TK ČH k zahájení repre sezóny a Turnaji Karjala (kon.)
konec
Tisková konference ČH k zahájení reprezentační sezóny a Turnaji Karjala

Středa 03.11.2021, 13:00 • O2 Universum, Praha • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. (13:45:17)
     
    Je někdo, kdo vám v nominaci chybí?

    Pešán: Chybí tam Šulák, který není očkovaný.
     
    Co Dmitrij Jaškin?

    Nedvěd: U Dimy jsem čekal více, ale holt se mu zatím nedaří. Nechci říct, že je zklamáním, ale čekali jsme lepší start. Dejme mu ale čas.
     
    Zkušení brankáři v NHL aktuálně nechytají kvůli zranění, ale daří se Karlovi Vejmelkovi. Mají tihle hráči šanci na nominaci?

    Nedvěd: Určitě se nám to líbí a šanci mají. Karel je velkým překvapením.
     
    Co říkáte na ruskou soupisku, která opět bude plná mladíků?

    Pešán: Je to turnaj pro madé hráče, ale to už z toho rovnou můžeme udělat Turnaj čtyř Starš hráči by pak nemuseli mít motivaci hrát proti takovým mladíkům.
     
    Michal Špaček loni na MS nekončil dobře, byla tam nějaká komunikace o nominaci?

    Pešán: Nekomunikovali jsme s ním, protože je to hráč, který by ve svém věku měl mít automaticky chuť bojovat. Máme nový ročník a Michal hraje dobře.
     
    V nominaci není žádný hráč z lídra extraligy Třince, jaký je proto důvod?

    Nedvěd: Prostě jsme se tak rozhodli, ta soupiska není nafukovací.
     
    Máte nějaké dohody s Davidem Krejčím nebo Romanem Červenkou a dalšími?

    Nedvěd: David Krejčí odehraje jeden zápas v rámci Channel One Cupu a uvidíme. Má skvělou sezónu a nepotřebujeme ho vidět. Roman Červenka zájem má, ale není naočkovaný a to je na ZOH jasná stopka. Co se týče Honzy Kováře, tam taky víme, co čekat a rozhodneme se těsně před.
     
    Má Milan Gulaš šanci na ZOH?

    Nedvěd: Není jediný, kdo má šanci. Mluvil jsem s nimi, jestli by o to měli zájem, měli jsme pozitivní vazbu a Milan Gulaš výzvu přijal.
    Pešán: Hodně hráčů v té nominaci ještě není, protože se museli z Karjaly omluvit, takže to není finální nominace na ZOH.
     
    Nyní je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Nyní nastalo oficiální přivítání nového partnera Komerční banky do hokejové rodiny. Ředitel pro retail přebral od zástupkyně BPA nový dres.
     
    První domácí utkání sehrajeme 16. prosince v O2 aréně proti Finsku v rámci Channel One Cupu. Prodej vstupenek bude na přelomu listopadu a prosince. Na webu ČH jsou už ale v prodeji vstupenky na kvalifikaci.
     
    „Tento dres budou nosit všechny reprezentace. Jako první se v něm představí už dnes výběr U17 v Turnově. Výjimkou je ZOH, kdy se bude používat dres se státním znakem.“
     
    Opět si bere slovo Zdeněk Zikmund: „Změn doznaly i reprezentační dresy. Nově dres už neponese název Czech Republic, ale Česko v českém jazyce. Důvodem proto je krom trendu i doporučení používat dvouslovný oficiální název jen na dokumentech. Do nynějška celý název používala krom Česka jen KLDR a Spojené arabské emiráty. Většina zemí používá na dresech název ve svém jazyce, příkladem budiž Finsko a Süomi.
     
    Filip Pešán doplňuje: „Bereme dva obránce a útočníky navíc pro případ zranění nebo obměny týmu. Specialitou je David Jiříček, kterého jsme doplnili i po konzultaci s Karlem Mlejnkem, protože chceme vidět, jak si poradí se světovým hokejem.“
     
    „Turnaje Karlaja Cup se zúčastní hráči, kteří bojují o olympiádu a tým bude doplněn o mladé hráče. Na českých hokejových hrách budou jen mladíci.“
     
    Slovo si bere Petr Nedvěd.
     
    Nyní sledujeme video, kde se představuje soupiska pro Karjalu.
     
    Sraz na první trénink je 8. listopadu, druhý den se odlétá do Švédska. Program Karlaja Cupu se bude překrývat s kvalifikací žen na ZOH, Česká televize bude vysílat oboje.
     
    Karlaja Cup má letos 28. ročník. Češi ho vyhráli v letech 2012 a 2019, nejvíce vítězství mají Finové. Zajímavostí je, že český tým bude v Linköpingu hrát vůbec poprvé v historii.

    Marek Baloun

    bahis siteleri