Boston – Edmonton 3:5 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 4:0 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 0:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:2 (2:1 po s.n.) | Detroit – Washington 0:2 (kon.)
Winnipeg – San Jose 4:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 3:4 (po pr.) | Colorado – Vancouver 7:1 (kon.)
Vegas – Minnesota 3:2 (kon.) | Seattle – Anaheim 4:7 (kon.)
po prodl.
St. Louis Blues
3:4 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:1)
Nashville Predators
Pátek 12.11.2021, 02:15 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:00:19)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2%, odchytal 62:01
    David Rittich (NSH) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 62:01

    Česká a slovenská stopa

    David Rittich (NSH) – viz výše

    Tři hvězdy utkání
    1. Luke Kunin (NSH) 1+1
    2. Matt Duchene (NSH) 2+1
    3. Jordan Kyrou (STL) 2+0
     
    Utkání, které přineslo mnoho zvratů i krásných hokejových momentů, nakonec nese výsledek 3:4. Po vítězném gólu Matta Ducheneho se může společně se svými kumpány poprvé radovat také David Rittich, který strávil spoustu času na covidovém protokolu a do akce se v novém týmu dostal poprvé až dnes. Předvedl solidní výkon a Predators si odnáší ze St. Louis dva body.
     
    Konec zápasu.
    62:01 Matt DUCHENE - 3:4
     
    62:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hostům stačila k vítěznému gólu jediná akce, přítomnost kotouče na svých holích si během prodloužení užili možná na 15, maximálně 20 sekund. I to ale stačilo. Mikael Granlund přidává neskutečnou čtvrtou asistenci v zápase, v tomto případě uvolnil žabičkou MATTA DUCHENEHO. Ten pálil z první, a třebaže se Jordan Binnington zvládl puku dotknout, už ho nevytáhl ven z brankové konstrukce. Známe vítěze, Predators se radují z jednoho bonusového bodu. Asistence: Mikael Granlund a Tanner Jeannot.
     
    62:00
    Dnešní utkání sleduje 18 096 diváků.
     
    61:37
    Tentokrát už si Kyrou raději počkal na výpomoc O'Reillyho, který se chtěl z pravého křídla rychle přemístit do slotu.
     
    61:08
    Za bránu se nedobrovolně vydal Jordan Kyrou, kotouč mu tam spíše ujel. Přesto zatím St. Louis nepouští Predators vůbec ke slovu.
     
    60:52
    Před českého gólmana se proháčkoval dnes naprosto vynikající Pavel Bučněvič, bekhendem ovšem nezvedl černou pryž tak, jak by si sám představoval.
     
    60:27
    S Tarasenkem dostal šanci James Neal, ale po krátkém výjezdu za modrou čáru raději vrací přihrávku do neutrální zóny.
     
    60:08
    První buly dopadlo lépe pro domácí a Vladimir Tarasenko hned za modrou čarou vypálil, s čímž David Rittich tak úplně nepočítal a raději se ještě ohlížel za svá záda. Puk měl nicméně ve výstroji.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Úvodních 60 minut nerozhodlo, za stavu 3:3 se dočkáme vyvrcholení v podobě prodloužení tři na tři s možností, že se utkání podívá i do nájezdů. Ve třetí třetině pálil jako první ostrými Jakov Trenin, ale St. Louis šlo cílevědomě za vyrovnáním a Vladimir Tarasenko načapal Davida Ritticha střelou na přední tyč. Od 49. minuty už se skóre nepohnulo, přestože šancí bylo přehršel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    Osamocený Roman Josi si narazil puk o soupeře, pak navíc centroval na Johansena, ale ani tato intervence už prodloužení neodloží.
     
    59:15
    A ono se to povedlo. Na hraně brankoviště zápasící Luke Kunin málem přidal třetí bod v utkání, stejně tak jeho sparing partner Matt Duchene. Toto duo je dnes v podstatě k nezastavení.
     
    58:50
    Rittich přistrčí puk Ekholmovi a vrací se na své pracoviště. Jedna z posledních možností rozehrát kloudnou akci.
     
