Vítkovice – Zlín 1:2 (po pr.) | Motor ČB – Olomouc 1:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.)
Liberec – Kladno 3:2 (kon.) | Sparta – Třinec 5:8 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:8 (1:2, 3:3, 1:3)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 23.12.2021, 18:30 • O2 arena, Praha 8–Libeň • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:27 Jan JAROMĚŘSKÝ - 5:8
     
    59:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    V O2 areně máme definitivně hotovo, nemalá část z tisícovky přítomných fanoušků míří k východům! Z podstatné vzdálenosti tříbodovou výhru Ocelářů potvrdil zásahem prázdné branky JAN JAROMĚŘSKÝ – 5:8! Bez asistence.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:30
    Salák nyní betonem zabránil osmému gólu, ránu z kruhu pro vhazování vykopl betonem!
     
    56:49
    Naděje Sparty jsou asi definitivně pryč, Roman Horák (SPA) je za zákrok na Kundrátka potrestán dvěma minutami. Vražení na hrazení.
     
    56:23
    Očekávané se stává realitou, Alexander Salák opouští své brankoviště! Domácí už nemají co ztratit a hrají vabank!
     
    56:23
    Oddechový čas pro domácí.
    54:23 Michal ŘEPÍK - 5:7
     
    54:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Naděje žije, Sparta pět a půl minuty před koncem snižuje na rozdíl dvou branek! Po souhře s Horákem si svou druhou trefu v zápase připisuje MICHAL ŘEPÍK, který Kacetla prostřelil z bezprostřední blízkosti brankoviště – 5:7! Asistence: Roman Horák, Filip Chlapík.
     
    53:41
    Poměrně ospalou pasáž hry by mohlo rozproudit vyloučení Davida Kofroně (TRI), který je trestán za vysokou hůl.
     
    52:55
    Martin Růžička se málem dostal do úniku, vracející se protihráči se na něj ale stihli nalepit včas a nepustili ho do zakončení!
    49:37 Martin RŮŽIČKA - 4:7
     
    49:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouhé dobývání hostujícího brankoviště gól nepřineslo, rychlá akce Třince však ano! Aron Chmielewski krátkou přihrávkou zpoza branky vybídl k rychlému zakončení MARTINA RŮŽIČKU, který hravě poslal sedmý kotouč do domácí klece – 4:7! Asistence: Aron Chmielewski.
    44:40 Tomáš MARCINKO - 4:6
     
    44:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle využívají početní výhodu, znovu odskakují do dvoubrankového vedení a Sparta to bude mít už velmi těžké, pokud stále pomýšlí na výhru! Její obrana se úplně rozpadla, z bezprostřední blízkosti brankoviště puk za Saláka poslal TOMÁŠ MARCINKO – 4:6! Asistence: Erik Hrňa.
     
    44:16
    Bezduchý start závěrečné periody okořenila strkanice za brankovištěm, po které jsou za hrubost vyloučeni Milan Doudera (TRI) a Tomáš Dvořák (SPA), za sekání pak na trestnou putuje Michal Řepík (SPA). Hosté mají přesilovku.
    39:49 Daniel KUROVSKÝ - 4:5
     
    39:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se necelých jedenáct sekund před koncem periody vrací do vedení! K trefě vedla jednoduchá, ale efektivní akce: čerstvě vysvobozený DANIEL KUROVSKÝ poslal puk do rohu na Marcinka a najel před brankoviště, zkušený třinecký veterán mu jej následně vrátil a Salák na následné zakončení nestačil adekvátně zareagovat – 4:5! Asistence: Martin Marinčin.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:46
    Atmosféra by se dala krájet, po pár sekundách se z ochozů znovu ozval ohlušující pískot. Třinec totiž hrál v šesti, menší trest pro hráčskou lavici odsedí Jan Jaroměřský (TRI). Spartu čeká přesilovka čtyři na tři.
     
    38:12
    Pražská přesilovka končí předčasně! Tomáš Kundrátek (TRI) si do statistik zapisuje dvě minuty za hrubost, Filip Chlapík (SPA) ke stejnému vyloučení inkasuje ještě další za sekání. Následovat tak bude hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    37:07
    Oceláře čeká i tentokrát v závěru třetiny oslabení, za podrážení na trestnou lavici míří Daniel Kurovský (TRI).
     
    36:51
    Po zachycení přihrávky od mantinelu se v dobré pozici pro zakončení ocitl Růžička, na kterého domácí obrana úplně zapomněla! Třinecká ikona ale se střelou moc otálela a Salák se stihl přesunout k opačné tyči!
    34:19 Vladimír SOBOTKA - 4:4
     
    34:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jako blesk z čistého nebe dokonávají comeback, tříbrankový náskok Ocelářů je ten tam! Zakončení Michala Řepíka z pravé strany Kacetl jen vyrazil před brankoviště, kde byl připravený VLADIMÍR SOBOTKA. Ten si zakončením do úplně odkryté klece zadělal na hattrick – 4:4! Asistence: Michal Řepík, Roman Horák.
     
    29:03
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Marek Mazanec, přichází Ondřej Kacetl.
    29:03 Filip CHLAPÍK - 3:4
     
    29:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    No, tak v O2 areně to dnes nejspíš bude ještě hodně zajímavé! Po chybě hostující obrany sám na Mazance vyrazil FILIP CHLAPÍK, který po křídle projel až před brankoviště a bez obtíží pokořil hostujícího gólmana! Ten sice za tuhle branku úplně nemohl, i tak ale svůj post přenechává Ondřeji Kacetlovi – 3:4! Asistence: Daniel Voženílek, Adam Polášek.
     
