Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 29.12.2021, 17:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Ruská KHL pokračuje dalšími zápasy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Dinamo Minsk a Metallurg Magnitogorsk.
     
    HC Dinamo Minsk

    Hokejisty Dinama Minsk najdeme v tabulce v Západní konferenci na osmém místě a Minští tak zatím drží poslední postupové místo do vyřazovacích bojů. Ovšem s minimálním dvoubodovým náskokem. Na záda jim totiž dýchá Nižnij Novgorod. Minsk dosud nasbíral šestačtyřicet bodů a dnes by rád přidal další. V den, kdy v Česku lidé slavili Štědrý den, sehráli minští hokejisté duel s Kunlunem, ve kterém zvítězili 6:4. Na tento úspěch ale naposledy nenavázali, když 4:6 padli na ledě moskevského CSKA. Ani dnes je nečeká nic lehkého, na svém ledě budou bojovat o důležité body s velkým favoritem z Magnitogorsku.

    Nejproduktivnější hráči

    Taylor Beck 7+27
    Malte Strömwall 18+13
    Mattias Tedenby 13+18
     
    Metallurg Magnitogorsk

    To hosté z Metallurgu Magnitogorsk jsou na tom mnohem lépe. Ve Východní konferenci totiž okupují nejvyšší příčku a na své konto zatím zapsali šestašedesát bodů a směřují do play-off. Na Boží hod zvítězili hokejisté Metallurgu na ledě Viťazu 5:3. V posledním odehraném duelu se jim však nedařilo. Na půdě Kazaně padli 3:4 po prodloužení, získali tak alespoň jeden bod. Do dnešního zápasu s Minskem jdou hosté s jasným cílem, a sice zase vyhrát a dostat se na vítěznou vlnu, aby si první místo udrželi či na něm svůj náskok ještě o něco navýšili. Budou plnit roli favorita a uvidíme, zda ji naplní.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikolaj Goldobin 15+21
    Philippe Maillet 14+21
    Brendan Leipsic 14+19
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně už utkaly. Magnitogorsk v listopadu doma zvítězil 5:4 po samostatných nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (MIN)
    Patrik Rybár (MIN)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Rybár (Varfolomejev) – D. Korobov (C), L. Bengtsson, Almqvist, Sapego, A. Lindholm, Šinkevič (A), J. Krejčík – T. Beck (A), Usov, Tedenby – K. Voronin, M. Kempe, Strömwall – Graovac, Alistrov, I. Martynov – Pyškajlo, Mosaljov, Děmkov – Pinčuk.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – J. Jakovlev (C), Zemčonok, Makljukov, Hultström, I. Nikolajev, Minulin, J. Chabarov, M. Grigorjev – S. Košelev, A. Několenko, Akolzin – Čibisov, Currie (A), Korostěljov – Leipsic, Maillet, Goldobin – Nikoncev (A), Zernov, M. Karpov.
    Trenér: Ilja Vorobjov

    Rozhodčí: Vasiljev, Gofman – Gorděnko, Sysujev.
     
    Minskou arénou už zní hymna ruské federace, po ní si vyslechneme tu běloruskou.
     
    Oficiality zápasu jsou za námi, sestavy jsou také známy a za chvíli budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    U kotouče jsou hráči Metallurgu a už se postupně derou do první útočné akce tohoto zápasu, ve kterém hosté budou plnit roli favorita nad běloruským Minskem.
     
    00:45
    Zajímavostí v tomto duelu je, že na domácí straně je jako druhý brankář připraven zasáhnout do hry Pavel Varfolomejev, který je jinak útočníkem.
     
    02:05
    Obrana Magnitogorsku obehrála soupeře a získala puk na svou stranu, hned na to tedy hosté otáčejí hru a jdou do rychlého protiútoku.
     
    02:35
    Jenže něco podobného se stalo i hostům a naopak velká šance se rodila na domácí straně, zblízka ale svůj únik v úvodní branku zápasu nepřetavil Anatolij Nikoncev.
     
