Ponferradina – Espanyol 1:1 (1:3 po pen.)
po penal. (1:3)
SD Ponferradina
1:1 (0:1)
RCD Espanyol Barcelona
Úterý 04.01.2022, 21:00 • Estadio El Toralín (Ponferrada) • Španělský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:57:04)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:12.
     
    Pohárové utkání mezi Ponferradinou a Espanyolem došlo až do penaltové loterie, v níž měli přesnější mušku fotbalisté prvoligového celku. Zatímco favorit všechny tři své penalty proměnil, tak z domácích řad selhali hned tři exekutoři ze čtyř.

    Druholigovému účastníkovi není pozdní vyrovnání k ničemu, neboť v poháru i tak končí. Může se nyní alespoň plně soustředit na ligu, kde je na pátém místě a aktuálně udržuje pozici, jež by zaručovala baráž o postup mezi elitu. Espanyol se může těšit z postupu do osmifinále, soupeře mu přisoudí až los.
     
    Konec zápasu.
    Kike SAVERIO
     
    4. série
    1:3
    Penaltovou mizérii domácích završil Kike Saverio. Pomalým rozběhem a mírným nadskočením Lópeze vůbec nerozhodil, slabou střelu posléze gólman bez potíží schoval v rukavicích. Espanyol postupuje!
    Fran MÉRIDA
     
    3. série
    1:3
    Hosté naopak kopu pokutové kopy s ledovým klidem. Fran Mérida si dal záležet s exekucí a jakmile si všiml, že jde Puig doleva, poslal míč do volné poloviny brány.
    Saúl CRESPO
     
    3. série
    1:2
    Ponferradina je jednou nohou ze hry venku. Saúl Crespo totiž neustál tíhu okamžiku a branku trestuhodně přestřelil.
    Keidi BARE
     
    2. série
    1:2
    Albánec Keidi Bare proměnil přízemním pokusem k pravé tyčce. Sergi Puig trefil stranu, ale na dobře kopnutou penaltu neměl nárok.
    Kiku ZALAZAR
     
    2. série
    1:1
    Druhou sérii otevřel Kiku Zalazar, jenž neuspěl! Díval se po celou dobu do země a zvolil zakončení k levé tyči, kam López skočil a přiblížil postup Espanyolu!
    Adrián EMBARBA
     
    1. série
    1:1
    S velkým přehledem si poradil rovněž Adrián Embarba. Počkal si na pohyb brankáře Puiga a míč poslal s jistotou po své pravici.
    Agus MEDINA
     
    1. série
    1:0
    Jako první se rozběhl domácí Agus Medina. Zachoval pevné nervy a balón poslal do středu brány, zatímco López spadl doprava.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Ani prodloužení nepřineslo rozuzlení, uvidíme penalty! V nastaveném čase byli o něco málo aktivnější hosté, ale žádnou gólovou příležitost si vytvořit nedokázali, defenziva Ponferradiny pracovala velmi dobře a určitě to jsou právě domácí, kteří půjdou do penaltové loterie v lepším rozpoložení, protože do utkání nastupovali v roli outsidera.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    120+1
    Adrián Embarba svým centrem zleva našel prostor, kam si naběhl Wu Lei. Jeho hlavička zamířila vedle pravé tyče, Puig situaci kontroloval očima.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního prodloužení jednu minutu.
     
    119
    Navzdory pádu udržel Wu Lei kulatý nesmysl na kopačkách. Posléze volil příliš pomalý zpětný pas na Bareho, jenž nataženou pravačkou podrazil Pujola.
     
    118
    Místo aby si Yuri sběhl hlouběji pro míč, tak nepochopitelně tělem tlačil do Cabrery a pak ještě sám požadoval faul na svou osobu. Mezitím míč uzmul Embarba.
     
    117
    Standardka Ponferradiny od levé lajny neznamenala pro hostující bránu žádné větší nebezpečí, Diego López balón zvládl vyboxovat do autu.
     
