Villarreal – Levante 5:0 (kon.) | Osasuna – Ath. Bilbao 1:3 (kon.) | Cádiz – Sevilla 0:1 (kon.)
konec
Cádiz CF
0:1 (0:0)
Sevilla FC
Pondělí 03.01.2022, 21:15 • Estadio Nuevo Mirandilla • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:12:38)
     
    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:9.
     
    Sevilla celému utkání diktovala tempo, takže v zásadě po zásluze vítězí. První střelou v zápase se prosadil až v 58. minutě Lucas Ocampos, víc ovšem hosté nepotřebovali. Druhý poločas přece jen přinesl zajímavější momenty, blízko srovnání stavu byl po ráně z dálky Alfonso Espino nebo také hlavičkující Florin Andone. Ani jeden z nich ovšem neuspěl a Sevilla tak uhájila výsledek 0:1.

    Favorit zůstává na druhém místě, na vedoucí Real Madrid ztrácí pět bodů, ale ještě má k dobru jeden zápas. Cádiz se ani po dnešku nedostane ze sestupových pozic, je předposlední.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ve vápně teatrálně upadl Lucas Ocampos, ze hřiště se zatím nezvedá. Dělá však všechno pro to, aby hosté už o náskok nepřišli.
     
    90+3
    Míč rázně odkopává Jasín Bunú a znovu přibližuje svůj celek třem bodům.
     
    90+3
    Vhazováním za polovinou hrací plochy disponuje Sevilla. Vítězství už má na dosah.
     
    90+2
    Po nabídce Fernándeze vznikl v hostujícím pokutovém území pořádný závar, nicméně přehnaná snaha Isaaca Carceléna vede k útočnému faulu.
     
    90+1
    Do středu strhnul míč Alfonso Espino, nicméně kolem Acuňy se mu proskočit nepodařilo. Pak Espino vybojoval přímák na Ocamposovi.
     
    90+1
    Už je jasné, kolik se bude nastavovat. Cádiz má na stíhací jízdu ještě čtyři minuty.
     
    90
    Po rohu se ze vzduchu prosadil Ocampos, ovšem branka platit nebude. Tento útočník se v tomto případě nacházel prokazatelně v ofsajdu a svůj druhý zásah v utkání tak nepřidá.
     
    89
    Žlutou ponorku tahá z hlubin Jeremías Ledesma. Další dobrá šance hostů, ovšem brankář si s technickým zakončením poradil.
     
    88
    Světleji oděný tým ví, jak držet balon. Cádiz potřebuje hotový zázrak. Přitom na pilu dál tlačí Óscar Rodríguez, druhý gól zpoza vápna zatím nepřidává.
     
    87
    Už mohlo být rozhodnuto. Munir nedokázal trefit odkrytou bránu poté, co do vápna snesl svůj centr Marcos Acuňa. Óliver Torres a Lucas Ocampos se vzájemně zapletli, ovšem tím nevědomky uvolnili prostor Munirovi, který trestuhodně nedal.
     
    86
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Óliver Torres.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ludwig Augustinsson, přichází Óscar Rodríguez.
     
    85
    Obrovská šance! Florin Andone se položil do hlavičky, kterou mu dobrým centrem nabídnul Rubén Sobrino. Brankář Jasín Bunú už mohl jen sledovat, ale míč nedošel mezi tři tyče.
     
    84
    Do souboje se vložil Ludwig Augustinsson a Álex Fernández si svou odplatou pomalu říkal o kartu. Ta zatím nepřichází.
     
    84
    Další výtržnictví Ocampose se obejde bez ztrát na domácí straně, Joan Jordán pro změnu nezakončil vůbec.
     
    83
    Hodně se na sebe zlobí Joan Jordán. A není se čemu divit. Dobrý centr Ocampose mohl zužitkovat určitě lépe, ovšem unáhlil se a vypálil moc vysoko.
     
