Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
6:4 (2:2, 2:0, 2:2)
Dinamo Riga
Středa 05.01.2022, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:55 Emile POIRIER - 6:4
     
    57:55
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga snižuje na rozdíl dvou branek! Nikolajs Jelisejevs narýsoval krásnou křižnou přihrávku na pravý kruh, odkud se tvrdou střelou na přední tyč prosadil EMILE POIRIER, jenž snižuje na 4:6! Alexandr Šaryčenkov se tentokrát nestihl přesunout. Asistence: Nikolajs Jelisejevs, Ralfs Freibergs.
    56:10 Emile POIRIER - 6:3
     
    56:10
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak pozor, tohle je gól! Dinamo snižuje na 3:6! V předbrankovém prostoru tečoval střelu Zileho z osy hřiště od modré čáry EMILE POIRIER a Dinamo ztrácí na svého soupeře už jen tři branky! Asistence: Kristaps Zile, Nikolajs Jelisejevs.
    51:00 Viktor TICHONOV - 6:2
     
    51:00
    Ufa právě vstřelila branku!
    A už je to 6:2! Markus Granlund vybruslil s pukem až na osu hřiště k modré čáře, odkud vyslal přízemní projektil, jenž v předbrankovém prostoru lehkou tečí usměrnil do sítě Dinama VIKTOR TICHONOV! Náskok Ufy je tak nyní už čtyřbrankový! Asistence: Markus Granlund.
    49:05 Daniil ALALYKIN - 5:2
     
    49:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hrálo se téměř šest minut bez přerušení a pak přišel další gól Ufy! Danil Baškirov našel přihrávkou z levého hrazení v mezikruží najetého DANIILA ALALYKINA, jenž ostrou ranou na vyrážečku propálil Hudáčka a zvyšuje náskok Ufy na tři zásahy, skóre je 5:2! Asistence: Danil Baškirov.
    24:52 Daniil ALALYKIN - 4:2
     
    24:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat Julajev se vrací do dvoubrankového vedení! Krásnou individuální akci předvedl DANIIL ALALYKIN, jenž z levé strany sjel za bránu soupeře, kde se zbavil dvou bránících hráčů, následně vyjel před klec Rigy a bekhendem poslal kotouč do brusle obránce Tumanovse, od níž se kotouč odrazil do sítě! Ufa vede 4:2! Asistence: Danil Baškirov.
    20:16 Philip LARSEN - 3:2
     
    20:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa odpovídá na vyrovnání Rigy z konce první třetiny nejlepším možným způsobem, brankou po šestnácti vteřinách! Markus Granlund šel na ose hřiště kupředu, jeho ránu zastavil bruslí Patriks Ozolš, jenže puk se tak dostal na čepel PHILIPA LARSENA, jenž ranou z bezprostřední blízkosti a svým druhým zásahem v utkání vrací Salavatu Julajev vedení – 3:2! Asistence: Markus Granlund, Grigorij Panin.
    19:57 Kristaps ZILE - 2:2
     
    19:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Tři sekundy před první sirénou je srovnáno! Riga vyhrála zásluhou Rudolfa Červeného buly před Šaryčenkovem, kotouč šel od Jelisejevse z levého mantinelu na modrou čáru, kde z osy hřiště vypálil ránu jako z kanónu KRISTAPS ZILE! Bomba z jeho hole, kdy se napřáhl až ke stropu haly, letěla nízko nad ledem a zapadla přesně k levé tyči – 2:2! Asistence: Nikolajs Jelisejevs, Rudolf Červený.
    18:56 Nikolajs JELISEJEVS - 2:1
     
    18:56
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga snižuje na 1:2! Krátce po vhazování vytvořili hokejisté Dinama obrovský závar před brankou Šaryčenkova. V něm se dobře zorientoval Gints Meija, jenž přihrál doleva na NIKOLAJSE JELISEJEVSE, který prudkou ranou z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Ufy! Náskok Salavatu Julajev je tak už jen jednobrankový. Asistence: Gints Meija, Rudolf Červený.
    11:41 Philip LARSEN - 2:0
     
    11:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa vede již 2:0! Z levé strany se kotouč od hrazení dostal z čepele Markuse Granlunda do předbrankového prostoru, kde s pukem zamíchal PHILIP LARSEN, jenž ho zasunul Vitolsovi mezi betony a zdvojnásobil tak náskok Salavatu Julajev! Asistence: Markus Granlund, Teemu Hartikainen.
    01:10 Teemu HARTIKAINEN - 1:0
     
    01:10
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přesilovka je bleskově využita a Ufa vede 1:0! Jak je hokej snadný, nám nyní předvedli hráči Salavatu Julajev! Markus Granlund už mohl na pravém kruhu střílet do poloprázdné brány, ale akci ještě vyšperkoval přihrávkou na brankoviště, kde kotouč pohodlně doklepl za rozhozeného Vitolse TEEMU HARTIKAINEN, nádherná akce téměř na jeden dotek! Asistence: Markus Granlund, Alexandr Kadějkin.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Hartikainen (Markus Granlund, Kadějkin), 12. P. Larsen (Markus Granlund, Hartikainen), 21. P. Larsen (Markus Granlund, Panin), 25. Alalykin (Baškirov), 50. Alalykin (Baškirov), 51. V. Tichonov (Markus Granlund) – 19. Jelisejevs (Meija, Červený), 20. Zile (Jelisejevs, Červený), 57. E. Poirier (Zile, Jelisejevs), 58. E. Poirier (Jelisejevs, Freibergs)


    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Panin (C), P. Larsen, Chafizullin, Viktor Antipin, J. Birjukov, Zubarev, Mjasiščev – V. Tichonov, Markus Granlund, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Chochrjakov, Pustozjorov – Alalykin, G. Kuzmin, Kartajev – Platt.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Dinamo Riga: Vitols (25. J. Hudáček) – Zile, Skvorcovs, Freibergs, Ozolš, Tumanovs, Southorn, Andzans – Jelisejevs, Červený, Meija (A) – Karsums (C), E. Poirier, Chisamutdinov – Buncis, Radil (A), Lorito – E. Kulda, Millers, Švanenbergs.
    Trenér: Vladimir Krikunov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Kulakov – Galimov, Maximovsky.

    Diváci: 5 304
    bahis siteleri