    116
    Wu Lei ukázal výborný přehled ve hře, když nahrávku na pravou stranu pokutového území přihrál volnému Carrerasovi, jemuž však vůbec nevyšlo zpracování, pro míč si vyběhl Puig.
     
    115
    Druhu žlutou kartu do domácích řad zapsal Ricardo Pujol. Do skluzu šel příliš brzy a Fran Mérida si před něj zvládl šikovně dát tělo, takže protihráč nejprve zasáhl jeh nohy.
     
    114
    Velkou rychlost nabral Dani Ojeda. Zkusil si míč prohodit mezi dvojicí stoperů a moc nechybělo, aby mu drzá volba vyšla, Gómez zasáhl v poslední chvíli ve skluzu.
     
    113
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Fran Mérida.
     
    112
    Oba celky si dávají pozor na zaváhání v defenzivě, to je zjevné. Neženou se zbytečně do útoku a preferují spíše konstruktivní rozehrávku.
     
    111
    Dani Ojeda počkal na doplnění od spoluhráčů, aby následně přihrál k pravé lajně Crespovi, jeho centr se stal kořistí vyběhnuvšího Lópeze.
     
    110
    Malá domů hlavou Pașcanuovi vůbec nevyšla, ale rychle zareagoval a pravačkou zvládl odkopnout hrací předmět do zámezí před Embarbou.
     
    109
    Z velkého úhlu vyzkoušel střelu Adria Pedrosa. Za gólmana vyřešil situaci druhý ze stoperů Copete, kulatý nesmysl odrazil na roh.
     
    108
    Pád v šestnáctce Jofremu Carrerasovi nic nepřinesl. Podle soudu del Cerra si stoper Pașcanu počínal povoleným způsobem.
     
    107
    Utkání je fyzicky pořádně náročné. Jen co rozhodčí zapískal, zůstal sedět Kike Saverio, který nejspíše špatně došlápl na pravou nohu.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    105+3
    První poločas prodloužení skončil.
     
    105+2
    Hra pokračovala rohovým kopem Adriány Embarby. Balón zvedl málo a bolestivě zasáhl do tváře Copeteho, v akci jsou znovu zdravotníci.
     
    105+1
    Nastavený čas se s velkou pravděpodobností ještě protáhne, protože přímo na trávníku už je poměrně dlouho ošetřován Yuri.
     
    105
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního prodloužení jednu minutu.
     
    104
    Tentokráte si byl Sergi Puig o poznání jistější. S centrem Embarby neměl větší starosti, protože letěl přímo na něj a v okolí nebyl žádný protihráč.
     
    103
    Espanyol měl k dispozici rohový kop. Nebezpečný centr na penaltu, kde jej vyběhnuvší gólman Puig šťastně udržel mezi nohama.
     
    102
    Střídání v týmu SD Ponferradina: ze hřiště odchází Edu Espiau, přichází Saúl Crespo.
     
    101
    Příliš okatě chtěl Adrián Ambarba nafilmovat penaltu. K zemi šel v momentě, kdy Copete dávno stáhl nohu za sebe, žlutá karta je na místě.
     
    101
    Kličkovaná Bareho málem skončila úspěchem. Krátce před tím, než Albánec vystřelil, mu pod nohy skočil Copete a míč odkopl do autu.
     
    100
    Wu Lei si kousek za pokutovým územím připravil balón na střelu a mířil na zadní tyč. Vedle brány hrací předmět nasměroval tečující Pujol.
     
    99
    Dani Ojeda si mohl vybrat, na koho odcentruje z levé strany. Ve finále volil balón do vápna, Gómez v osobním souboji přetlačil Yuriho.
     
    98
    Na trávníku zůstal sedět Kuki Zalazar po střetu s Darderem. Arbitr del Cerro chvíli váhal, nakonec odpískal přímý kop ve prospěch domácích.
     
    97
    Velkou volnost dostal na pravém křídlo Wu Lei, ale nebylo mu to nic platné, protože vybíhal z ofsajdového postavení příliš pozdě.
     