    82
    Ivan Rakitić srazil na zadní část těla Alfonsa Espina, rozehrávat tak mohou domácí hráči.
     
    82
    Domácím fanouškům se pochopitelně nelíbí, že Sevilla drží míč a nesnaží se o žádnou ofenzivu, která by mohla přinést ztrátu. Ovšem je na fotbalistech Cádizu, aby při napadání zařadili vyšší stupeň.
     
    81
    Neúnavný Lucas Ocampos zůstává na trávníku i u míče. Teď už se ovšem za každou cenu netlačí do vápna a raději si vypomůže s Acuňou.
     
    79
    První žlutá karta v utkání, kterou vidí Ludwig Augustinsson. Zastavil útok soupeře a udělal dobře, následná standardka nebezpečím nevoní.
     
    79
    Nejblíže vyrovnání byl zatím Alfonso Espino. Jeho tvrdá bomba totiž překvapila Jasína Bunúa, který začíná chybovat. Vyrazil míč jen nad sebe a byl hodně rád, že nedoskákal do odkryté brány.
     
    78
    Nůžky zkoušel vystřihnout čerstvý muž, Rubén Sobrino. Nebyl to ovšem nejzdařilejší pokus. Ještě předtím měl k hlavičce blízko Álvaro Negredo.
     
    78
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Iván Chapela, přichází Rubén Sobrino.
     
    77
    O penaltu se hlásil po tvrdším souboji s Gudeljem Iván Alejo, ovšem hlavní rozhodčí ukazuje na rohový praporek.
     
    77
    Na levé straně se poprvé výrazněji připomenul Munir, kombinaci se spoluhráči nicméně po třech rychlých pasech nezvládl.
     
    76
    Tentokrát Jasín Bunú poněkud zaváhal, špatná komunikace se zadáky ho ovšem tentokrát nestojí inkasovaný gól.
     
    76
    Zpětná hlavička míří pro změnu do rukavic Ledesmy. Ten samozřejmě co nejrychleji vyhazuje a zakládá protiútok.
     
    75
    Do pokutového území poslal míč Iván Alejo, ideálně ovšem našel náruč Jasína Bunúa. Ten se nemusel ani pohnout, aby potenciální požár uhasil.
     
    74
    Cádiz se pomalu začíná zvedat, ale zatím předvádí proklatě málo. Marcos Acuňa se dostal pod tlak napadajících hráčů, ovšem nakonec míč přece jen uhájil.
     
    73
    To byla zajímavě sehraná akce, Florin Andone spěchal za prudkou přihrávkou, ale skvěle hru přečetl Jasín Bunú a šanci zastavil ještě předtím, než vůbec mohla pořádně zvyknout.
     
    72
    Nakonec dostal přednost Marcos Acuňa, ovšem z ideální pozice přestřelil bránu o dobrý půlmetr. Příště by se z podobné pozice mýlit neměl.
     
    71
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Iván Romero, přichází Munir.
     
    70
    Hodně zbytečnou patičku si dovolil Varazdat Harojan. Pak musel faulovat a Iván Romero vybojoval ideální standardní situaci, ze které by mohla Sevilla udeřit.
     
    69
    Střemhlav se kolem boční linie vydal Nemanja Gudelj, ovšem přesnou předávku nevymyslel. Výborně se vrátil Alfonso Espino.
     
    68
    Přetažený balon nedostihne Florin Andone, odkop od vlastní svatyně tak chystá Jasín Bunú. Rozehrává krátce.
     
    67
    Kolem Diega Carlose neprošel Alfonso Espino, domácí se dnes opravdu složitě dostávají k jakékoliv akci. Z jejich fotbalového vystoupení začínají bolet oči.
     
    66
    Teď byl myšlenkou napřed Lucas Ocampos a u pravé postranní čáry tak vůbec nezpracoval přihrávku Acuňy.
     
    65
    Centr do vápna prošel tečí a Jeremías Ledesma zasahuje na brankové čáře. To byl velmi dobrý zákrok gólmana Cádizu, který zabránil vlastnímu gólu po centru Marcose Acuňy.
     
