Tampa – NY Rangers 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Washington 1:3 (kon.) | Columbus – Carolina 4:7 (kon.)
Boston – Buffalo 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 5:2 (kon.) | Nashville – Chicago 6:1 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:2 (po pr.)
po prodl.
New York Islanders
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Edmonton Oilers
Sobota 01.01.2022, 20:00 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:52 Noah DOBSON - 3:2
     
    63:52
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované v prodloužení rozhodují o svém vítězství! Barzal ve středním pásmu přihrál kotouč NOAHU DOBSONOVI, který měl před sebou hodně prostoru, najel si do útoku, kde poté vystřelil přes Nurse a jeho střela prošla Koskinenovi pod jeho vyrážečkou. Asistence: Mathew Barzal, Adam Pelech.
     
    57:58
    Barzal dostal nabito na střed útočného pásma a Koskinen jeho střelu vyrazil před sebe, kde byl Lee, ale ani jeho dorážka tentokrát neskončila v bráně Edmontonu.
     
    51:44
    Edmonton ještě v této třetině neregistroval ani jednu střelu mezi tři tyče domácí klece!
     
    49:05
    Hosté jeli ve dvou na jednoho, kde nakonec chtěl McDavid nahrát Nursovi, jenže jeho pas zastavil obránce Mayfield.
     
    48:42
    Po reklamní pauze se bude pokračovat ve čtyřech hráčích na obou stranách, protože dvě minuty za krosček dostává domácí Kieffer Bellows (NYI) a dvě minuty za sekání poté hostující Tyson Barrie (EDM).
    42:23 Anthony BEAUVILLIER - 2:2
     
    42:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované se dočkávají vyrovnání, když domácí vybojovali puk za bránou Edmontonu, odkud jen před ní dostal Czarnik, jehož střela se ještě do brány nedostala, ale kotouč se následně odrazil na hůl ANTHONYHO BEAUVILLIERA, který už procpal kotouč za Koskinena. Asistence: Czarnik, Ross Johnston.
    37:13 Darnell NURSE - 1:2
     
    37:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers otáčejí stav utkání na svou stranu! McDavid natlačil puk na domácí klec, kde poté ještě neúspěšně dorážel Hyman, ale kotouč poté hodně nešťastně odrazil Beuvillier přímo na hůl DARNELLA NURSE, jehož následná střela už skončila v bráně Islanders. Asistence: Zach Hyman, Connor McDavid.
     
    36:05
    Barzal nahrál na hranici levého kruhu Beuvillierovi, který byl ve stoprocentní šancí, ale jeho střelu skvěle vytáhl Koskinem svým ramenem.
     
    30:51
    Beauvillier se dostal do velké příležitosti, když dostal přihrávku na útočnou modrou a poté střílel z pravého kruhu, ale Koskinen si velmi dobře povyjel a díky tomu nakonec střelu domácího hráče zneškodnil.
     
    25:23
    Yamamoto nahrál na modrou Keithovi, který se pořádně do puku opřel a po jeho ráně se jen rozezněl zvuk břevna domácí klece! Kotouč se poté odrazil do ochranné sítě.
     
    21:48
    Rušno poté bylo i na druhé straně, kde Sceviour nejprve orazítkoval tyč za zády Sorokina a domácí brankář poté musel předvést skvělý zákrok proti dorážce Ryana.
     
    21:18
    Islanders mohli jít znova do vedení, když se Beauvillier dostal do obrovské šance před bránou Edmontonu, ale Koskinen podržel svůj tým.
    20:31 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    20:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nicméně to jsou Oilers, kdo se hned v první minutě prosazuje. Edmonton se udržel ve svém útočném pásmu, kde nakonec přišla přihrávka na levou stranu LEONU DRAISAITLOVI, který poté přihrával před prázdnou bránu Yamamotovi, jenže od brusle domácího obránce se kotouč odrazil do domácí svatyně. Asistence: Duncan Keith, Cody Ceci.
    16:40 Anders LEE - 1:0
     
    16:40
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované využívají přesilovou hru! Barzal dostal puk na modrou k Dobsonovi, jenž poté přihrál na levou stranu Bellowsovi, jehož následnou střelu Koskinen jen vyrazil před sebe, kde byla připravena hůl ANDERSE LEEHO, jenž už procedil puk mezi betony hostujícího brankáře. Asistence: Kieffer Bellows, Noah Dobson.
     
    16:26
    Islanders budou hrát další přesilovou hru, když je na trestnou lavici poslán obránce Darnell Nurse (EDM), který si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    08:42
    Connor McDavid (EDM) je prvním vyloučeným hráčem v tomto utkání, když dostává dvě minuty za hákování.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 17. A. Lee (Bellows, Dobson), 43. Beauvillier (Czarnik, Ross Johnston), 64. Dobson (Barzal, Pelech) – 21. Draisaitl (Keith, Ceci), 38. Nurse (Hyman, McDavid)


    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Bailey, Barzal, A. Lee – Pageau, Bellows, Parise – Czarnik, Beauvillier, Clutterbuck – Cizikas, M. Martin, Ross Johnston.
    Trenér: Barry Trotz

    Edmonton Oilers: Koskinen (I. Konovalov) – Nurse, Bouchard, Keith, Ceci, Koekkoek, Barrie – Hyman, McDavid, Puljujärvi – Devin Shore, Draisaitl, Yamamoto – Foegele, R. McLeod, Turris – Benson, D. Ryan, Sceviour.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: McCauley, Morton – Alphonso, Mills
    bahis siteleri