    96
    Dimata háří velkou aktivitou. nechybělo moc, aby píchl balón přes vyběhnuvšího gólmana Puiga, ten nakonec spadl k míči o něco dříve.
     
    95
    Za střílným centrem zleva v podání Embarby směřoval Landry Dimata. Balón Belgičana trefil do pravé nohy a skončil u bránícího fotbalisty.
     
    94
    Ofenzivu podpořil Adria Pedrosa, sám ovšem celou akci zhatil, když nepovedenou nahrávkou našel pouze kopačky Pujola.
     
    93
    Hodně odvážnou malou domů volil Agus Medina a José Copete měl co dělat, aby odkopl kulatý nesmysl před Wu Leiem.
     
    92
    Kike Saverio lehce zaškobrtl u levé lajny při zpracování, ale protože kolem sebe nikoho neměl, tak mohl pokračovat. Vyzval k souboji Carrerase, klička po lajně nevyšla.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Základní hrací doba o postupujícím nerozhodla, utkání mezi Ponferradinou a Espanyolem míří do prodloužení! Domácím zachránil nastavený čas Yuri, jenž v 88. minutě proměnil pokutový kop po faulu na svou osobu. V nastavení mohl strhnout vítězství zpátky na stranu Espanyolu Dimata, jeho hlavičku ovšem Yuri zastavil rovněž hlavou na brankové čáře.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Espanyol měl ještě jeden rohový kop, ale ten tolik nebezpečný nebyl, neboť Alexandru Pașcanu ve vzduchu přehlavičkoval Cabreru.
     
    90+2
    Rozhodnutí měl na hlavě Landry Dimata! Po centru od rohového praporku zakončoval do pravého rohu mimo dosah gólmana, Ponferradinu zachránil na brankové čáře muž posledních minut Yuri!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Krátce po vyrovnávacím gólu je Yuri prvním napomínaným hráčem žlutou kartou. Na polovině hřiště zezadu nesmyslně poslal k zemi Carrerase.
    88. YURI - 1:1
     
    88
    Ponferradina právě vstřelila branku!
    Ne, tento zápas ještě ani zdaleka nekončí! Balón si postavil na bílý bod Brazilec YURI, jenž zamířil neomylně po své levici. Gólman López jako kdyby čekal na zakončení soka, na prudkou střelu pak již neměl šanci dosáhnout.
    87. Gómez podrazil Yuriho, rozhodčí nařídil penaltu
     
    87
    Domácí mají obrovskou možnost vyrovnat, budou totiž kopat pokutový kop! Yuri přepadl před skluzujícího Gómeze, arbitr del Cerro v tomto případě neváhal ani vteřinu.
     
    87
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Wu Lei.
     
    86
    Hostům se nedaří dostat z pod tlaku. Bare chtěl odkopnout balón do bezpečí, jenže trefil hned prvního protihráče.
     
    85
    Ponferradině nelze upřít snaha. Yuri si narazil s Agusem Medinou, načež střílel z první pravačkou o pár čísel vedle pravé tyče.
     
    84
    Kike Saverio podle svého úsudku nastřelil v pokutovém území soupeře ruku Puada a stejný pocit měli i fanoušci, kteří na rozhodčího del Cerra, který nekompromisně rozpažil, začali hlasitě bučet.
     
    83
    Hra momentálně probíhá ve středu hřiště. Modro-bílí zkouší štěstí trpělivou rozehrávkou, ale Espanyol má dobře rozestavenou obrannou linii.
     
    82
    Javi Puado si při zpracování nejspíše pomohl rukou, ovšem arbitr del Cerro nechal ve hře pokračovat. Následný centr skončil mimo hrací plochu.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Espanyol udržuje těsné vedení po brzké brance Pedrosy, domácí musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy, není nač čekat.
     
    80
    Útok Ponferradiny pokračoval rohovým kopem. Ani v tomto případě Diego López nemusel řešit žádnou složitou situaci, nebezpečí zažehnal Sergi Gómez.
     
