Pardubice – Olomouc 1:5 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 3:2 (kon.) | Zlín – Ostrava 2:2 (kon.)
Plzeň – Bohemians 1905 6:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
6:0 (3:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 27.11.2021, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný a příjemný večer z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu fotbalu. Od šesti hodin se totiž v plzeňské Doosan Aréně uskuteční utkání šestnácté kolo FORTUNA:LIGY, ve kterém FC Viktoria Plzeň změří síly s týmem Bohemians Praha 1905.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné večer s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Viktoria Plzeň

    Po patnácti odehraných kolech jsou Plzeňané na třetím místě ligové tabulky. Svěřenci Michala Bílka hned jedenáct zápasů zvládli za tři body, dva duely ztratili a stejný počet remizovali. Nyní Viktoria neprožívá dobré období. V lize již tři duely po sobě nevyhrála, navíc Plzeň vypadla i z domácího poháru, když nestačila na Mladou Boleslav v poměru 0:2. V lize červenomodří nestačili na pražskou Slavii, poté se dvakrát body dělily. Před čtrnácti dny uhrála překvapivou remízu v Doosan Aréně Olomouc a v posledním duelu hrála Plzeň 2:2 v Ostravě, přestože v poločase vedla o dvě branky. Dostanou se dnes domácí zpět na vítěznou vlnu?
     
    Bohemians Praha 1905

    Hosté z hlavního města jsou zatím na jedenácté příčce, když ze čtrnácti duelů na svůj účet nashromáždili patnáct bodů, rovných dvacet méně než plzeňská Viktoria. Pražané po třech porážkách zabrali a v posledním zápase na domácím pažitu porazili Českobudějovické Dynamo 3:1. Předtím postupně nestačili na Mladou Boleslav (1:4), Slovácko (0:1) a Liberec (1:2). V případě tříbodové výhry se mohou zelenobílí dotáhnout na České Budějovice, které uzavírají prostřední skupinu FORTUNA:LIGY.
     
    Obě mužstva už se v sezóně jednou utkala a z pražského Ďolíčku si Plzeň po těsné výhře odvezla tři body. Bohemku v prvním poločase poslal do vedení z penalty Puškáč, jenomže Viktorce se povedl ve druhém poločase skvělý obrat. Nejprve také ze značky penaltové puntíku srovnal Jean-David Beauguel a obrat dovršil dvacet minut před koncem parádní střelou ze střední vzdálenosti Miroslav Káčer.
     
    Dle platných vládních nařízení může dnešní utkání navštívit pouhých tisíc diváků. Velká škoda pro fotbal.
     
    Ještě jednou krásný večer, tentokrát již z prořídlé Doosan Arény. Vše je připraveno, hráči za malý moment přijdou z útrob stadionu na trávník a následně se pustíme do samotného zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Pernica, Hejda (C), J. Sýkora – Bucha, Kalvach – J. Kopic, Al. Čermák, Mosquera – Beauguel.
    Náhradníci: A. Hruška – Kayamba, Chorý, P. Šulc, Kaša, Janošek, Káčer.
    Trenér: Michal Bílek.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Bartek, Köstl, Jindřišek (C), J. Kovařík – M. Dostál, Ljovin, Květ, V. Novák – Keita, Puškáč.
    Náhradníci: P. Le Giang – Hronek, Koubek, Vala, Vacek, Ugwu, Necid.
    Trenér: Luděk Klusáček.

    Rozhodčí: Berka – Paták, Antoníček..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí poprvé pískl do píšťalky, dnešní utkání může začít – pojďme na něj!
     
    1
    Hosté hned podnikli první výpad směrem dopředu, leč přihrávka šla do ofsajdu, rozehrávat bude domácí Viktoria.
     
    1
    Levin byl faulován ve středu pole Janem Kopicem, před Bohemkou se hned otevírá slušná možnost ke skórování.
     
    2
    Roman Květ se pořádně opřel do balonu a jeho rána nadělala Staňkovi problémy. Ten to ale zvládl a domácí brankář krátce na to posílá balon Beauguela.
    2. Květ povedeným přímákem vyzkoušel Staňka
     
    3
    Plzeň zatím kombinuje na vlastní polovině a hledá, kudy by vyslala první akci směrem k Bačkovskému.
     
    4
    Plzeň zahrávala první rohový kop, leč následný centr Lukáše Kalvacha nebyl přesný, odkopávat od své branky tak může gólman Bačkovský.
     
