Newcastle – Manchester Utd. 1:1 (kon.)
konec
Newcastle United
1:1 (1:0)
Manchester United
Pondělí 27.12.2021, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Příliš dlouho otálel s vhozením míče do hry Javier Manquillo. Pawsonův pohárek trpělivosti přetekl, španělský bek je dalším hráčem se žlutou kartou na kontě.
    87. Murphy vystřelil od tyče, pokus Almiróna fantasticky vyškrábl de Gea
     
    87
    Obrovská smůla Newcastlu! Nejprve střela Jacoba Murphyho skončila na levé tyči, načež vystřelil Miguel Almirón do šibenice. Přesto se skóre nemění, protože David de Gea vytáhl exkluzivní zákrok pravou rukou!
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Dwight Gayle.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Scott McTominay, přichází Nemanja Matić.
     
    76
    Edinson Cavani mohl být za hvězdu! Leč druhou velkou příležitost v utkání v gól nepřetavil, slabé zakončení zastavil před brankovou čárou jeden ze stoperů.
     
    75
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Miguel Almirón.
    71. Edinson CAVANI - 1:1
     
    71
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Fernandes přenesl hru doprava na Dalota, jenž zvedl hlavu a nahrávkou do pokutového území vybídl ke skórování EDINSONA CAVANIHO. Napoprvé uruguayský útočník obranný val neprostřelil, avšak míč se k němu vrátil a napodruhé již nezaváhal, kulatý nesmysl nártem poslal do sítě.
     
    70
    Arbitr Craig Pawson se v posledních minutách nenudí. Žlutý trest nadělil Joelintonovi, a to za přílišné protesty po Brazilcově útočném prohřešku.
     
    68
    Třetí žlutá karta v rozmezí tří minut. Do statistik se negativním způsobem zapsal Harry Maguire, u lajny ve skluzu tvrdě dohrál Frasera.
     
    67
    Hodně nebezpečný centr Murphyho! Žádný ze spoluhráčů sice na míč nedosáhl, jenže ten chytil takovou trajektorii, že málem skončil v síti! Zkamenělý de Gea si mohl po průletu balónu vedle levé části brankové konstrukce zhluboka oddechnout.
     
    66
    A žlutý trest okamžitě i na druhé straně. Taktéž Emil Krafth měl za cíl zastavit protiútok, a to se povedlo, Sancha poslal na trávník nedovoleným způsobem.
     
    66
    Po dohrání akce dostal kartu žluté barvy Bruno Fernandes. Zatažením za Joelintonův dres chtěl zabránit protiútoku, což nevyšlo.
     
    65
    Španělský gólman David de Gea drží šance Manchesteru na bodový zisk! Poradil si s dobře umístěným pokusem Saint-Maximina k levé tyči, levou horní končetinou vytěsnil míč mimo bránu.
     
    57
    Kartónek žluté barvy si vysloužil Cristiano Ronaldo. Chtěl odkopnout balón, ale jako by vůbec neviděl přítomného protihráče Longstaffa, jehož málem nakopl, naštěstí jej však minul. I proto dostal jen žlutou, ne červenou.
     
    49
    Na druhé straně vypálil parádní ránu Marcus Rashford! Balón ve vzduchu zaplaval, čímž Dúbravku lehce rozhodil, ale slovenský gólman se zkoncentroval a levou rukou vykouzlil velice pohledný zákrok.
    48. Saint-Maximin měl blízko k druhému gólu, de Gea vytáhl povedený zákrok pravou rukou
     
    48
    Promarněná příležitost by Straky mohla ještě hodně mrzet! Krafth se až příliš jednoduše prosmýkl po pravé lajně a stříleným centrem našel Saint-Maximina, jehož balón trefil a směřoval do brány, avšak de Gea prokázal výborné reflexy a na brankové čáře pravou rukou zabránil nejhoršímu.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Edinson Cavani.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Fred, přichází Jadon Sancho.
     
    45+6
    Tak Callum Wilson nakonec střídá ještě před přestávkou, bolesti jsou příliš velké. Jeho místo na hrotu útoku přebírá Jacob Murphy.
    38. Wilsonův gól neplatil pro ofsajd
     
    38
    Radost z druhého gólu Newcastlu vydržela jen pár vteřin. Saint-Maximin posunul míč na Calluma Wilsona, který vstřelil branku, ale v době nahrávky stál za posledním obráncem.
    25. Shelvey vedení nenavýšil, proti byl de Gea
     
    25
    Jonjo Shelvey umí z dálky! Zbavil se Freda a od poloviny hřiště postupoval směrem k bráně Manchesteru United, aby nakonec napřáhl zhruba z dvaceti metrů, tvrdou ránu de Gea zvládl vyboxovat mimo nebezpečí.
    7. Allan SAINT-MAXIMIN - 1:0
     
    7
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Šok a obrovská radost v St James' Parku, domácí vedou! Velkou hrubku předvedl Varane, když se místo odkopu nechal obrat Longstaffem. Středopolař následně nahrál na hranici šestnáctky ALLANU SAINT-MAXIMINOVI, jenž udělal Maguireovi kličku na pravou stranu a technickým obstřelem k levé tyči proměnil de Geu v diváka.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Saint-Maximin (S. Longstaff) – 71. Cavani

    Karty:   66. Krafth (NEW), 70. Joelinton (NEW), 90+5. Manquillo (NEW) – 57. Ronaldo (MAN), 66. B. Fernandes (MAN), 68. Maguire (MAN)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:8.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, Schär, Lascelles (C), Krafth – Fraser (75. M. Almirón), Shelvey, S. Longstaff, Saint-Maximin (83. Gayle) – C. Wilson (45+6. Jacob Murphy), Joelinton.
    Náhradníci: Gillespie, Woodman – M. Almirón, E. Anderson, Gayle, Hendrick, Jacob Murphy, White.

    Trenér: Eddie Howe

    Manchester United: de Gea – Dalot, Varane, Maguire (C), Telles – McTominay (78. N. Matić), Fred (46. Sancho) – M. Greenwood (46. Cavani), B. Fernandes – Ronaldo, Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, Elanga, P. Jones, N. Matić, Sancho, Shaw, van de Beek, Wan-Bissaka.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: Pawson – Hussin, Cann
    bahis siteleri