Rusko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Rusko
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Česko
Pondělí 13.12.2021, 14:00 • Vuokatti, Finsko • Evropský olympijský festival mládeže (U18)
Partner:
     
    Děkujji vám za pozornost, vidíme se zase zítra, při duelu Česka s Lotyšskem! (16:19:50)
     
    Zápasové statistiky

    Střely na branku – 31:23
    Trestné minuty – 6:10
    Využití přesilovek – 2/5, 0/3
     
    Nejlepší hráči v zápase

    Česko – Matěj Prčík
    Rusko – Kirill Dolzhenkov
     
    Češi v úvodním zápase olympijského festivalu mládeže podlehli ruskému výběru v poměru 4:2. Sborná naskočila do zápasu správnou nohou a dvoubrankový náskok si v průběhu ustrážila. Skóre zápasu otevíral Mukhanov a druhý zásah přidal Rogovski. Češi dokázal reagovat až ve druhé části, kdy Šalé poslal za obranu Rusů puk na Prčíka a ten behkendovým blafákem rozvlnil síť. Ve 49. minutě se však Aleš Čech dopustil prohřešku, který se proměnil ve trestné střílení. To jel Ilya Kvochko a ránou mezi betony překonal Vopravila. A to nebylo všechno. O tři minuty později vedlo Rusko už o tři góly zásluhou Kirilla Dolzhenkova, který využil přesilovou hru. Netrvalo to ani minut a Česko přeci jen vykřesalo plamínek naděje. Po krásném zklepnutí ve vzduchu skóroval nejproduktivnější hráč juniorské ligy Eduard Šalé. Na nic dalšího se už ale hráči se lve man hrudi nezmohli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Aleš Čech krásně proniknul do útočného pásma, ale jeho spoluhráči s pukem nedokázali vůbec nic vymyslet. Rusové vyhazují do bezpečné zóny.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta zápasu. Češi se nemohou usadit v pásmu a tak nepřichází ani hra v šesti hráčích.
     
    58:16
    To by ale museli operovat na úplně jiné straně kluziště, místo toho se obranou prosmýkl Nedopekin a snažil se uklidit touš mezi betony českého brankáře. Ten je připraven a přerušuje hru.
     
    57:18
    Češi jsou v plném počtu. Na srovnání jim zbývají stále ještě dvě a půl minuty. Vyjde to?
     
    56:44
    Národní tým se osvobozuje a Dvořák ještě znepříjemňuje život Zavraginovi při rozehrávce.
     
    56:03
    Od modré pálil Artem Duda a o dorážku se pokoušel ještě člen elitní formace Dolzhenkov, který dnes už má na svém kontě branku. Vopravil i na podruhé dokázal neposedný kus černé gumy zkrotit.
     
    55:48
    Velká komplikace, Češi se opět zbytečně nechávají vyloučit a vzdalují se tak možnému zisku bodů. Na úvod však vyhazují hráči se lvem na hrudi až za ruskou branku.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu Česko (Plos – 2 min., hákování).
     
    54:48
    Velký tlak českého národního týmu! Od modré to tam několikrát pálilo defenzivní duo Hamara a Hebek, Zavragin vůbec nic neviděl přes velký hlouček těl.
     
    53:32
    Zakázané uvolnění Čechů, vhazovat se bude před Vopravilem necelých sedm minut před koncem základní hrací doby.
    52:20 ŠALÉ - 4:2
     
    52:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól z hole brněnského juniora EDUARDA ŠALÉHO! Aleš Čech nahodil puk na ruskou branku a Šalé krásně nastavil svou hůl a zklepl jej přesně za záda bezmocného Zavragina. Češi ještě žijí! Asistence: Aleš Čech, Matěj Prčík
     
    52:08
    To je škoda! Šalé dostal puk mezi kruhy a z první nastřelil tyčku.
    51:21 DOLZHENKOV - 4:1

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 3. Mukhanov (Dolzhenkov), 14. Rogovski (Duda, Nedopekin), 49. Kvochko (TS), 52. Dolzhenkov (Duda, Mukhanov) – 23. Prčík (Šalé, Petr), 53. Šalé (Čech, Prčík)


    Rusko: Zavragin (Murashov) – Duda, Barabosha – Pelevin, Remezovsky – Simashev, Karpov – Mukhanov, Nedopekin, Dolzhenkov – But, Kvochko, Demidov – Polyakov, Rogovski, Rykov – Maksimov, Zaitsev, Rimashevskiy
    Trenér: Anton Korredor

    Česko: Vopravil (Špunar) – Hamara, Hebek – Čech, Prčík – Krajčík, Vovsik – Dvořák, Becher, Soukup – Šalé, Petr, Slavíček – Bareš, Polák, Formánek – Šmajda, Plos, Jungwirth
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Vakevainen, Maatta – Saarimaki, Juvonen
    bahis siteleri