Lovosice – SHC Maloměřice 31:22 (kon.)
konec
HK FCC Město Lovosice
31:22 (13:12)
SHC Maloměřice Brno
Sobota 04.12.2021, 17:00 • SH Chemik • Chance Extraliga mužů • 13. kolo
Předzápasové kurzy
    60
    Dostalík se nikým netísněn dostal do jasné střelecké příležitosti a technickým zakončením dostává míč do brány. (31:22)
    60
    Také Jonáš se prezentoval střelou z místa. V cestě do brány se míč otřel ještě o horní tyč, aby následně zapadl do sítě Maloměřic. (31:21)
    59
    Hastík snižuje ztrátu svého celku na rozdíl 9 branek. Pěkný podstřel. (30:21)
    58
    I v pasivitě dokázal Jonáš ve spolupráci s Kupou dostat obránce ze hry. Poslední jmenovaný to vzal individuálně kolem dvou soupeřů a zakončil o zem k levé tyči. (30:20)
     
    57
    Oddechový čas pro Maloměřice. (29:20)
    57
    S brankami se v posledních chvílích roztrhl pytel! Josef Jonáš trefuje symbolicky 29. branku Lovosic. Jen podotknu, že Josef Jonáš obléká dres s číslem 29. (29:20)
    56
    Dostalík dostal míč na brankoviště, kde nebyl nikým tísněn, což vyústilo ve 21. branku Maloměřic. (28:20)
    56
    Gól vstřelil tým Lovci Lovosice (Václav Kovář). (28:19)
     
    55
    Vyloučení v týmu Lovci Lovosice (Pavel Chotěborský). (28:19)
    55
    Na druhé straně si dnešní premiérovou trefu připisuje Filip Jung. Maloměřice v tuto chvíli zaostávají za svými hostiteli o 8 branek. (27:19)
    55
    Pěknou akci domácího celku zakončil přesnou trefou Jan Kupa, který se tak dostává už na 7 vstřelených branek. (27:18)
    54
    Kučera se trefuje podruhé v řadě, i tentokrát to bylo za přispění konstrukce brány. (26:18)
    53
    Kučera si rozpohyboval Galiu a poté neměl problém zakončit ze sedmičky o levou tyč. (26:17)
    52
    Trkovský naznačil přihrávku do levého křídla, ale namísto toho si naskočil do střely po šesté rozvlnil síť za zády brankáře soupeře. (26:16)
    51
    K dalšímu sedmimetrovému hodu Lovosic byl poslán Pavel Vojíř, pro kterého je to dnes extraligová premiéra a v tuto chvíli i premiérový gól v extralize. To bude mít dnes asi pokladnička hodně napilno. (25:16)
    51
    Za Maloměřice snižuje vedení soupeře Lukáš Vítek. Jeho střelu k pravé tyči nedokázal Galia zblokovat. (24:16)
    50
    Jonáš rozšiřuje svou dnešní brankovou nadílku již na tři branky. V tu chvíli se do brány Lovosic postavil po mnoha letech Michal Galia. (24:15)
    47
    Domácí měli možnost zahrávat další sedmimetrový hod. Ačkoli se mezitím do brány na místo Koňaříka postavil Mazač, ani on nedokázal zabránit brance v podání Jana Kupy. I tentokrát směřoval míč střelou o zem kolem pravé nohy brankáře. (23:15)
    46
    Gól vstřelil tým Lovci Lovosice (Jaroslav Trkovský). (22:15)
    46
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Lukáš Koubek). (21:15)
    45
    Domácí si při tomto skóre dovolili nahazovačku, na jejímž konci je skórující Jan Heřmanovský, pro kterého je to dnes premiérová trefa. (21:14)
    44
    Lovosice měly k dispozici sedmimetrový hod, ke kterému se i tentokrát postavil Jan Kupa. Podobně jako v prvním případě, i podruhé byl ze sedmi metrů úspěšný. (20:14)
    43
    Maloměřice hráli v pasivitě a jelikož už zcela vyčerpali možnost přihrávek, musel to na sebe vzít Hlípala, který hodně lehkou střelou překonal blok z rukou Zourka i Hrdličku, který na jeho střelu zareagoval pozdě. (19:14)
    42
    V rukou Trkovského se míč příliš dlouho neohřál. Zpracování, rychlý náskok na devíti metrech a střela mezi nohy. Jednoduchý recept na vstřelení branky. (19:13)
     
    40
    Zatímco rozhodčí blíže k souboji na brankovišti signalizoval pouze volný hod, rozhodčí od půlící čáry měl zřejmě lepší výhled a posílá Sergije Petryčenka (LOV) na dvě minuty mimo hru. (18:13)
    39
    Trkovský se stává dalším hráčem, který ve druhém poločase rozvlnil síť za zády Koňaříka. Lovosice vedou poprvé v zápase o 5 branek. (18:13)
    38
    Ani nadvakrát se hosté nedokázali prosadit přes velmi dobře chytajícího Jana Hrdličku. Za to Václav Kovář naplno využil nepřipravené obrany soupeře a přidal už 17. branku Lovosic. (17:13)
     
