Mallorca – Celta Vigo 0:0 (kon.)
konec
RCD Mallorca
0:0 (0:0)
Celta de Vigo
Pátek 10.12.2021, 21:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký páteční večer. La Liga má dnes na programu předehrávku 17. kola. Střetnou se v ní dva týmy ze spodní poloviny tabulky. RCD Mallorca přivítá na Iberostar Estadi Real Club Celta de Vigo a bude v tomto souboji vnímána jako mírný papírový favorit.
     
    Mallorca má na kontě 19 bodů, což ve dvacetičlenném startovním poli stačí na průběžnou dvanáctou pozici. Nováček soutěže se v posledních týdnech nalézá v poměrně dobrém rozpoložení, když z posledních sedmi zápasů prohrál jediný. V minulém kole se Mallorca postarala o obrovské překvapení. Během závěrečné desetiminutovky otočila dvěma góly střetnutí na stadionu úřadujících šampionů z Atlética Madrid a zapsala do tabulky po nečekaném triumfu 2:1 tři cenné body. Mallorca letos nedisponuje vyloženým střelcem, nikdo se v jejím dresu od začátku sezony neprosadil více než dvakrát. Do střelecké listiny se ale zapsalo rovnou dvanáct fotbalistů.
     
    Vigo má na kontě o tři body méně a nachází se o dvě pozice za Mallorcou na čtrnácté příčce. Klub přišel v minulém kole o svou čtyřzápasovou sérii bez porážky, když doma neudržel proti Valencii rychle nabyté vedení a prohrál 1:2. Celtu táhne svými góly sedmibrankový Iago Aspas, který však v posledním utkání musel vinou zranění už po čtvrt hodině střídat. O dva zásahy méně má na kontě Santi Mina.
     
    Mallorca prohrála s Vigem naposledy v roce 2006. Od té doby se oba soupeři střetli šestkrát. Třikrát vyhráli ostrované a třikrát se zrodila remíza. Naposledy Mallorca deklasovala na konci loňského června Vigo doma 5:1.
     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: Reina (C) – Maffeo, Russo, Valjent, J. Costa – Battaglia, de Galarreta – A. Sánchez, Lee Kang-in, D. Rodríguez – Prats.
    Náhradníci: Román – Ángel Rodríguez, Baba, Febas, Kubo, Llabres, Mboula, Niño, Oliván, Sastre, Sedlar, Sevilla.
    Trenér: Luis García Plaza

    Real Club Celta de Vigo: Dituro – K. Vázquez, Aidoo, N. Araujo, Galán – Tapia – Denis Suárez, Beltrán, Cervi – Méndez (C), S. Mina.
    Náhradníci: R. Blanco – Álvarez, M. Baeza, Domínguez, Fontán, Galhardo, Murillo, Nolito, Sotelo, Veiga, Yokuşlu.
    Trenér: Eduardo Coudet

    Rozhodčí: I. Díaz de Mera – J. L. González, J. Figueroa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mallorca nastoupila do zápasu v červených dresech. Vigo hraje ve světle modrých.
     
    2
    Aktuálně se nehraje. Nějaký zdravotní problém má Kevin Vázquez, jenž zůstává ležet v hostujícím pokutovém území.
     
    3
    Obránce Viga vyslal zdviženým palcem signál ke střídačce, že bude moci v utkání pokračovat.
     
    4
    Zpoza šestnáctky se do balonu opřel Dani Rodríguez. Balon nasměroval za vzdálenější horní růžek branky. Matías Dituro zasahovat nemusel.
     
    5
    Tentokrát potřebuje ošetření Santiago Mina, jenž se srazil ve výskoku s protihráčem. A tak se zase nehraje.
     
    7
    Mina už je naštěstí na nohou. Hraje se v silném větru. Po hřišti občas polétávají i nejrůznější předměty. Dnes to bude i o boji s přírodou.
     
    9
    Teď má pro změnu nějaký problém s komunikačním zařízením hlavní rozhodčí Díaz de Mera. Pablo Maffeo čeká už dobré dvě minuty za postranní čárou, až bude moci vhodit balon do hry.
     
    11
    Pořád se nehraje! Čtvrtý rozhodčí pomáhá hlavnímu sudímu. Nárazový vítr mezitím cloumá rohovými praporky. Pokud to takto půjde dále, čeká nás na konci poločasu rekordní nastavení.
     