    64
    K Lucasi Ocamposovi si míč ještě jednou cestu našel, těsně ovšem minul vzdálenější tyč. Nejaktivnější muž zápasu mohl navýšit náskok hostů už na dvě branky.
     
    64
    Dopředu zamířil Lucas Ocampos, ale tentokrát mu přešlapovačka moc nevyšla.
     
    63
    Vhazování pomezní sudí přiřkne Seville, přestože Florin Andone byl jiného názoru.
     
    63
    Na obrázku hry se stále nic nemění, Marcos Acuňa kombinuje v zadní řadě.
     
    62
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Víctor Chust, přichází Isaac Carcelén.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází Iván Alejo.
     
    60
    Zákrok si musel nyní připsat také Jasín Bunú, Tomás Alarcón zkoušel štěstí z trochu beznadějné pozice. To byla snadná práce pro hostujícího gólmana.
     
    59
    První přesná střela skončila v síti, Sevilla má všechno ve svých rukou.
     
    58
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Celý zápas to LUCAS OCAMPOS zkoušel z pravé strany, ale nyní se prosazuje z té levé. Po rohovém kopu dokázali hosté vrátit odražený balon do ohně, obrana Cádizu už tentokrát nezareagovala a Ivan Rakitić zvládl posunout míč před Ocampose, který se i z úhlu zapsal ranou na přední tyč. Jeremías Ledesma nebude mít úplně čisté svědomí, tuhle ránu trochu podcenil a nebyl v ideálním postavení. Asistence: Ivan Rakitić.
     
    57
    Na pravé straně oxiduje Ivan Rakitić,ale ještě si vybere zpětný pas. Pak z druhé strany pronikl do vápna Romero, bude tu roh.
     
    55
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Milutin Osmajić, přichází Florin Andone.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Martín Calderón, přichází Álex Fernández.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Fernando, přichází Karim Rekik.
     
    54
    Přetažený míč z dílny Jense Jönssona ještě ulovil Espino, ani on ovšem svou nabídku nepředal bez potíží.
     
    53
    Míč ještě do ohně vracel hlavičkou Nemanja Gudelj, ale Víctor Chust ukázal průraznost a odkopem zase zbavuje Cádiz největších potíží.
     
    52
    Nákop na pravou stranu hřiště ukořistila Sevilla, na domácí střídačce se mezitím chystá změna. Ještě předtím zřejmě proběhne ošetření Ivána Romera, který nepříjemně upadl. Bude z toho nebezpečný přímý kop z úhlu.
     
    52
    Nyní si hosté vůbec nerozuměli a rozehrávku od vlastní brány obstará Jeremías Ledesma.
     
    51
    Mezi dvojičku soupeřů se vydal Lucas Ocampos, pak dokázal přízemní přihrávkou oslovit Jordána, ovšem Alfonso Espino zasáhl včas.
     
    51
    Další dobrý pas, ovšem Varazdat Harojan se ukázal býti mužem na svém místě. Jeho jednoduché řešení osvobodí Cádiz, alespoň na chvíli.
     
    50
    Sprintující Alejandro Gómez se může v pohodě vrátit, protože si nepohlídal ofsajdovou hranu. K zakončení dojít ani nemohlo.
     
    50
    Dlouhý nákop předvedl Jeremías Ledesma. A na útočné polovině mohl vymýšlet kombinaci Carlos Akapo. Dnes ovšem nehraje tak dobře jako proti Realu Madrid.
     
    49
    Znovu se o myšlenku pokoušel Marcos Acuňa. A stejně jako v prvním poločase si vyboxováním vypomůže Jeremías Ledesma. Doposud nemá žádný z brankářů ani jeden zákrok proti střele.
     
    48
    Do křídla si nabíhal Marcos Acuňa, ale Lucas Ocampos ještě chvíli čekal, než mu předal míč. Acuňa už pak neměl potřebnou rychlost, takže vsadil na centr. Nebyl z nejhorších, nicméně ohrožení neznamená.
     
