    42
    Na konci dvaačtyřicáté minuty se PSG snaží o držení míče, jelikož otočilo nepříznivý stav na svou stranu.
     
    43
    Pokud by střetnutí skončilo tímto výsledkem, tak PSG zůstane ve skupině A na prvním místě. Naopak Lipsko by ztratilo jakékoliv šance na postup do jarní fáze Ligy Mistrů.
     
    45
    Běží poslední minuta normální hrací doby prvního poločasu. Německé mužstvo stále kombinuje na útočné polovině, ovšem v šestnáctce si nedovoleném zákrokem vypomohl Konrad Laimer.
     
    45+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty navíc.
     
    45+2
    Lipsko alibisticky kombinovalo na útočné polovině, až o balon přišlo. Na druhou stranu se vydal Kylian Mbappé, jenž se řítil sám na brankáře. Ovšem jeho pokus mířil pod horní tyčku, ale Péter Gulácsi míč přizvedl nad branku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl hodně zábavy, ale také tři vstřelené góly! Lipsko lépe vstoupilo do zápasu a zásluhou Christophera Nkunkua šlo do vedení. Domácí dál tlačili na pilu a vybojovali pokutový kop, který zahodil sám faulovaný André Silva. Tento moment jako by definitivně varoval PSG, které okamžitě přidalo a dvěma góly otočil stav zápasu Georginio Wijnaldum. Doufejme, že po změně stran budeme pokračovat ve stejném stylu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Amadou Haidara.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, který rozehrála Paris Saint-Germain. Hostující mužstvo začalo kombinací ve vlastním vápně, kde muselo dávat pozor, jelikož rozehrávku napadali hned dva hráči.
     
    47
    Lipsko kombinovalo na levé straně útočné poloviny, odkud nepřesný centr vyslal Christopher Nkunku. Do akce mohl jít soupeř, avšak ve skluzu čistě zasáhl nově příchozí Amadou Haidara.
     
    48
    Konrad Laimer se snažil projít kolem soupeře, ovšem míč mu utekl těsně za postranní čáru. Vhazování se chopil Nuno Mendes, ale Kylian Mbappé poté nezpracoval balon.
     
    49
    Do pokutového území si naběhl Ángel Di María, který se nacházel v metrovém ofsajdu, a tak postupoval sám na brankáře. Ovšem Péter Gulácsi míč vytěsnil mimo branku, navíc by gól stejně neplatil.
     
    50
    Na zeleném pažitu ujely nohy Nordimu Mukielemu, a tak je povolán lékařský tým Lipska. Domácí hráč ze pomoci lékařů kulhá mimo hrací plochu.
     
    51
    Nordi Mukiele se vrací na zelený pažit, ale jeho pohyb nepůsobí zdravě. Uvidíme, zda se zdrží na hrací ploše déle, nebo jde jen o zkoušku.
     
    52
    Míče se chopil Amadou Haidara, který postupoval středem a už mohl střílet. Ovšem vymyslel přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kterou obrana PSG zachytila.
     
    53
    Ašraf Hakimí postupoval do útoku a vymyslel přihrávku na střed šestnáctky. Odtud přišla nahrávka na levou stranu, kde byl osamocený Kylian Mbappé, jenž z jasné příležitosti zamířil technickým pokusem mimo prostor tří tyčí.
     
    55
    Ve druhém poločase to vypadá, že francouzské mužstvo chce držet balon na kopačkách. Po přestávce už uteklo deset minut a PSG je stále v těsném vedení.
     
    56
    Na levé straně pracoval individuálně Konrad Laimer, který se chtěl prokličkovat až před branku, ovšem zastavil jej poslední Marquinhos. Následně přišel pokus z větší vzdálenosti, ale PSG míč zablokovalo.
     
    57
    Hned pětice hostujících hráčů postupovalo na trojici obránců. Míč putoval na osu hrací plochy, kde jej nezpracoval Neymar, který přihrávku dostal trochu na paty.
     