    03:30
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Dmitrij Korobov – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:38
    Domácí hokejisté se ve svém prvním oslabení zatím velmi dobře brání a nepouštějí soupeře do vážnějšího zakončení. Nyní získali puk a posílají ho až před branku Olkinuory.
     
    05:20
    A další výhoz puku obranou Minsku a zdá se, že tohle oslabení Minští přečkají bez úhony.
     
    05:30
    Minsk je v plném počtu.
     
    05:49
    Semjon Košelev se snažil prodrat mezi dvěma obránci Minsku směrem k brance Patrika Rybára, ale nepovedlo se mu to. Slovenský brankář má puk ve své moci a hra je přerušena.
     
    05:56
    Další přerušení hry a na řadě je také první komerční přestávka duelu mezi Minskem a Metallurgem.
     
    06:24
    Dlouho drží puk na svých hokejkách hráči Magnitogorsku, stále ždímají svého soupeře v jeho teritoriu. Ovšem zatím se jim nedaří svůj menší tlak před Rybárem zužitkovat v pořádnou střelu, která by mohla znamenat gól.
     
    06:49
    Až nyní se Minští zorientovali, dostali puk na svou stranu a z postupného útoku se dostali až před Jussiho Olkinuoru, který ale ve svém brankovišti zavřel dveře a nedopustil, aby Dinamo dostalo puk za jeho záda.
     
    07:06
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Arťom Minulin – 2 min., podrážení).
     
    07:19
    Svou první přesilovou hru mají také k dispozici hráči Minsku a už se usadili v hostujícím pásmu, kde rozvíjejí první přesilovkovou akci. Olkinuora je zatím pozorný.
     
    07:24
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a přesilová hra domácích je rychle využita. Na pravém kruhu byli dva domácí hráči, Taylor Beck pak na jeho vnitřní hraně našel rychlou přihrávkou ARŤOMA DĚMKOVA, který přízemním pokusem překonal hostujícího brankáře Olkinuoru – 1:0. Asistence: Taylor Beck a Adam Almqvist.
    07:24 Arťom DĚMKOV - 1:0
     
    07:57
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Sergej Sapego – 2 min., sekání).
     
    08:25
    Teď mají zase přesilovou hru hosté a snaží se před Patrikem Rybárem využít zase svou početní výhodu. Karpov napřáhl ke střele, která však končí jen na brankáři Minsku, jenž semaforem zneškodnil jeho pokus.
     
    09:23
    Domácí se osvobodili a hosté museli za kotoučem zpět do svého obranného pásma. Rychle se vrátili před Patrika Rybára, aby ztratili puk a znovu ho domácí celek vyhodil bez čekání přes celé hřiště.
     
    09:57
    Minsk je v plném počtu.
     
    10:10
    Polovina první třetiny je minulostí, Minsk má stále těsný náskok, hostům se naproti tomu nedaří vyrovnat a musejí tak dohánět své manko.
     
    10:53
    Andrej Čibisov se natlačil k levému kruhu, než se ale stačil napřáhnout ke střele, touš mu sebral soupeř, který se snaží vyhodit puk do středního pásma, zatím ale marně.
     
    11:52
    Domácí se na chvíli usadili v teritoriu Magnitogorsku, kde rozvinuli další akci, v cestě jim však stála pozorná obrana hostů, která náznak akce soupeře šikovně zneškodnila.
     
    12:53
    Taylor Beck nabral rychlost v neutrální zóně, hned si sjel až do těsné blízkosti Jussiho Olkinuory, avšak proti jeho pokusu byla lapačka finského gólmana ve službách Magnitky.
     
    13:20
    Další komerční přestávka.
     
    13:25
    Od modré čáry střílel obránce Minsku Anton Lindholm a jeho dělovka pak prosvištěla až do lapačky připraveného Jussiho Olkinuory.
     
    14:32
    Hosté se na chvíli dostali do středního pásma, ale agilní domácí tým se brzy dostal zpět před jejich klec a na Olkinuoru šla další střela, kterou Malte Strömwall poslal jen těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    15:24
    Po chvilce se hosté zmocnili kotouče a namířili si to s ním zase až před Patrika Rybára, jenž v rozkleku zastavil střílenou přihrávku Anatolije Nikonceva.
     
