Chorvatsko – Brazílie 25:30 (kon.) | J. Korea – Kongo 37:23 (kon.) | Německo – Česko 31:21 (kon.)
Rakousko – Čína 38:27 (kon.) | Dánsko – Tunisko 34:16 (kon.) | Japonsko – Paraguay 40:17 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 35:29 (kon.)
konec
Japonsko
40:17 (19:10)
Paraguay
Čtvrtek 02.12.2021, 20:30 • Pabellón Ciutat de Castelló, Castellón de la Plana • Mistrovství světa žen • Skupina G
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům házené přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa žen, u zápasu skupiny G mezi Japonskem a Paraguayí.
     
    Japonsko

    Japonské házenkářky se na mistrovství světa kvalifikovaly na asijském šampionátu, v němž potřebovaly být mezi nejlepšími pěti týmy. To se jim povedlo, když dokráčely až do finále, v němž podlehly výsledkem 24:33 Jihokorejkám. Na posledním světovém šampionátu se hráčky ze "země vycházejícího slunce" neprobojovaly ze skupiny, v šestičlenné skupině skončily na nepostupovém pátém místě. Účastnily se rovněž domácích zimních olympijských her, na nichž vyhrály jedinkrát v šesti zápasech, takže jim také byla konečnou již základní skupina.
     
    Paraguay

    Účast Paraguaye na mistrovství může být pro někoho mírným překvapením. Ale házenkářky tohoto národního týmu si kvalifikaci tvrdě vydřely. Na šampionátu Střední a Jižní Ameriky potřebovaly být mezi nejlepšími třemi týmy. Podle očekávání nestačily na Brazílii a Argentinu, avšak protože v posledním utkání porazily 26:23 Chilanky, tak udržely o bod před Uruguayí potřebnou třetí příčku a mohly slavit postup na světovou akci. Naposledy se Paraguayky představily na mistrovství světa před čtyřmi lety, v pěti utkáních nezískaly ani bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Haugeová, Babaová – M. Nagataová, Fudžitaová, Grayová, N. Akijamaová, Ohjamaová, Aizawaová, Iwabučiová, Nakajamaová, Jamamotová, Kitaharaová, Saharaová, Hattoriová, Jošidomeová, Ohmacuzawaová.

    Paraguay: M. A. Villalbová, Ocamposová – Acuňaová, Isfránová, Rolonová, Fioreová, dos Santosová, Fleitasová, Faríová, G. Gonzálezová, Leivová, S. Villalbová, Fernándezová, Giménezová, Miskinichová, J. Mendozová.

    Rozhodčí: A. Konjičanin (BIH), D. Konjičanin (BIH).
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    První útok patřil Japonkám. Za favoritky střílela Grayová, avšak orazítkovala pouze břevno paraguayské brány. (0:0)
     
    1
    Isfránová zastavila jednu ze soupeřek pouze za cenu nedovoleného zákroku. Japonky tedy zůstanou u balónu. (0:0)
    2
    Vedoucí gól národního celku z Asie vstřelila Nakajamaová. Krásně proskočila mezi dvojicí protihráček a zakončila nad pravou ruku brankářky. (1:0)
     
    3
    Na druhé straně byla blízko vyrovnávacímu gólu Acuňaová. Z pravého křídla mířila na zadní tyč, právě tu také trefila. (1:0)
     
    3
    Faul Faríaové a sedmimetrový hod pro Japonsko. Paraguayská reprezentantka se hodně zlobí, ale s verdiktem již nic nezmůže. (1:0)
    4
    Sedmička proměněna s velkým přehledem. Vzala si ji na starosti Nakajamaová a hodem k levé tyčce prostřelila bezmocnou brankářku. (2:0)
     
    5
    Technická chyba Acuňaové znamená lacinou ztrátu. Japonky tak mají velkou možnost odskočit na rozdíl čtyř branek. (3:0)
    6
    Tak se děje. Znovu úřadovala Hattoriová, jež napoprvé zrušila střelu, napodruhé zakončila nechytatelně k levé tyči. (4:0)
    7
    Tak konečně skórovali i Paraguayky. Z pravého křídla si naskočila do brankoviště Isfránová, ještě před dopadem poslala balón nad padající brankářku. (4:1)
    7
    Blesková odpověď v podání japonských házenkářek. Povedenou individuální akci završila Jošidomeová střelou o břevno. (5:1)
    8
    Dobrou práci odvedl Fioreová, která si na středu vytvořila prostor a i v pádu zvládla zakončit mimo dosah Haugeové. (5:2)
    8
    Premiérový gól zapsala do statistik Aizawaová. Nezalekla se clonící protihráčky a přes její ruce zacílila nekompromisně do pravé šibenice. (6:2)
     