    36
    Vyloučení v týmu Lovci Lovosice (Jiří Bouček). (16:13)
    36
    Drásal se dostal na levém křídle až do střelecké pozice. Při náskoku do brankoviště ho atakoval Bouček, ale i přesto dokázal zamířit přesně. (16:13)
     
    35
    Oddechový čas pro Maloměřice. (16:12)
    34
    Kovář podruhé a ze zcela identického místa. Tentokrát si při zakončení vybral prostor u pravé tyče. Koňařík si byl jeho předchozí střely k levé tyči vědom a hlídal si především ji. (16:12)
    34
    Tentokrát už to Kovář vzal přímo na sebe a dobře udělal. Jeho zakončení k levé tyči bylo nasměřováno mimo dosah Koňaříka. (15:12)
     
    33
    Hlípala vypálil pouze do připravených bloků, obrana nevěděla, kde skončil míč, který skákal přímo na brankovišti. Toho se ujal Kučera a ačkoli překonal Hrdličku, míč se pouze plazil po zemi za brankovou čáru. Přímo z brankové čáry dokázal Hrdlička míč nakonec tygřím skokem poslat zpět do hry! (15:12)
     
    32
    A Dostalík (MAL) je za své agresivní pojetí obrany vyloučen podruhé v zápase na dvě minuty. (14:12)
    32
    Nakonec se prvním střelcem druhého poločasu stává Sergij Petryčenko, který byl hodně agresivně tísněn Dostalíkem, ale přesto dokázal dopravit míč ke vzdálenější tyči. (14:12)
     
    31
    Hlípala se snažil o otevření střelecké listiny druhého poločasu. Proti byl ale pozorný Hrdlička, který jeho střelu vyrazil místy kolem slabin. Hrdlička se následně skácel k zemi bolestí, ale rozhodčí si toho vůbec nevšimli a nechali ve hře pokračovat. Až na pokyn diváků přerušili hru a šli zjišťovat zdravotní stav Hrdličky. Ten se po pár sekundách zvedl a bolest rozchodil. (13:12)
     
    30
    Hosté se k zakončení nedostali včas, ale měli k dispozici zahrání volného hodu po čase. Toho se ujal Hlípala, ale bloky z rukou bránících hráčů nedokázal překonat. (13:12)
    29
    Hlípala se přesně minutu před koncem poločasu dostává opět na 50% vstřelených branek svého celku. (13:12)
    28
    Jonášovo zakončení zavánělo prorážením, ale rozhodčí nechali plynout hru dále a branka nakonec byla uznána. (13:11)
    28
    Gól vstřelil tým Lovci Lovosice (Jan Kupa). (12:11)
    27
    Maloměřičtí dohráli akci do pivota, kde operuje Dostalík, který se šance nezalekl a zakončil milimetrově k levé tyči domácí svatyně. Hrdlička bez šance. (11:11)
    27
    Gól vstřelil tým Lovci Lovosice (Josef Jonáš). (11:10)
    26
    Z toho samozřejmě těží hosté. Hlípala i nadále rozšiřuje svůj brankový podíl na dnešním skóre Maloměřic. Momentálně to dělá přesně polovinu branek. (10:10)
     
    26
    Lovosice už se dlouhé 3 minuty neprosadily. Mohla to změnit situace ve 26. minutě, Po nahazovačce Kováře to měl Jonáš otevřené, ale nedokázal levou rukou zastihnout míč včas ve vzduchu. (10:9)
     
    23
    Oddechový čas pro Maloměřice. (10:9)
     
    23
    Michal Dostalík (MAL) za stažení Patrika Stacha v brankovišti vidí od rozhodčích signalizaci dvouminutového trestu. Po verdiktu rozhodčích se hráči Lovosic dohadovali s rozhodčími, že tohle měl být sedmimetrový hod, ale není tomu tak. Domácí se musí spokojit s rozehrávkou volného hodu z devítimetrové hranice. (10:9)
    23
    Při absenci Jiřího Motla "brousí" levou "lajnu" Václav Kovář, který se ukazuje, podobně jako na konci loňské sezóny, jako skvělá náhrada za domácí ikonu. (10:9)
     