    16:10
    A další akce Magnitogorsku, který v posledních chvílích více ožil a tlačí se za vyrovnáním. Pozorného Patrika Rybára a jeho obranu zatím ale nemohou přelstít.
     
    16:50
    Tři a půl minuty se hraje bez přerušení, teď střílel nebezpečně Taylor Beck, ale s jeho pokusem si poradila obrana Metallurgu, která pak puk poslala do středního pásma.
     
    17:27
    Stále není přerušeno a hra plyne velmi rychle dále. Oba týmy se vystřídaly v akcích, ale neohrozily brankáře soupeře. Nyní se do akce dostali hosté, ale pokus Akolzina sklepl holí jeden z beků Minsku do bezpečí.
     
    18:07
    Až nyní je hra po téměř čtyřech a třičtvrtě minutách zastavena a vhazovat se bude po pravé ruce Patrika Rybára.
     
    18:47
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Pavel Akolzin – 2 min., držení).
     
    18:47
    Domácí mají šanci v samotném závěru první třetiny navýšit své vedení, když si zahrají druhou přesilovou hru v utkání.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Domácí celek už se usadil v teritoriu hostů a snaží se o akci, ve které by mohli navýšit stav. Ale puk zasáhl Maxim Karpov, který ho bez čekání poslal až před minskou branku.
     
    19:50
    Ještě to zkusili Minští před Olkinuorou, ale nedokázali ho překonat, první dějství tak za malý okamžik bude už minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina zápasu mezi Minskem a Magnitogorskem, která lépe vyzněla pro domácí celek. Ten se v osmé minutě dostal do vedení zásluhou Arťoma Děmkova, který svižnou ranou překonal Olkinuoru a využil tak přesilovou hru. Hosté se snažili o srovnání stavu skóre, ale Dinamo si ho udrželo až do první sirény. Navíc budou domácí dohrávat ještě přesilovou hru na začátku druhé třetiny a stále mají šanci zvýšit náskok. Druhé dějství začne přibližně v 18:22.
     
    Střely na branku: 8 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Magnitogorsk je v plném počtu.
     
    21:23
    Hosté čelili akci domácích, do blízkosti Olkinuory se dostal Mattias Tedenby, jeho táhlý pokus ale skončil jen vedle pravé tyče hostujícího brankáře.
     
    22:37
    Na pravé straně to švihem zkusil Michail Grigorjev, jeho pokus ještě tečoval spoluhráč, ale Patrik Rybár má touš ve své moci a snaží se ho rychle rozehrát mezi své spoluhráče.
     
    23:21
    Hosté mají velký tlak, ale zatím se jim ho nedaří přetavit ve vyrovnávací branku. Domácí tak stále drží nejtěsnější možný náskok.
     
    24:01
    Až nyní se dokázali domácí hráči dostat k výhozu puku a ten končí ve středním pásmu. Oba celky pak rychle střídají. Hraje se opět dlouho bez přerušení.
     
    24:40
    Rychlý protiútok domácích, Mario Kempe se procpal kolem hostující obrany, ale ta ho zastavila a hned na to míří do akce znovu hráči Magnitogorsku.
     
    26:01
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Mattias Tedenby – 2 min., podrážení).
     
    26:01
    Následuje komerční přestávka a po ní si přesilovku zahrají hosté.
     
    27:07
    Hosté svírají svého soupeře v pásmu a jdou za vyrovnáním. Ovšem zatím se domácí dobře brání a nic takového nedovolují. Nyní se osvobozují.
     
    28:01
    Minsk ustál těžké chvíle a už je v plném počtu.
     
    29:14
    Domácí si na chvíli vydechli, nyní už ale hosté zase tlačí na pilu a míří směrem před branku Patrika Rybára, který se má už na pozoru.
     
    30:21
    Polovina základní hrací doby je minulostí. Domácí jsou často pod tlakem soupeře, kterému se ale nedaří srovnat stav zápasu.
     
