Sparta – Mladá Boleslav 7:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:0 (4:0, 2:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 02.01.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších online textových se budu těšit. Na počtenou! (18:16:04)
     
    Je to tak! Brankář Alexander Salák udržel čisté konto, když svůj tým dovedl k vysoké výhře 7:0 nad Mladou Boleslaví. Sparťané si ve třetí třetině ještě upevnili své vedení, když se prosadil Vladimír Sobotka, který zároveň uzavřel gólový účet zápasu. Sparta si připisuje tři body, Boleslavští odjíždí domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Fořt se do další akce v útočném pásmu už neprobojoval a vypadá to, že sparťanský brankář udrží v tomto utkání čisté konto. Hra je znovu přerušena.
     
    58:32
    Tomáš Pospíšil zkoušel prostřelit Saláka svou střelou švihem, ale boleslavský útočník mířil nepřesně. Sparťané se vzápětí osvobozují.
     
    58:11
    Pospíšilovi přeskočil kotouč hokejku, ale o pár okamžiků později se dostal do dobré akce jeden z hostujících hráčů. Salák i za pomoci své obrany situaci ustál.
     
    57:43
    Pýcha nezpracoval kotouč na útočné modré čáře a Boleslav bude hrát další přesilovou hru. Ondřej Mikliš (SPA) obdržel od sudích dvě minuty za vražení na mantinel.
     
    56:23
    Růžička připravil svou hokejkou kotouč pro svého obránce a Bruslaři se pokusí alespoň o čestný úspěch v tomto utkání. Sparta však výborně brání.
     
    55:26
    Hosté své oslabení přečkali bez úhony a už hrají znovu v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Vitouch úspěšně brání soupeře na útočné modré čáře.
     
    55:11
    Tomáš Pavelka přihrál ve středním pásmu Řepíkovi a vzápětí se sparťané vystavili do dalšího postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:14
    Pozor na zadní vrátka! Kelemen se protlačil do dobré střelecké pozice, ale svou střelou mířil mimo branku. Sparťané musí začít až ze svého pásma.
     
    53:24
    Dalším hříšníkem v tomto utkání je útočník Jan Stránský (MBL), který zahákoval obránce Dvořáka a odsedí si dvě trestné minuty za hákování.
     
    52:51
    Salák znovu pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou a sparťané si vzápětí vynutili faul z boleslavské strany. Výhoda zatím pokračuje domácího týmu.
     
    52:42
    Roman Horák neuspěl na vhazování v útočném pásmu a následná střela jednoho z hostí od modré čáry byla nepřesná. Brankář Salák nemusel zasahovat.
     
    52:36
    Sobotka neudržel kotouč na své hokejce na útočné modré čáře a do útoku se dostali hosté. Po střele jednoho z boleslavských hráčů skončil puk v ochranné síti.
     
    51:48
    Sparťané si připravili velký tlak v útočném pásmu, ale střela od modré čáry skončila zablokovaná. Vzápětí je branka Jana Růžičky vychýlena ze svého postavení.
     
    51:08
    Martin Pláněk se zkoušel protlačit přes bránící protihráče u modré čáry, ale přes Davida Vitoucha neprošel. Sparťané dostávají hru až do útočného pásma.
     
    50:18
    David Šťastný se prohnal s kotoučem po pravé straně kluziště a vzápětí se snažil svou střelou překonat dosud bezchybného Saláka. Sparťanský gólman zasáhl.
     
    50:06
    Řepík se dobře vrátil zpátky do obranného pásma a sparťané zásluhou Mikliše uklidnili hru v obranném pásmu. O pár okamžiků později je hra přerušena.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. R. Horák (M. Řepík, Mikliš), 10. M. Jandus (Sobotka), 17. Chlapík, 18. Moravčík (D. Kaše, T. Pavelka), 22. E. Thorell (R. Horák), 38. R. Horák (E. Thorell, M. Řepík), 44. Sobotka (R. Horák)


    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Moravčík, T. Pavelka, A. Polášek, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Buchtele, Sobotka, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík – D. Voženílek, D. Kaše, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – T. Jandus.
    Trenér: Josef Jandač

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc, Šidlík, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Pospíšil, Fořt, D. Šťastný – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Kelemen, Adam Raška I, Claireaux – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Pešek, Malý

    Diváci: 1000
    ocianews.com