PSG – Club Bruggy 4:1 (kon.) | RB Lipsko – Manchester City 2:1 (kon.) | AC Milán – Liverpool 1:2 (kon.)
Porto – Atlético 1:3 (kon.) | Dortmund – Besiktas 5:0 (kon.) | Ajax – Sporting 4:2 (kon.)
Real Madrid – Inter 2:0 (kon.) | Šachtar – Šeriff Tiraspol 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
4:2 (2:1)
Sporting Lisabon
Úterý 07.12.2021, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:15. (22:54:10)
     
    Je konec! Ajax nakonec poráží Sporting Lisabon 4:2 a připisuje si šesté vítězství v základní skupině Ligy mistrů! Nizozemský celek se do vedení dostal už po osmi minutách, kdy se prosadil Sebastien Haller. Domácí útočník se tak prosadil v každém ze šesti zápasů v základní skupině a vyrovnal rekord Cristiana Ronalda. Za Sporting ale z ojedinělé akce vyrovnal Santos. Domácí Ajax se poté opět tlačil do útoku a v závěru poločasu se po chybě obrany Sportingu prosadil Antony. Po změně stran navýšil vedení Ajaxu David Neres. Exhibice domácího mužstva navíc pokračovala. Krátce po hodině hry se prosadil Steven Berghuis. Za hosty už pouze snížil Tabata.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Luís Neto se na polovině hřiště efektní kličkou otočil kolem napadajícího Antonyho, ale nedokázal míč udržet pro sebe. Ajax má závěr utkání pod kontrolou.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Ajax v samotném závěru utkání zahrával rohový kop. Po něm se do zakončení z pravé strany velkého vápna dostal Timber, ale obránce jeho pobídku srazil na roh.
     
    89
    Ryan Gravenberch ustál další souboj na polovině Sportingu a sklepl míč na levou stranu. Jeho pobídka ale skončila v prostoru, kde kralovala defenziva Sportingu.
     
    88
    Sebastien Haller uspěl v souboji na polovině hřiště, nicméně pod tlakem obránce nedokázal míč sklepnout na někoho v červenobílém dresu Ajaxu.
     
    86
    Bruno Tabata dostal další přihrávku na hranici velkého vápna, přehodil si míč na levačku a zakončil. Jeho dělovka však skončila vysoko nad břevnem.
     
    85
    Steven Berghuis se na pravé straně krásnou kličkou zbavil obránce, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Ani na jeho pobídku nikdo z hlavičkářů nedosáhl.
     
    84
    Devyne Rensch se na polovině soupeře dobrou kličkou zbavil obránce a odcentroval do šestnáctky. Jeho přetažený centr propadl až do zámezí.
     
    83
    Jurriën Timber uspěl v souboji na polovině hrací plochy a vybojoval míč pro svůj celek. Jeho následná rozehrávka skončila v těsném autu.
     
    82
    Hostující brankář opět rozjel celou akci Sportingu z vlastní šestnáctky. Jeho pobídka směřovala na levou stranu, ale tam nebyl obránce.
     
    81
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Daniel Braganca, přichází Dário Essugo.
     
    81
    Taylor dostal přihrávku do běhu na levou stranu, odkud následně odcentroval do šestnáctky, nicméně jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    80
    Esgaio poslal přihrávku na levou stranu, kam opět spěchal Tabata, ale tentokrát byla pobídka o kousek delší než bylo potřeba. Vhazovat bude Ajax.
    78. Bruno TABATA - 4:2
     
    78
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting se ještě dočkal druhé branky! BRUNO TABATA si navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud zkusil jednoduše vystřelit a parádním projektilem vrátil Sporting do hry!
     
    78
    Pablo Sarabia rozehrával rohový kop Sportingu Lisabon. Jeho pobídka směřovala na malé vápno, kde zasáhli zadáci Ajaxu Amsterdam.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 8. Haller (pen.), 42. Antony, 58. Neres (Schuurs), 62. S. Berghuis (Klaassen) – 22. N. Santos (Tabata), 78. Tabata (Esgaio)

    Karty:   44. Schuurs (AJA), 54. E. Álvarez (AJA) – 8. Braganca (SPL), 36. Tabata (SPL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:15.
    Ajax Amsterdam: Pasveer – Mazraoui (77. J. Timber), Schuurs (60. Rensch), Lisandro Martínez, Blind (C) (46. Tagliafico) – E. Álvarez (73. Taylor), S. Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Neres (60. Klaassen).
    Náhradníci: Gorter, A. Onana – Danilo, Daramy, Jensen, Klaassen, Labyad, Rensch, Tadić, Tagliafico, J. Timber, Taylor.

    Sporting Lisabon: Virginia – Neto (C), Esgaio, Inácio – Esteves (73. Nazinho), Braganca (81. Essugo), Ugarte (73. Sarabia), Reis – N. Santos (60. Paulinho), Tomás (60. P. Gonçalves), Tabata.
    Náhradníci: Adán, Paulo – Essugo, Marsa, Nunes, Paulinho, Nazinho, P. Gonçalves, Porro, Sarabia.
    bahis siteleri