Getafe – Ath. Bilbao 0:0 (kon.)
konec
Getafe CF
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Pondělí 06.12.2021, 21:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký pondělní večer. Španělská La Liga má dnes na programu dohrávku 16. kola. V té se spolu utkají týmy Getafe CF a Athletic Bilbao. Roli papírových favoritů budou zastávat hosté. Dokáží ji potvrdit i na hřišti?
     
    Getafe se po mizerném vstupu do sezony přeci jen herně i výsledkově zvedlo. Tým, který čekal na výhru dlouhých dvanáct kol, prohrál z posledních pěti zápasu pouze jediný. V posledních dvou kolech Getafe neinkasovalo ani branku, když nejprve porazilo 4:0 Cádiz a následně uhrálo bezgólovou plichtu na Mallorce. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi letošními zásahy čtyřiadvacetiletý turecký útočník Enes Unal. Na seznamu marodů je naopak nadále český reprezentační záložník Jakub Jankto, jenž zasáhl naposledy do hry 18. září.
     
    Bilbao od začátku sezony nasbíralo přesně dvojnásobný počet bodů než Getafe – má jich dvacet. V nahuštěné dvacetičlenné tabulce to stačí na deváté místo. Zatímco forma Getafe jde ale nahoru, Athletic těží z dobrého vstupu do sezony, kdy si takříkajíc nahrál, a nyní už tabulkou naopak klesá. Bilbao nevyhrálo už dlouhých šest kol v řadě. Naposledy po dvou remízách padlo nejtěsnějším rozdílem 0:1 na stadionu favorizovaného Realu Madrid. O pozici nejlepšího střelce se dělí dva tříbrankoví fotbalisté – sedmadvacetiletý útočník Iňaki Williams a jeho o osm let starší parťák ze zálohy Raul García.
     
    Poslední vzájemný zápas obou soupeřů se uskutečnil 25. ledna letošního roku. Bilbao tehdy zvítězilo na domácí půdě vysoko 5:1. Minimálně dva góly pak padly ve všech z posledních čtyř duelů. Věřme, že padat to bude i tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), S. Mitrović, Cuenca – Aleñá, Nemanja Maksimović, Arambarri, Olivera – Ünal, Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Cabaco, Florentino, Iglesias, Jankto, Jaime Mata, Nyom, Poveda, J. Silva, Algobia.
    Trenér: Quique Flores

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C), Yeray, I. Martínez, Lekue – Zarraga, Dani García, Vencedor, N. Williams – I. Williams, Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Berenguer, Capa, Morcillo, Muniain, Núñez, Petxa, Sancet, Vesga.
    Trenér: Marcelino Garcia Toral

    Rozhodčí: J. Vázquez – J. González, R. Martínez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Getafe nastoupili do zápasu v modrých dresech. Hosté z Bilbaa hrají v pruhovaných červeno-bílých.
     
    2
    Getafe reklamovalo hru rukou v podání Iñiga Martíneze, pískán byl ale naopak útočný faul jednoho z domácích.
     
    3
    Stefan Mitrović musel pod tlakem dotírajícího Iñakiho Williamse přihrát až vlastnímu brankáři. Byl přitom protivníkem faulován.
     
    4
    Mathias Olivera uvede na útočné polovině do hry autové vhazování. Úvod zápasu je zatím hodně opatrný.
     
    5
    David Soria vyběhl ven z vlastní šestnáctky, aby odvrátil balon před dobíhajícím Iñakim Williamsem. Přihrávkou ho posunul nalevo na Jorgeho Cuencu, jenž může založit novou domácí akci.
     
    7
    Dlouhý nákop směrem vpřed na rozběhnutého Iñakiho Williamse se neujal. U míče byl dříve brankář David Soria.
     
    8
    Athletic se vlastní nepřesností připravil o balon. Oier Zarraga vyvážel míč zpoza postranní lajny.
     
    9
    Oier Zarraga si narazil se spoluhráčem míč na pravém křídle. Jeho následný centr byl jednak zblokován a druhak vyslán z ofsajdu.
     
    10
    Mathias Olivera rozehrál vhazování posunutím balonu na Jorgeho Cuencu. Po jeho letmém centru do šestnáctky došlo na útočný faul Carlese Aleñi, jenž naskočil do Iñiga Martíneze.
     
    11
    Unai Simón se pokusil rychle rozehrát pasem na levé křídlo. Iñaki Williams si nepohlídal ofsajdové postavení, a tak z akce Bilbaa nic nebude.
     
    13
    Po střetu s Óscarem de Marcosem skončil na trávníku Mathias Olivera, jenž schytal loket do obličeje. Za to klidně mohla být žlutá. Je z toho "jen" standardka.
     