    58:23
    Do ofsajdového postavení se dostal Tyler Bozak. Půl druhé minuty pro oba týmy, které ještě mohou usilovat o stržení vedení na svou stranu.
     
    57:49
    Ve slotu číhal na šanci Ivan Barbašev, pak ještě zkoušel tečovat nahození Coltona Parayka. To byl velmi nadějný pobyt Blues v útočném pásmu, branka z něj ale už nekápne.
     
    57:23
    Prodloužení se blíží mílovými kroky, Josi si tělem pokryl kotouč před dotírajícím Davidem Perronem, rozehrávka mu ale moc nevyšla.
     
    57:03
    Před poslední komerční pauzou tohoto duelu zastavuje Jordan Binnington alternujícího kapitána Ryana Johansena. Důležitý zásah domácího muže s maskou.
     
    56:47
    Pozdě u kotouče Mattias Ekholm. Kdyby ho Justin Faulk nepřebruslil, disponovali by hosté velkou šancí.
     
    56:14
    Noční můra Davida Ritticha v dnešním utkání, Jordan Kyrou, pálí tentokrát příliš vysoko.
     
    55:39
    Přečíslení tři na dva ve prospěch Predators vzniklo zásluhou Josiho, který následně akci paradoxně pohřbil příliš dlouhým otálením s přihrávkou.
     
    55:09
    Posledních pět minut základní hrací doby chce vytěžit Tanner Jeannot. Jeho návštěva útočného pásma nepřinesla moc nebezpečné zakončení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:29
    Ducheneovi se připomenul Marco Scandella, to když zapojil své kilogramy a natlačil útočníka Preds na plexisklo.
     
    53:48
    Za bránou Blues upadl Roman Josi, ale sudí už podobné zákroky s blížícím se koncem zápasu budou patrně odpouštět.
     
    53:17
    V obranném pásmu odebral kotouč Robert Thomas, podobných momentů už dnes předvedl vícero.
     
    52:44
    Další atak hattricku podnikl Jordan Kyrou, ale ve slotu byl na poslední chvíli zbaven šance. Za dnešní výkon by si Kyrou další gól zcela jistě zasloužil.
     
    51:42
    Na záda si musel dávat pozor Ryan O'Reilly, ale jednoduchou zadovkou se zbavil svého pronásledovatele. Kapitán domácího mužstva má stále obrovský přehled.
     
    51:15
    Nyní už neměl Tarasenko síly na útok, takže raději nahodil a odchází na střídačku.
     
    50:35
    Situaci může za vlastní klecí uklidnit Calle Rosén. Na to, že se hraje poslední část, nejsou týmy vůbec opatrné a nabízí fanouškům parádní hokej.
     
    50:05
    Do konce už nezbývá ani deset minut, vedení chce na stranu Nashvillu přetáhnout Ryan Johansen, ale utopil se v rohu kluziště.
    48:13 Vladimir TARASENKO - 3:3
     
    48:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hodně těsný přechod do útočného pásma předvedli Blues, ale gól VLADIMIRA TARASENKA platit bude, hosté si ani nevyžádali trenérskou výzvu. David Rittich se sice přimáčkl na svou přední tyčku, jenže ruskému útočníkovi zároveň poskytl malou skulinku, kde se dal prostrčit tak akorát puk. Tarasenko coby výtečný snajpr trefil, takže atraktivní utkání je znovu vyrovnané – 3:3. Asistence: Robert Thomas a Justin Faulk.
     
    48:00
    Pro puk se do vlastního pásma musí vrátit Justin Faulk.
     
    47:22
    Zařízení netrefil rychle bruslící Colton Parayko. Blues stupňují tlak do brankoviště, při zatím poslední akci dokonce Rittich ztratil hůl, ale poradil si.
    45:54 Nejprve měl David Rittich štěstí, pak ale navázal zákrokem večera!
     
