Třinec – Kladno 3:2 (po pr.) | Zlín – K. Vary 2:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 6:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 5:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 2:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 1:6 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:4 (1:3, 1:0, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 30.12.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:57:21)
     
    Během posledního dějství jsme byli svědky až neuvěřitelné demolice ze strany domácích, kteří svému soupeři nedali v průběhu celých dvaceti minut snad ani jednu šanci na opuštění vlastního obranného pásma. I přesto ale jediná branka této třetiny padla do svatyně Beranů, a to při risku hry bez brankáře.
     
    Konec zápasu.
    59:16 Tomáš MIKÚŠ - 2:4
     
    59:16
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak tady je s největší pravděpodobností rozhodnuto dámy a pánové. Méně jak minutu před koncem vstřeluje gól do prázdné branky TOMÁŠ MIKÚŠ. Jeho první pokus z půlky kluziště sice nevyšel, z následného odrazu to ale měl poměrně dost jednoduché. Asistence: Tomáš Vondráček.
     
    58:58
    Po zisku puku nezbývá hráčům Energie nic jiného, než zkusit trefit bránu přes celé kluziště. Tento pokus ale končí zakázaným uvolněním a následným ziskem puku ze strany domácích.
     
    58:29
    Domácí celek zkouší hru bez brankáře, která jim naposledy vůbec nevyšla. Daleko k tomu, aby tomu bylo takto i tentokrát neměl Ondřej beránek, který ale z náročné pozice minul bránu.
     
    57:30
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    57:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:02
    Od modré čáry pálil opět Daniel Gazda, jeho pokus byl ale v tomto případě nepřesný a to rovnou o několik centimetrů. K odraženému puku se dostává jeden z hráčů soupeře, který puk vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    56:03
    Do zakončení se na druhé straně dostal po dlouhatánské době Tomáš Redlich, který se díky svým rychlým nohám zvládl protáhnout kolem levého mantinelu.
     
    55:04
    Ani přes krátkou ztrátu útočné části kluziště tlak ševců neustává. Už dvakrát se musel jejich soupeř osvobodit zakázaným uvolněním, což vůbec neprospívá jejich délce střídání, které je už opravdu hodně dlouhé.
     
    54:05
    Tentokrát se k zakončení od pravého kruhu mohl dostat Daniel Gazda, nakonec se ale rozhodl pro přihrávku na modrou, což se nakonec ukázalo jako chyba, jelikož puk skončil ve středním pásmu.
     
    53:06
    Ani zakončení Martina Novotného z obdobné pozice neskončilo o moc lépe. V jeho případě dokonce ani netrefil bránu. Ani přesto ale nekončí dlouhotrvající tlak domácích.
     
    52:07
    Na buly po levici brankáře Energie získali kotouč domácí, díky čemuž se dostal k přízemní střele Ondřej Němec. Jeho jedovatý pokus od modré ale končí zaklíněný mezi betony Novotného.
     
    51:08
    Do úniku tři na dva se dostal se svými spoluhráči Alexandre Mallet. Nakonec ho ale jeden z obránců vytlačil až k mantinelu, takže se rozhodl pro zpětnou přihrávku. Následná střela ale končí mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    50:09
    K odraženému puku se dostal na modré Martin Novotný. K jeho smůle ale kotouč těsně přešel modrou čáru, čehož si bystré oko sudího všimlo a píská se tak ofsajd.
     
    49:10
    Od modré čáry vyslal svůj pokus Ondřej Němec. Ani on si ale zatím nepřipíše druhou branku v dnešním utkání, jelikož kotouč končí v lapačce Filipa Novotného.
     
    48:11
    Z prostoru mezi kruhy pálil ostrou střelou Štěpán Fryšara. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, brankář měl ale odkrytý výhled a tak po kontaktu kotouče z vyrážečkou končí puk v ochranné síti.
     