    6
    Rohový kop i na druhé straně, Roman Květ bude rozehrávat balon od rohového praporku.
     
    7
    Balon letěl přímo do vápma, tam si ovšem hosté pomohli faulem a rozhodčí Berka píská faul.
     
    8
    Lukáš Hejda zvládl těžkou situaci v obraně, hlavou předal míč na Pernicu, který hned obrací hru. Výsledkem toho je druhý rohový kop v zápase pro Viktorii.
     
    8
    Čermák opět našel Kalvacha, který tentokrát našel kopačku Luďka Pernici, tomu ovšem rána z vápna nevyšla a balon skončil vedle brány.
     
    9
    Další rychlý výpad Viktorie směrem dopředu, Jhon Mosquera se snažil najít ve vápně Beauguela, jenomže na další roh odvrátil kapitán Josef Jindříšek.
     
    10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu se na levé straně vápna uvolnil k centru Aleš Čermák a jeho skvělý pas uklidil do brány hlavou LUDĚK PERNICA.
    10. Luděk PERNICA - 1:0
     
    11
    Hosté se snaží se zápasem rychle něco udělat, leč přihrávka na Puškáče, který dal Plzni v prvním vzájemném měření sil gól, nebyla přesná.
     
    12
    Na druhé straně Mosquera vyslal hezký balon na první tyč, kde byl připravený se zakončením Aleš Čermák, jeho pokus patičkou ale nebyl přesný.
     
    13
    Milan Havel se vydal na útočný výlet, jeho přímočará přihrávka ale nebyla přesná, přesto domácí zůstávají u balonu.
     
    14
    Bohemka se opět nastěhovala na útočnou polovinu, jejich snaha ale končí dříve, než pořádně začala. Pomezní rozhodí zvedl na znamení ofsajdu praporek nad hlavu.
     
    16
    Plzeň výborně napadá hostující rozehrávku a Bohemka má potíže se založením útoku.
     
    17
    Jan Kovařík dostal prostor na levém křídle, už to vypadalo, že Lukáš Hejda zachytí jeho pas, leč balon nakonec propadl až k Puškáčovi, jenomže ten to vůbec nečekal a ze šance nic nebylo.
     
    18
    Josef Jindříšek si nyní hodně zahrával u vlastního vápna, div že Beauguel nevystihl jeho přihrávku. Hosté ale zvládli a po pravém křídle se snaží zaútočit.
     
    19
    Bartek se snažil z jedničky poslat balon do vápna, jeho prudký pas ale zablokoval Jan Sýkora, hosté z hlavního města budou poblíž domácí lavičky vhazovat.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry si zaběhl za Hejdu David Puškáč, leč domácí kapitán nakonec vše zvládl a hlavičkou opět přesunul hru na druhou polovinu.
     
    21
    Daniel Köstl hrudí zpracoval centr Pernici a následně konstruktivně založi protiútok. Hosté se ale nakonec daleko nedostali.
     
    22
    Beauguel akrobaticky poslal dopředu na levém křídle Jhona Mosqueru, tomu se ale záhy centr vůbec nepovedl a Bačkovský si již staví kulatý nesmysl, aby mohl rozehrát.
     
    23
    Milan Havel skvěle vykrokoval hostujícího hráče, ten nakonec odešel s míčem až za čáru, Viktoria bude poblíž rohového praporku vhazovat.
     
    24
    Puškáč s Kovaříkem nezvládli kombinaci u levé postranní čáry, Plzeň se zatím velice dobře brání.
     
    24
    Mosquera hledal ve vápně Beauguela, jenomže ten nedostal balon dle svých představ a francouzský útočník v barvách Viktorie hostující bránu tentokrát neohrozil.
     