    14
    Djené Dakonam napřahoval ke střele, ta ale přišla až ze druhé vlny. Mířila od míst, v nichž číhal připravený Unai Simón.
     
    15
    Djené Dakonam nabral na levé straně "na vidle" Nica Williamse, jenž skončil v kotrmelcích. Rozhodčí Vázquez poprvé vytasil z kapsičky žlutou kartu.
     
    16
    Vencedorův centr z levé strany prodlužoval Iñigo Martínez hlavou za vzdálenější pravou tyčku. David Soria zasahovat nemusel.
     
    17
    Souboj Nica Williamse s Djeném Dakonamem vyrezultoval v první rohový kop pro Bilbao.
     
    18
    Athletic z něj nezahrozil. Míč rychle odvrátila domácí obrana. Aktuálně hraje s míčem na kopačkách Getafe.
     
    19
    Stefan Mitrović přišlápl nárt Raúlu Garcíaovi a zmařil tak rozvíjející se hostující akci. Standardní situace pro Bilbao.
     
    20
    Přímý kop rozehrál levačkou Iñigo Martínez. Míč kroutil přes zeď hezky do pravého horního růžku, David Soria ale balon tygřím skokem lapil.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka a zatím jsme příliš zajímavých momentů neviděli. Věřme, ze nedávný přímý kop Martíneze byl pověstnou první vlaštovkou.
     
    23
    Ze střední vzdálenosti vystřelil Carles Aleñá. Unai Simón vyrazil balon hrudí před sebe a musel tak ránu nakonec likvidovat nadvakrát. Podařilo se.
     
    24
    Bilbao zahrávalo další standardku. Centr Unaie Vencedora vyboxoval David Soria. Následovala rána z voleje vysoko nad branku.
     
    25
    Hra se rychle přesunula na protější konec hrací plochy, odkud pošle Getafe do hry rohový kop.
     
    26
    Po centru z levé strany hlavičkoval Jorge Cuenca několik metrů nad levý horní roh Simónovy svatyně.
     
    28
    Sandro Ramírez faulován skluzem na útočné polovině. Standardní situace nevyšla madridskému klubu vůbec podle představ.
     
    29
    Hodně zajímavá standardka pro domácí celek. Yeray zahrál kousek před hranicí velkého vápna rukou.
     
    31
    Po menších průtazích se ke střele odhodlal Sandro Ramírez. Mířil ale jen do zdi, konkrétně do Iñiga Martíneze. Z této situace se rozhodně dalo vytěžit více!
     
    32
    Stále čekáme na první vyloženou šanci. Zatím sledujeme spíše psychologickou bitvu.
     
    33
    Za obranou zůstal osamocen Raúl García, jenž mířil po centru zleva skluzem před hranicí malého vápna do brankáře. Šlo ovšem o zjevný ofsajd, který byl následně i odpískán.
     
    35
    Kombinace Bilbaa ztroskotala na Lekueově hře rukou. Míč si tak může na chvíli užít Getafe, které je čím dál častěji přišpendleno na vlastní polovině.
     
    36
    David Soria si dal balon daleko od nohy a nakonec jej odehrál před Nicem Williamsem až na poslední chvíli. Spoluhráčům i fanouškům teď určitě zabrnkal na nervy.
     
    37
    Nico Williams potáhl balon po levé straně. Poté jej předložil před malé vápno, kde jej odvracel před číhajícím Raúlem Garcíou Jorge Cuenca.
     
    38
    Aktivita Bilbaa s blížícím se koncem poločasu stoupá. Stále ale platí, že si hosté, jež platí za mírné papírové favority, nevytvořili žádnou větší příležitost.
     
    40
    Nico Williams se na levé straně nádhernou kličkou zbavil protihráče a odcentroval na střed šestnáctky. Do odraženého míče se na hranici vápna opřel Unai Vencedor, mířil ale daleko vedle levé tyče.
     
    42
    Balon v zámezí. Getafe rozehrává autové vhazování na vlastní polovině.
     
    43
    Z levé strany odcentroval Mathias Olivera. Óscar de Marcos zastavil balon rukou. Standardka pro Getafe.
     
    44
    S centrem na bližší tyč si obrana Bilbaa poradila. Athletic zakládá rychlý protiútok.
     
    45
    Nico Williams vysunul přihrávkou bratra Iñakiho. Ten si zasekl míč na střelu, po zemi ale mířil slabě jen do rukou připraveného brankáře Getafe.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sudí Vázquez se rozhodl v prvním poločase nenastavovat, a tak odcházejí oba týmy do šaten za bezgólového stavu. Úvodní dějství toho příliš nenabídlo. Za zmínku stojí snad jen přímý kop hostujícího Martíneze, který ale efektivním skokem k pravé tyči zlikvidoval David Soria. Opticky mělo více ze hry favorizované Bilbao, pokud chce ale své dlouhé čekání na výhru ukončit, bude muset přidat. Nerozhodný stav lze zatím hodnotit jako zasloužený.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jorge Cuenca se snažil hrát balon o protihráče. Ten se míče nedotkl, a tak vše končí rohovým kopem pro Bilbao.
     