    9
    Mendozovou dělily od snížení centimetry. Na levém křídle zvládla vystřelit přes dvě protihráčky, ale orazítkovala jen levou tyč. (6:2)
    9
    Co se nepovedlo Mendozové, to zvládla Fioreová. proběhla mezi dvěma soupeřkami a míč poslala pod levou rukou brankářky. (6:3)
    10
    Aizawaová naznačila přihrávky, aby nakonec podstřelem dokonale zaskočila nejen obránkyně, ale i brankářku. (7:3)
    10
    Aizawaová hraje ve velké pohodě. Na spojce se jen tak ledabyle napřáhla, aby následně hodila míč nechytatelně pod horní tyč. (8:3)
    10
    A znovu Aizawaová. Tato házenkářka je zatím vidět nejvíce, v tomto případě využila moře volného prostoru k hodu do levého horního růžku. (8:3)
    11
    Paraguaykám nelze upřít snaha. Fioreová si na spojce počkala na pohyb brankářky a balón jí poslala do protipohybu. (8:4)
    11
    Zase a opět Aizawaová. Na spojce měla volnou dálnici až k bráně, pravačkou vypálila nechytatelně k levé dolní tyčce. (9:4)
    12
    Ukázkově zakončený brejk v podání Nagataové. Nenechala se zaskočit vyběhnuvší brankářkou a s přehledem ji přehodila. (10:4)
     
    13
    Parádní zákrok Haugeové. Správě očekávala, že Fioreová bude střílet do horních pater brány, tvrdou ránu vychytala levou rukou. (10:4)
    14
    Japonky v útoku uspěly. Svůj první gól v utkání vsítila Saharaová, šťastné střele z levého křídla pomohla do brány pravá tyč. (11:4)
    14
    Japonky vesele navyšují náskok dál. Po ztrátě Fioreové vystartovala po pravé lajně do úniku Saharaová, brejk zakončila hodem mezi nohy brankářky. (12:4)
    15
    Ale i Paraguayky umí střílet hezké góly. Na spojce si Fernándezová tělem odstavila osobní strážkyni a střelou o zem k levé tyči vyzrála na Haugeovou. (12:5)
     
    16
    Ztráty na obou stranách. Nejprve Nagataová nedosáhla na vysokou nahrávku Aizawaové, na druhé straně vypálila nepřesně Fioreová. (12:5)
    17
    Další útok Jihoameričanek dopadl výrazně lépe. Faríová zničehonic stála tváří v tvář brankářce, tu s ledovým klidem přelobovala. (12:6)
    18
    Ukázkově vyřešený protiútok favoritek. Kitaharaová zvedla hlavu a vylepšila střeleckou pozici pro Ohjamaovou, ta uspěla pokusem k pravé tyčce. (13:6)
     
    19
    Velká smůla na straně Paraguaye. Haugeová marně natahovala pravou ruku za hodem Faríové, zachránila ji však pravá tyčka. (13:6)
     
    19
    Ohmacuzawaová si na premiérový gól ještě musí počkat. Z levého křídla mířila zajímavě na zadní tyč, leč bránu těsně minula. (13:6)
     
    20
    Fantastický zákrok Haugeové. Brankářka v rozštěpu zastavila tvrdou střelu Isfránové, zachycením míče zamezila případné dorážce. (13:6)
    21
    Ohjamaová ukázala svou genialitu. Všimla si, že ze středu přes početnou řadu protihráček nezakončí, proto si sběhla na pravou spojku, odkud zacílila neomylně na zadní tyč. (14:6)
     
    21
    Přesilová hra pro Paraguay. Na dvě minuty si odešla odpočinout Jamamotová, která udeřila do obličeje Faríovou. (14:6)
    22
    Acuňaová proměnila sedmičku po faulu na svou osobu s obrovským štěstím. Od pravé tyče se míč odrazil do brankářky, až pak do sítě. (14:7)
    23
    Penaltu si hodily i Japonky. Vzala si ji na starosti Nakajamaová, balón hodila neomylně mezi nohy brankářky. (15:7)
    24
    Blesková odpověď házenkářek z Jižní Ameriky. Z pravé spojky vypálila Gonzálezová, balón se zastavil až v bráně. (15:8)
     