    27:51
    Výborný Alexander Salák! Na pravé straně byl úplně sám Patrik Hrehorčák, jehož následnou střelu domácí náhradník nataženou rukou zastavil jen těsně před brankovou čarou!
     
    27:20
    Kontaktní branka byla málem na světě, do kvalitní šance se dostal Miroslav Forman! Mazanec si ale s chaotickou situací po rychlém výpadu nakonec podradil.
     
    26:08
    Oddechový čas pro hosty.
    26:08 Michal ŘEPÍK - 2:4
     
    26:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak pozor, domácí obratem snižují! Další zápletku do hodně divoké pasáže tohoto střetnutí přidává MICHAL ŘEPÍK, který těsně před brankovištěm zachytil přihrávku Romana Horáka a hravě překonal bezmocného Mazance – 2:4! Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
     
    25:32
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Machovský, přichází Alexander Salák.
    25:32 Petr VRÁNA - 1:4
     
    25:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparťanská obrana je v rozkladu, Třinec necelou minutu nato opět prosazuje a vyhání Matěje Machovského z domácího brankoviště! Pražský gólman teď čelil hned dvěma únikům jen krátce po sobě a zatímco ten první zvládl, ten další z dílny PETRA VRÁNY už nezvládl zneškodnit – 1:4! Asistence: Milan Doudera, Aron Chmielewski.
    24:46 Martin MARINČIN - 1:3
     
    24:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují do dvoubrankového trháku! Doudera nabídl puk svému obrannému parťákovi MARTINU MARINČINOVI, který následně Machovského překonal jednoduchým zakončením z hranice útočného pásma – 1:3! Asistence: Milan Doudera, Ondřej Kovařčík.
     
    22:58
    Machovský nyní čelil hned několika nepříjemným dorážkám, pražská obrana svému gólmanovi znovu přidělala starosti!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:02
    Oceláři třetinu dohrají ve čtyřech, Tomáš Marcinko (TRI) je trestán za držení hole. První přesilovku dnešního utkání si tak zahrají sparťané.
    17:12 Andrej NESTRAŠIL - 1:2
     
    17:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velká paráda z dílny ANDREJE NESTRAŠILA, který Ocelářům těsně před koncem první třetiny vrací náskok! Hostující útočník se s kotoučem stáhl k modré čáře a následnou střelou z otočky překvapil nejen Matěje Machovského, ale také všechny přítomné v hale. Kotouč bez míření poslal do dolního růžku – 1:2! Asistence: Marian Adámek.
    12:39 Vladimír SOBOTKA - 1:1
     
    12:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    A pozor, záblesk aktivity produkuje branku – máme vyrovnáno! Na pravé straně se uvolnil VLADIMÍR SOBOTKA, jehož střela Mazancovi propadla skrz výstroj a kotouč následně proskákal až za brankovou čáru. Těsně poté do třineckého gólmana po souboji s Marcinkem vrazil Buchtele, to ale na platnost trefy nemůže mít vliv – 1:1! Asistence: Filip Chlapík, Tomáš Dvořák.
     
    10:49
    Blesková souhra třineckých hráčů ani tentokrát k brance nevedla, ač k ní opravdu neměli daleko! Spartu zachránilo štěstí!
     
    08:18
    Rozšířit gólové portfolio svého týmu teď z přečíslení dva na jednoho mohl Roman, kteérmu ale v té nejhorší možné chvíli poskočil puk na hokejce! Když ho znovu dostal pod kontrolu, Machovský už měl u tyče připravený beton.
    05:03 Patrik HREHORČÁK - 0:1
     
    05:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po minele domácího gólmana přichází první trefa utkání, Třinec jde do vedení! Machovský se zpoza své branky pokusil rozehrát puk podél mantinelu dopředu, jenže ho místo toho omylem naservíroval na hůl protihráče. Po následném nahození do brankoviště následoval chaos, který v úvodní zásah střetnutí přetavil PATRIK HREHORČÁK – 0:1! Bez asistence.
     
    03:18
    Od prvního gólu nás nyní dělily jen milimetry! Poněkud ospalý úvod utkání prořízlo zvonění tyčky, kterou z pravého kruhu z voleje nastřelil nikým nehlídaný Filip Chlapík!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 13. Sobotka (Chlapík, Tomáš Dvořák), 27. M. Řepík (R. Horák, Sobotka), 30. Chlapík (D. Voženílek, A. Polášek), 35. Sobotka (M. Řepík, R. Horák), 55. M. Řepík (R. Horák, Chlapík) – 6. Hrehorčák, 18. A. Nestrašil (M. Adámek), 25. Marinčin (M. Doudera, O. Kovařčík), 26. P. Vrána (M. Doudera, Chmielewski), 40. Kurovský (Marinčin), 45. Marcinko (Hrňa), 50. Martin Růžička (Chmielewski), 60. Jaroměřský


    HC Sparta Praha: Machovský (26. Salák) – Tomáš Dvořák, M. Jandus, A. Polášek (A), Tomov, T. Pavelka, Mikliš, Tomek – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – Prymula, D. Voženílek, M. Forman.
    Trenér: Josef Jandač.

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (30. Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – O. Šedivý, A. Nestrašil, O. Kovařčík – Kurovský, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 1 000.
    bahis siteleri