Francie – Angola 30:20 (kon.) | Nizozemsko – Portoriko 55:15 (kon.) | Rusko – Kamerun 40:18 (kon.)
Rumunsko – Írán 39:11 (kon.) | Č. Hora – Slovinsko 18:28 (kon.) | Norsko – Kazachstán 46:18 (kon.)
Srbsko – Polsko 25:21 (kon.) | Švédsko – Uzbekistán 46:15 (kon.)
konec
Nizozemsko
55:15 (23:6)
Portoriko
Pátek 03.12.2021, 18:00 • Palacio de Deportes de Torrevieja • Mistrovství světa žen • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům házené přeju krásný páteční podvečer. vítám vás při sledování mistrovství světa žen, u zápasu mezi Nizozemskem a Portorikem.
     
    Nizozemsko

    Nizozemky měly jistotu účasti na světovém šampionátu už dlouho dopředu. Důvod je jednoduchý, opanovaly totiž mistrovství světa před dvěma lety, když v dramatickém finále porazily Španělky o gól 30:29. Na podobný úspěch nenavázaly na olympijských hrách, kde vypadly ve čtvrtfinále, Francouzkám podlehly jasně 22:32. Od té doby odehrály dva vítězné duely v kvalifikaci na evropský šampionát, v Intersport Cupu skončily třetí ze čtyř, přestože vyhrály dva zápasy ze tří, ale doplatily na vysokou porážku s Norkami.
     
    Portoriko

    Házenkářky Portorika vybojovaly jedinou volnou místenku v rámci Severní Ameriky a Střední Ameriky, v mistrovství uskupení kontinentů v tomto území ležících postoupily ze čtyřčlenné skupiny do finále z druhého místa, v němž v klíčovém utkání vrátily porážku Grónsku a po vítězství 26:23 mohly začít slavit nejen zisk trofeje, ale i postup na mistrovství světa. Na světové akci se Portoriko ukázalo naposledy v roce 2015, na světovém šampionátu tehdy ve skupině vyhrály alespoň jedno z pěti utkání, přesto skončilo poslední dvacáté.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Westerová, ten Holteová – van der Heijdenová, Bontová, Abbinghová, Nusserová, Snelderová, Knippenborgová, van Weteringová, Dulferová, Freriksová, I. Smitsová, Sprengersová, Vollebregtová, Housheerová, Polmanová.

    Portoriko: K. Escobarová, Carrasquillová, Sotoová – Cabrerová, Ceballosová, Hiraldová, Vergarová, A. Benítezová, C. Ortízová, J. Maldonadová, Gracianiová, Garcíaová, N. Escobarová, Fuentesová, Rodriguezová, R. Ortízová.

    Rozhodčí: A. Covalciuc (MDA), I. Covalciuc (MDA).
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
    1
    Hned v první minutě sedmimetrový hod pro Portoriko. Na starosti si jej vzala Ceballosová, jež skórovala střelou k pravé tyči. (0:1)
    2
    Okamžité vyrovnání Nizozemek. Z pravého křídla skočila do brankoviště Vollebregtová, ještě před dopadem zakončila neomylně mezi nohy gólmanky. (1:1)
    2
    A znovu Kelly Vollebregtová. Do úniku ji vyslala Knippenborgová a i v tomto případě si holandská hráčka poradila bez problémů. (2:1)
     
    3
    Neúspěšný útok Portoričanek. Z levého křídla zkusila na brankářku vyzrát Snelderová, ale zamířila vysoko nad bránu. (2:1)
     
    4
    Druhou sedmičku Ceballosová neproměnila. Sice vypálila mimo dosah gólmanky, jenže nastřelila pouze pravou část brankové konstrukce. (2:1)
     
