Toronto – Ottawa 6:0 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:6 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:5 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:0 (kon.) | Detroit – Boston 1:5 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 4:2 (kon.) | Washington – New Jersey 3:4 (po pr.)
Vegas – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Seattle Kraken
2:5 (0:2, 1:0, 1:3)
Vancouver Canucks
Neděle 02.01.2022, 04:09 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji všem pěkný vstup do nového kalendářního roku při mnoho sportovních přenosech. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (07:07:07)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Phillip Grubauer (SET) – 31 zákroků, 5 OG, úsp. 88,57 %, odchytal 59:27

    Thatcher Demko (VAN) – 30 zákroků, 2 OG, úsp. 93,75 %, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Thatcher Demko (VAN) - 30 zákroků, 2 OG, úsp. 93,75 %, odchytal 60:00
    2. Calle Jänkrok (SET) – 2s, -1 (1+0)
    3. Connor Garland (VAN) – 6s, +1, (1+0)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 32 – 36.
    Zblokované střely: 13 – 12.
    Vhazování: 23 – 33.
    Hity: 12 – 20.
    Trestné minuty: 9 – 9.
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/3.
     
    Dnešní utkání je u konce! Po atraktivní hře po většinu zápasu z obou stran, jsme byli svědky sedmi branek. Úspěšnější byli hosté, kteří měli k vítězství nakročeno ihned zpočátku klání. V první periodě jsme viděli velmi rychlého a svižného hokeje. Nejprve se prosadil po chybě domácích v rozehrávce ruský forvard Vasili Podkolozin, na což dokázal navázat o šest minut později z početní výhody po parádní teči Nils Höglander. Ve druhé třetině se nám karta jemně obrátila. Domácí totiž dokázali svého soupeře přehrávat, což značí vstřelená branka Calla Jänkroka. Postavou třetiny byl jednoznačně brankář hostí Thatcher Demko, jenž dokázal pokrýt několik dalších šancí svého soupeře. Poslední část se hry se ale nesla opět v jasném duchu Canucks, kteří prvně vstřelili rozdílovou branku zásluhou Tylera Motteho, ovšem Krakeni ještě dokázali skóre korigovat po tvrdé střele Willa Borgena. Neuběhlo ani pětačtyřicet sekund a skóre se měnilo, bohužel pro příznivce v hale opět na stranu kanadského celku díky Connoru Garlandovi. Vše v závěru stvrdil do prázdné branky Tanner Pearson, čímž udal konečný stav utkání 2:5.
     
    Dnešní utkání sledovalo 14501 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Skóre se již určitě měnit nebude, jelikož Carson Sourcy drží puk za svou brankou, čímž odpočítává čas do konce základní hrací doby.
     
    59:40
    Poslední šanci domácích, ve které byl Ryan Donato, zastavil obětavým blokem Oliver Ekman-Larsson. Toto jednaní je přesným opakem bránících hráčů obou týmů při dnešním klání.
     
    59:22
    Vyhození Jamieho Oleksiaka končí až na zakázaném uvolnění, což znamená že hra se ještě přesune před branku Phillipa Grubauera, jenž tak pravděpodobně bude čelit nějaké střele hráče z hostujících řad.
     
    58:55
    Domácí si počínají v posledních minutách velmi zoufale, jelikož se ani nesnaží o žádný kontr směrem vpřed, což potvrzuje aktuální nepohyblivost hráčů první formace Krakenů.
     
    58:32
    Střela Vasiliho Podkolozina se pouze otřela o vyrážečku Phillipa Grubauera, který tak odehnal jakékoliv další nebezpečí až do středního pásma.
     
    58:19
    Hosté se ještě dostávají ke kombinaci v útočné třetině, až to vypadá že oni jsou celkem, který se snaží o vyrovnání. Vše jen potvrzuje dnešní nepovedený výkon domácích v klíčových pasážích.
    57:43 Tanner PEARSON - 2:5
     
    57:43
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté gólem do prázdné branky definitivně stvrzují vítězství v dnešním utkání! Po dalším neúspěšném průniku do útočného pásma se puku po krátké a účinné kombinaci zmocnil při středovém kruhu TANNER PEARSON, jenž poslal puk bezpečně do prázdné branky 2-5! J.T. Miller, Tyler Myers.
     
    57:36
    Domácí se zatím vůbec nedokáží usadit v útočném pásmu, což naznačuje že vyrovnání bude velmi těžké proti dobře připravené obraně hostí.
     
    57:24
    Hosté v plném počtu.
     
    57:10
    Phillip Grubauer je na střídačce! Domácí to přeci jen zkouší v šesti skoro tři minuty před koncem.
     
    57:00
    Po ofsajdu, ve kterém se ocitl Calle Jänkrok, uvidíme krátkou pauzu. Následovat bude vhazování ve středním pásmu.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 31. Järnkrok (Soucy, Gourde), 51. Borgen (Wennberg) – 9. Podkolzin, 15. Höglander (B. Hunt, Ekman-Larsson), 45. Motte (Highmore), 52. Garland (Q. Hughes, Pearson), 58. Pearson (J. T. Miller, T. Myers)


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Giordano (C), Oleksiak, A. Larsson, H. Fleury, Borgen, Soucy – Jordan Eberle (A), Geekie, McCann – Blackwell, Gourde (A), Donskoi – Järnkrok, Sheahan, Wennberg – Marcus Johansson, Lind, True – M. McCormick.
    Trenér: David Hakstol

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Burroughs, B. Hunt – Chiasson, J. T. Miller (A), Pearson – Höglander, Horvat (C), Dickinson – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: South (USA), Chmielevski (CAN) – Barton (USA), Vaughan (CAN)
    thejrc.org