    45:54
    V poslední periodě na sebe často strhává pozornost Ryan O'Reilly. Během uplynulého střídání sváděl boj za bránou, pak se netrefil ze středu mezi tři tyče, ale brankovou konstrukci naopak zasáhl svou tečí Barbaševovy střely. David Rittich pak předvedl parádní zákrok proti další O'Reillyho dorážce! Vysunul beton a kotouč odrazil z brankové čáry.
    44:01 Jakov TRENIN - 2:3
     
    44:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    I když Blues byli na začátku třetí periody lepší, inkasují jako první. Nedůsledné vyhození ze třetiny v době, kdy St. Louis střídalo, způsobilo přečíslení tři na dva. Granlund posunul puk na Oliviera a ten dále k JAKOVU TRENINOVI, jehož ukázková bomba tahem zakotvila v levém horním růžku. Predators otáčí výsledek utkání a už vedou. Asistence: Mathieu Olivier a Mikael Granlund.
     
    43:17
    Dobrý zákrok Davida Ritticha, přes couvajícího Mattiase Ekholma opět pálil extrémně aktivní Ivan Barbašev.
     
    42:58
    Další kvalitní blok zastavil Ivana Barbaševa, podruhé v krátkém pozici nachystal lahůdkovou pozici pro svého spoluhráče Ryan O'Reilly.
     
    42:48
    Tak to byl hodně nepříjemný moment pro Michaela McCarrona, kterého doslova sestřelil Marco Scandella. Útočník Predators nedokáže na nohu došlápnout a do kabiny ho doprovází dva kustodi. Věřme, že bude v pořádku.
     
    42:21
    Přihrávka do brankoviště se stala poměrně snadnou kořistí pro Jordana Binningtona, který zapsal 16. zákrok v utkání.
     
    41:47
    V dnešním utkání má Jordan Kyrou mimořádný tah na branku a usiluje o hattrick. Jeho zatím poslední výpad zastavil s vypětím všech sil David Rittich.
     
    41:17
    Z hole Fabbra šel kotouč až za plexisklo, takže vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    41:09
    Znovu kousal elitní útok hostů, jenže Thomas parádně odebral kotouč kličkujícímu Mattu Ducheneovi.
     
    40:21
    A Ivan Barbašev se znovu ukazuje v dobrém světle, když vybojoval kotouč a snažil se ho prostrčit na přední tyči. Dnes má o motivaci postaráno, do St. Louis dorazila ruská výprava, která si přišla prohlédnout všechny hráče pod vlajkou ROV, v první řadě ovšem Vladimira Tarasenka
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Za brankou zbořil Ivan Barbašev obránce Predators Dante Fabbreho. Ozvala se píšťalka, ale to jen proto, že sudí ztratili kotouč z dohledu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá perioda přinesla dva góly, tentokrát se ovšem činili Predators. Hodně je nastartovala branka po 17 vteřinách hry, kdy si kotouč skvěle vyměnili střílející Matt Duchene a asistující Luke Kunin. U druhého gólu z 28. minuty si stejná dvojice prohodila role, Kunin tentokrát bekhendem prostrčil puk mezi betony brankáře Binningtona. I když velké šance Joshuy a Neala řešil i Rittich, Nashville byl vedení blíž. Střela Mattiase Ekholma zasáhla brankovou konstrukci. Skóre ukazuje cifry 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Dvakrát zkoušel náklonost štěstěny Calle Rosén, ale ani jedna jeho rána neprošla až k Rittichovi. Na druhé straně 11 vteřin před sirénou zahrozil Trenin a po něm ještě Mikael Granlund.
     
    39:11
    Pozor si dal Robert Bortuzzo, kotouč vyndal za modrou čáru a Blues mají jednu z posledních šancí k tomu, aby zaútočili.
     
    38:40
    A v zakončení se po delší době zase ukázal Philippe Myers. Z levé strany mířil příliš vysoko, Binnington zůstává bez práce.
     
    38:02
    Hostující Philippe Myers složil na zem Klima Kostina, nelíbilo se mu ovšem, že si chtěl ruský útočník svým pádem vymodlit faul. Tento scénář se nicméně nenaplní.
     