    79
    Krátce po svém příchodu se okamžitě zapojil do hry Kike Saverio. Prosmýkl se levou stranou do šestnáctky soupeře a střílený centr mu Copete srazil do zámezí.
     
    78
    Střídání v týmu SD Ponferradina: ze hřiště odchází José Naranjo, přichází Kuki Zalazar.
    Střídání v týmu SD Ponferradina: ze hřiště odchází Cristian Rodríguez, přichází Kike Saverio.
     
    77
    Landry Dimata promáchl zpětnou nahrávku a Ponferradina zadarmo získala možnost brejku. Yuri si ovšem hodil míč na paty a nechal ho za sebou.
     
    76
    Centr Cristiana Rodrígueze se stal snadnou kořistí Diega Lópeze. Gólman vyběhl proti vysokému míči a bez zaváhání jej schoval v rukavicích.
     
    75
    Dostatek prostoru na levém křídle dostal Yuri. Sice ustál atak od obránce Pedrosy, ale pak jej nastřelil, pro domácí získal alespoň roh.
     
    74
    Albánský středopolař Keidi Bare okamžitě rozjel brejk. Dlouhým nákopem nastartoval po levé lajně Dardera, ten míč dostihl až za postranní čárou.
     
    73
    José Naranjo zvládl zpracování přeneseného centru na zadní tyč. Posléze si ovšem příliš dlouho balón rovnal na střelu, nakonec napálil před sebou stojícího Bareho.
     
    72
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Raúl de Tomás, přichází Landry Dimata.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Loren Morón, přichází Jofre Carreras.
     
    71
    Není to dnes poprvé, co Cristian Rodríguez vsadil na razanci. Balón začal padat příliš pozdě, López celou situaci kontroloval.
     
    70
    Brazilec Yuri nyní dokonale prodal své zkušenosti. Tělem odstavil Gómeze, který tuto situaci neustál a protihráče zezadu podrazil.
     
    69
    Stadiónem to jenom zahučelo. Dani Ojeda naznačil tvrdou ránu nártem, aby si nakonec míč posunul zprava více na střed a technickým projektilem zhruba o metr minul pravou tyč.
     
    68
    Sergi Puig měl co dělat, aby pravou rukou vyškrábl míč před Raúlem de Tomásem. Baremu zabránil v dorážce skluzující Copete.
     
    67
    Střídání v týmu SD Ponferradina: ze hřiště odchází Iván Rodríguez, přichází Paris Adot.
    Střídání v týmu SD Ponferradina: ze hřiště odchází Paul Anton, přichází Agus Medina.
     
    66
    Nepřesnost připravila domácí mužstvo o další snahy na vyrovnání. Espiauovi při zpracování projel balón pod pravou nohou.
     
    65
    Rychle na druhou stranu. Po pravé lajny utekl osobnímu strážci Javi Puado, jenže centr mu vůbec nevyšel, míč poslal mimo hrací plochu.
     
    64
    Do brejku mohl postupovat Yuri. Nezvládl ovšem zpracování a tělem se před něj natlačil Gómez, situaci vzápětí zklidnil malou domů.
     
    63
    Druholigové mužstvo pokračuje v aktivním pojetí hry. Diega Lópeze zaměstnal dalekonosnou střou k pravé tyči Anton, hostující brankář měl opět plné ruce práce.
    62. Naranjo přes Lópeze míč nepřehodil
     
    62
    Nyní se ovšem Diego López činil! Skvěle vystartoval proti Naranjovi, jenž dostal parádní nahrávku za obranu a v pádu střelu konkurenta zvládl vyrazit!
     
    61
    Není to poprvé, co Diego López zaváhal při vyběhnutí proti centru. Balón mu vypadl, nicméně zvládl včas zareagovat a přilehnout jej před Yurim.
     
    60
    Z rohového kopu Espanyolu nebylo vůbec nic. Králem vzdušného prostoru byl totiž domácí stoper Pașcanu, de Tomás neměl šanci.
     
    59
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Aleix Vidal, přichází Óscar Gil.
     
