UFC
Justin Gaethje - Michael Chandler Vítěz: Gaethje (kon.) | Shane Burgos - Billy Quarantillo Vítěz: Burgos (kon.)
Frankie Edgar - Marlon Vera Vítěz: Vera (kon.) | Rose Namajunasová - Čang Wej-liová Vítěz: Namajunasová (kon.)
Kamaru Usman - Colby Covington Vítěz: Usman (kon.)
konec
Shane Burgos - Billy Quarantillo

Vítěz: Burgos

Neděle 07.11.2021, 03:55 • Madison Square Garden, New York • UFC
     
    On-line přenos je u konce. Sledujte s námi i další zápasy na hlavní kartě. (04:16:42)
     
    Duel je u konce, po shodném obodování v poměru 29:28 se z výhry může radovat Shane Burgos. Byl to pro něj hodně složitý test, ale soupeře zvládl knockdownovat, rozdal mu několik neskutečně tvrdých lowkicků a celkově Quarantilla dokázal rozebrat. Borec z modrého rohu nicméně zaslouží uznání za své odhodlání a výdrž, o vítězství se snažil bojovat do poslední chvíle.
     
    Vítěz: Shane Burgos (na body – jednomyslně)
     
    05:00
    Konec zápasu
     
    04:40
    Na poslední vteřiny zvolil Burgos taktický klinč. Věří, že duel má v kapse.
     
    04:21
    A poslední minuta bude dokonalým vyvrcholením. Quarantillo se snaží z posledních zbytků sil Burgose vypnout, ale to už se mu asi nepodaří.
     
    03:57
    Dobře si Burgos stáhl hlavu soupeře a pak přidal kolínko, které ovšem jen lízlo Quarantillův nos.
     
    03:18
    Ale pozor. Burgos s vypláznutým jazykem úplně minul otočku a z přestřelky odcházel poměrně neohrabaně. Ani jeho fyzický fond není bezedný.
     
    02:34
    Jenže s Billym Quarantillem se musí počítat do posledních vteřin. Získal dominantnější pozici na pletivu a dva jeho lokty měly potenciál k tomu, aby si jich Burgos minimálně všimnul.
     
    02:04
    Shane Burgos doufá, že za dosavadní výkon si bodové lístky zaslouží. Protivníka natlačil na klec a nesnaží se už aktivně přidávat údery.
     
    01:14
    Perfektně teď Quarantillo skopl soupeře na podlahu, ale nezachytil ani dobrou pozici na zemi, ani následný leg lock. Přesto zaslouží pochvalu za neskutečné odhodlání, mnoho borců na jeho místě by se už psychicky zlomilo.
     
    00:42
    Jenže Quarantillo dlouho v tlaku nevydržel, jeho noha už je naprosto rozkopaná, nemůže se pořádně pohnout.
     
    00:14
    Zdá se, že Quarantillo dostal v rohu pokyn, aby zápas zkusil ihned ukončit. Přišel s parádním startem, který Burgose zastihl v nedbalkách. Teď nebo nikdy.
     
    00:01
    Začátek 3. kola
     
    05:00
    Konec 2. kola
     
    04:58
    Tentokrát zachrání Quarantilla siréna, Burgos se rozjel k neskutečné show, chyběl mu jen jeden přesný a tvrdý úder.
     
    04:29
    Quarantillo začal rozebírat Burgose, ale pak šli oba borci do otevřeného souboje a z levé ruky nakupuje Billy mnoho úderů.
     
    03:59
    Perfektní loket i z dílny Quarantilla, ale Burgos má snad hlavu ze železa. Stále pokračuje vpřed.
     
    03:29
    Několik zajímavých úderů přidal Burgos, pak ještě loket. Možná znovu přetáhne misky vah na svou stranu.
     
    02:47
    Nyní zasáhl Quarantillo lowkick, ale Burgos už se soustřeďuje pouze na bradu. Billymu evidentně odchází kondice.
     
    01:57
    Tentokrát se při couvání připomíná svou levou rukou Quarantillo. Druhé kolo jde za ním, znovu ale nemá tak významnou převahu, aby za chvíli nemohlo být vše jinak.
     
    01:24
    Chviličku útočil Quarantillo na nohu, nicméně nepovedlo se mu nasadit nějakou tu submisi. Pak se raději staví na úroveň svého soka v klinči.
     
    00:49
    Větší tlak má rozhodně Burgos, ale Quarantillo nádherně načasoval overhand. Úder letěl půl druhé vteřiny, ale Burgos nezareagoval.
     