    47:12
    Na buly u střídačky domácího celku získal kotouč Radek Veselý. Následně se podařilo jeho spoluhráčům i ohrozit bránu, nakonec ale celý tento útok končí posunutou bránou.
     
    46:13
    Dlouhou přihrávkou našel Daniel Gazda jednoho ze svých spoluhráčů čekajícího na modré. Díky tomu se žlutomodří zvládli usadit v útočném pásmu.
     
    45:14
    Tak přece jenom se to domácím podařilo, a to po jednoduchém nahození. Po souboji za bránou ale nakonec přece jenom o puk přichází. Na druhé straně se pokusil zakončit Jiří Černoch, v rozhodující moment mu ale jeden z obránců zablokoval hůl.
     
    44:15
    Po konci početní výhody mají ševci problém s tím se dostat do útočného pásma, jelikož se jim zatím nepodařilo vyzrát na obranu soupeře, která je vždycky zastaví ve středu kluziště.
     
    43:16
    Ani Vladimir Michasjonok neměl daleko ke vstřelení branky. Ten se dostal se svými spoluhráči do akce tři na dva. Jeho pokus ale nakonec skončil pouze na betonech brankáře, který během posledních minut drží naděje svých spoluhráčů na výhru.
     
    42:17
    K dorážce z bezprostřední blízkosti se mohl dostat Jiří Karafiát. Nakonec ale tím prvním, kdo se zorientoval ve zmatku před bránou byl Filip Novotný, který posílá kotouč přes celé kluziště pryč.
     
    41:18
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Pulpán – 2 min., podrážení).
     
    40:44
    Tak toto byl fantastický zákrok Libor Kašíka! Jakub Flek se dostal s bývalým zlínským hráčem Tomášem Mikúšem do úniku dva na jednoho. Právě druhý jmenovaný hráč se dostal k zakončení, kdy mohl trefit zcela prázdnou bránu. Nakonec ho ale zlínský brankář doslova okradl o gól když se zvládl bleskurychle přesunout přes brankoviště.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné jediné branky, která nám zápas ještě pořádně zdramatizovala utkání, padla totiž za záda Filipa Novotného. Díky tomu ševci třetinu vyhráli, což ukazuje i jasně jejich výkony v tomto dějství, kdy měli jasně lepší výkony, než jejich soupeř.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Blíží se konec druhé třetiny a tlak ševců stále neustává. Tentokrát se pod zakončení podepsal Daniel Gazda, který ale trefil pouze vyrážečku Novotného.
    38:45 Darek HEJCMAN - 2:3
     
    38:45
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla metelice jako hrom, která vzešla z opravdu hodně dlouhé tlaku domácího celku. Postaral se o ní DAREK HEJCMAN, který po přihrávce z rohu kluziště prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Vladimir Michasjonok.
     
    37:27
    Tak ani na druhý pokus to hostům nevychází. Tentokrát se o něco podobného postaral Michal Plutnar. Díky tomu se dostávají jeho spoluhráči pod pořádný tlak, jelikož už by opravdu potřebovali střídat.
     
    36:28
    Tak toto byla velice špatná rozehrávka ze strany Karlových Varů. O přihrávku přes celé kluziště se pokusil Tomáš Redlich. Jeho nahození ale netrefil vůbec nikdo, a to tak skončilo zakázaným uvolněním.
     
    35:29
    Na vhazování u modré čáry si připisuje výhru Darek Hejcman, který ale vzápětí přichází o puk. Díky tomu se dostal ke střele od modré Ondřej Dlapa, který ale trefil pouze hůl jednoho z obránců.
     
    34:30
    Po dlouhém souboji v rohu kluziště padá k zemi Zdeněk Okál a to po ostrém zákroku zezadu od jednoho z protihráčů. I přes nesouhlas publika a hlavně zlínské střídačky se jednalo podle sudího o zákrok čistý a hra pokračuje.
     