    47
    Iñigo Martínez se po centru z pravé strany dral za balonem. Hlavička to ale nebyla vůbec ideální. Domácí navíc reklamovali i útočný faul.
     
    49
    Po krátkém přiťuknutí Enese Ünala střílel levačkou technicky zpoza šestnáctky Carles Aleñá. Unai Simón jeho padající oblouček vytěsnil konečky prstů nad břevno!
     
    50
    Následný rohový kop Getafe odvrátila obrana Bilbaa. Hosté drží míč na svých kopačkách a snaží se o postupný útok.
     
    52
    Stále stejný obrázek. Bilbao je více na míči, do přímého ohrožení Soriovy branky se ale ne a ne dostat.
     
    53
    Djené Dakonam se po kolizi s Nicem Williamsem drží za pravou nohu. Tohle nevypadá dobře. Domácí obránce leží s bolestivou grimasou na trávníku.
     
    54
    Dakonam zatím pokračuje ve hře. Uvidíme, za jak dlouho se roztočí "kolotoč" střídání a zda nebude právě tožský bek, jenž má navíc jako jediný žlutou kartu, jako první na řadě.
     
    55
    Dakonamova přihrávka byla vypíchnuta na Iñakiho Williamse. Ten stál naštěstí pro domácí v ofsajdu.
     
    57
    Na rohové kopy vede Bilbao nově 3:1. Ani ten poslední se ale pruhovaným příliš nevydařil. Po přetaženém centru zprava už si staví míč na odkop David Soria.
     
    59
    Bilbao má k dispozici autové vhazování na vlastní polovině. Aktuálně sledujeme méně záživnou pasáž zápasu.
     
    61
    Iñigo Lekue zahrál před vápnem rukou. Obešlo se to bez žlutého napomenutí, následovat ale bude domácí standarka.
     
    62
    Do sraženého balonu se ze střední vzdálenosti opřel Damián Suárez. Pálil vysoko nad branku.
     
    64
    Sandro Ramírez se na levé straně zbavil na jeden dotyk Lekueho. Pohotový technický pokus poté zakroutil za vzdálenější tyč.
     
    66
    Duel spěje do své poslední čtvrtiny. Stále jsme neviděli jedinou branku, ale ani střídání. Připomínám, že na domácí lavičce je dnes Jakub Jankto.
     
    67
    David Soria se vrhl po balonu na hranici malého vápna. Inkasoval při tom úder do zátylku od dobíhajícího spoluhráče. Byl jím Stefan Mitrović.
     
    68
    Oba jmenovaní museli podstoupit menší ošetření. Dobrou minutu se tak nehrálo. Nyní už se vše schyluje k pokračování zápasu.
     
    70
    Iñaki Williams míchal s balonem na pravé straně. Poté odcentroval přes Mitroviće na bližší tyč, kde si stáhl merunu do rukavic David Soria.
     
    71
    Z levé strany vystřelil Raúl García. Pokus vyslaný z větší vzdálenosti nemohl nadělat Davidu Soriovi větší potíže.
     
    72
    Domácí kouč Quique Flores chystá první střídání. Na trávník se co nevidět podívá velezkušený Jaime Mata.
     
    73
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Jaime Mata.
     
    74
    Nico Williams upadl po drobném kontaktu s protihráčem poblíž levého rohového praporku. Rozhodčí faul neodpískal. Dopředu tak může jít Getafe.
     
    74
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Ohian Sancet.
     
    76
    Sandro Ramírez upaloval sám na branku! V konečné fázi si dal balon daleko od nohy, a nakonec tak mířil jen někam do kolen brankáře Unaie Simóna, který včas zmenšil střelecký úhel.
     
    78
    Getafe mělo po Vencedorově faulu na Cuencu standardní situaci. Mauro Arambarri ale napálil pouze zeď. Zdá se, že duel spěje k bezbrankové remíze.
     
    79
    Iñaki Williams si u pravé postranní čáry v souboji s přesilou dobře pokryl balon. Nakonec byl poslán k zemi skluzem.
     