    37:08
    Situaci před vlastní klecí uklidňuje klamavým pohybe, Dante Fabbro, většina jeho kolegů odchází z ledu.
     
    36:33
    Krásně si Mikael Granlund prohodil kotouč mezi nohama, před brankou pak ještě hlídkoval jeho adresát Jakov Trenin, k tomu se ovšem přihrávka nedostala bez boje.
     
    36:05
    Luke Kunin usiluje o další bodový zápis v dnešním utkání, zatím je společně s Duchenem za bránou.
     
    35:32
    Tentokrát musel za bránu opět David Rittich, zezadu ho přitom obtěžoval Robert Thomas. Český gólman to zvládne.
     
    34:59
    S rozehrávkou nemá problém Jordan Binnington, dokonce vysouvá vpřed Jakea Walmana.
     
    33:39
    Před bránu se proháčkoval Pavel Bučněvič, jakoby už ale nezbyly síly na rázné zakončení. Akce tak končí u mantinelu.
    31:59 Mattias Ekholm prozvonil tyčku střelou zápěstím.
     
    31:59
    Už jsme mohli vidět otočku ve skóre! Z nenápadné střely Mattiase Ekholma od modré čáry vznikl nejvyšší stupeň ohrožení pro obranu Blues, tyčka se ozvala za Jordanem Binningtonem.
     
    31:43
    Reklamní přestávka přichází, ještě předtím zvládl David Rittich stáhnout ze vzduchu poměrně vysokou střelu Marca Scandelly, která by se možná do branky ani nevešla.
     
    31:29
    Poslední rozehra Nashvillu už tak úspěšná nebyla, Josi dlouhým pasem zprostředkoval jen zakázané uvolnění.
    30:39 Nejprve Dakota Joshua a po něm také James Neal doráželi na Davida Ritticha, ten ale s velkými obtížemi odolal.
     
    30:39
    St. Louis hodně ubralo, ale čtvrtý útok hraje jako z partesu. Bitkař Dakota Joshua si neporadil tváří v tvář proti Rittichovi, dorážku z otočky zase mezi tři tyče těsně nenamířil svého času parádní ostrostřelec James Neal.
     
    29:55
    Dost nevybíravě zboural Romana Josiho ruský forvard Klim Kostin, tady se dalo určitě uvažovat o dvou trestných minutách za vražení na hrazení.
     
    29:24
    Kolem Scandelly se u pravého mantinelu neprotáhnul Ryan Johansen, musí spěchat zpátky do obrany.
    27:43 Luke KUNIN - 2:2
     
    27:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na rodné půdě se prosazuje také LUKE KUNIN a skóre už má vyrovnanou podobu. Útočník Predators vniknul do útočného pásma společně s Mattem Duchenem, jejich kroužení v rohu nakonec přineslo prostor prvně jmenovanému. Ten nastražil na Jordana Binningtona past v podobě přízemní střely bekhendem, kotouč projel mezi betony gólmana. Asistence: Matt Duchene a Mikael Granlund.
     
    27:34
    I když měl Luke Kunin dobrou rychlost, ještě oslovuje Ducheneho.
     
    27:21
    Velký tlak Predators v brankovišti se nedočká kýženého účinku, Tarasenko pak narazil na Ritticha pukem i tělem.
     
    26:42
    Jordan Binnington se za poslední střelou Eeliho Tolvanena pouze ohlédl, kotouč ovšem navštívil až zadní mantinel.
     
    25:58
    Obrovské zmatky předvedl v rozehrávce David Rittich a bylo z toho hned několik šancí Blues. Tu vůbec největší z mezikruží zahodil James Neal, takže jihlavský rodák své zaváhání vygumoval.
     
    25:16
    Jako na kolovrátku se musel cítit Colton Parayko, přesto nezamezil pobytu hostů v útočném pásmu. Ryan Johansen posílal pas kolem přední tyče, nikdo na něj nedosáhl.
     