    33:31
    Na vhazování po zakázaném uvolnění ševců získali puk hosté. Toho využívá Dalimil Mikyska, který se dostal k zakončení z otočky. K jeho smůle ale tento náročný pokus nezvládl.
     
    32:32
    Do úniku jeden na jednoho se mohl dostat Darek Hejcman, který ale zpracoval puk tak nešikovně, že skončil v moci jednoho ze soupeřových obránců.
     
    31:33
    Do obrovského závaru se dostali hráči z Varů! po několika odrazech a následných dorážkách nakonec ukončuje tento tlak Filip Novotný svým pohotovým zákrokem.
     
    30:34
    O přihrávku před bránu se pokusil Darek Hejcman, který ale trefil pouze hůl soupeře. Už to vypadalo, že jeden z jeho spoluhráčů zastavil těsně puk na modré čáře, podle sudího se ale již nacházel ve středním pásmu.
     
    29:35
    Od modré čáry pálil Ondřej Němec, kterému ale střela vůbec nesedla. Ta tak skončila vysoko nad bránou, kde ho našel Jiří Černoch. Ani on ale neodolal aktivnímu napadání domácích, kteří tak opět získali útočné pásmo.
     
    28:36
    V obranném pásmu získal puk Tomáš Žižka, tentokrát se ale dokonce dostal i k jednomu z jeho spoluhráčů. Je jím Darek Hejcman, který ale svou přihrávkou zpoza brány našel pouze hráče Energie.
     
    27:37
    z poměrně dost velkého úhlu zakončoval Antonín Honejsek. Jeho pokus nevypadal vůbec špatně, nutno ale dodat, že z takovýchto míst příliš branky nepadají.
     
    26:38
    Tak toto byl opravdu tvrdý hit o který se postaral Tomáš Žižka. Nakonec se ani tak ale nedostávají domácí k puku, jelikož ho ukořistil Ondřej Dlapa.
     
    25:39
    Vhazování u modré čáry skončilo lépe pro tým ze severozápadu Čech. K puku se ale nakonec po následném souboji u mantinelu dostává soupeř, kterého ale zastavuje sudí, který odpískal přihrávku rukou.
     
    24:40
    Na buly před Filipem Novotným získal kotouč právě jeden z jeho spoluhráčů. Následný útočný výpad jeho mančaftu ale už tak moc zázračný nebyl, jelikož skončil ofsajdem.
     
    23:41
    Od modré čáry pálil Daniel Gazda. Jeho pokus ale skončil pouze v ochranné síti, jelikož trefil hned první hůl soupeře, která mu stála v cestě za vstřelením gólu.
     
    22:42
    V přečíslení dva na dva se objevil Oscar Flynn. Ten se rozhodl pro zakončení, po kterém ale skončil kotouč pouze na zadním mantinelu, a to poté co těsně minul horní tyč.
     
    21:43
    O přihrávku zpoza soupeřovy brány se pokusil Ondřej Beránek. K jeho smůle ale poslal kotouč na hůl jednoho z protihráčů, který tak okamžitě zakládá útočnou akci.
     
    20:44
    Na úvodním buly úvodní dvacetiminutovky byl úspěšnější domácí celek. Díky tomu se dostal k rychlému zakončení Pavel Kubiš, který pálil od levého kruhu. Jeho pokus ale nakonec skončil v lapačce brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou čtyř branek, z toho tři padly za záda Libora Kašíka. Domácí celek si oproti svému soupeři nevedl nijak špatně, nejvíc ho ale podrazila obrovská chyba hnedka v úvodu utkání, ze které inkasoval tento tým svou první branku. Ani disciplinovanost ševci nemají nejlepší, což se ukázalo hlavně v závěru třetiny, kdy po zcela dvou zbytečných vyloučeních dostali už třetí gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:44 Jiří ČERNOCH - 1:3
     
    19:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak se přece jenom podařilo hostům početní výhodu pět na tři využít! Pouhých šestnáct vteřin před koncem třetiny se prosazuje po doslova učebnicové kombinaci JIŘÍ ČERNOCH. Asistence: Jakub Flek a Petr Koblasa.
     