    24
    Dlouho se Japonsko ze vstřeleného gólu neradovalo. Nakajamaová totiž zakončovala už v momentě, kdy stála v brankovišti. (15:8)
    25
    Acuňaová zvládla i druhou sedmičku v utkání. Při zakončení zachovala chladnou hlavu a míč napálila nekompromisně do levé šibenice. (15:9)
    25
    Ohjamaová si řekla o balón v levém křídle a dostala jej. Sama před brankářkou pak zakončila nechytatelným obloučkem. (16:9)
    26
    Jubilejní desátý paraguayský gól vstřelila Fernándezová. Zakončení přes obránkyni bylo bezchybné, gólmanka nic neviděla. (16:10)
    27
    Druhou střelu v utkání Ohmacuzawaová proměnila v první gól. Hodem pravou rukou z levé spojky zamířila na zadní tyč a mimo dosah brankářky. (17:10)
    28
    Zaťaté pěsti Akijamaové hovoří za vše. I tato hráčka úspěšným protiútokem teprve otevřela svůj gólový účet v utkání. (18:10)
     
    29
    To se nepovedlo. Přestože Fioreová natahovala ruku, kam nejdále dosáhla, tak míč po nahrávce Rolonové proletěl mimo její dosah. (18:10)
     
    29
    Hledala, ale nakonec Gonzálezová nenašla prostor ke střele, načež chybovala, nahrávku poslala za tělo rozběhnuté Faríové. (18:10)
    30
    Ohmacuzawaová naznačila střelu, aby ještě posunula míč po své levici do křídla na Aizawaovou, ta uspěla hodem na zadní tyč. (19:10)
     
    30
    První poločas skončil. (19:10)
     
    Utkání mezi Japonskem a Paraguayí zatím probíhá podle předpokladů. Celek z Asie má ve všech ohledech navrch, skóre 19:10 je toho ostatně jasným důkazem. Favoritky si začaly budovat náskok od prvních minut a se sirénou se zastavil na čísle devět. Lze očekávat, že ve druhém dějství bude prohlubeň mezi oběma týmy ještě narůstat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:21.
     
    31
    Začal druhý poločas. (19:10)
     
    31
    Haugeová zatím předvádí skvělý výkon. Dokonale zmenšila střelecký úhel Faríové, jejíž pokus zastavila levou rukou. (19:10)
     
    32
    A znovu Haugeová! Tentokráte se zaskvěla proti ráně Gonzálezové, tu vykopla pro změnu levou dolní končetinou. (19:10)
     
    32
    Ohmacuzawaová podcenila samostatný únik. Zkusila brankářku přehodit, jenže míči dala malou výšku a Villalbová jej tak konečky prstů vytěsnila do bezpečí. (19:10)
     
    33
    Dvě minuty pro Kitaharaovou, Paraguayky navíc budou házet sedmimetrový hod. Dokáží snížit na rozdíl osmi gólů? (19:10)
     
    33
    Nedokáží! Acuňaová bez jakéhokoliv naznačení vypálil k levé tyči, s čímž Haugeová počítala a zapsala úspěšný zákrok levou rukou. (19:10)
    34
    Na další sedmičku Paraguaye se postavil Fioreová. Vedla si o poznání lépe než spoluhráčka, o břevno vsítila gól. (19:11)
    34
    Dvacátý japonský gól vstřelila Ohjamaová. Počkala si na pohyb brankářky, načež jí balón poslala do protipohybu. (20:11)
    35
    Ohjamaová je při chuti. Po levé straně utekla až na křídlo, kde vyskočila a v letu vypálil pravačkou do protějšího horního růžku. (21:11)
    36
    Hattoriová nabrala velkou rychlost a i ve sprintu zvládla zakončit mimo dosah k levé tyčce marně se natahující Villalbové (22:11)
     
    37
    Jihoameričankám vůbec nevychází zakončení. Fioreová si vylámala zuby na Haugeové, ale nutno podotknout, že ji vlastně nastřelila. (22:11)
    38
    Gólmanka Haugeová po úspěšném zákroku nastartovala do protiútoku Saharaovou, jež uspěla hodem pod břevno. (23:11)
    39
    Po ztrátě Japonek utekla do úniku Miskinichová. Poradila si s ledovým klidem, míč hodila vyskočivší brankářce pod levou nohu. (23:12)
     