    5
    Ceballosová je v úvodu utkání hodně vidět. Vypálila z pravé spojky, leč Westerová předvedla parádní zákrok levou rukou. (2:1)
    5
    Brejky zatím hráčkám v oranžových dresech vycházejí. Dulferová v zakončení zachovala chladnou hlavu, míč poslala Escobarové pod levou nohou. (3:1)
    6
    Defenziva Portorika si vůbec nevšímala Larissu Nusserovou. tu vyslala středem do brejku Abbinghová a Escobarová byla bez šance. (4:1)
    7
    Svůj střelecký účet již otevřela i Dione Housheerová. Z levého křídla naskočila před bránu a vyběhnuvší gólmanku zkušeně přehodila. (5:1)
     
    8
    Skvělá Escobarová. Brankářka Portorika zmenšila střelecký úhel Snelderová, jejíž pokus vykopla levou nohou. (5:1)
     
    9
    Oddechový čas pro Portoriko. (5:1)
    9
    Oddechový čas Portoriku příliš nepomohl. Po chybné rozehrávce vystartovala do nájezdu Bo van Weteringová, na jedničku zvládla i zakončení. (6:1)
     
    10
    Na druhé straně výborný Westerová. Benítezová zkoušela štěstí z levé strany, mezeru mezi nohama brankářky nenašla. (6:1)
    11
    Nizozemkám tam padá opravdu všechno. Z levého křídla opět úřadovala Bo van Weteringová, hod na zadní tyč neměl chybu. (7:1)
    11
    Třetí sedmička a druhý gól z penalty pro Portoriko. Gracianiová počkala na pohyb brankářky a míč poslala do protipohybu. (7:2)
    12
    Blesková odpověď favoritek. Vollebregtová si vytvořila prostor po levé straně, rady si věděla i s Escobarovou. (8:2)
     
    12
    První vyloučenou hráčkou zápasu je Housheerová. Ve snaze zabránit Ceballosové v zakončení sokyni trefila do obličeje. (8:2)
    13
    Nizozemkám nedělá problém ani oslabení. V úniku tentokráte Snelderová a Escobarová jen sledovala míč letící do sítě. (9:2)
    14
    Favoritky si utkání užívají plnými doušky. do otevřené obrany soupeřek vlétla Nusserová, akci završila hodem pod pravou nohu brankářky. (10:2)
    15
    Do brány Portorika se postavila Carrasquillová. Ani ta ovšem nezabránila střele Danicky Snelderové v cestě do sítě. (11:2)
    16
    Portoriko ještě nedalo gól ze hry, všechny branky padly ze sedmimetrového hodu. Gracianiová nezaváhala ani při svém druhém pokusu. (11:3)
    17
    Dione Housheerová dostala ideální nahrávku do běhu. Tváří v tvář Carrasquillové zakončila nechytatelně do pravé šibenice. (12:3)
    18
    Demolice Portorika pokračuje. Nyní na brankářku utíkala dokonce dvojice Nizozemek, gólově situace vyřešila Vollebregtová. (13:3)
    19
    Kelly Dulferová se odpoutala od osobní strážkyně a bez problémů si poradila i s brankářkou, balón jí poslala nad pravou ruku. (14:3)
     
    19
    Ze spojky střílela Cabreraová. Westerová se zákrokem neměla moc práce, pomalu letící balón zachytila v pravé ruce. (14:3)
    20
    Na tvářích nizozemských hráček je vidět velké spokojenost. Šestnáctý gól vstřelila Vollebregtová, trefila se z levého křídla na zadní tyč. (15:3)
    20
    Premiérový gól pro Zoë Sprengersovou. Od brankářky obdržela dlouhý pas do běhu a brankářku prostřelila mezi nohama. (16:3)
    21
    V síti Portorika končí jeden balón za druhým. Vollebegtová využila moře volného času k zamíření, balón hodila do pravého horního rohu. (17:3)
    22
    První gól Portorika ze hry! Postarala se o něj Ortízová, která na levém křídle odmítla protihráčku a zakončila neomylně k bližší tyči. (17:4)
    23
    Příležitost ukázat se v poli dostala i Bontová. Dlouho na přesný zásah nečekala, ze spojky našla prostor pod nohou Carrasquillové. (18:4)
     