    12
    Duel konečně pokračuje. Podmínky jsou na hranici regulérnosti. Vzdušné balony létají, kam se jim zrovna zachce.
     
    13
    Jaume Costa poslal balon na levou stranu vápna. Tam si ho na střelu snažil zpracovat Dani Rodríguez, nakonec ale mířil jen do bloku Franca Emanuela Cerviho.
     
    14
    Střelu Pabla Maffea zpoza šestnáctky tečoval na rohový kop Santiago Mina.
     
    15
    Santiago Mina dostal zblízka pecku míčem do hlavy a skácel se k zemi. Hráči rychle přivolávají lékaře. Tohle vůbec nevypadá dobře.
     
    16
    Na hřišti už jsou i nosítka. Mina po úderu do spánku chvíli seděl, nyní už ale opět leží. Utvořil se kolem něj hlouček hráčů. Je jasné, že zápas pro něj skončil.
     
    18
    Santiago Mina je při vědomí. Domácí fanoušci při jeho nakládání na nosítka sympaticky tleskají. Věřme, že bude co nejdříve v pořádku.
     
    19
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Thiago Galhardo.
     
    20
    Konečně se zase hraje. Uvidíme, na jak dlouho. Už nyní je zaděláno na desetiminutové nastavení.
     
    21
    V nefotbalové pozici zůstal na trávníku Jaume Costa. Naštěstí jen na chvíli.
     
    22
    Brais Méndez faulován u pravé postranní čáry. Vigo rozehrává na útočné polovině.
     
    23
    Vítr odnesl míč do zámezí. Je možné, že se dnes dočkáme i nějaké kuriózní branky. Podmínky jsou opravdu extrémní.
     
    24
    Abdón Prats chtěl hlavičkovat, míč ale vůbec netrefil. Pak jej jeden z hostů poslal neplánovaně na roh. Znovu hlavně vinou větru.
     
    25
    Lee Kang-in měl co dělat, aby od rohového praporku odcentroval. Míč ne a ne zůstat na místě. Nakonec mu ho musel přidržet jeden ze spoluhráčů.
     
    26
    Následovaly další dva rohové kopy domácího mužstva. Ani z jednoho Mallorca nevytěžila nic, co by stálo za zmínku.
     
    27
    Nepřesný domácí nákop směrem vpřed skončil v zámezí. Rozehrávat bude od vlastní branky Matías Dituro.
     
    28
    Hostující ztráty míče chtěl využít Dani Rodríguez. O možnost centrovat ho ale připravil hvizd rozhodčího, který spatřil správně jeho hru rukou.
     
    29
    Domácí se bránili odkopem z vlastní poloviny. Vítr balon odnesl až k rohovému praporku.
     
    30
    Je za námi půlhodina zápasu. Oba týmy se perou se silným větrem, který absolutně znemožňuje nějakou souvislejší kombinaci.
     
    32
    Lee Kang-in upadl po kontaktu s protihráčem na útočné polovině. Rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Balon má Pablo Maffeo.
     
    33
    Celta má k dispozici autové vhazování u půlící čáry. Směrem dopředu se zatím fotbalisté v bledě modrých dresech téměř nedostávají.
     
    34
    Antonio Sánchez podkopl nohu Javieru Galánovi, který skončil na trávníku. Ihned se mu omlouval. Vše vyrezultovalo úsměvy a sportovním podáním rukou.
     
    35
    Javier Galán se uvolnil na levém okraji velkého čtverce. Následně pořádně přetáhl centr na zadní tyč. Vhazování pro Mallorcu.
     
    36
    Na světelné tabuli svítí dvě nuly. A 0:0 je to zatím i na střely na branku. To asi hovoří za vše.
     
    37
    Dani Rodríguez schytal Tapiaův kopanec do rozkroku. Tohle rozhodně není k závidění. Pánové vědí, dámy prominou.
     
    39
    Mallorca vhazovala kousek od rohového praporku. Míč odvracel z pokutového území Fran Beltrán.
     
    40
    Renato Tapia byl pozdě v souboji s Pablem Maffeem, kterého zkosil k zemi. Opět do situace promluvil i neposlušný balon.
     