    22
    Oddechový čas pro Lovosice. (9:9)
    22
    Tentokrát už se skóre mění. Dostalík vyrovnal stav utkání. (9:9)
     
    21
    Koňařík si poradil se střelou Trkovského mezi nohy a nyní už mohou Maloměřice dokonce vyrovnat! (9:8)
    20
    Lovosice se prezentovali další technickou chybou a tvrdě na to doplácí. Koubek dostal Maloměřice na rozdíl jediné branky, což by mělo být pro domácí dostatečným varováním. (9:8)
    20
    Musil využil rozhozené obrany Lovosic a z rychlého brejku snižuje ztrátu svého celku na Lovosice. (9:7)
    17
    Za Maloměřice po krátké pauze odpovídá opět Hlípala, který nasázel více než polovinu branek svého celku. (9:6)
    16
    Václav Kovář využil bleskové rozehrávky svého celku, pláchl i svého vracejícímu se strážci a poté bezproblémově zakončil na bližší tyč. (9:5)
    16
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Viktor Hastík). (8:5)
    15
    Trkovský dostává Lovosice do čtyřbrankového vedení. Sám nejlepší střelec Lovosic v letošním dosavadním ročníku zaznamenal už druhou branku v utkání. (8:4)
    13
    Václav Kovář se šance nezalekl a i když neměl příliš místa na levém křídle, drze si dokrážel před brankoviště a zakončil kolem nohou Koňaříka. (7:4)
    13
    Tak už i Maloměřice mají jiného střelce než pouze Hlípalu. V početní výhodě využívá většího herního prostoru na levém křídle osamocený Drásal. Jeho střela zapadla přesně k pravé tyči. (6:4)
    12
    Nejprve byl Petryčenkovi odpískán útočný faul, o 10 sekund později, kdy se Maloměřice pokusili o rychlý kontr, ale poslali míč pouze do náruče Trkovského, už byl Petryčenko úspěšnější. Lovosice vedou rázem o 3 branky. (6:3)
     
    9
    Žlutá karta pro tým Lovci Lovosice (Václav Kovář). (5:3)
     
    9
    Daniel Zourek (LOV) v souboji na "šestce" zasáhl Víta Kučeru do hlavy a musí si odsedět dvouminutový trest. (5:3)
    8
    Ačkoli byl soupeř v trojnásobné přesile, dokázal Jan Kupa projít a následně zakončit o zem pod horní tyč. (5:3)
    8
    Maloměřice mají i po 3 brankách stále jediného střelce. I potřetí je úspěšný Ľuboš Hlípala. (4:3)
    7
    Do střeleckých statistik se zapisuje také Jaroslav Trkovský, kterému se otevřel prostor na levé straně a poté už svým typickým způsobem zakončil na vzdálenější tyč. (4:2)
     
    6
    Hrdlička si připsal zákrok, při kterém vyrazil míč konečky prstů. (3:2)
    6
    Kovář se dostal jako první k míči po zublokované střele a po brejku zakončil mimo dosah Koňaříka. (3:2)
    5
    Zatímco za Maloměřice zatím střílí pouze Hlípala, na straně Lovosic je to Jan Kupa. Jeho podstřel prošel kolem nohy hostujícího brankáře do sítě. (2:2)
    5
    Máme tady změnu vedení, do jednobrankového vedení se zásluhou Hlípaly dostávají Maloměřice. (1:2)
    3
    Hlípala se stává prvním střelcem utkání Maloměřic. Na jeho ránu z devíti metrů k levé tyči Hrdlička nedosáhl. (1:1)
    2
    Jan Kupa otvírá skóre zápasu ze sedmimetrového hodu. Míč prošel Koňaříkovi mezi nohama. (1:0)
     
    2
    Lovosice nakonec dosáhly aspoň na sedmimetrový hod. SPolečně s jeho odpískáním přichází první žlutá karta v zápase, kterou vidí Vít Kučera (MAL). (0:0)

    Josef Cestr

    HK FCC Město Lovosice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B M. Galia 0/0 0 0
    71 B J. Günl 0/0 0 0
    1 B J. Hrdlička 0/0 0 0
    10 SS J. Bouček 0/0 0 1
    45 PK J. Heřmanovský 1/0 0 0
    2 P K. Holubec 0/0 0 0
    7 LK P. Chotěborský 0/0 0 1
    29 PS J. Jonáš 5/0 0 0
    17 LK V. Kovář 8/0 0   0
    5 SS J. Kupa 8/3 0 0
    69 P D. Kylíšek 0/0 0 0
    11 P S. Petryčenko 2/0 0 1
    42 P P. Stach 0/0 0 0
    20 LS J. Trkovský 6/0 0 0
    23 LK P. Vojíř 1/1 0 0
    28 LS D. Zourek 0/0 0 1
    Celkem 31/4 0 1 4 0
    SHC Maloměřice Brno
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B J. Koňařík 0/0 0 0
    78 B M. Mazač 0/0 0 0
    44 P M. Dostalík 4/0 0 2
    26 P J. Drásal 2/0 0 0
    36 SS V. Hastík 3/0 0 0
    2 LS Ľ. Hlipala 7/0 0 0
    6 SS V. Hotárek 0/0 0 0
    11 PK M. Jirák 0/0 0 0
    15 SS F. Jung 1/0 0 0
    21 LK K. Kolář 0/0 0 0
    20 SS L. Koubek 2/0 0 0
    25 SS V. Kučera 2/1 0   0
    19 LS T. Musil 1/0 0 0
    23 PK L. Vítek 0/0 0 0
    77 LS F. Zeman 0/0 0 0
    Celkem 22/1 0 1 2 0
    Rozhodčí: Moravec, Tůma
    bahis siteleri