    24
    Ericka Gracianiová přišla o stoprocentní úspěšnost při střílení sedmiček. Zamířila k pravé tyči, s čímž Ten Holteová počítala a zapsala výborný zákrok! (18:4)
    25
    Housheerová vystřelila z levého křídla a moc dobře viděla volný prostor na zadní tyči, tam také míč poslala. (19:4)
    26
    A znovu Dione Housheerová. V tomto případě od pravé lajny sběhla až na střed, odkud hodila balón neomylně pod břevno. (20:4)
    26
    Uvolnění Garcíaové nemělo chybu. Po levé lajně utekla osobní strážkyni a balón poslala technicky kolem pravé ruky Westerové do sítě. (20:5)
    27
    Poprvé v zápase skórovala Freriksová. Využila špatného zpracování balónu soupeřky, který následně sebrala a zakončila po pravici brankářky. (21:5)
    27
    Ciris Garcíaová znovu uspěla hodem z levého křídla na zadní tyč. Při dopadu si ovšem ublížila a do akce musí i zdravotníci. (21:6)
    28
    krásná akce Nizozemek. Bontová našla na středu úplně volnou Estavanu Polmanovou, na tu čekala snadná práce. (22:6)
     
    28
    Bontová ukázala, že zakončení nepatří mezi její silné stránky. Selhala v úniku, balón hodila trestuhodně nad břevno. (22:6)
     
    29
    Další obrovská minela. Tentokráte v podání Polmanové, i na ve stoprocentní příležitosti hodila míč nad horní tyčku. (22:6)
    30
    Přečíslení pět na dva Nizozemsko završilo gólově. Zakončení si vzala na starosti Housheerová, míč poslala pod tělem vyskočivší brankářky. (23:6)
     
    30
    Dulferová sice vstřelila gól, jenže zakončila až po dopadu do brankoviště, takže branka nemohla platit. (23:6)
     
    30
    První poločas skončil. (23:6)
     
    Nizozemky potvrzují roli obrovských favoritek a po prvním poločase vedou na Portorikem vysoko 23:6. Bylo od úvodu jasné, kdo dnes bude tahat za pomyslný delší konec provazu. Evropanky jsou lepší ve všech ohledech a soupeřky vlají ve velkém závěsu. Je otázkou, jak vedoucí celek přistoupí ke druhé půli. Pokud bude hrát stejně jako doposud, tak se můžeme těšit na opravdu propastný rozdíl ve skóre.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:49.
     
    31
    Začal druhý poločas. (23:6)
    31
    Druhý poločas odstartoval brzkým gólem Nizozemska. Ze spojky skórovala střelou do pravého horního rohu Snelderová. (24:6)
    32
    I v pádu zvládla Freriksová nahrát do vyložené příležitosti Bontové, ta uspěla střelou nad pravou ruku Carrasquillové. (25:6)
    33
    První gól pro Smitsovou. Z levého křídla si poskočila do brankoviště a pravačkou zacílila k levé tyčce. (26:6)
    33
    Favoritky pokračují v krasojízdě i ve druhé půli Bo van Weteringová také uspěla z levého křídla, míč hodila o tyč do sítě. (27:6)
    34
    Gól má na kontě i Abbinghová. Ta naběhla před Carrasquillovou středem, hodila jí balón pod levou nohu. (28:6)
    34
    Benítezová měla při střele i velkou porci štěstí. Brankářka Westerová balón lehce tečovala levým ramenem, přesto skončil v síti. (28:7)
    35
    Snelderová zakřičela na spoluhráčku a dostala ideální nahrávku do pravé rukou, též končetinou pak vstřelila gól hodem k pravé tyči. (29:7)
    36
    Evropanky přidávají jeden gól za druhým. Van Weteringová se nenechala rozhodit vyběhnuvší brankářkou a přehodila ji. (30:7)
    37
    Podobná situace i na druhé straně. Ceballosová ukázala své umění, ani její lob neměl jedinou chybičku. (30:8)
    37
    Inger Smitsová umí kromě připravování gólů i velmi dobře zakončovat. Prodrala se mezi dvojicí protihráček a zakončila nechytatelně k levé tyči. (31:8)
    38
    Bo van Weteringová ze svého království, tedy z levého křídla, opět zabodovala. Carrasquillové překvapila pokusem na bližší tyč. (32:8)
    39
    Ceballosová jednu sedmičku neproměnila, ale nenechala se zlomit a stoupla si na penaltu znovu. Uspěla pokusem k levé tyči. (32:9)
    40
    Carrasquillová vyběhla příliš brzy. Snelderová tuto skutečnost zpozorovala a brankářku bez potíží přelobovala. (33:9)
    40
    Gól z levé strany a znovu v hlavní roli Bo van Weteringová. Svým hodem našla mezeru mezi nohama gólmanky. (34:9)
    41
    Ceballosová si našla mezeru mezi dvojicí protihráček a zakončila nad hlavou brankářky Westerové. (34:10)
    41
    Parádní práce Snelderové. Dostala nahrávku do úniku, s Carrasquillovou si hravě poradila. (35:10)
    42
    Samostatný nájezd si vyzkoušela rovněž Bo van Weteringová. Gólmanku prostřelila zkušeně mezi nohama. (36:10)
    42
    Další brejk, další gól v síti Portorika. Smitsová zachovala, podobně jako spoluháčky, chladnou hlavu. Carrasquillová natahovala levou ruku za míčem marně. (37:10)
     