    41
    Do konce řádné hrací doby prvního poločasu schází pět minut. Dá se ale očekávat velmi dlouhé nastavení. Nechme se překvapit, kolik to nakonec bude.
     
    42
    Uvnitř středového kruhu zůstal ležet Renato Tapia. Ten si při skluzu de facto ublížil sám. O chvíli později sáhl rozhodčí pro první žlutou kartu, kterou udělil Jaumemu Costovi.
     
    44
    Vigo si vypracovalo první větší šanci tohoto utkání! Po centru na pravou stranu šestnáctky vyrážel Manolo Reina na malém vápně přízemní pokus Thiaga Galharda. Následná dorážka Braise Méndeze letěla vysoko nad branku.
     
    45
    Už známe údaj o nastaveném čase. Hrát se bude navíc celkem osm minut.
     
    45+2
    Dani Rodríguez se dostal před Frana Beltrána a vyslal křižnou střelu výrazně zpoza vápna. Skákavý pokus, který dost možná zbrzdil i vítr, byl pro Matíase Ditura lahůdkou.
     
    45+3
    V akci opět Dani Rodríguez. Ten zůstal úplně zapomenutý na pravé straně vápna. Padající nákop si ale nedokázal zpracovat a ještě skončil na zemi.
     
    45+4
    Domácí se teď hodně zlobí na rozhodčího. Reklamují, že faul Javiera Galána na Lee Kang-ina byl minimálně na žluté napomenutí. Sudí ale z kapsičky kartu netasil.
     
    45+5
    Následovala standardní situace, kterou centrem z pravého okraje hřiště uvedl do hry sám faulovaný Korejec. Nepříliš povedený centr se stal kořistí obrany Viga.
     
    45+6
    Rozhodčí se v přerušené hře vrátil k zákroku na Martina Valjenta. Kevinu Vázquezovi udělil za šlapák žlutou kartu.
     
    45+7
    Vigo vhazuje od půlící čáry. Šance pro Celtu trochu uklidnit hru. Nastavení patří Mallorce, která je o poznání aktivnějším týmem.
     
    45+8
    Manolo Reina si pohlídal centr do šestnáctky a ukryl merunu do rukavic. Po jeho rozehrávce foukl rozhodčí v polovině osmé nastavené minuty do píšťalky a dějství ukončil.
     
    45+8
    První poločas skončil.
     
    Je za námi dlouhý úvodní poločas, který ovlivnil silný vítr. Ten si místy dělá s míčem, co chce, a tak se ani jednomu z týmů nedaří založit kloudnější akci. Jedinou dosavadní šanci mělo Vigo. Galhardovu přízemní střelu vyrážel na malém vápně Reina, dorážka Méndeze letěla vysoko nad. Hosté přišli po čtvrthodině o Santiaga Minu, který schytal bombu míčem do spánku a opustil hřiště na nosítkách. Hlavní rozhodčí měl zase problémy s komunikačním zařízením, a tak se už v prvním dějství nastavovalo rovnou osm minut.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:09.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vigo mělo zkraje poločasu standardku ze střední vzdálenosti. Nic, s čím by si obrana Mallorky neporadila.
     
    48
    Dnešní utkání sleduje 10 655 diváků.
     
    49
    Iñigo Ruiz de Galarreta posílal centr na hranici šestnáctky. Joseph Aidoo míč pohotově odvrátil hlavou až někam k půlící čáře.
     
    50
    Abdón Prats adresoval z levé strany míč na bližší tyč, odkud střílel Lee Kang-in. Néstor Araujo korejského záložníka dobře dostoupil a tečoval balon na roh.
     
    51
    Po rohovém kopu se srazil Joseph Aidoo s Francem Russem. Centr z pravé strany nikdo nezasáhl.
     
    52
    Antonio Sánchez faulován na útočné polovině Javierem Galánem. Standardní situace pro Mallorcu.
     
    53
    Lee Kang-in zkusil ze střední vzdálenosti přímou střelu. Obrana Viga srazila balon na další roh.
     
    54
    Menší strkanice ve vápně. Zkušený rozhodčí Díaz de Mera si musel sjednat respekt a situaci uklidnit.
     
    55
    Následně už adresoval Lee Kang-in z pravé strany před branku zajímavý centr. Franco Russo míč minul a Pablo Maffeo u něj byl o krok později. Z dobré pozice jej tak poslal jen nad hostující zařízení.
     