    59
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dominik Szoboszlai.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Yussuf Poulsen.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a vedení PSG nezměnil ani Mohamed Simakan. Domácí zadák si naběhl na centr, ovšem jeho hlavička přišla ze záklonu, a tak míč putoval vysoko nad branku.
     
    61
    Pas francouzského mužstva mířil po levé straně za obranu, ovšem Ángel Di María musel chvíli počkat, a tak jej doběhl soupeř, který situaci odehrál za postranní lajnu.
     
    62
    Dalším potrestaným hráčem je Nuno Mendes (PSG), který se dopustil faulu a poté ještě zbytečně odkopl míč.
     
    63
    Ve střelecké pozici na hranici šestnáctky se nacházel Neymar, který si míč chtěl posunout do vápna, což se mu ideálně nepovedlo, a tak zasáhli bránící soupeři.
     
    64
    Do obranné fáze se skvěle vrátil Neymar, jenž vybojoval míč. Na levé straně se rozeběhl "sprinter" Kylian Mbappé, který na brankáře postupoval ze strany. Jeho pokus pak ale zlikvidoval skvělým zákrokem Péter Gulácsi.
     
    65
    Znovu není vyrovnáno! Centr ze strany přizvedl Gianluigi Donnarumma. V zadní části šestnáctky číhal Angeliño, jenž zamířil po zemi do branky, ale skvěle postavený Marquinhos zaskočil za italského brankáře.
    65. Angeliño (RBL)
     
    67
    Na pravé straně se rozeběhl Ángel Di María, který už se dostával před soupeře. Ovšem do situace se přidal Mohamed Simakan, jenž byl úspěšný.
     
    69
    Na hranici šestnáctky míč do pravé strany posouval z jedné Yussuf Poulsen. Jenomže Konrad Laimer se do hry už nezapojil, jelikož francouzský soupeř situaci odvrátil za cenu rohového kopu.
     
    69
    Lipsko rozehrávalo rohový kop, který odvrátil brankář Gianluigi Donnarumma. Na druhou stranu se rozeběhl Georginio Wijnaldum, jehož zatažením za dres zastavil Mohamed Simakan (RB Lipsko), který uviděl žlutou kartu.
     
    71
    Dostali jsme se do poslední dvacetiminutovky a stále platí, že aris Saint-Germain je v těsném vedení.
     
    72
    Po delší době jsme mohli vidět kombinaci hostujícího mužstva na útočné polovině, ale přihrávku zachytil Yussuf Poulsen. Centr ze strany pak mířil před branku, kde nepřesně vystřelil Dominik Szoboszlai.
     
    73
    Lipko opět kombinuje na útočné polovině a centrem do vápna se prezentoval Konrad Laimer. Ovšem situace se podařila francouzskému mužstvu odvrátit.
     
    74
    Další žlutou kartu vidí hvězdný Neymar (PSG), který u postranní lajny zezadu sestřelil soupeře.
     
    75
    Paris Saint-Germain mohlo vyvézt míč do bezpečí, což se nepovedlo. A tak to zpoza vápna zkusil Amadou Haidara, jenž zamířil vysoko nad branku.
     
    75
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Dani Olmo.
     
    76
    Zatímco německý celek už udělal čtyři změny, tak Paris Saint-Germain stále hraje v původním složení. Právě Lipsko je v posledních minutách výrazně aktivnější.
     
    78
    Dani Olmo se předvedl skvělý pas na levou stranu vápna, odkud to z jedné zkusil Angeliño. Jeho přihrávka byla nepřesná, ale Konrad Laimer poděkoval za myšlenku.
     
    79
    Yussuf Poulsen posunul míč do vápna, kam si nabíhal Dani Olmo, jenž už se dostával za obranu. Jenomže balonu ho zbavil spoluhráč Christopher Nkunku.
     
    81
    První poločas byl o mnoho zábavnější, než-li ten druhý. Do konce normální hrací doby už zbývá méně než deset minut.
     
    82
    Nuno Mendes se vydal pomoci s obrannými úkoly, ale míč se od jeho nohy odrazil na roh. Centrovaný míč mířil na hranici vápna, ale to nebylo šťastné rozhodnutí Lipska.
     