    47
    Na pravé straně pracuje s míčem Lucas Ocampos, ale ještě vrátí na Nemanju Gudelja.
     
    46
    Okamžitě se Sevilla tlačí za koncovkou, ovšem nepřesná předávka před vápnem ji znemožňuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas odstartuje zhruba ve 22:17.
     
    Úvodní půle nepoznala vítěze, oslabený Cádiz trpělivě brání a Sevilla zatím neprolomila pevná vrata do stodoly. Největší náznak šance měl po několika desítkách odehraných sekund Alejandro Gómez, ovšem musel cpát míč blízko pravé tyče a nakonec nezamířil přesně. Od té doby žádná zajímavá akce nepřišla a stav 0:0 se tak nepohnul.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ještě jednu nabídku dostával Alejandro Gómez do vápna, nicméně Jeremías Ledesma si poradil ve vzdušném souboji.
     
    44
    Nakonec se po přiťuknutí Ludwiga Augustinssona dostal k zakončení Lucas Ocampos, který přešel na druhou stranu hřiště. Napálil jen Harojana a z rohu Sevilla rovněž neudeří.
     
    44
    Na pravou stranu doručil míč Ivan Rakitić, jenže na křídle si zase neporadil Marcos Acuňa.
     
    43
    I když si Iván Chapela stěžuje, že míč měl patřit po odrazu do zámezí jemu, pokračuje bez okolků Sevilla.
     
    42
    Z první zkoušel padáčkem dostat míč za obranu Iván Romero, jeho záměr ovšem žádný spoluhráč nepochopil.
     
    41
    Znovu na pravé straně vystrkuje růžky Lucas Ocampos, dnes velice aktivní. Po přihrávce Marcose Acuňy ovšem nedokázal obalamutit obránce Espina.
     
    40
    Pokračoval Alejandro Gómez, který si vybral na pravé straně Ocampose. Jeho rázný centr došel až k rukavicím Jeremíase Ledesmy, domácí brankář raději boxuje.
     
    39
    Fernando si nabíhal na centr Gómeze, který byl ovšem příliš prudký. Situaci ještě dobíhá Lucas Ocampos a akce není úplně u konce.
     
    38
    Průnikový vzdušný pas chtěl vymyslet Alfonso Espino, ale měl to z otočky dost složité. V rukavicích už drží kopačák Jasín Bunú.
     
    37
    Ambiciózní rána Alejandra Gómeze neměla šanci dojít do prostoru tří tyčí. První poločas zatím moc hezké podívané nenabídnul, týmy mají ještě necelých deset minut k dobru.
     
    36
    Rozehrávka nakrátko a po ní centr Rakitiće, který ovšem doplachtil až za nabíhajícího Fernanda. Sevilla ovšem u balonu zůstane.
     
    36
    Málem přišlo první zaváhání. Carlos Akapo zcela zbytečně hlavičkoval za sebe, kde stál Alejandro Gómez. Kdyby se lépe připravil, mohl z bezprostřední blízkosti ohrožovat Ledesmu.
     
    35
    Na trávník dopadnul Alfonso Espino, ovšem sudí odmítá protesty. Domácí to budou muset zkusit při nějaké jiné akci.
     
    35
    O míč ještě obětavě bojoval Iván Chapela, takže hostující obránci museli čistit prostor.
     
    34
    Komplikace odmítnul Ludwig Augustinsson, alespoň prozatím. Aut zosnuje Carlos Akapo.
     
    33
    Několik rychlých výměn a Alejandro Gómez dokázal míč nasměrovat na Joana Jordána. Ten už se pomalu vrhal střemhlav do šance, ale balon si nakonec až příliš předkopnul a Jeremías Ledesma jeho záměr hravě přečetl.
     
    32
    Míč se do zámezí dostal od Marcose Acuňy. Znovu se tak na útočnou polovinu podívají domácí.
     
    31
    Iván Chapela se rychle oklepal a dokázal z nějakých 25 metrů i vypálit. Balon se ovšem hodně zkroutil a Jasín Bunú ani tentokrát nebude muset zasahovat.
     