    19:20
    Po dvou zcela zbytečných vyloučeních mají domácí zaděláno na opravdu hodně velký malér. Nakonec se ale skvělým obraným zákrokem vyznamenal Jakub Ferenc, který svým obětavým skokem poslal puk mimo obranné pásmo.
     
    18:21
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Karafiát – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    17:55
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    16:42
    Karty se nám postupně obrací a týmem, který nyní hrozí v útočném pásmu jsou hosté. Naposledy podobné obléhání útočného pásma skončilo brankou, tentokrát ale tomu tak nebude, jelikož se po špatném zpracování jednoho z hráčů objevuje puk ve středním pásmu.
     
    15:43
    Tak i přes skončenou přesilovou hru se Beranům moc z útočného pásma nechce a jedna střela doslova střídá druhou. Velkým problémem domácích je ale to, odkud jejich zakončení vysílají, jelikož se často jedná o pozice, ze kterých góly často nepadají.
     
    14:44
    Početní výhoda se nám blíží ke konci, a i přesto že ševci ji strávili téměř celou v útočném pásmu, využít se ji jim pravděpodobně nepodaří. Nejblíže k tomu měl ale jednoznačně Daniel Gazda, jehož střelu zastavil brankář pouze svým reflexivním zákrokem vyrážečkou.
     
    13:45
    O zakončení od pravého kruhu se postaral Patriks Zabusovs, který ale trefuje pouze boční síť brány. K následně odraženému kotouči se k radosti všech domácích fanoušků dostává jeden z jeho spoluhráčů.
     
    12:46
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Doudera – 2 min., hákování).
     
    11:41
    Na vhazování před svatyní Karlových Varů získal puk Alexandre Mallet. K jeho smůle ale jeho zpětnou přihrávku nenašel nikdo jiný, než jeden z protihráčů.
     
    10:42
    Po obdržené brance se domácí celek snaží, seč mu síly stačí, o opětovné vyrovnání skóre. Jejich momentální pobyt v útočném pásmu jim ale zatím ovoce nepřinesl.
    09:43 Jiří ČERNOCH - 1:2
     
    09:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak toto je bleskově využitá přesilovka, díky které se dostávají hosté opět do vedení. Jejím autorem se stal JIŘÍ ČERNOCH, který stál na konci celé kombinace, která vznikla ihned po vyhraném buly. Asistence: Martin Kohout a Tomáš Vondráček.
     
    09:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., podrážení).
    09:20 Ondřej NĚMEC - 1:1
     
    09:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady vyrovnání dámy a pánové! Skvělým zakončením se předvedl ONDŘEJ NĚMEC, který překvapil soupeřova brankáře svým pohotovým pokusem. Asistence: Zdeněk Okál a Oscar Flynn.
     
    08:44
    O křižnou přihrávku se pokusil Martin Osmík, který ale trefil smolně pouze brusle jednoho z obránců Beranů. Ti se tak dostávají ke kotouči a vyráží vstříc bráně Energie.
     
    07:45
    Do velké šance se vzápětí dostal Martin Kohout a to svým rychlým výmykem, díky kterému se objevil až před brankovištěm soupeře. Nakonec ho ale zastavil skvělý zákrok Libora Kašíka.
     
    06:46
    Na buly v obranném pásmu ševců se dostal ke kotouči Jiří Černoch, díky čemuž se dostal téměř okamžitě k zakončení od modré lajny Martin Rohan.
     
    05:47
    Forward beranů Oscar Flynn měl velice blízko ke vstřelení branky! Když stál nikým nehlídaný před brankovištěm, dostal se k němu odražený kotouč. K jeho smůle mu ale pouze projel mezi holí a bruslemi.
     