    58
    Na druhé straně pronikal po levé straně Javi Puado. V poslední chvíli mu skluzem vletěl pod nohy Copete, balón odvrátil na rohový kop.
     
    57
    Tlak Ponferradiny sílí, druholigový celek se nechce rozloučit s pohárovým koncem. Anton pálil z dvaceti metrů o kousek nad břevno.
     
    56
    Adria Pedrosa si věděl rady s těžkým zpracováním a dobře si vedl i při následném odkopu, ten poslal těsně kolem pravé nohy presujícího Ojedy.
     
    55
    Domácí kapitán Yuri si hodně věřil, avšak na kopačkách balón neudržel. Nezvládl se proháčkovat mezi trojicí protihráčů.
     
    54
    Odvážný skluz v pokutovém území vyprodukoval stoper Cabrera. Měl velké štěstí, že vzal jako první míč, který následně sebral do rukavic López.
     
    53
    Za přílišnou pasivitu byl potrestán Sergi Darder. Tak dlouho čekal na míč, až jej předskočil Naranjo a kulatý nesmysl získal pro Ponferradinu.
     
    52
    Malou domů obdržel Puig. Domácí gólman se dlouho nerozpakoval, rovnou z první napálil hrací předmět na útočnou polovinu.
     
    51
    Přenést hru se pokusil Edu Espiau. Naranjo ovšem potřeboval ještě o několik centimetrů více, aby na míč doskočil, navíc zezadu nešetrně sestřelil Vidala.
    50. Puado vystřelil z voleje nepřesně
     
    50
    V akci znovu Aleix Vidal, jemuž sice centr úplně nevyšel, nicméně Javi Puado se zvládl dobře natočit a pravačkou vystřelil z voleje těsně vedle levé tyčky.
     
    49
    Mezi dvěma protihráči pronikl Alex Vidal. Naslepo pak volil střílený centr do vnitra pokutového území, před Puadem odklidil Pașcanu.
     
    48
    Za domácí zahrozil Yuri. Do odraženého balónu se opřel za velkým vápnem z voleje, nártem balón poslal o značný kus vedle pravé tyče.
     
    47
    Zatímco domácí kouč Bolo o poločasové přestávce žádnou změnu neudělal, tak hostující kouč Moreno do sestavy sáhl, Melameda nahradil Adrián Embarba.
     
    46
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Nico Melamed, přichází Adrián Embarba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:06.
     
    První poločas pohárového zápasu mezi Ponferradinou a Espanyolem přinesl jeden gól, o který se postaral favorizovaný celek z první ligy. Už ve 4. minutě rozvlnil síť levý obránce Adria Pedrosa, jenž s pomocí lehké teče obránce uspěl přízemní střelou k bližší, levé tyči. Po inkasovaném gólu paradoxně Ponferradina začala hrát a po většinu času soupeře přehrávala. Zatím si ovšem nezvládla vytvořit takovou šanci, na jejímž konci by bylo kýžené vyrovnání stavu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Těsně před koncem úvodního dějství zkoušel ránu z krkolomné pozice Sergi Darder. Míč chytil opačnou faleš a vykroutil se o kus vedle brány.
     
    45+3
    Při obranném odkopu od levé lajny Aleixe Vidala bolestivě dohrál Edu Espiau. Del Cerrovi zákrok domácího záložníka neunikl, správně odpískal faul.
     
    45+2
    Ricard Pujol viděl volný prostor po levé lajně, jenže mu nevyšel první dotek s balónem, ten poslal až do zámezí.
     
    45+1
    Z levé strany. zhruba dvacet metrů od brány, vypálil zajímavý projektil Nico Melamed. Sergio Puig situaci zvládl a míč s odrazem od rukavic lapil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    44
    Netrvalo dlouho a domácí přispěchali s dalším útokem. Naranjo sáhl ke střílenému pasu od pravé lajny, Ojeda na balón těsně nedosáhl.
     