    31
    Na trávníku se ocitnul Iván Chapela, který absolvoval nepříjemný souboj s Marcosem Acuňou.
     
    30
    Pro balon si došel Jeremías Ledesma a chvíli si ho rád potěžká. Zatím totiž ani jeden z gólmanů v podstatě neměl práci.
     
    30
    Tentokrát se do vzduchu nejvýše vyšrouboval Álvaro Negredo a ulehčí obráncům ráznou hlavičkou.
     
    29
    Poslední přihrávku si sice za rámeček nedá Ivan Rakitić, ovšem po nepřesvědčivém zásahu cádizské defenzivy si vychutná Sevilla rohový kop.
     
    29
    Své rychlosti se snaží využít Iván Romero, zezadu ho svírá Alfonso Espino. Akce hostujícího celku směle pokračuje.
     
    28
    Do zakončení se chtěl probít Milutin Osmajić, ale na Diega Carlose si nepřijde. A kdyby snad ano, zvedá se do vzduchu praporek.
     
    27
    Nebezpečná situace, Ivan Rakitić přihrál Ivánu Romerovi, který po skluzu Víctora Chusta upadl ve vápně. Pískat se ovšem nebude.
     
    26
    Pozvolná souhra hostů, Ludwig Augustinsson už málem o míč přišel, ale ještě dokázal přece jen zabojovat pro Ivana Rakitiće.
     
    25
    Rohový kop pro Sevillu neskončil slavně, balon hned na první tyči odmítl Varazdat Harojan.
     
    24
    Hezké jesličky nasadil Ludwigu Augustinssonovi domácí Carlos Akapo. Pak se proti němu obránce soupeře postavil jako strom, ale sudí tentokrát prohřešek nespatřili.
     
    23
    Příliš dlouho kličkoval u postranní čáry Lucas Ocampos, takže Espino ho včas zakřižoval. Pak to s důrazem v souboji opět přehnal Nemanja Gudelj a dopouští se faulu.
     
    22
    S velkou grácií si poradil Diego Carlos, když se stihl vrátit a nedovolil soupeři zakončit.
     
    21
    Nakonec slušná kombinace, Ivan Rakitić vyhledal ve vápně Romera a od jeho kopačky putoval balon na Marcose Acuňu. Ten už ovšem nezvládl přesnou předávku před pokutové území.
     
    21
    Několikrát teď Sevilla přehrála míč z jedné strany na druhou, ovšem domácí se srdnatě brání a nedovolují moc možností k přihrávkám vpřed.
     
    20
    Narážečka nevyšla Ocamposovi, ale ani tentokrát se Cádiz nezmůže na víc než tečování meruny do zámezí.
     
    19
    Hezky přenesl hru Ivan Rakitić, ovšem Alejandro Gómez si netroufnul na okamžité pokračování v kombinaci. Raději se uklidňuje zpětnou přihrávkou.
     
    18
    Zatím sledujeme po celý první poločas hodně podobný obrázek. Na míči Sevilla, ovšem moc nebezpečných možností si nevybudovala.
     
    17
    Nakonec celek v bílém nezvládne svou akci završit střelou, Alejandro Gómez se na hraně vápna neobtočil podle svých představ a věnuje soupeři odkop od brány.
     
    17
    Postupný útok Sevilly dospěl až k vápnu, ale Jens Jönsson dokázal zatím akci přibrzdit.
     
    16
    Problémy se naskytly v šestnáctce favorita, Diego Carlos nedokázal přesvědčivě odkopnout. Álvaro Negredo jen těsně nezískal palebnou pozici v blízkosti penaltového puntíku.
     
    15
    V ošemetné situaci si poradil Lucas Ocampos a znovu vhazuje.
     
    15
    První standardní situaci v utkání Cádiz nevytěží, přestože hned dva vzdušné pasy zakotvily ve vápně. Balon raději vyveze Ivan Rakitić.
     