    26
    Vojtěch Novák se uvolnil na středu pole, hostující záložník se následně odhodlal ke střele, leč prostor mezi třemi tyčemi netrefil, Staněk mohl pro tentokrát zůstat v klidu.
    26. Novák mířil zpoza šestnáctky nepřesně
     
    28
    I po další hostující akci vede plzeňská Viktoria 1:0. Jindřich Staněk, odchovanec strakonického fotbalu, poslal dlouhý balon směrem dopředu, kde nakonec domácí vybojovali další rohový kop.
     
    29
    Lukáš Kalvach hledal na první tyči opět Beauguela, jehož hlavička byla ovšem hostující obranou zablokována.
     
    30
    Po půl hodině hry se na levé straně opět uvolnil Jhon Mosquera, jeho následný centr šel tentokrát ale do ofsajdu.
     
    31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria přidává druhou trefu v zápase. Bačkovský se nejprve vyznamenal proti střele z levé strany, jenomže Plzeň se dostala zpět k balonu a centr Mosquery na zadní tyč uklidnil nikým nehlídaný JAN KOPIC do brány.
    31. Jan KOPIC - 2:0
     
    32
    Mosquera sáhl hlavou do rozehrávky Bohemky a div, že hlavou z hranice vápna nedal třetí plzeňskou trefu. Akce připomínala podobnou situaci, jako předvedl Filip Panák při zápasu Sparty proti Rangers.
     
    34
    Pavel Bucha na útočné polovině fauloval Ljovin, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu. Hosté budou rozehrávat.
     
    35
    Zajímavá situace Bohemky. Bartek dostal mnoho prostoru na pravé straně, následným centrem ovšem trefil pouze Jana Sýkoru, roh pro pražský celek.
     
    36
    Míč letěl na zadní tyč, kde byl připravený Ljovin, z obtížné pozice ovšem zakončit nedokázal.
     
    36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda v podání domácího týmu. Pavel Bucha fantastickou přihrávkou za obranu vysunul JHONA MOSQUERU, který z hranice vápna přeloboval vyběhnutého gólmana Bačkovského.
    36. Jhon MOSQUERA - 3:0
     
    38
    Plzeň je nadále při chuti a nyní jí patří celé hřiště, hosté jsou dvěma slepenými góly zcela opaření.
     
    39
    Jan Kopic si pomohl útočným faulem, tudíž akce domácího celku je předčasně ukončena.
     
    40
    Jan Sýkora od levé postranní čáry se snažil oslovit naběhnutého Jana Kopie, ten se ale přes bránícího hráče k hlavičce nedostal.
     
    41
    Jan Kovařík dostal prudký balon, bývalý hráč plzeňské Viktorie dokázal nacentroval, balon už byl ovšem za základní čárou. Staněk už se chystá rozehrávat od své svatyně.
     
    42
    Hosté dokázali odrazit další plzeňský útok, ale pouze za cenu rohového kopu. Udeří Viktoria před přestávkou ještě jednou?
     
    43
    Zatím ne. Luděk Pernica si totiž v pokutovém území pomohl rukama a hlavní rozhodčí Berka píská nedovolený zákrok domácímu stoperovi.
     
    44
    Martin Dostál si pomohl rukou při zpracování balonu, což viděli snad všichni přítomní na stadionu, včera rozhodčích. Plzeň rychle rozehrála.
     
    45
    David Puškáč už byl s balonem v zámezí, krátce před odchodem do šaten se tak kulatý nesmysl vrátí opět na domácí kopačky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který jasně patřil domácí Viktorii. Plzeň vede po zásluze o tři branky. Tu první vsítil Luděk Pernica, na jeho zásah poté navázali Jan Kopic a lobem alá Karel Poborský Jhon Mosquera. Plzeň tak míří pohodovým tempem za třemi body. Před námi je ale 45 minut hry a stát se může cokoli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Matěj Koubek.
     
    47
    Na úvod druhé půle hosté drží balon, navíc ke střele se odhodlal David Bartek, jeho křižnou střelu z vápna ale Staněk drží ve svých rukavicích.
     
    48
    Sýkora byl faulován poblíž postranní čáry, hlavní rozhodčí se k faulu posléze vrátil a daroval domácím standardní situaci.
     