    43
    Do pokutového území poslal centr Iván Rodríguez. Ve vzduchu úřadoval Leandro Cabrera, třicetiletý uruguayský stoper odhlavičkoval míč ven z vápna.
     
    42
    Protiútok Ponferradiny zastavil Nico Melamed ještě v zárodku. Pověsil se na záda Naranja, jehož zezadu nedovoleně zatáhl za dres.
     
    41
    Albánský středopolař Bare jen bezmocně rozhazoval rukama poté, co poslal nahrávku do autu. Dával jasně najevo, že neměl komu míč adresovat.
     
    40
    Výrazné varování dal defenzivě katalánského celku Yuri, jenž dostal za obranu ideální průnikový pas, načež mu byl okamžitě odmáván a odpískán ofsajd.
     
    39
    Diego López rozehrál roh nakrátko. Pomalou přihrávkou vystavil do úzkých Gómeze, ten raději odkopl na útočnou polovinu.
     
    38
    Střídání v týmu SD Ponferradina: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Dani Ojeda.
     
    37
    Sergi Enrich si ještě sběhl na přední tyč, kam mu Espiau poslal střílený centr a střela skončila vedle levé tyče. Následně se španělský útočník posadil na trávník, což je jasný signál, dále to nepůjde.
     
    36
    Sergi Enrich si nejspíše ze souboje s Diegem Lópezem odnesl nějaké zranění, na trávníku pokulhává. Kouč Bolo nejspíše bude muset sáhnout ke střídání.
     
    35
    Pujolův pokus o přenesení hry skončil v zámezí. Iván Rodríguez zabojoval, avšak na kulatý nesmysl těsně nedosáhl. Aut pro Espanyol.
     
    34
    Sám proti dvěma Yuri zvládl podržet balón a v pádu poslal míč přes hlavy protihráčů po lajně. Enrich v souboji jeden proti jednomu nevyzrál na Pedrosu.
     
    33
    Nebylo to poprvé, co Diego López chyboval při vyběhnutí. Při zalehnutí míče následně podrazil i Enricha, rozhodčí penaltu nepíská.
     
    32
    Nacvičený signál vůbec nevyšel. Sergi Darder rozehrál na krátkou vzdálenosti Vidalovi, jeho vysoký centr proletěl vzduchem až mimo hrací plochu.
     
    31
    Při další ofenzivní akci hostů si Paul Anton vedle o poznání méně úspěšně, neboť zezadu zbytečně sestřelil Dardera a mužstvu z Barcelony daroval standardku.
     
    30
    Narážečka mezi Pedrosou a Puadem nevyšla. Na jedničku do defenzivy zapracoval Anton, na dlouhou nohu balón uzmul pro sebe.
     
    29
    Balón opět navštívil pokutové území Espanyolu. Krátce na to se ozval hvizd rozhodčího, Yuri se totiž nacházel za posledním obráncem.
     
    28
    Exekuce volného přímého kopu se chopil Cristian Rodríguez. Vsadil na razanci s nadějí, že se třeba zeď soupeře rozestoupí, leč nestalo se tak, úspěšný blok zapsal Bare.
     
    27
    Nešťastný faul Aleixe Vidala těsně za šestnáctkou, Ponferradina bude kopat standardku z ideální palebné pozice. Španěl může být rád, že ke střetu s Enrichem došlo ještě mimo vápno.
     
    26
    Ivan Rodríguez se chystal vhodit aut, ale arbitr del Cerro ho zastavil a na radu pomezního přisoudil míč Espanyolu, což se domácím vůbec nelíbilo.
     
    25
    Za stříleným centrem Puada sprintoval Loren Morón. Těsně před ním zakročil vyběhnuvší Puig, v dorážce pak Puadovi zabránil Cristian Rodríguez.
     
    24
    Po mizerné nahrávce soupeře získal balón Yuri. Prohnal se až do pokutového území, odkud střílel pravačkou po zemi, ale přímo doprostřed brány, kde stál López.
     
