Tampa – Montreal 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Vegas 3:6 (kon.) | San Jose – Arizona 8:7 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
San Jose Sharks
8:7 (2:2, 3:2, 2:3 - 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 29.12.2021, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Logan COUTURE - 8:7
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým San Jose Sharks.
    Autorem vítězné branky je LOGAN COUTURE.
    58:31 Andrew LADD - 7:7
     
    58:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Úchvatný zápas dost možná nabídne i prodloužení, protože Coyotes v přesilovce srovnávají na 7:7! Skoro minutu trvalo, než se hosté dostali do přesilovkové kombinace. Střelu Crouse před bránou zastavil jeho spoluhráč ANDREW LADD, jenž z bezprostřední blízkosti nadvakrát dorážel. Puk se od vyrážečky Reimera odrazil vysoko do vzduchu a spadl kousek za brankovou čáru. Asistence: Lawson Crouse, Shayne Gostisbehere.
    56:51 Shayne GOSTISBEHERE - 7:6
     
    56:51
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes ve druhém zápase po sobě dávají šest gólů! Phil Kessel tomu přispěl už čtvrtou asistencí, když zleva vracel puk k modré čáře a tvrdá střela produktivního obránce SHAYNEA GOSTISBEHEREA se odrazem od nohy Cogliana vydala do protipohybu klečícího Reimera. Asistence: Phil Kessel, Johan Larsson.
    53:00 Logan COUTURE - 7:5
     
    53:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vychytralá gólová akce kalifornského týmu! Karlsson diagonálně nahazoval z červené čáry. Puk se od zadního mantinelu odrazil na Barabanova, jenž v souboji s Mayem zadovkou oslovil LOGANA COUTUREA a ten z levého kruhu už posedmé prostřelil Wedgewooda. Asistence: Alexander Barabanov, Erik Karlsson.
    47:35 Lawson CROUSE - 6:5
     
    47:35
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté se nevzdávají a opět oživují naděje na body! Mayo po nahrávce Kessela prudce nahazoval od modré čáry. Puk se zastavil o pravý beton Reimera, ze kterého si ho vzal LAWSON CROUSE a pohotovou dorážkou k pravé tyči dal svůj druhý gól v zápase. Asistence: Dysin Mayo, Phil Kessel.
    41:44 Tomáš HERTL - 6:4
     
    41:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Yotes opět doplácí na hrubku v blízkosti Scotta Wedgewooda! TOMÁŠ HERTL prohrál vhazování, avšak díky ztrátě Capobianca a bekhendové přihrávce Gregora se z osy opřel do příklepu a ten zapadl z Čechova pohledu do levého horního rohu brány. Asistence: Noah Gregor.
    39:37 Janis MOSER - 5:4
     
    39:37
    Arizona právě vstřelila branku!
    Do třetí části se půjde za nejtěsnějšího vedení Sharks, kteří kapitulují při svém oslabení. Johan Larsson u modré čáry předal puk JANISI MOSEROVI a ten z krátkého nápřahu propálil Reimera. Zkušený gólman skoro vůbec nereagoval, dost možná mu překážel clonící Ladd. Asistence: Johan Larsson, Loui Eriksson.
    34:13 Timo MEIER - 5:3
     
    34:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Z chaosu u brány Coyotes resultuje pátý domácí zásah! Do hostující obrany vnesla zmatky zadovka Couturea na Barabanova. U brankoviště se kotouč odrazil do vzduchu a za nic netušícího Wedgewooda ho baseballovým zakončením uklidil TIMO MEIER. Bez asistence.
    27:48 Clayton KELLER - 4:3
     
    27:48
    Arizona právě vstřelila branku!
    V Kalifornii to dnes bude ještě veselé. Coyotes rychle mažou půlku svého manka! Phil Kessel vyšťoural kotouč na pravé straně a chirurgicky přesným pasem přes osu hřiště našel CLAYTONA KELLERA, jenž umístil střelu švihem k horní tyčce. Asistence: Phil Kessel, Johan Larsson.
    25:34 Jeffrey VIEL - 4:2
     