    30:44
    Brendan Leipsic dostal na pravou stranu přihrávku a okamžitě vystřelil. Jeho hodně nebezpečné zakončení pak končí na efektním semaforu Patrika Rybára
     
    31:05
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    31:31
    Patrik Rybár musel po krátké pauze do dalšího zákroku, proti pokusu Pavla Akolzina zakročil lapačkou, kterou přilepil k ledu a kotouč pod ní schoval.
     
    32:28
    Na chvíli se dostali domácí hráči do blízkosti soupeřovy branky, ale jejich snaha byla marná. Denis Mosaljov dostal přihrávku od Jakuba Krejčíka, ale prvně jmenovaný ji pouze minul.
     
    33:18
    Denis Mosaljov vystřelil mezi kruhy, s jeho střelou si poradila obrana Metallurgu.
     
    34:59
    A znovu se domácí hokejisté dostali před branku soupeře, kde si sjel do její blízkosti Dmitrij Korobov, ale z bekhendu Jussiho Olkinuorou nepřekonal.
     
    35:36
    Po pravém křídle pláchl Archip Několenko, ale čistě ho zpacifikoval jeden z obránců Minsku a dostal puk k sobě. Dinamo tak pádí do další útočné akce.
     
    35:56
    Na druhé straně pak vystavil stopku hostům ofsajd a hra se přestěhovala zpět do středního pásma. Za chvíli se tam bude vhazovat.
     
    37:07
    Hosté od vlastního brankáře zakládali další akci, ale tu zmařili hráči Minsku už ve střední třetině a po zisku puku pak znovu míří před Olkinuoru.
     
    38:15
    Olkinuora si povyjel ze své branky, aby pomohl s rozehrávkou a do akce tak jdou opět jeho spoluhráči.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Patrik Rybár má další zákrok, když střelu z pravého kruhu pohotově vykryl. Následně pak před dotírajícími hosty raději hru přerušil, buly po jeho levé ruce.
     
    39:35
    Mattias Tedenby se dostal ke střele na pravé straně, ale proti ní byl zase Jussi Olkinuora, jenž dalším zákrokem stále živí naděje pro hosty na úspěch v dnešním utkání.
     
    39:48
    Poslední vteřiny ve druhé třetině, puk mají hosté, ale už to vypadá, že se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá část hry je za námi. V ní nepadla ani jedna branka. Hosté byli aktivnější a snažili se vyrovnat, ale i když měli mnohdy velmi drtivý tlak před Patrikem Rybárem, slovenský gólman zatím drží své brankoviště zuby nehty a Minsk tak stále vede rozdílem jediné přesné trefy, které docílil v osmé minutě úvodní třetiny. Ještě nás čeká zajímavý zbytek duelu, který ještě může přinést napínavé chvíle či zvrat v zápasu. Třetí třetina začne přibližně v 19:09.
     
    Střely na branku: 13 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Minští v úvodu třetí třetiny zahrozili před Olkinuorou, který musel do zákroku holí. Po něm pak nechal hru plynout a puk poslal spoluhráčům.
     
    41:46
    Semjon Košelev zpracoval těžkou přihrávku a poté švihl do kotouče, který končí na holenním chrániči jednoho z domácích obránců.
     
    42:28
    Lukas Bengtsson zamíchal u modré čáry kotoučem, poté ho nasměroval směrem do prostoru mezi kruhy, ale tam ho dobře nezpracoval Malte Strömwall a rázem tak skončila další minská akce.
     
    43:00
    Teď si musel dávat pozor zase Jussi Olkinuora, jenž opět zakročil proti nebezpečné střele domácího hráče. Adam Almqvist se pak na sebe zlobil, protože věděl, že takových šancí dnes už nemusí mít.
     
    44:59
    Hosté zahrozili opět před Rybárem, tomu ale zase pomohla pozorná obrana, která skákavý kotouč srazila do bezpečí.
     
    45:58
    Patrik Rybár si dnes mezi svými třemi tyčemi počíná velmi dobře, proti další nebezpečné střela soupeře nyní zakročil a má kotouč ve své lapačce.
     
    46:31
    Komerční přestávka.
     
    46:40
    Maillet dostal nabito na pravý kruh a jeho svižná rána končí na obraně Minsku.
     