    56
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Abdón Prats, přichází Ángel Rodríguez.
     
    57
    Thiago Galhardo vybojoval na protějším konci hrací plochy rohový kop rovněž pro Vigo. Uvidíme, jak s ním hosté naloží.
     
    58
    Centr na zadní tyč vyboxoval Manolo Reina. Následně založili domácí rychlý protiútok, který na polovině hřiště utnul Fran Beltrán.
     
    59
    Thiago Galhardo se dostal k míči na pravé straně šestnáctky. Jeho střelu skvěle zablokoval pětadvacetiletý slovenský bek Martin Valjent.
     
    60
    Vigo mělo k dispozici další rohový kop. Z pravé strany jej rozehrál Franco Emanuel Cervi. Vítr poslal balon na horní síť.
     
    62
    Denis Suárez napřahoval ke střele zpoza šestnáctky. Jeho ránu zblokoval obětavě Rodrigo Battaglia, jenž se s bolestivou grimasou zvedá ze země.
     
    64
    Franco Emanuel Cervi centroval z pravé strany. Za přetaženým centrem se Javier Galán nedostal. Po chvíli pálil zprava křižmo Brais Méndez za vzdálenější tyč. Stále jsme tak viděli pouze jedinou střelu na branku.
     
    66
    Podle ruchu u střídaček se co nevidět dají očekávat změny v sestavách na obou stranách.
     
    67
    Mallorka rozehrávala rohový kop z levé strany. Před brankou vznikla menší skrumáž. Rodrigo Battaglia zakončoval slabě, jeho snaha ztroskotala na bloku.
     
    69
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Antonio Sánchez, přichází Takefusa Kubo.
     
    70
    Dani Rodríguez fauloval v souboji hráčů se čtrnáctkou na zádech Renata Tapiu. Domácí příznivci to viděli jinak, rozehrává ale skutečně Vigo, a sice z vlastní poloviny.
     
    71
    Iñigo Ruiz de Galarreta přihrával směrem dopředu z pravé strany příliš prudce. Nikdo ze spoluhráčů na balon nedosáhl. Toho se zmocnil až brankář Matías Dituro.
     
    72
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Nolito.
     
    73
    Dva daleké odkopy na straně Mallorky. Vigo vhazuje u půlící čáry.
     
    74
    Za míčem se dral Ángel Rodríguez. Na poslední chvíli zasáhl Joseph Aidoo a odkopl balon na autové vhazování.
     
    75
    Ángel Rodríguez vystřihl z penaltového puntíku pohotové nůžky. Mířil ale přesně do rukavic brankáře Matíase Ditura.
     
    76
    Zpoza pokutového území zkusil štěstí Fran Beltrán. Rána mu vůbec nesedla, balon letěl vysoko nad domácí zařízení.
     
    77
    Po centru z levé strany mohl zakončovat z dobré pozice Thiago Galhardo. Manolo Reina prostor u pravé tyče fantasticky pokryl a vyrazil jeho střelu na roh.
     
    78
    Martin Valjent odvracel rohový kop nešťastně k Renatu Tapiaovi. Jeho hlavičku likvidoval uprostřed branky Manolo Reina.
     
    79
    Mallorca kopala další roh, konkrétně to byl tradiční exekutor Lee Kang-in. Obrana Viga si ale s centrem poradila.
     
    80
    Dani Rodríguez rozšiřuje řady karetních hříšníků. Po jeho zásahu loktem zůstává na trávníku Kevin Vázquez.
     
    81
    Standardku rozehrál Franco Emanuel Cervi. Jeho centr z pravé strany byl přetažený a skončil až v zámezí.
     
    82
    Iñigo Ruiz de Galarreta fauloval zezadu bez šance hrát míč Braise Méndeze. Je z toho další žlutá karta.
     
    83
    Matías Dituro vyběhl na pravý okraj šestnáctky, kde pohlídal míč před dotírajícím Pablem Maffeem. Ten už se k němu nedostal. Kope se od branky.
     
    84
    Hra znovu přerušena. Tentokrát má zdravotní problém Rodrigo Battaglia. Faul ale k nelibosti domácích pískán nebyl.
     