    23
    Levou stranou nastartoval Adria Pedrosa. Utekl svému hlídači, jenže pak nezvládl centr, balón poslal vysoko nad hlavu de Tomáse.
     
    22
    Akce Ponferradiny ještě pokračovala. Do vnitra pokutového území Espanyolu přiletěl centr, Sergi Enrich se vzápětí provinil útočným faulem proti Cabrerovi.
     
    21
    Domácí v blízkosti soupeřovy šestnáctky přenesli hru zprava doleva. Naranjo nakonec na hranici šestnáctky vybídl k zakončení Yuriho, jeho střelu zblokoval Gómez.
     
    20
    Edu Espiau moc dobře věděl, kam bude Puado přihrávat. Míč letící po lajně zastavil a z první navíc zvládl přihrát na střed osamocenému Darderovi.
     
    19
    Po střetu s protihráčem zůstal na trávníku ležet Sergi Gómez. Arbitr del Cerro jen zkontroloval jeho stav a ihned hru obnovil.
     
    18
    Do kombinace Ponferradiny se zapojil i gólman Puig, který dostal malou domů Pascanua. Po rychlém zpracování hrál doprava na Ivana Rodrígueze.
     
    17
    Raúl de Tomás na dlouhou nohu trefil pouze prostor, kde se pohyboval Paul Anton. Třicetiletý rumunský středopolař následně zklidnil hru pasem na volného beka.
     
    16
    Pod tlakem si Keidi Bare poradil velmi dobře, když nastřelil Antona a pro hostující mužstvo vybojoval autové vhazování u rohového praporku.
     
    15
    Adria Pedrosa neváhal a z první nahrával na střed Darderovi. přihrávku zblokoval Cristian Rodríguez, avšak levou rukou, proto na míči zůstane Espanyol.
     
    14
    LaLigou ostřílený Sergi Enrich byl nachytán v ofsajdovém postavení. Ještě zabojoval, aby se dostal zpět před Cabreru, avšak nahrávka Yuriho přišla příliš brzy.
     
    13
    Velezkušený Diego López napravil své zaváhání z před malé chvíle. Vystartoval proti balónu a pravou rukou jej vyboxoval do bezpečí.
     
    12
    José Naranjo zkusil, poněkud překvapivě, přímou střelu na bránu. Balón přizvedla a výrazně zpomalila zeď, přesto Lópezovi míč hrací předmět trestuhodně vypadl. Dobíhající Gómez odvrátil alespoň na roh.
     
    11
    Na trávníku skončil Edu Espiau. Výrazně mu na ni pomohl Sergi Darder, po jehož prohřešku má Ponferradina slibnou standardku.
     
    10
    Domácí ukazují, že rozhodně nebudou hrát jenom druhé housle. Inkasovaný gól je viditelně příliš nevykolejil, momentálně probíhá jejich kombinace na útočné polovině.
     
    9
    Protiútok hostujícímu celku vůbec nevyšel. Nico Melamed startoval de Tomáse, před nejlepšího střelce Espanyolu v sezóně zvládl natlačit tělo Copete.
     
    8
    Pravou lajnou pronikl kolem Vidala Yuri. Devětatřicetiletý domácí kapitán vzápětí centroval, pro kulatý nesmysl si vyběhl pozorný López.
     
    7
    Střelec vedoucího gólu Adria Pedrosa si při rozehrávce nevedl ideálně. Hledal po lajně Dardera, ten ovšem očekával nahrávku na tělo.
     
    6
    Bude zajímavé sledovat, jak mužstvo z druhé ligy na nastálou situaci zareaguje. Určitě chtělo udržet bezbrankový stav co nejdéle, tento plán vzal však brzy za své.
    4. Adrià PEDROSA - 0:1
     
    4
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Brzký gól bezesporu přijde prvoligovému favoritovi vhod! ADRIA PEDROSA volil z levé strany pokutového území střelu z první na přední tyč a s přispěním tečujícího Pașcana rozvlnil síť za zády Puiga.
     