    47:37
    Teď byli na tahu zase domácí hráči, ale jejich pokus skončil jen na hrazení.
     
    49:20
    Linus Hulström napřáhl na modré čáře a puk letěl na Patrika Rybára, který zakročil holí. Stále ale nemá vyhráno, hosté před ním zase útočí.
     
    50:21
    Před Olkinuorou to svižně zkusil Anton Lindholm a jeho přízemní pokus končí pouze na betonu brankář Magnitogorsku, který pak raději přerušuje hru.
     
    50:48
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Adam Almqvist – 2 min., hákování).
     
    51:14
    Obrana Minsku vyhodila kotouč až před branku Metallurgu a osvobozuje se. Hosté tak musejí do akce z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    51:46
    Postavení mimo hru pokazilo akci hostům a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:48
    Domácí celek se ubránil i další přesilovce hostů a už je v plném počtu.
     
    53:40
    Jaroslav Chabarov zkrotil skákavý kotouč a poté ho švihem poslal na Patrika Rybára, jenž pohotově zakročil a připisuje další důležitý zákrok.
     
    54:45
    Od vlastní branky šli dopředu do postupného útoku hráči Magnitogorsku, ovšem obrana Minsku je zastavila už před útočnou modrou čárou a rázem bylo po další akci Magnitky.
     
    55:45
    Hra nyní byla rozkouskována častými přerušeními v pásmu Minsku, nyní se tam potřetí za sebou vhazuje před brankářem Patrikem Rybárem.
     
    56:30
    Blíží se koncovka třetí třetiny, domácí stále vedou rozdílem jediné branky a stále nemají vyhráno. Hosté se ještě nevzdávají a pokusí se vyrovnat a vynutit si nastavenou hrací dobu.
     
    56:50
    Semjon Košelev pálil z pravého kruhu, jeho pokus srazil ramenem vedle pravé tyče Patrik Rybár. Další zákrok slovenského brankáře ve službách Dinama Minsk.
     
    57:07
    Další tlak hostů před brankovištěm Minsku, domácí však odolali a hned poslali puk do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Jussi Olkinuora je na střídačce, hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:14
    Oddechový čas si bere pochopitelně lavička Magnitogorsku.
     
    58:29
    Další pokus hostů končí mimo tři tyče. Nicméně nadále Magnitogorští hrozí před Patrikem Rybárem, kterého ještě asi čekají pořádně krušné chvíle.
     
    59:25
    Hostům začíná rychle ubíhat čas, ale nevzdávají to a stále hrozí před domácí brankou. Rybár byl zase připraven.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec uhájili vítězství po brance Děmkova z osmé minuty první třetiny a získali dva body do tabulky a cenný skalp silného celku. Magnitogorsk měl velkou snahu vyrovnat, ale dnes měl Patrik Rybár prostě svůj den a žádnou střelu za svá záda nepustil.
     
    Střely na branku: 15 – 35
     
    Dnešní utkání sledovalo 6842 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Patrik Rybár (MIN) – 35 zákroků, 0 gólů, odchytal 60:00
    Jakub Krejčík (MIN) – 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:20
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:47:01)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. Děmkov (T. Beck, Almqvist)


    HC Dinamo Minsk: Rybár (Varfolomejev) – D. Korobov (C), L. Bengtsson, Almqvist, Sapego, A. Lindholm, Šinkevič (A), J. Krejčík – T. Beck (A), Usov, Tedenby – K. Voronin, M. Kempe, Strömwall – Graovac, Alistrov, I. Martynov – Pyškajlo, Mosaljov, Děmkov – Pinčuk.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – J. Jakovlev (C), Zemčonok, Makljukov, Hultström, I. Nikolajev, Minulin, J. Chabarov, M. Grigorjev – S. Košelev, A. Několenko, Akolzin – Čibisov, Currie (A), Korostěljov – Leipsic, Maillet, Goldobin – Nikoncev (A), Zernov, M. Karpov.
    Trenér: Ilja Vorobjov

    Rozhodčí: Vasiljev, Gofman – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 6842
    bahis siteleri