    49
    Jan Kopic si navedl balon na střed pole, nicméně jeho unáhlená rána skončila v prázdném sektoru hostů.
     
    49
    Do ostrého centru z pravé se položil na malém vápně David Puškáč, jenomže branku Jindřicha Staňka těsně minul.
     
    50
    Na druhé straně se k centru dostal Mosquera, jeho pas ale sebral do svých rukavic gólman Bačkovský.
     
    51
    Jan Sýkora se nyní zlobí. Domácí hráč se pustil do driblinku, obešel dva hráče, nicméně poté skončila na trávníku, dle rozhodčího se ale o faul nejednalo.
     
    53
    Opět s balonem operují hráči Bohemians. Jako poslední je vzadu Josef Jindřišek, který si vybírá spoluhráče, komu předá balon.
     
    54
    Milan Havel nechal na zádech Jana Kovaříka, který tak balon již na hrací ploše nezachytil.
     
    55
    Sýkora si narazil s Beauguelem, jenomže následně český reprezentant narazil i do Josefa Jindříška a bylo po plzeňské šanci.
     
    56
    Tisícovka diváků na stadionu nyní sledovala presink Beauguela proti Jindříškovi, ten nakonec musel balon vrátit až ke svému brankáři, který hostujícímu kapitánovi s rozehrávkou pomohl.
     
    57
    Rychlý brejk. podání Viktorie, balon středem táhl Jan Kopic, plzeňský hráč ač byl tísněn, tak dokázal z pravé strany zakončit, jenomže Kopic trefil pouze boční síť.
    57. Rychlý kontr zakončil Kopic střelou do boční sítě
     
    59
    Domácí byli faulováni ve středu pole a před Viktorií se otevírá slušná možnost ze standardky.
     
    59
    Ta ovšem dopadla prachbídně a výsledkem toho je pouze autové vhazování pro domácí celek.
     
    60
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Denis Vala.
     
    60
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Pavel Šulc.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Joel Ngandu Kayamba.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Tomáš Chorý.
     
    62
    Pavel Šulc vysunul ve vápně Kopice, který zpětným pasem vracel balon do ohně, ke střele už se ale domácí nedostali.
     
    62
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají čtvrtou trefu v zápase. PAVEL BUCHA si navedl balon ve středu pole a z velké dálky se trefil přesně k levé tyči.
    62. Pavel BUCHA - 4:0
     
    64
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To už je pro hosty debakl. Pavel Šulc si naběhl do pokutového území, tam přenechal balon JANU SÝKOROVI, kterýž se prosadil střelou na zadní tyč.
    64. Jan SÝKORA - 5:0
     
    66
    Do další šance se vrhl Jan Kopic, jenomže první u balonu byl Jan Hugo Bačkovský. Branka by ale i tak neplatila, jelikož domácí hráč stál v momentě přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    68
    Hosté opět pod domácí palbou, hráči Bohemians už si zřejmě přejí konec zápasu, jelikož o vítězi je už dávno rozhodnuto.
     
    69
    Kayamba poslal zajímavý centr na Chorého, vytáhlý útočník Viktorie se ovšem k míči nedostal.
     
    70
    Bartek poslal balon dopředu, jenomže pouze do míst, kde nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Míč si tak sebral pro sebe gólman Staněk, který svou slabší nohou poslal míč směrem dopředu.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Havel, přichází Filip Kaša.
     
    72
    Po rohovém kopu se míč dostal do středu, kde si ho navedl ke střele Joel Kayamba, jeho přízemní střela nicméně skončila vedle levé tyče Bačkovského brány.
    72. Střídající Kayamba po zemi mířil vedle
     
    73
    Bartek hezkou zasekávačkou obehrál Buchu, jenomže domácí hráč se záhy svědomitě vrátil do obrany a míč zpět vypíchl na plzeňské kopačky.
     
    74
    Berka pískl faul Buchovi, hráči Bohemiasn budou rozehrávat z půlicí čáry.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    75
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Vojtěch Novák, přichází Kamil Vacek.
     
    76
    Luděk Pernica si splnil své obranné povinnosti, přesně načasovaným skluzem poslal balon za postranní čáru, hosté budou vhazovat poblíž rohového praporku.
     