    3
    Po levé straně zkusil štěstí Melamed. Netroufl si na průnik, takže centroval, kulatý nesmysl nasměroval přímo do rukavic gólmana.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílo-modrých dresech. Hosté zvolili pro dnešní pohárové střetnutí dresy červené barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Ponferradina: Puig – I. Rodríguez, Pașcanu, Copete, Pujol – Yuri (C), Anton, C. Rodríguez, Naranjo – Espiau, Enrich.
    Náhradníci: García – Adot, Medina, Becerra, Crespo, Fernández, Amo, Molina, Ojeda, Saverio, Zalazar.
    Trenér: Bolo

    Espanyol Barcelona: López (C) – Vidal, Gómez, Cabrera, Pedrosa – Bare, Darder, Melamed – Puado, Morón, de Tomás.
    Náhradníci: Oier – Calero, Dimata, Embarba, Gil, Jofre, Melendo, Merida, Vila, Villahermosa, Wu.
    Trenér: Vicente Moreno

    Rozhodčí: del Cerro – Yuste, García.
     
    Espanyol Barcelona

    Ještě loni dělal Espanyol Ponferradině společnost, ale LaLigu dvě ovládl o skóre před druhou Mallorcou, oba tyto celky postoupili mezi elitu bez nutnosti hrát baráž. A ani v LaLize si mužstvo z Barcelony nevede vůbec zle. V 19 zápasech nasbíralo 26 bodů a otevírá druhou polovinu tabulky, na sestupem ohrožený Alavés mají už desetibodový náskok. V poháru Morenova družina nejprve zdolala 3:2 Solares, o gól 2:1 porazila rovněž celek Palencia CA. Střelecké produktivitě celku vévodí devítigólový Raúl de Tomás.
     
    SD Ponferradina

    SD Ponferradina je klub, který hraje druhou nejvyšší španělskou ligu, tedy LaLigu2. A rozhodně není vyloučeno, že jej budeme vídat příští rok mezi elitou, protože po 22 kolech jsou na pátém místě, které by znamenalo jistotu baráže, přímo postupují pouze nejlepší dva celky. Do pohárového pavouka se svěřenci kouče Bola zapojili ve 2. kole, v němž porazili 2:1 Cacereno, ve 3. kole udolali 2:1 až po prodloužení tým UD Ibiza. Nejlepším střelcem týmu je devětatřicetiletý Brazilec Yuri s devíti góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování šestnáctifinále španělského poháru, u zápasu mezi Ponferradinou a Espanyolem Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Branky: 88. Yuri (pen.) – 4. Pedrosa

    Karty:   90. Yuri (PNF), 115. Pujol (PNF) – 101. Embarba (ESB)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Agus Medina (PNF)
    1:1   Adrián Embarba (ESB)
    2. série:
    1:1   Kiku Zalazar (PNF)
    1:2   Keidi Bare (ESB)
    3. série:
    1:2   Saúl Crespo (PNF)
    1:3   Fran Mérida (ESB)
    4. série:
    1:3   Kike Saverio (PNF)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:12.
    SD Ponferradina: Puig – I. Rodríguez (67. Adot), Pașcanu, Copete, Pujol – Yuri (C), Anton (67. Medina), C. Rodríguez (78. Saverio), Naranjo (78. Zalazar) – Espiau (102. Crespo), Enrich (38. Ojeda).
    Náhradníci: García – Adot, Medina, Becerra, Crespo, Fernández, Amo, Molina, Ojeda, Saverio, Zalazar.

    Trenér: Bolo

    RCD Espanyol Barcelona: López (C) – Vidal (59. Gil), Gómez, Cabrera, Pedrosa – Bare, Darder (113. Mérida), Melamed (46. Embarba) – Puado (87. Wu), Morón (72. Carreras), de Tomás (72. Dimata).
    Náhradníci: Oier – Calero, Dimata, Embarba, Gil, Carreras, Melendo, Mérida, Vila, Villahermosa, Wu.

    Trenér: Vicente Moreno

    Rozhodčí: del Cerro – Yuste, García
    bahis siteleri