    24:40
    Před bránu se drze vecpal David Perron, ale k zakončení nedošlo. Pak Kyrou útočil na třetí bod, když našel nepokrytého Tylera Bozaka, jemuž ovšem zásluhou Borowieckiho nevyšla klička.
     
    24:01
    Zakázané uvolnění kvalitním bruslením odmítnul Jakov Trenin. Podobně bojovné momenty ze strany Preds jsme v úvodní periodě neviděli.
     
    23:54
    Složitý zákrok má při své nashvillské premiéře na kontě David Rittich, rána Justina Faulka příklepem k němu totiž dorazila přes clonu vlastního hráče.
     
    23:31
    Vhazování v neutrální zóně zvládl Ryan Johansen a Nashville může zase tlačit. Zatím se zdá, že se hostům podařilo v herní fázi srovnat krok.
     
    23:09
    Nahození od pravého mantinelu v pohodě získal Jordan Binnington. Tohle nebude složitá práce pro někdejšího vítěze Stanley Cupu.
     
    22:13
    Klid na kombinaci má Jake Walman. A Blues okamžitě se svou čtvrtou formací překonali nástrahy středního pásma.
     
    21:12
    Místo pro Coltona Parayka nezískal David Perron, takže Blues se musí vracet zpátky do obranné třetiny. Výborný blok Tannera Jeannota.
    20:17 Matt DUCHENE - 2:1
     
    20:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdu skvostný vstup Nashvillu do této periody. U modré čáry se přihrávkami na krátkou vzdálenost prezentovali Mikael Granlund a Luke Kunin, uvolněný MATT DUCHENE střílel přes obránce. Jeho rána zapadla k pravé tyčce Binningtonovy branky a vrací Preds zpátky k životu. Asistence: Luke Kunin a Mikael Granlund.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    I když rozdíl ve střeleckém účtu nakonec činí jen tři rány, St. Louis je v dosavadním průběhu jasně nebezpečnějším celkem. Když už Predators pálí, většinou jde o zakončení z dálky a od mantinelů. Také proto po první třetině platí výsledek 2:0. Oba úspěšné pokusy má na svědomí jeden muž, a sice Jordan Kyrou. Nejprve se mu podařilo dovršit spolupráci s Tylerem Bozakem po špatné rozehrávce hostů, následně přidal druhý zásah během přesilové hry, kdy znovu vypálil nad levé rameno Davida Ritticha.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Poslední útok vedl Thomas Novak, ale nevypálil ani dojíždějící Dante Fabbro.
     
    19:30
    Do protiakce se nedostal Luke Kunin, jelikož proti němu včasně vystoupil Justin Faulk. Blíží se konec periody.
     
    19:02
    Skvělá práce Callea Roséna, který vyhnal Matta Ducheneho až do rohu, odkud už nebylo možné zakončit.
     
    18:52
    Jake Walman vyzval kolegu z obrany, Roberta Bortuzza. Rittich udělal pár temp vpřed a pak kotouč přihřál na své hrudi.
     
    18:19
    Od mantinelu nečekaně zakončil Philippe Myers, který navzdory výsledku hraje skvělý zápas. Binnington vyrážel v poslední chvíli.
     
    17:44
    Ze slotu se ke střele propracoval Matt Duchene, ale Binnington vyráží do bezpečí a Blues si užívají nerušenou rozehrávku zpoza vlastní klece.
    16:47 Jordan KYROU - 2:0
     
    16:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Na toto jméno nebude David Rittich vzpomínat v dobrém. JORDAN KYROU dává svůj první kariérní gól v přesilovce a přidává také druhý zářez v rámci úvodní periody. Parádně to udělal Colton Parayko, když v přesilovce naznačil ránu ze středu, ale v poslední chvíli strhl touš na Kyroua. St. Louis vede 2:0. Asistence: Colton Parayko a Robert Thomas.
     
    15:54
    Zcela sám vyplaval před Rittichem Ryan O'Reilly, ale český brankář parádně zapracoval svou holí, nedovolil další inkasovaný gól.
     