    40
    Haugeová si o malinko vylepšila osobní statistiky, když zachytila nepovedený pokus Miskinichové rovnou do rukou. (23:12)
    41
    Ukázkově provedený útok Japonek zakončení bezchybným zakončením Hattoriové z pravého křídla k bližší tyči. (24:12)
    42
    Gonzálezovou rozhodila protihráčka, následoval nepřesný pas. Kitaharaová vyslala do brejku Okajamaovou, ta i navzdory faulu zvládla zakončit gólově k levé tyči. (25:12)
    43
    Fernándezová napravila zaváhání z před malé chvíle. Proskočila mezi trojicí protihráček a v pádu završila akci neomylným zakončením k levé tyčce. (25:13)
    44
    Gól i na druhé straně. Nagataová zachovala v koncovce chladnou hlavu, vyběhnuvší Villalbovou zkušeně přehodila. (26:13)
    45
    Jošidomeová obelstila protihráčku na pravém křídla a poradila si i gólmankou, jíž poslala balón do sítě nad pravou rukou. (27:13)
    46
    Další gól z levého křídla, v hlavní roli opět Jošidomeová. V tomto případě před sebou měla úplně volný prostor, akci završila střelou mezi nohy Villalbové. (28:13)
     
    47
    Podobná chyba se často nevidí. Fioreová dostala dobrou nahrávku, ale míč nezvládla zachytit, odrazila jej pouze k jedné z protihráček. (28:13)
     
    47
    Oddechový čas pro Paraguay. (28:13)
     
    48
    Na nedostatek sedmiček si Paraguay rozhodně stěžovat nemůže. Dnes podruhé ovšem Jihoameričanky selhaly, po Acuňaové nyní neuspěla ani Fioreová. (28:13)
    48
    Na druhé straně zákonitě přišel trest. Nacumi Akijamaová nabrala rychlost po levé lajně, sběhla na střed a levačkou vyslala nechytatelnou střelu do levé šibenice. (29:13)
    49
    Japonský náskok navyšuje Kaho Nakajamaová. Viděla volnou mezeru mezi dvěma protihráčkami, tudy poslala míč až do sítě. (30:13)
    49
    Parádní gól v podání Fioreové, jen škoda, že jich podobných nedala Paraguay víc! využila vyběhnuvší gólmanky ke gólu prakticky přes celé hřiště. (30:14)
    50
    Japonky sympaticky daly šanci Grayové, aby se zapsala do střelecké listina. Ta nepohrdla, sedmičku proměnila střelou po levici brankářky. (31:14)
     
    51
    Fioreová viditelně nechtěla střílet z levého křídla, takže si sběhla na spojku, aby ve finále vypálila o kousek vedle pravé části brankové konstrukce. (31:14)
     
    51
    V snaze vystihnout rozehrávku Grayová natáhl pravou ruku, tou ovšem místo míče trefila do obličeje Fioreovou. Rozhodčí situaci velmi dobře viděli a Japonku vyloučili. (31:14)
     
    52
    Rychlá akce Jihoameričanek měla podobně rychlý konec. Gonzálezová podcenila rychlost Isfránové, míč jí poslala za záda. (31:14)
    53
    Brejky Japonkám fungují na jedničku. Jošidomeová si poradila s nelehkým zpracování, branku vsítila hodem nad hlavu brankářky. (32:14)
     
    53
    V oslabení hrály Japonky z pochopitelných důvodů powerplay. Balón získala Acuňaová, nicméně prázdnou bránu netrefila, míč proskákal vedle levé tyče. (32:14)
    54
    A její gól z levého křídla. Připravila si prostor na střelu, bez větších problémů posléze propálila i bezmocnou Villalbovou. (33:14)
    54
    Gonzálezová využila silnější postavy k odstavení Grayové. Vzápětí zvládla i přesně zamířit, Haugeová za pokusem do pravého horního rohu nedosáhla. (33:15)
    55
    Pěkná individuální akce Fernándezová skončila gólovou tečkou. Zdařilé zakončení k pravé tyčce proletělo mimo dosah padajícího gólmanky. (33:16)
     
