Česko – Švédsko cz 2:3 (kon.) | Rusko – Finsko 2:3 (po pr.)
konec
Česko
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Švédsko
Neděle 19.12.2021, 09:00 • VTB Ice Palace, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Moskvy se s vámi loučíme. Z tohoto utkání je to vše, ale nezapomeňte, že ještě jeden zápas Channel One Cupu se hrát bude. Rusové vyzvou hokejisty Finska. (11:18:23)
     
    Statistiky

    Střely na branku: 17 – 31
    Góly v přesilovce: 0 – 2
    Vyloučení: 5 – 3
    Buly: 27 – 20
     
    Čeští hokejisté končí také na druhém turnaji letošní sezony poslední. Po prohrách s Finskem i Ruskem nestačili ani na Švédy, přestože po druhé třetině o gól vedli. O úvodní branku utkání se postaral Gustav Rydahl, který zužitkoval zaváhání Petra Zámorského. Ve druhé části překlopili vývoj střetnutí na stranu Česka Milan Gulaš s Janem Kovářem. V závěrečné periodě ale hokejisté Tre Kronor využili dvě přesilovky a utkání nakonec vyhráli 3:2. Rozdílovou branku měl na svědomí Tim Heed.
     
    Nejlepší hráči dnešního utkání

    Milan Gulaš (Česko)
    Lukas Bengtsson (Švédsko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Švédsko si už situaci po vhazování pohlídalo. Z dnešního utkání si odveze tři body.
     
    59:53
    Přesně sedm sekund před koncem třetí periody se po zakázaném uvolnění bude vhazovat před Hellbergem. Dokáží Češi ještě něco vymyslet?
     
    59:19
    Larsson mohl potvrdit švédské vedení, když se k němu černá guma odrazila příhodně. Jan Kovář ale Česko zachránil před inkasováním.
     
    59:02
    Střílené nahození Libora Šuláka zamířilo do lapačky Magnuse Hellberga. Hra je přerušena a na řadu přichází oddechový čas, který si vzal Filip Pešán.
     
    58:36
    Teď už Hrubec vyjel z brány. Češi hrají powerplay a zároveň si přihrávají v útočném pásmu.
     
    57:55
    Jan Kovář měl prostor mezi kruhy. Okamžitě střílel, jenže horní růžek minul. Šimon Hrubec se mezitím už poohlíží po střídačce.
     
    57:41
    Přihrávku Milana Gulaše před bránou Jan Kovář promáchl.
     
    57:01
    Za Šulákem se objevil Pettersson. Český zadák své zaváhání ale napravil a v rozhodující chvíli Petterssona v koncovce vyrušil.
     
    56:21
    Dmytro Timashov vybízel kolegu před bránou, ale obránci se stačili vrátit. Nyní dochází k prostřídání na české straně.
     
    54:59
    O vyrovnání se mohl postarat Vladimír Sobotka, který se na chvíli ocitl mezi kruhy volný. Brankáře Hellberga trefil do hrudi.
    54:44 Tim HEED - 2:3
     
    54:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko se podruhé ujímá vedení a už je velmi blízko ke zvládnutí tohoto zápasu! Linus Hultström v přesilovce přistrčil do strany TIMU HEEDOVI, jehož dělovka zapadla přesně mezi Hrubcovy betony. 2:3. Asistence: Linus Hultström.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Sobotka, Zámorský), 36. Jan Kovář (Gulaš, A. Nestrašil) – 6. Rydahl (E. Larsson), 45. L. Bengtsson (F. Olofsson), 55. Heed (Hultström)


    Česko: Š. Hrubec (Will) – J. Jeřábek (A), Šulák, Zámorský, Ščotka, J. Krejčík, D. Musil, Pyrochta – Sobotka, Jan Kovář (A), Gulaš (A) – A. Nestrašil, Michael Špaček, M. Řepík – Frolík, L. Sedlák, Hyka – Flek, Jašek, M. Kovařčík – A. Musil.
    Trenér: Filip Pešán

    Švédsko: Hellberg (Reideborn) – Pilut, Heed, Almqvist, L. Bengtsson, Engsund (A), Hultström – O. Lindberg, Holmberg, Emil Pettersson – Wedin, F. Olofsson, Strömwall – Brännström, Linus Johansson (C), Timashov – Rydahl, J. de La Rose (A), E. Larsson.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Romasko (RUS) – Šalagin (RUS), Goljak (RUS)

    Diváci: 4 981
    ocianews.com