    43
    Oddechový čas pro Portoriko. (37:10)
    43
    Bo van Weteringová přidává další kousek do sbírky. Opět střílela z levého křídla, opět rozvlnila síť. (38:10)
    44
    Skvělá Snelderová. Počkala, až gólmanka půjde k zemi, pak balón poslala do horních pater brány. (39:10)
    45
    S velkou jistotou zakončila rovněž Sprengersová. Počkala na pohyb Carrasquillové a pak poslala míč do jejího protipohybu. (40:10)
    46
    Chybného zpracování protihráčky využila Freriksová. Bezmocnou brankářku propálila tvrdou ránou do levé šibenice. (41:10)
     
    47
    Neproměněný sedmimetrový hod týmu Portoriko (Nathalys Ceballosová).
    (41:10)
    47
    Ceballosová napravila zaváhání z před malé chvíle. Proskočila skrze třemi protihráčkami a v pádu rozvlnila síť. (41:11)
    48
    Druhý gól v zápase pro van der Heijdenovou. Nájezd završila střelou o zem pod levou nohu gólmanky. (42:11)
    48
    Nizozemky nemají dost. Vollebregtová využila volnější střed pole, ani střela jí nedělala žádné větší problémy. (43:11)
    49
    Třetí gól v zápase, třetí z penalty. Sedmimetrový hod proměnila Gracianiová střelou k pravé tyči. (43:12)
    50
    Individuální akce Knippenborgové neměla chybu. Krásně se protáhla skrze dvěma soupeřkami, na jedničku zvládla i zakončení. (44:12)
    51
    Gracianiová střílí gól i ze hry. Střela z velké dálky brankářku dokonale zaskočila, Westerová reagovala příliš pozdě. (44:13)
    51
    Blesková odpověď v podání Laury van der Heijdenové. Středem zacílila přes obránkyni a vyzrála i na brankářku. (45:13)
    52
    Obrana Portorika hoří jako papír. Smitsová mezi ní proletěla jako blesk a v koncovce mířila neomylně pod břevno. (46:13)
    52
    Jestli někdo hraje v dresu Portorika dobře, je to Ceballosová. Opět využila fyzických proporcí a zbavila se osobní strážkyně, chybu neměl ani následný lob přes Westerovou. (46:14)
    53
    Portoriko zkusilo powerplay, což se nevyplatilo. Westerová po zákroku nahrála před prázdnou bránu Vollebregtové, na tu čekal snadný úkol. (47:14)
    53
    Parádní nizozemská kombinace. Vollebregtová v tutovce nahrála před prázdnou bránu Lynně Knippenborgové, jež nemohla minout. (48:14)
    54
    Příliš mnoho volného prostoru dostala na levém křídle Sprengersová. Viděla prostor na zadní tyči, tak tam poslala balón. (49:14)
    55
    Lynn Knippenborgová a její bezchybně provedený únik. Počkala na pohyb gólmanky, pak poslala míč do volné poloviny. (50:14)
    55
    Funtesová středem utekla dvěma protihráčkám a Westerovou prostřelila hodem pod levou nohu. (50:15)
    56
    Blesková odpověď na druhé straně. Nusserová vzala zodpovědnost na sebe a brankářku propálila nad hlavou. (51:15)
    57
    Smitsová prolétla středem jako vítr a pěknou individuální akci završila ještě pohlednější ránou do pravého víka. (52:15)
    58
    A znovu Smitsová. Escobarová její střelu lehce tečovala, ale ven z brány míč odrazit nezvládla. (53:15)
    59
    Závěr zápasu patří Smitsové. Vstřelila třetí nizozemský gól v řadě, nyní uspěla hodem z levé spojky na zadní tyč. (54:15)
    60
    Zoë Sprengersová ukázala, že i ona umí střílet góly. Naznačením střely si položila brankářku a pak poslala balón do volné horní poloviny brány. (55:15)
     