    15:21
    Při obranné činnosti poslal jeden suvenýr mezi diváky Roman Josi, za což ovšem nedostane pochvalu, ale dvě minuty.
    14:55 Od modré si dojel pro střelu Philippe Myers, kotouč ovšem přistál v Binningtonově nastražené pasti.
     
    14:55
    Na levém křídle se nacházel Luke Kunin. Útok znovu podpořil i Philippe Myers, přihrávka na něj před brankoviště měla oči, ale Binnington se přemístil a lapačkou parádně zasáhl.
     
    14:08
    V neutrální zóně zapracoval Ryan O'Reilly, dokonce přetlačil trojku soupeřů.
    12:23 Jordan KYROU - 1:0
     
    12:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácím se konečně povedlo zužitkovat větší množství příležitostí, před brankou zůstal po ledabylé rozehrávce Ekholma zcela volný JORDAN KYROU. Parádně mu pozici připravil Tyler Bozak, pak už jen stačilo zamířit na přední tyč, kde zbylo dost místa. David Rittich na zákrok nedosáhl. Asistence: Tyler Bozak a Calle Rosén.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:06
    Kolem levého mantinelu se snažil prosmýknout Philip Tomasino, před bránu kotouč nedostal.
     
    11:04
    Doposud nejaktivnější hostující útočník Mikael Granlund alespoň vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    10:25
    Od modré vyslal nebezpečný projektil Justin Faulk, navíc Rittich po průjezdu dvojičky hráčů ztratil přehled. Kotouč k němu ovšem nedolétl.
     
    09:55
    Příliš odvážnou kličku ukázal Klim Kostin, nicméně jeho ztráta Blues nakonec nebolí.
     
    08:51
    Za bránou už se ke kotouči nedostane bojující Jakov Trenin, pak ale přece jen hrozí Thomas Novak. Jeho bekhend těsně minul bránu.
     
    08:28
    Pro letící puk si došel Rittich a Ivan Barbašev do něj nemile strčil. Jde okamžitě vidět, že o ochranu českého gólmana bude v Nashvillu postaráno, proti Rusovi jako první vystartoval Mark Borowiecki.
     
    07:32
    Nyní se snažil Granlund na mantinel namáčknout Tarasenka, ale St. Louis se ještě nějakou dobu zdrželo na kotouči. Přichází o něj až po špatné přihrávce Bortuzza na modré.
     
    06:51
    A to je další icing Nashvillu, který toto utkání nezačíná nejlépe.
     
    06:32
    Slušná možnost i pro Davida Perrona, který pálí z bezprostřední blízkosti tahem vedle. O chvíli později z levého kruhu pro vhazování vystřelil Calle Rosén, ale Rittich si ho pohlídal.
     
    06:25
    Na levou stranu přihrával James Neal, ale David Rittich si povyjel a odstartuje první komerční přestávku.
     
    05:39
    Chvíli se zdálo, že Rittih nahození Faulka nekontroluje, ale poradit si i s tečí Ivana Barbaševa, která přišla z nepříjemné pozice před bránou.
     
    05:28
    Predators se kotouče zbavují za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:06
    To byla parádní kombinace, Colton Parayko uvolňoval před prázdnou klecí Tylera Bozaka, ale ten nedokázal zakončit do sítě. Rittich pak odolává dalším pokusům s přehledem.
     
    04:18
    Bekhendové zakončení vymyslel Philippe Myers, ale z ostrého úhlu nepřekvapil Jordana Binningtona, který si místo pohlídal.
     
    03:40
    Granlund dokázal bekhendovou přihrávkou na levé straně uvolnit Ducheneho, ten se ovšem ke střele neodhodlal. Tarasenko nezahrozil z protiútoku.
     
    02:31
    Sledovali jsme hezkou bitku mezi Dakotou Joshuaou a Michaelem McCarronem. Souboj vysokých borců zřejmě posledním zvedákem ovládnul McCarron. Tresty na pět minut jsou samozřejmě na místě.
     