    80
    Nico Williams zastaven před šestnáctkou nedovoleně Carlesem Aleñou. Po "jubilejním" dvacátém faulu v utkání se píská standardní situace ve prospěch Bilbaa.
     
    81
    Z levé strany odcentroval Unai Vencedor. Jen o chvíli později byl Athleticu pískán útočný faul, čímž celá akce Bilbaa skončila.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Óscar de Marcos, přichází Alex Petxa.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Oier Zarraga, přichází Álex Berenguer.
     
    84
    Nico Williams centroval z levé strany na bližší tyč. Tam domácí obrana balon zachytila a následně odvrátila. Po chvíli jej poslal Unai Vencedor jen k ostražitému Davidu Soriovi.
     
    85
    Sandro Ramírez upadl před hranicí šestnáctky po střetu se střídajícím Álexem Berenguerem. Rozhodčí nechal pokračovat ve hře a Getafe nakonec získalo třetí roh. Na ty je srovnáno.
     
    86
    Getafe bylo blízko vedoucí brance! Centr z pravé strany propadl na malém vápně k Mathiasi Oliveraovi. Ten ale z bezprostřední blízkosti pálil jen do levé ruky Unaie Simóna, jenž si připsal zákrok zápasu a vyrazil míč nad branku!
     
    87
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Jakub Jankto.
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Dani García, přichází Mikel Vesga.
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Nico Williams, přichází Jon Morcillo.
     
    90
    Pomalu se naplňuje poslední minuta řádné hrací doby. Čekáme na údaj o avizovaném nastavení.
     
    90+1
    Budou to čtyři minuty.
     
    90+1
    Jakub Jankto faulován na levé straně Álexem Berenguerem. Český reprezentant se na hřišti objevuje poprvé od 18. září.
     
    90+2
    Po centru z levé strany přišlo jen zakončení vedle pravé tyče. Unai Simón tentokrát zasahovat nemusel, což nazlobilo především vystřídaného Sandra Ramíreze.
     
    90+3
    Po naprosto zbytečném faulu Damiána Suáreze má Bilbao k dispozici standardní situaci z levé strany. Je to takový zkrácený rohový kop.
     
    90+4
    Jon Morcillo nejprve odzbrojen před hranicí šestnáctky o míč Jakubem Janktem. Následně se provinil žlutým faulem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Po zblokovaném pokusu Berenguera rozhodčí Vázquez ukončil utkání, což se nelíbilo domácímu kouči Floresovi. Ten vyfasoval za svůj zlostný výstup červenou kartu a hlasitě si řekl i o dodatečný disciplinární trest. Důležité je ale to, co se dělo na hřišti. Branka za celých 94 minut nepadla, a tak si oba týmy rozdělily do tabulky po bodu. Athletic nevyhrál už posedmé v řadě. Getafe naopak natáhlo sérii bez porážky na čtyři utkání. Největší šanci zápasu měl v 86. minutě domácí Olivera. Jeho střelu z malého vápna ale Simón fantasticky vytěsnil levou rukou nad břevno. Poprvé od 18. září se na trávníku v roli střídajícího hráče objevil po zranění nohy český reprezentační záložník Jakub Jankto.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:14.
     
    Getafe zůstalo po bezgólové remíze na předposlední příčce. Bilbao si o jedno místo polepšilo na devátý flek.
     
    V dalším kole se Getafe představí na hřišti sedmnáctého Alavésu. Bilbao bude doma hostit druhou Sevillu.
     
    Z tohoto střetnutí je to vše. Děkujeme za pozornost a u dalších zápasů zase brzy na viděnou. (23:03:35)

    Filip Lefenda

    Branky:

    Karty:   15. Dakonam (GET) – 90+4. Morcillo (ATB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:14.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), S. Mitrović, Cuenca – Aleñá, Nemanja Maksimović, Arambarri, Olivera – Ünal (73. Jaime Mata), Sandro Ramírez (87. Jankto).
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Cabaco, Florentino, Iglesias, Jankto, Jaime Mata, Nyom, Poveda, J. Silva, Algobia.

    Trenér: Quique Flores

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C) (83. Petxa), Yeray, I. Martínez, Lekue – Zarraga (83. Berenguer), Dani García (88. Vesga), Vencedor, N. Williams (88. Morcillo) – I. Williams, Raúl García (74. Sancet).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Berenguer, Capa, Morcillo, Muniain, Núñez, Petxa, Sancet, Vesga.

    Trenér: Marcelino Garcia Toral

    Rozhodčí: J. Vázquez – J. González, R. Martínez
    bahis siteleri