    83
    Centr z pravé strany mířil do pokutového území, kde Christopher Nkunku předskočil kapitána Marquinhose. Zakončení hlavou mířilo doprostřed branky, kde už byl přichystaný Gianluigi Donnarumma. Ovšem balon asi mířil nad branku.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Thilo Kehrer.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Ander Herrera.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Benjamin Henrichs.
     
    86
    Druhý poločas patří domácímu týmu, který se velmi často nachází s míčem na útočné polovině. Lipsko si vypracovalo několik šancí, přesto stále o jednu trefu prohrává.
     
    87
    Dvaadvacet metrů od branky přišel faul hostujícího celku, Lipsko bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice.
     
    88
    K rozehrání přímého kopu se postavil Christopher Nkunku, který trefil hráče ve zdi, od něhož míč putoval mimo hrací plochu. Po rozehrání rohového kopu se Lipsko dožaduje pokutového kopu. Rozhodčí už komunikuje v kolegou u videa.
     
    89
    VAR dává švédskému rozhodčímu pokyn, aby se šel podívat na video. Presnel Kimpembe totiž vrazil kolenem do zátylku Christophera Nkunkua.
    89. Penaltový zákrok PSG
     
    90
    Pokutový kop pro Lipsko!
     
    90+1
    Dalším potrestaným hráčem je brankář Gianluigi Donnarumma (PSG), který si po rozhodnutí sudího pustil pusu na špacír.
     
    90+2
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    K pokutovému kopu se postavil střídající DOMINIK SZOBOSZLAI, který míč poslal přesně k levé tyči. Gianluigi Donnarumma si sice vybral správnou stranu, ale na toto zakončení nemohl mít.
    90+2. Dominik SZOBOSZLAI - 2:2
     
    90+4
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Mauro Icardi.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Yussuf Poulsen (RB Lipsko).
     
    90+5
    Ander Herrera (PSG) napadl domácího brankáře, kterému při výkopu odkopl míč. Obránci Lipska se do soupeře pustili a mohou být rádi, že také oni nebyli potrestáni.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme napínavý a nervózní souboj, který skončil nerozhodným výsledkem. Lipsko kralovalo druhému poločasu a dočkalo se vyrovnání z pokutového kopu, který proměnil střídající Dominik Szoboszlai. PSG přestalo hrál a dlouho odolávalo. Ovšem především Kylian Mbappé šance dnes zahazoval, a tak nepřišla gólová pojistka.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (23:00:25)

    Michal Luxa

    Branky: 8. Nkunku (André Silva), 90+2. Szoboszlai (pen.) – 21. Wijnaldum (Mbappé), 40. Wijnaldum (Marquinhos)

    Karty:   25. T. Adams (RBL), 30. Marsch (RBL), 69. Simakan (RBL), 90+5. Y. Poulsen (RBL) – 10. Danilo Pereira (PSG), 32. Kimpembe (PSG), 62. N. Mendes (PSG), 74. Neymar (PSG), 90+1. G. Donnarumma (PSG), 90+5. A. Herrera (PSG)

    Neproměněná penalta: 12. André Silva (RBL), brankář G. Donnarumma zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:13.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban (46. Haidara), Gvardiol – Mukiele, Laimer (86. Henrichs), T. Adams (75. Olmo), Angeliño – Nkunku, Forsberg (59. Szoboszlai) – André Silva (59. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Martínez – Haidara, Y. Poulsen, Szoboszlai, Olmo, Moriba, Novoa, Henrichs, Kampl.

    Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Kimpembe, N. Mendes – Wijnaldum (85. A. Herrera), Danilo Pereira, I. Gueye – Di María (85. Kehrer), Mbappé (90+4. Icardi), Neymar.
    Náhradníci: Navas, Letellier – Icardi, Dagba, Kurzawa, A. Herrera, A. Diallo, Draxler, Kehrer, Dina Ebimbe.

    Rozhodčí: Andreas Ekberg – Mehmet Culum, Stefan Hallberg (všichni SWE)
    bahis siteleri