    04:48
    Na vhazování po pravici karlovarského brankáře získali puk domácí. Vzápětí na to se dostal ke střele od modré čáry Darek Hejcman, kterému ale střela vůbec nesedla, jelikož jí chyběla potřebná razance.
     
    03:49
    Prudkou střelu od pravého kruhu vyslal Petr Koblasa, který stál zcela sám před brankářem. Jeho zakončení ale zcela minulo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    02:50
    Za bránou soupeře našel odražený kotouč jeden z útočníků, díky čemuž se dostal k zakončení od pravého kruhu Jiří Karafiát. Jeho pokus ale skončil přímo uprostřed těla brankáře.
     
    01:51
    Na vhazování před Filipem Novotným získal kotouč Jiří Černoch, díky kterému se podařilo jeho mančaftu téměř okamžitě usadit v útočném pásmu. Toho využívá svou střelou od modré Petr Koblasa.
    00:52 Jakub FLEK - 0:1
     
    00:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak toto je bleskurychlá branka, o kterou se po mé ně než minutě postaral JAKUB FLEK. Ten tak využil obrovské chyby Daniela Gazdy, který přišel o kotouč při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Okál, Karafiát, O. Flynn – Fryšara, R. Veselý, Vopelka.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Pulpán (A), D. Mikyska, Dlapa, L. Doudera, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Vondráček (C), Hladonik, O. Beránek – Redlich, Osmík, Jiskra.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Rampír, Bohuněk.
     
    HC Energie Karlovy Vary
    Celek ze severozápadu Čech momentálně drží poslední příčku zajišťující postup do vyřazovací části, pokud by se mu ale nepodařilo v dnešním zápase vyhrát v základní hrací době, mohli by se před něj dostat hráči Vervy, kteří mají na svém kontě stejný počet bodů. Hokejisté Energie ale mají oproti jejich dnešnímu soupeři mnohem lepší formu, vždyť v posledních pěti utkání získali rovnou sedm bodů. Pokud by ale pro Karlovy Vary dnes skončilo utkání úspěšně, navázaly by na jejich poslední výhru nad předposledním Kladnem. Proti papírově vyrovnanému soupeři, který navíc disponuje výhodou domácího hřiště to ale Energie nebude mít vůbec jednoduché.

    Poslední tři utkání:
    Karlovy Vary vs. Kladno – 6:4
    Olomouc vs. Karlovy Vary – 3:2 po sn.
    Karlovy Vary vs. Liberec – 2:3
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům se pomalu, ale jistě, po poměrně překvapivě dobrých výkonech, začíná vracet forma z první půle sezóny, jelikož během posledních pěti utkání se jim podařilo získat pouhé tři body. Ve zbylých utkáních, kde ševci na body nedosáhli, prohráli vždy minimálně o tři góly. Tolik chtěný posun na předposlední příčku, která zajišťuje alespoň baráž a nikoli přímý sestup, se navíc zase o něco vzdálil, a to poté, co se rytířům podařilo zíksat dva body. Právě tuto ztrátu by chtěli žlutomodří bez pochyb opět zmenšit, proti dvanácté Energii to ale nebude vůbec jednoduchý úkol.

    Poslední tři utkání:
    Liberec vs. Zlín – 4:1
    Zlín vs. Mountfield HK – 2:5
    Vítkovice vs. Zlín – 1:2 pp
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 37. kola Tipsport extraligy, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti karlovarské Energii, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 10. O. Němec (Okál, O. Flynn), 39. Hejcman (Michasjonok) – 1. Flek, 10. Černoch (Kohout, Vondráček), 20. Černoch (Flek, Koblasa), 60. T. Mikúš (Vondráček)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Okál, Karafiát, O. Flynn – Fryšara, R. Veselý, Vopelka.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Pulpán (A), D. Mikyska, Dlapa, L. Doudera, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Vondráček (C), Hladonik, O. Beránek – Redlich, Osmík, Jiskra.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 1000
    thejrc.org