    77
    Filip Kaša zblokoval hostující centr do vápna. Hosté se snaží o vstřelení alespoň čestného úspěchu.
     
    78
    Hejda odkopl balon na rohový kop, ten vzápětí letěl na zadní tyč, kde byl Koubek, hráč Bohemky ovšem zakončit nedokázal.
     
    79
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Šest! U pravé postranní čáry nasadil Šulc protihráči jesle, po rychlé přihrávce Chorého si následně zpracoval míč JOEL KAYAMBA, který technickou střelou poslal balon přesně k pravé tyči.
    79. Joel Ngandu Kayamba - 6:0
     
    81
    Před námi je závěrečná desetiminutovka. Luděk Klusáček stojí na rohu svého vymezeného území u střídačky a jen máchá rukama. I on sám dobře ví, že utkání se jeho svěřencům dnes vůbec nepovedlo.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Miroslav Káčer.
     
    83
    Míč už se hráčům Bohemky zatoulal za postranní čáru, domácí budou vhazovat.
     
    84
    Kayamba dlouho čekal s přihrávkou na levé straně, tam to následně hosté dokázali zavřít a Viktoria zakončit tentokrát nedokázala.
     
    85
    Jindřišek v hlavičkovém souboji předčil Kayambu, hosté se následně dostali do rychlého brejku, leč Bartek ve vápně zakončit rovněž nedokázal.
     
    86
    Utkání pomalu míří do svého finále. Tentokrát byl ve středu pole faulován Kamil Vacek.
     
    87
    Bohemians rozehráli a domácí následně si pomohli opět faulem, tentokrát už je to ale i na přímou střelu na bránu.
     
    88
    Míč si postavil Roman Květ a jeho technická rána mířila k levé tyči. Staněk dokázal míč zkrotit a vyrazil ho na rohový kop.
     
    88
    Z něho už to žádné nebezpečí pro jeho branku nebylo, přesto Bohemka zůstává u balonu a nadále se snaží o vstřelení čestného úspěchu.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Michael Ugwu.
     
    89
    Kalvach poslal dlouhý balon dopředu, Pavel Šulc rozkmital své rychlé nohy, leč míč už na hrací ploše nestihl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nastaví jednu minutu.
     
    90+1
    Tisícovka fanoušků děkuje svým hráčům za předvedený výkon potleskem vestoje.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:8.
     
    Je dobojováno. Plzeň poráží pražskou Bohemku vysoko 6:0, když v obou poločasech dokázal třikrát rozvlnit síť za Bačkovským. Ve druhém poločase se nejprve prosadil střelou z velké dálky Pavel Bucha, po dvou minutách skóroval Jan Sýkora a jedenáct minut před koncem dal výsledku definitivní podobu střídající Joel Kayamba.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního večera se s vámi loučím a u dalších přenosů z plzeňské Doosan Arény se opět budu těšit, na shledanou. (19:50:41)

    Jakub Štěrba

    Branky: 10. Pernica (Al. Čermák), 31. J. Kopic (Mosquera), 36. Mosquera (Bucha), 62. Bucha (J. Sýkora), 64. J. Sýkora (P. Šulc), 79. Kayamba (Chorý)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:8.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel (71. Kaša), Pernica, Hejda (C), J. Sýkora – Bucha (82. Káčer), Kalvach – J. Kopic, Al. Čermák (60. P. Šulc), Mosquera (60. Kayamba) – Beauguel (60. Chorý).
    Náhradníci: A. Hruška – Kayamba, Chorý, P. Šulc, Kaša, Janošek, Káčer.

    Trenér: Michal Bílek.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Bartek, Köstl, Jindřišek (C), J. Kovařík (60. Vala) – M. Dostál, Ljovin, Květ (88. Ugwu), V. Novák (75. Vacek) – Keita (46. Koubek), Puškáč (60. Necid).
    Náhradníci: P. Le Giang – Hronek, Koubek, Vala, Vacek, Ugwu, Necid.

    Trenér: Luděk Klusáček.

    Rozhodčí: Berka – Paták, Antoníček.

    Diváci: 1000
    bahis siteleri