    85
    Tentokrát si Mallorka žádala odpískání faulu po zákroku na Daniho Rodrígueze. Ani tentokrát hlavní arbitr do píšťalky nefoukl, což rozezlilo i fanoušky.
     
    87
    Mallorce se nepodařilo odkopnout míč podle představ. Jeden z hostů si ho ale srazil za postranní čáru. Vhazování pro domácí celek.
     
    88
    Lee Kang-in faulován na vlastní polovině. Aktéři zápasu se přesouvají před branku Viga.
     
    89
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Iñigo Ruiz de Galarreta, přichází Aleksandar Sedlar.
     
    89
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Lee Kang-in, přichází Fernando Niño.
     
    90
    Jaume Costa si u půlící čáry došel pro faul. Hrát mohou domácí.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Pokus Daniho Rodrígueze byl zblokován. Následně odcentroval stejný hráč z levé strany jen do rukavic Matíase Ditura.
     
    90+2
    Javier Galán se opřel do balonu z nějakých třiceti metrů! Jeho pumelice zaplavala nedaleko levé tyče. Příliš nescházelo.
     
    90+3
    Úplně volný Franco Emanuel Cervi podběhl na pravé straně šestnáctky balon. Poté ho vracel na penaltový puntík, odkud střílel Nolito do připraveného Manola Reiny.
     
    90+4
    Zpoza vápna vypálil Brais Méndez. Míč stáčel k levé tyči, Manolo Reina ho ale tygřím skokem vyrazil na roh. Vigo si schovalo to nejlepší na závěr.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi Mallorkou a Vigem branku nenabídl. Oba týmy si po výsledku 0:0 rozdělily v předehrávce 17. kola La Ligy po bodu.

    Nezáživný úvodní poločas toho příliš nenabídl. Hrálo se v silném větru, který aktérům znemožňoval kloudně kombinovat. Hosté přišli už po čtvrthodině o Santiaga Minu, který schytal bombu míčem do spánku a opustil hřiště na nosítkách. Hlavní rozhodčí měl zase problémy s komunikačním zařízením, a tak se už v prvním dějství nastavovalo rovnou osm minut.

    Ve druhé půli se příroda postupně smilovala, a tak došlo i na několik zajímavých okamžiků. Čtvrthodinu před koncem vychytal Galharda u pravé tyče Reina. V nastavení pak mělo Vigo hned tři velké šance. Galán pálil z velké dálky vedle levé tyče, Nolita s Méndezem zase reflexivně vychytal Reina.

    Mallorca tak v domácím prostředí remizovala už počtvrté v řadě, Vigo zase prodloužilo na čtyři zápasy venkovní sérii bez porážky.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:11.
     
    Mallorca zůstala po remíze na dvanácté pozici. Vigo si díky bodu o jednu příčku polepšilo a je hned za svým pátečním hostitelem na třináctém místě.
     
    V dalším kole se Mallorca představí za týden na stadionu Granady. Vigo bude v domácím prostředí hostit Espanyol.
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si víkend. Na viděnou. (23:09:21)

    Filip Lefenda

    Branky:

    Karty:   42. J. Costa (MLR), 80. D. Rodríguez (MLR), 82. de Galarreta (MLR) – 45+6. K. Vázquez (CVG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:11.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Maffeo, Russo, Valjent, J. Costa – Battaglia, de Galarreta (89. Sedlar) – A. Sánchez (69. Kubo), Lee Kang-in (89. Niño), D. Rodríguez – Prats (56. Ángel Rodríguez).
    Náhradníci: Román – Ángel Rodríguez, Baba, Febas, Kubo, Llabres, Mboula, Niño, Oliván, Sastre, Sedlar, Sevilla.

    Trenér: Luis García Plaza

    Celta de Vigo: Dituro – K. Vázquez, Aidoo, N. Araujo, Galán – Tapia – Denis Suárez (72. Nolito), Beltrán, Cervi – Méndez (C), S. Mina (19. Galhardo).
    Náhradníci: R. Blanco – Álvarez, M. Baeza, Domínguez, Fontán, Galhardo, Murillo, Nolito, Sotelo, Veiga, Yokuşlu.

    Trenér: Eduardo Coudet

    Rozhodčí: I. Díaz de Mera – J. L. González, J. Figueroa

    Diváci: 10655
    bahis siteleri