    56
    Pokud by Fioreová vstřelila gól, jednalo by se nejspíše o nejhezčí branku střetnutí. Krásně proskočila mezi dvěma protihráčkami a technicky mířila na zadní tyč, balón skončil na brankové konstrukci. (35:16)
    57
    Nakajamaová si vytvořila prostor na spojce a tvrdou střelou z pravé ruky zacílila neomylně do pravé šibenice. (36:16)
    57
    Góly nyní padají na obou stranách. Vůbec poprvé se v utkání prosadila Fleitasová, mířila neomylně z pravé strany k protější tyčce. (36:17)
    58
    Ztráta Paraguayek a gól Japonek z protiútoku. Není to dnes poprvé, co Jošidomeová proměnila samostatný únik. (37:17)
     
    58
    Oddechový čas pro Japonsko. (37:17)
     
    59
    Prostor mezi třemi tyčemi Japonska dostala i Babaová. Po zákroku chtěla dlouhou nahrávkou vyslat do brejku Iwabučiovou, ta však na vysoký míč nedosáhla. (37:17)
    59
    Parádní rána v podání Grayové. I ona si vyzkoušela nájezd, zakončila jej dělovým hodem o břevno do sítě. (38:17)
    60
    V poslední minutě se poprvé v zápase prosadila i Kitaharaová. Spoluhráčky v poli i na střídačce její úspěch řádně oslavily hlasitým jásotem. (40:17)
     
    60
    Giménezová mohla kosmeticky upravit skóre, leč střelu z dobré pozice nasměrovala přímo do prostoru, kde stála Babaová. (40:17)
     
    Konec zápasu. (40:17)
     
    Japonsko – Paraguay 40:17 (19:10)
    Nejvíce branek: Aizawaová 6/1, Hattoriová 5/1, Nakajamaová 4/1 – Fioreová 5/1, Fernándezová 4, Acuňaová 2/2. Rozhodčí: A. Konjičanin (BIH), D. Konjičanin (BIH). Sedmimetrové hody: 4/4 –
    4/2. Vyloučení: 6:2.
     
    Japonské házenkářky potvrdily roli obrovských favoritek a na úvod světového šampionátu deklasovaly Paraguay 40:17. Rozdíl v kvalitě byl od prvních minut zřejmý. Tým z Asie si budoval náskok, který postupně navyšoval. Využíval především velkého množství chyb soupeřek v rozehrávce a troufnu si říct, že minimálně polovina japonských gólů padla z brejků.

    Svěřenkyně kouče Kusumota vstoupily do turnaje pravou nohou a výhrou si prakticky zajistily postup do další fáze turnaje, protože ze skupiny postupují tři ze čtyř týmů a Brazilky s Chorvatkami by měly být kvalitativně ještě nad Japonskem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:06:48)

    Milan Huppert

    Japonsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    46 B A. Babaová 0/0 0 0
    30 B S. Haugeová 0/0 0 0
    26 SS N. Aizawaová 7/1 0 0
    20 PK N. Akijamaová 1/0 0 0
    7 PK A. Fudžitaová 0/0 0 0
    17 P C. Grayová 2/1 0 1
    48 PK S. Hattoriová 5/1 0 0
    33 PS I. Iwabučiová 0/0 0 0
    42 LS M. Jamamotová 0/0 0 1
    49 LK J. Jošidomeová 5/0 0 0
    44 LS J. Kitaharaová 1/0 0 1
    2 P M. Nagataová 2/0 0 0
    36 PS K. Nakajamaová 5/1 0 0
    25 SS M. Ohjamaová 4/0 0 0
    51 LS A. Ohmacuzawaová 2/0 0 0
    47 P N. Saharaová 3/0 0 0
    Celkem 37/4 0 0 3 0
    Paraguay
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B F. Ocamposová 0/0 0 0
    1 B M. Villalbová 0/0 0 0
    2 LK F. Acuňaová 2/2 1 0
    7 P K. dos Santosová 0/0 0 0
    9 SS M. Faríová 1/0 0 0
    14 LS M. Fernándezová 4/0 0 0
    6 P S. Fioreová 4/1 1 0
    8 LS J. Fleitasová 1/0 0 0
    19 P N. Giménezová 0/0 0 0
    10 P G. Gonzálezová 2/0 0 0
    4 PS F. Isfránová 1/0 0 0
    11 SS D. Leivová 0/0 0 0
    26 PK J. Mendozová 1/0 0 0
    21 LS A. Miskinichová 1/0 0 0
    5 PS K. Rolonová 0/0 0 0
    13 PK S. Villalbová 0/0 0 0
    Celkem 17/3 2 0 0 0
    Rozhodčí: A. Konjičanin (BIH), D. Konjičanin (BIH)
    bahis siteleri