    00:08
    Burgos okamžitě nastoupil do středu, ale o vlastní bradu se tedy rozhodně nebojí. Quarantillo málem trefil spinning backfist.
     
    00:01
    Začátek 2. kola
     
    05:00
    Konec 1. kola
     
    04:20
    Z ústupu se prosadil Burgos, Billy Quarantillo poklesl v kolenou a dopadl na podlahu. Tímto atakem si Shane mohl kolo klidně ukrást pro sebe.
     
    03:53
    Chytře to udělal Billy Quarantillo. Potopil se pod soupeře a sbírá cenné body.
     
    03:24
    Kvalitní jab z ruky Quarantilla nadělal menší problémy, stále se ovšem boxuje na extrémně tenkou vzdálenost.
     
    02:54
    V jakékoliv těžší váze bychom už patrně jednoho z borců viděli tancovat, zatím se ale oba zápasníci drží na nohou jako nic.
     
    02:14
    Zatím visí první kolo ve vzduchu, ale Burgos mnohem častěji míří na hlavu. A trefuje. To by mu mohlo přinést dílčí úspěch.
     
    01:39
    Burgos přidává v klinči jednotlivé údery, ale po kolenu na břicho už se zase stáhl do středu oktagonu.
     
    01:05
    Když nevyšel úvodní gameplan, rozhodl se Burgos pro svázání souboje do klinče. Chytil si body lock, ovšem strh se mu zatím nedaří.
     
    00:42
    Další zvedák, kterým Quarantillo zasáhl bradu Burgose, pak přidává nepřesné naskočené koleno.
     
    00:11
    Namotivovaný newyorský bijec Shane Burgos vlétl před v podstatě domácím publikem do přestřelky, ale Quarantillo mu hned ukazuje, že jednoduché to dnes nebude.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    Příjemné nedělní ráno u dalšího číslovaného galavečera UFC. I tentokrát nás čeká nadupaná karta, kterou ozdobí hned dva titulové zápasy. Na koho se můžeme těšit?

    Úvodní duel obstará dvojka lehké váhy Justin Gaethje a společně s ním také relativně nový, i když už o titul zápolící zápasník Michael Chandler. Oba pojí podobný příběh. Poslední duel o pás šampiona nezvládli, to když Gaethje podlehl Chabibu Nurmagomedovi a Chandler nestačil na Charlese Oliveiru. Případným vítězstvím se jeden či druhý přihlásí o další šanci.

    Ještě lehčí bojovníky uvidíme ve druhé bitvě. Čtrnáctý muž pérové váhy Shane Burgos bude nastupovat proti Billymu Quarantillovi, který se případným skalpem kvalifikuje do TOP 15. Burgos sice padl v obou předchozích mačích, ale šel proti silnému Emmettovi (7.) a Barbozovi (10.). Nyní hájí své postavení mezi elitními bijci.

    V dalším souboji vyrukuje do klece nestárnoucí Frankie Edgar. Už čtyřicetiletý borec od roku 2018 zápasil šestkrát, přičemž jen ze dvou případů odcházel vítězně. Třebaže nejde o nejpovedenější vizitku, Edgar přetrval na osmém místě bantamu. Jeho ekvádorský sok Marlon Vera se v 28 letech chce tlačit nahoru a výhra proti zkušenému veteránovi by ho mohla vystřelit do výšin.

    Pak už se přihlásí titulové bitvy. Tu první obstarají zástupkyně něžného pohlaví. Rose Namajunasová a Čang Wej-liová se letos už jednou potkaly. Na konci dubna prvně jmenovaná zápasnice šokovala svět MMA head kickem, kterým urvala titul ve svůj prospěch. Číňanka se rychle tlačila do odvety a tu teď dostává. Na první kariérní prohru před limitem chce zapomenout a opasek získat zpět.

    Také hlavní zápas karty bude v podstatě reprízou. Kamaru Usman se při skóre 19-1 podruhé v kariéře setká s Colbym Covingtonem. Předloni v prosinci jej ukončil v závěru pátého kola, poražený rodák ze Springfieldu se od té doby představil jen proti Tyronu Woodleymu, kdy vyhrál vinou zranění soupeře také v poslední, páté rundě. Přesto věří, že by rozjetou „Nigérijskou noční můru“, jak si Usman trefně říká, mohl nečekaně zastavit. Už staredown těchto bojovníků byl hodně intenzivní, pravda se ovšem ukáže v samotném zápase.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:55.

    Patrik Czepiec

    Keith Peterson