Brøndby – Rangers 1:1 (kon.) | Lyon – Sparta 3:0 (kon.) | Real Sociedad – Sturm Graz 1:1 (kon.)
Monaco – Eindhoven 0:0 (kon.) | Legia – Neapol 1:4 (kon.) | Olympiakos – Frankfurt 1:2 (kon.)
Galatasaray – Lok. Moskva 1:1 (kon.) | Genk – West Ham 2:2 (kon.) | Leicester – Spartak 1:1 (kon.)
Antverpy – Fenerbahce 0:3 (kon.) | Marseille – Lazio 2:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Midtjylland 0:1 (kon.)
Braga – Ludogorec 4:2 (kon.) | Ferencváros – Celtic 2:3 (kon.) | Leverkusen – Real Betis 4:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Rapid 3:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
3:0 (0:0)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 04.11.2021, 18:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta po dobrém výkonu body z francouzské metropole nepřiveze, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:43:19)
     
    Zápasové statistiky:

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:14.
     
    V právě dohraném utkání Lyon potvrdil roli papírového favorita, ovšem nenechme se klamat výsledkem, jelikož to neměl vůbec lehké. Téměř hodinu se hrálo bez branek a ano, Olympique byl kvalitnější, ale Sparta doplatila na zahozené tutovky. Neměla jich málo, ale to právě dělí velké týmy od zbytku. Francouzský celek se mezi velké týmy jednoznačně řadí, a tak vyválčil další tři body do tabulky a je stále neporažený. Letenští budou z Lyonu jistě odjíždět zklamaní, ale do souboje s Teplicemi se musejí oklepat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Karl Toko Ekambi - 3:0
     
    90+2
    Lyon právě vstřelil branku!
    Otřepané nedáš – dostaneš znovu platí! Malcolm Barcola si u čáry pohrál s Andreasem Vindheimem a následně lobnul míč na zadní tyčku odkud hlavičkoval KARL TOKO EKAMBI. na jeho zakončení si sáhl Florin Nita, jenž míč vyrazil rukou, ale od jeho nohy se na konec odrazil za brankovou čáru. Výsledek je pro Spartu nemilosrdný, jelikož Pražané podali velmi dobrý výkon. Asistence: Malcolm Barcola.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty navíc.
    90. Karabec hlavičkoval vysoko nad
     
    90
    Bořek Dočkal vyslal další nadýchaný centr, který mířil do zadní části vápna, kde byla dvojice osamocených sparťanských hráčů. K hlavičce se odhodlal Adam Karabec, jehož pokus zamířil jen nad branku. Sparta dnes doplácí na zahozené šance.
     
    89
    Ladislav Krejčí může být rád, že nešel předčasně pod sprchy. Sparťanský záložník fauloval u levé čáry a Lyon znovu hrozil. Avšak Bruno Guimarães vyslal slabou stranu, kterou si pohlídal Florin Nita.
     
    88
    Letenští už hrají na maximální riziko, jelikož potřebují vstřelit branku. Vzadu je to tak jeden na jednoho a tentokrát Tomáš Wiesner zastavil pronikajícího Lucase Paquetú.
    87. Proti Shaqirimu vyběhl skvělý Nita
     
    87
    Po rychlém rozehrání Sparta znovu hrozila, avšak David Pavelka v dobré pozici příležitost zahodil! Lyon se vydal na druhou stranu, kde Lucas Paquetá přihrával před branku, odkud okamžitě vypálil Xherdan Shaqiri. Jenomže proti němu vystartoval Florin Nita, jenž míč skvěle zalepil.
    85. Krejčího povedenou hlavičku vyráží Lopes nad bránu
     
    85
    Sparta dnes zahazuje šance, bohužel! Nejprve pálil z hranice vápna Adam Karabec, jehož snažení zablokoval Jason Denayer. Následně z pravé strany poslal pas před branku Bořek Dočkal, který našel Ladislava Krejčího, jehož hlavička mířila pod břevno. Ovšem do míst, kde byl připravený Anthony Lopes.
    84. Karabec se rozhodl z úhlu zakončovat sám
     
    84
    Pěknou akcí se prezentoval Adam Karabec, který postupoval k brance podél brankové čáry. Ovšem chtěl zakončovat sám, s čímž Anthony Lopes počítal. Škoda této akce, protože na zadní tyči byl osamocený Andreas Vindheim.
     
    83
    Ladislav Krejčí poslal další centr před branku, kam si nabíhali David Pavelka a Matěj Pulkrab. Letenskému kapitánovi chyběl krok k tomu, aby mohl zakončit.
     
    82
    Ve středovém kruhu fauloval Ladislav Krejčí, který zastavil Bruna Guimarãese. Oba hráči zůstali ležet na trávníku a hůře vypadal letenský záložník.

    Michal Luxa

    Branky: 61. Slímání (Cherki), 64. Slímání (Caqueret), 90+2. Toko Ekambi (M. Barcola)

    Karty:   40. Vindheim (SPA), 62. Ladislav Krejčí ml. (SPA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Diomande, Da Silva, Denayer, Henrique – Mendes, Caqueret (69. Toko Ekambi) – Shaqiri – Cherki (82. M. Barcola), Slímání (69. Paquetá), Aouar (C) (69. Guimarães).
    Náhradníci: M. Barcola, Bonnevie – Emerson, Lukeba, Toko Ekambi, Paquetá, Dubois, Keita, J. Boateng, Guimarães, B. Barcola.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka (7. Vindheim), Hancko – Pešek (68. Dočkal), Pavelka (C), Ladislav Krejčí ml., Sáček (68. Pulkrab), Haraslín (82. Karabec) – Minčev.
    Náhradníci: Heča, Holec – Vindheim, Vitík, A. Gabriel, Ladislav Krejčí st., Dočkal, Karabec, Hložek, Pulkrab, Drchal.

    Rozhodčí: Maurizio Mariani – Daniele Bindoni, Alberto Tegoni (všichni ITA)
    bahis siteleri