    02:26
    Výpad Kyroua nekončí úspěchem a po střetu Davida Perrona u mantinelu se kotouč ocitá na střídačce.
     
    01:33
    Situaci si nekomplikoval Mathieu Olivier, když pouze vyhodil bekhendem. Podobně se ovšem hosté do šancí budou dostávat jen těžko.
     
    01:04
    Kotouč musí po nahození ze střední třetiny hřiště přikrýt David Rittich. Dnešní duel pro něj může být dost důležitý.
     
    00:12
    O pozornost Predators v útočném rohu bojoval Robert Thomas, ale přihrávka před branku mu nevyšla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Svůj první kariérní zápas v dresu Nashvillu by měl dnes odchytat český reprezentant David Rittich.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (J. Hofer) – M. Scandella, Parayko, C. Rosén, Faulk, Walman, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly, Perron – I. Barbašev, R. Thomas, Tarasenko – Kyrou, Bozak, Bučněvič – K. Kostin, Joshua, Neal.

    Nashville Predators: Rittich (Saros) – Josi, Fabbro, Ekholm, Benning, Borowiecki, P. Myers – Jeannot, Johansen, Tomasino – Kunin, Mikael Granlund, Duchene – Trenin, Sissons, Olivier – Tolvanen, Novak, McCarron..
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    NASHVILLE PREDATORS

    ‣ Hostům se nadále velmi vyplácí už sedmibodový Tanner Jeannot, kterého Preds v létě ochránili před expanzí Seattlu, naposledy přidal gól i asistenci proti Dallasu (4:2).

    Juuse Saros znovu inkasoval jen dva góly, v jeho 11 letošních zápasech dostal vyšší počet branek jen při dvou startech.

    ‣ Pozice zdravého náhradníka se bude chtít zbavit Rocco Grimaldi, který proti Stars nenastoupil společně s Benem Harpurem, přestože oba byli zdraví.

    ‣ Na marodce Nashvillu naopak zůstávají Mark Borowiecki, Nick Cousins a Filip Forsberg (všichni zranění v horní části těla), o nichž ovšem nejsou od minulého klání žádné nové zprávy.
     
    ST. LOUIS BLUES

    ‣ Blíže návratu do sestavy je podle manažera Douga Armstronga centr Brayden Schenn, který utrpěl zranění v horní části těla, přitom měl šest bodů v devíti zápasech.

    ‣ Zhruba do týdne by mohl znovu nastoupit také křídelník Oskar Sundqvist, který vynechal celou předchozí sezonu i část té letošní pro utržený přední křížový vaz v koleni.

    ‣ Další šanci vyhlíží útočník Dakota Joshua, dočkal se totiž povolání z farmy.

    ‣ U St. Louis už nebude pokračovat Jake Neighbours, putuje do WHL – kdyby odehrál ještě jeden zápas, přišel by automaticky o první rok z nováčkovské smlouvy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:15.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 13. Kyrou (Bozak, C. Rosén), 17. Kyrou (Parayko, R. Thomas), 49. Tarasenko (R. Thomas, Faulk) – 21. Duchene (Kunin, Mikael Granlund), 28. Kunin (Duchene, Mikael Granlund), 45. Trenin (Olivier, Mikael Granlund), 63. Duchene (Mikael Granlund, Jeannot)


    St. Louis Blues: Binnington (J. Hofer) – M. Scandella, Parayko (A), C. Rosén, Faulk, Walman, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly (C), Perron – I. Barbašev, R. Thomas, Tarasenko (A) – Kyrou, Bozak, Bučněvič – K. Kostin, Joshua, Neal.
    Nashville Predators: Rittich (Saros) – Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Benning, Borowiecki, P. Myers – Jeannot, Johansen (A), Tomasino – Kunin, Mikael Granlund (A), Duchene – Trenin, Sissons, Olivier – Tolvanen, Novak, McCarron.

    Rozhodčí: Morton, Kozari – Rody, Brisebois.

    Diváci: 18096
    bahis siteleri