    14
    Kombinaci chtěl zrychlit Carlos Akapo, ovšem nakonec atraktivnější aktivitu předvedl z druhé strany Alfonso Espino. Vybojoval alespoň domácí roh.
     
    13
    Na pravé křídlo rozehrál Joan Jordán. Zajímavý centr pak vymyslel Lucas Ocampos, ale balon nedoručil přesně.
     
    12
    Téměř z poloviny hřiště se pokusil šokovat Jasína Bunúa útočník Álvaro Negredo, ale míč přeletí horní tyč. Navíc i kdyby šel na bránu, zřejmě by se Bunú stihl vrátit na čáru.
     
    11
    Klička nevyšla Joanu Jordánovi, přesto u míče zůstává díky dalšímu autu Sevilla.
     
    10
    Daleký centr se nakonec nedostal až k Marcosi Acuňaovi, ten ovšem ještě zabojoval a obral Negreda. K ráně z velké dálky sáhnul záhy Alejandro Gómez, míří hodně vedle.
     
    10
    Průnikovou přihrávku na Rakitiće nevymyslel Nemanja Gudelj a přihrávka tak směřuje až k brankáři Bunúovi.
     
    9
    Vhazování z levé strany obstaral Espino, ovšem přesnost postrádal.
     
    8
    Lucas Ocampos se nedokázal propracovat dopředu, obral ho Alfonso Espino a dokázal i odcentrovat do vápna. Jenže pokus volejem v podání Negreda byl hodně nevyvedený.
     
    7
    Sevilla si užívá kombinaci plnými doušky. Do vápna se díky tomu dostal Alejandro Gómez, ovšem na zakončení jeho snaha nestačila. Pak fauluje Nemanja Gudelj.
     
    6
    Přenesení hry obstaral Joan Jordán. Útok po pravé straně ovšem nevyjde, ofsajd hostující strany.
     
    5
    V bolestech se ocitá Diego Carlos, tvrdě k němu totiž přistoupil Jens Jönsson. Je jasné, že domácí dnes budou muset sázet na důraznou obranu.
     
    4
    Dalekonosný nákop předvedl Marcos Acuňa, ovšem souboj před šestnáctkou vyznívá lépe pro Cádiz.
     
    3
    Míč si vyměnili Ivan Rakitić a Alejandro Gómez. Prvně jmenovaný pak vyslal dopedu Augustinssona, ovšem Álvaro Negredo se výborně vrátil a zařídil úspěšný zákrok.
     
    2
    Hned tu byla první zajímavá akce. Za obranou zůstal Joan Jordán, kterému předložil míč Alejandro Gómez. Střela z hranice vápna končí jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    1
    Favorit tlačí od úvodních vteřin a po dobrém skluzu Carlose Akapa se dočkal i autu blízko pokutovému území. Vše řeší výběhem brankář Jeremías Ledesma.
     
    1
    Hlavičkový souboj na levém křídle zvládnul Ludwig Augustinsson, ale Sevilla se nedostala rychlou kombinací až před šestnáctku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Harojan, Chust, A. Espino – Chapela, Alarcón, Calderón, Jönsson – Negredo, Osmajić.
    Náhradníci: Gil – Álex Fernández, Carcelén, Jiménez, Bastida, Sobrino, Alejo, Andone.
    Trenér: Álvaro Cervera Díaz

    Sevilla FC: Bunú – Gudelj, Diego Carlos, Acuňa, Augustinsson – Jordán, Fernando, Rakitić – Ocampos, Romero, A. Gómez.
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Cruz, Idrissi, Scotta, Ó. Torres, Juanlu, Rekik, Óscar Rodríguez, Quintana.
    Trenér: Julen Lopetegui Argote

    Rozhodčí: Alberola – Alonso, López.
     
    Poslední vzájemné utkání:

    Celky se spolu naposledy utkaly začátkem minulého roku, kdy tehdy byli úspěšnější hráči Seviily na domácí půdě v poměru 3:0. Hattrickem se blýsknul Maročan Youssef En Nesyri.

