Newcastle – Manchester Utd. 1:1 (kon.)
konec
Newcastle United
1:1 (1:0)
Manchester United
Pondělí 27.12.2021, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:10:20)
    V St James' Parku se body dělily
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:8.
     
    Pondělní dohrávka 19. kola anglické Premier League mezi Newcastlem United a Manchesterem United přinesla dělbu bodů, utkání skončilo výsledkem 1:1.

    Důležitý první gól vstřelil v 7. minutě domácí Allan Saint-Maximin, jenž se prosadil technickou střelou k levé tyči. Favorit se dočkal vyrovnání v 71. minutě, kdy nadvakrát zvládl skórovat střídající Edinson Cavani, který propálil obranný val Newcastlu. K vidění bylo parádní utkání, v němž se každou minutou mohlo střetnutí překlopit jak na jednu, tak i na druhou stranu. Zřejmě největší příležitost na vítěznou trefu měly ve zbývajícím průběhu Straky, jenže Murphy nejprve trefil tyč, následně Almiróna skvěle vychytal de Gea.

    Bod nehraje do karet ani jednomu týmu. Newcastle zůstává v sestupovém pásmu na 19. místě, manko na 17. Watford snížil na dva body. Manchester United je nadále sedmý, nevyužil příležitost poskočit na pátou příčku před londýnské celky Tottenham a West Ham.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Edinson Cavani chtěl volný přímý kop z velmi zajímavé vzdálenosti od brány a nejspíše by se jej po střetu s Lascellesem i dočkal, kdyby nestál v ofsajdu. Míč se stěhuje na kopačky Newcastlu.
     
    90+5
    Příliš dlouho otálel s vhozením míče do hry Javier Manquillo. Pawsonův pohárek trpělivosti přetekl, španělský bek je dalším hráčem se žlutou kartou na kontě.
     
    90+4
    S blížícím se závěrem to jsou hosté, kteří usilují o trefu tříbodové hodnoty. Raphaël Varane podpořil ofenzivu, leč ve finále nepřesně přihrál.
     
    90+3
    Velké zaváhání si neodpustil Martin Dúbravka. Vystartoval proti nákopu Fernandese, načež míč trestuhodně pustil před sebe k Sanchovi, jenž zády k bráně přihrál pod sebe Cavanimu, jemuž se oblouček přes obránce hrubě nepovedl.
     
    90+2
    Pravý zadní stehenní sval trápí Fabiana Schära. Švýcarský stoper musí dohrát i přes bolest, protože hosté již nemají k dispozici další střídání.
     
    90+1
    Domácí cítí šanci na vítězství. Střela Joelintona trefila Varana do levé ruky a černo-bílí marně požadují penaltu, Pawson rozpažil rukama a nechal ve hře pokračovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Pod tlakem volil Jadon Sancho pas do zadních řad. Raphaël Varane na balón nedosáhl, avšak měl hodně prostoru, takže neměl problém jej volnějším tempem doběhnout.
     
    88
    Akce Newcastlu pokračovala rohovým kopem. Miguel Almirón hledal na malém vápně Shelveyho, toho si pohlídal Harry Maguire.
    87. Murphy vystřelil od tyče, pokus Almiróna fantasticky vyškrábl de Gea
     
    87
    Obrovská smůla Newcastlu! Nejprve střela Jacoba Murphyho skončila na levé tyči, načež vystřelil Miguel Almirón do šibenice. Přesto se skóre nemění, protože David de Gea vytáhl exkluzivní zákrok pravou rukou!
     
    86
    Prostor ke střele si hledal Cristiano Ronaldo. Nenašel, takže nahrál pod sebe Sanchovi, tomu rána vůbec nevyšla.
     
    85
    Joelinton se zjevil netradičně u pravé lajny, odkud si zkusil míč hodit kolem Alexe Tellese. Brazilský bek ovšem skvěle zareagoval a soka za sebe nepustil.
     
    84
    Ze střední vzdálenosti střílel Jonjo Shelvey. David de Gea na střelu dobře viděl, navíc nebyla příliš razantní. Snadný zákrok pro Španěla.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Saint-Maximin (S. Longstaff) – 71. Cavani

    Karty:   66. Krafth (NEW), 70. Joelinton (NEW), 90+5. Manquillo (NEW) – 57. Ronaldo (MAN), 66. B. Fernandes (MAN), 68. Maguire (MAN)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:8.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, Schär, Lascelles (C), Krafth – Fraser (75. M. Almirón), Shelvey, S. Longstaff, Saint-Maximin (83. Gayle) – C. Wilson (45+6. Jacob Murphy), Joelinton.
    Náhradníci: Gillespie, Woodman – M. Almirón, E. Anderson, Gayle, Hendrick, Jacob Murphy, White.

    Trenér: Eddie Howe

    Manchester United: de Gea – Dalot, Varane, Maguire (C), Telles – McTominay (78. N. Matić), Fred (46. Sancho) – M. Greenwood (46. Cavani), B. Fernandes – Ronaldo, Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, Elanga, P. Jones, N. Matić, Sancho, Shaw, van de Beek, Wan-Bissaka.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: Pawson – Hussin, Cann
    bahis siteleri