    Konec zápasu. (55:15)
     
    Nizozemky vstoupily do světového šampionátu pravou nohou. Proti Portoriku potvrdily roli obrovských favoritek, své soupeřky zdemolovaly 55:15. Evropanky si utkání užívaly od začátku do konce. Využívaly obrovských chyb soupeřek při rozehrávce a střílely z brejků jeden gól za druhým. Rozdíl mezi oběma týmy byl skutečně enormní a poražené házenkářky měly určitě radost, když se ozvala vysvobozující závěrečná siréna.
     
    Nizozemsko – Portoriko 55:15 (23:6)
    Nejvíce branek: van Weteringová 8, Vollebregtová 8, Snelderová 7 – Ceballosová 5/1, Gracianiová 4/3, Garcíaová 2. Rozhodčí: A. Covalciuc (MDA), I. Covalciuc (MDA). Sedmimetrové hody: 0 – 8/5. Vyloučení: 1:0.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:28:53)

    Milan Huppert

    Nizozemsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    38 B Y. ten Holteová 0/0 0 0
    33 B T. Westerová 0/0 0 0
    8 LS L. Abbinghová 1/0 0 0
    7 PK D. Bontová 2/0 0 0
    18 LS K. Dulferová 1/0 0 0
    19 P M. Freriksová 1/0 0 0
    48 PS D. Housheerová 5/0 0 1
    11 SS L. Knippenborgová 3/0 0 0
    9 SS L. Nüsserová 2/0 0 0
    79 LS E. Polmanová 1/0 0 0
    20 LS I. Smitsová 7/0 0 0
    10 P D. Snelderová 7/0 0 0
    22 LK Z. Sprengersová 6/0 0 0
    6 PS L. van der Heijdenová 3/0 0 0
    12 LK B. van Weteringová 8/0 0 0
    31 PK K. Vollebregtová 8/0 0 0
    Celkem 55/0 0 0 1 0
    Portoriko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B R. Carrasquillová 0/0 0 0
    1 B K. Escobarová 0/0 0 0
    16 B Z. Sotoová 0/0 0 0
    11 LK A. Benítezová 1/0 0 0
    2 PS A. Cabrerová 0/0 0 0
    5 SS N. Ceballosová 5/1 2 0
    21 P N. Escobarová 0/0 0 0
    22 LK Z. Fuentesová 1/0 0 0
    18 P C. Garcíaová 2/0 0 0
    17 PS E. Gracianiová 4/3 1 0
    6 LS S. Hiraldová 0/0 0 0
    15 PK J. Maldonadová 0/0 0 0
    13 LS C. Ortízová 0/0 0 0
    24 LK R. Ortízová 1/0 0 0
    23 P L. Rodriguezová 0/0 0 0
    8 LK J. Vergarová 1/0 0 0
    Celkem 15/4 3 0 0 0
    Rozhodčí: A. Covalciuc (MDA), I. Covalciuc (MDA)
    bahis siteleri