    Sevilla FC 3:0 Cádiz FC I 23.1. 2021

    Branky a nahrávky: 35. En Nesyri, 39. En Nesyri (Suso), 62. En Nesyri.

    Karty (ŽK): 90+4. Gudejl – 37. Alcala, 45+1. Sanchez, 81. Cala.
     
    • 2 P., 18 Z, 11 – 5 – 2, Skóre: 29:13, 38 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Sevilla FC (Sevilla)

    Hosté jsou v probíhajícím ročníku v neuvěřitelné formě, čemuž napovídají všechny výše uvedené statistiky. Drží se ihned za vedoucím Realem Madrid a dokonce díky méně odehraným zápasům mají šanci se na něj dotáhnout, pokud budou pokračovat jako doteď. Vše ještě posiluje účast v Champions League, kde si červenobílí doslova vydřeli alespoň účast v jarních bojích Evropské ligy, což je i tak pomyslným úspěchem. Králem produktivity Rafa Mir s pěti góly, čímž potvrzuje svou stoupající formu již od minulého roku, kdy oblékal dres sestupující Huescy. Poslední klání odehrál výběr Julena Lopeteguia na domácí proti slavné Barceloně a s výsledkem 1:1 mohl být spokojený, jelikož jeho celek hrál více než polovinu hrací doby v deseti hráčích. Nicméně nejúspěšnější klub z nádherného města Sevilly bude dnes favoritem, ovšem nikdo nesmí nic podcenit.
     
    • 19 P., 18 Z, 2 – 8 – 8, Skóre: 15:31, 14 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Cádiz FC (Cádiz)

    Domácí zatím prožívají opravdu špatný ročník, který jim ale byl mnoho odborníky předurčen. Přeci jen z osmnácti pokusů pouhé dvě chabé výhry a jedna z nejhorších statistik v počtu obdržených branek bezpochyby hovoří za vše. V posledním střetnutí v lize po statečném boji dokázali uhrát remízu na hřišti bílého baletu, což by mohlo všem v klubu mírně zvýšit sebevědomý. Nicméně problémy jsou především u předvedené hry, jenž zatím opravdu nesahá ani po kotníky nejlepším týmům, i přesto že v minulosti mužstvo patřilo minimálně do klidného středu tabulky. Nejlepším střelcem je Choco Loranzo z Hondurasu s pěti brankami, čímž vstřelil 1/3 všech gólů svého týmu. Tým vedený koučem Alvarem Cerverou rozhodně bude v utkání outsiderem, což je ale dostává do pozice, kdy nemají co ztratit, a to by tedy mohl být hlavní klíč k úspěchu.
     
    Vítejte u online přenosu fotbalového utkání 19. kola španělské LaLigy, v němž Cádiz FC přivítá na svém stadionu Sevillu FC. Celým přenosem vás provede Adam Sedlák, který všechny vřele zve k jeho sledování.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Patrik Czepiec

    Branky: 58. Ocampos (Rakitić)

    Karty:   79. Augustinsson (SEV)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:9.
    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Harojan, Chust (62. Carcelén), A. Espino – Chapela (78. Sobrino), Alarcón, Calderón (55. Álex Fernández), Jönsson (62. Alejo) – Negredo, Osmajić (55. Andone).
    Náhradníci: Gil – Álex Fernández, Carcelén, Jiménez, Bastida, Sobrino, Alejo, Andone.

    Trenér: Álvaro Cervera Díaz

    Sevilla FC: Bunú – Gudelj, Diego Carlos, Acuňa, Augustinsson (86. Óscar Rodríguez) – Jordán, Fernando (55. Rekik), Rakitić – Ocampos, Romero (71. Munir), A. Gómez (86. Ó. Torres).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Cruz, Idrissi, Scotta, Ó. Torres, Juanlu, Rekik, Óscar Rodríguez, Quintana.

    Trenér: Julen Lopetegui Argote

    Rozhodčí: Alberola – Alonso, López
    bahis siteleri