    25:34
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé. Po buly ve středovém kruhu uteklo jen sedm vteřin a Sharks vstřelili další gól! Znovu jde o premiérový zásah v kariéře. JEFFREY VIEL měl pořádnou porci štěstí. Zleva očividně centroval na Gajdoviche, u kterého srazil puk nad pravé rameno gólmana bránící Roussel. Asistence: Jonah Gajdovich, Lane Pederson.
    25:27 Radim ŠIMEK - 3:2
     
    25:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Scott Wedgewood potřetí loví puk z branky Arizony! Z velké části za to může Tomáš Hertl, který mu svým urostlým tělem dokonale zakryl výhled na gólový projektil RADIMA ŠIMKA. K prvnímu gólu v sezóně pro českého beka napomohla i bekhendová přihrávka neznámého Halbgewachse. Asistence: Jayden Halbgewachs, Marc-Édouard Vlasic.
    17:40 Janis MOSER - 2:2
     
    17:40
    Arizona právě vstřelila branku!
    Přehlídku individuálních chyb rozšířil Brent Burns, jenž se na zadním mantinelu nechal lacino obrat o kotouč Crousem. Autor první hostující trefy se převtělil do role nahravače a naservíroval puk do levého kruhu, odkud se k vzdálenější tyčce trefil JANIS MOSER. Švýcarský bek dává první gól v NHL, kam se přesunul po skvělém začátku sezony na farmě v Tusconu. Asistence: Lawson Crouse.
    11:22 Nick BONINO - 2:1
     
    11:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí podruhé vedou! Gostisbehere se pustil do zbytečně riskantního dobrodružství. Před vlastní bránou ztratil puk a ten se po rychlé souhře s Nietem poroučel do odkryté klece z bekhendu NICKA BONINA. Pátý gól v sezóně pro tohoto veterána. Asistence: Matt Nieto, Andrew Cogliano.
    05:36 Lawson CROUSE - 1:1
     
    05:36
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Barabanov zachytil puk před prvním gólem San Jose, jenže teď tento dárek hostům se vším všudy vrátil. Ve vlastní třetině nešikovně nahrál Kesselovi, po jehož pasu z krajního mantinelu se z levého krusu předpisově prosadil LAWSON CROUSE. Asistence: Phil Kessel.
    02:46 Alexandr BARABANOV - 1:0
     
    02:46
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci udeřili jako první! Hayton zkazil přihrávku z obranného pásma. Namazal ALEXANDRU BARABANOVI, který na levé straně předal puk Meierovi. Švýcarský útočník nahrával pod sebe Coutureovi a svižný švih domácího kapitána kousek před Wedgewoodem ještě ztečoval do sítě Barabanov. Asistence: Logan Couture, Timo Meier.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Barabanov (Couture, T. Meier), 12. Bonino (Nieto, Cogliano), 26. R. Šimek (Halbgewachs, M.-É. Vlasic), 26. Viel (Gadjovich, Pederson), 35. T. Meier, 42. Hertl (Gregor), 53. Couture (Barabanov, E. Karlsson), rozh. náj. Couture – 6. Crouse (Kessel), 18. J. Moser (Crouse), 28. Keller (Kessel, Johan Larsson), 40. J. Moser (Johan Larsson, L. Eriksson), 48. Crouse (Mayo, Kessel), 57. Gostisbehere (Kessel, Johan Larsson), 59. Ladd (Crouse, Gostisbehere)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Logan Couture (SJS)
    1:0   Nick Schmaltz (ARI)
    2. série:
    2:0   Tomáš Hertl (SJS)
    2:0   Clayton Keller (ARI)


    San Jose Sharks: J. Reimer (Sawchenko) – B. Burns (A), M. Ferraro (A), E. Karlsson, J. Middleton, R. Šimek, M.-É. Vlasic – T. Meier, Couture (C), Barabanov – Gregor, Hertl, Nieto – Halbgewachs, Bonino, Cogliano – Viel, Pederson, Gadjovich.
    Trenér: Bob Boughner

    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Capobianco, Dineen – Kessel, Johan Larsson, Crouse – N. Schmaltz, Hayton, Keller (A) – L. Eriksson, Speers, Roussel – Ladd (A), J. Jeník, Carcone.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Walsh, Schrader – Barton, Flemington

    Diváci: 11 450
    bahis siteleri