Cartagena – Valencia 1:2 (kon.) | Eibar – Mallorca 1:2 (kon.) | Leganés – Real Sociedad 2:3 (kon.)
Linares – Barcelona 1:2 (kon.) | Mirandés – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Valladolid – Real Betis 0:3 (kon.)
Atlético Baleares – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Alcoyano – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
SD Eibar
1:2 (1:0)
RCD Mallorca
Středa 05.01.2022, 16:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne přeji všem fotbalovým příznivcům. Ve Španělsku na začátku nového roku zuří boje v Copa del Rey. O Královský pohár se v současné chvíli uchází dvaatřicet mužstev. My se detailně zaměříme na duel, ve kterém SD Eibar vyzve na svém trávníku RCD Mallorca.
     
    SD Eibar

    Eibar v současné chvíli hraje 2. LaLigu, kde je na 2. místě se ziskem dvaačtyřiceti bodů. Armeros to s okamžitým návratem do Primera División myslí vážně. Na třetí Valladolid však mají náskok pouhých dvou bodíků, takže je v cestě za vytouženým comebackem čeká ještě spousta práce.

    Forma Eibaru není zlá, celek z Baskicka poslední dva zápasy vyhrál. V polovině prosince zvítězil v zápase na půdě Las Palmas, kde triumfoval výsledkem 1:0, který zařídil Stoichkov. Na Silvestra pak Armeros porazili na své půdě B tým Realu Sociedad těsně 3:2.
     
    RCD Mallorca

    Fotbalisté z města Palma jsou aktuálně na 15. místě LaLigy, když na své konto zatím nastřádali dvacet bodů. Mallorca se po loňském postupu do Primera División touží v nejvyšší španělské soutěži trvale zabydlet a zatím se jí to daří. Na sestupové příčky má čtyřbodový náskok, který budou chtít svěřenci Luise Garcii postupně navyšovat.

    Forma Mallorcy ovšem příliš dobrá není, Rumělky poslední dva ligové zápasy prohrály. Nejprve padly zřetelným výsledkem 1:4 na půdě Granady. V neděli pak dlouhou dobu trápily na vlastním trávníku slavnou Barcelonu. Minutu před koncem prvního poločasu se však trefil Frankie de Jong, jenž rozhodl o výhře borců z Camp Nou v poměru 1:0.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Ačkoliv oba týmy hrají jinou soutěž, dá se tvrdit, že se v letošní sezóně potkaly. Již na konci července se totiž střetly ve vzájemném přátelském utkání. Rumělky zápas vyhrály 1:0, když se v 51. minutě prosadil Angel. Mallorca tak porazila Eibar nejtěsnějším možným rozdílem.

    27.7.21 RCD Mallorca – SD Eibar 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Cantero – Cristian, Etxeita, Burgos, Correa – Atienza – Rahmani, Expósito, S. Álvarez (C), González – Blanco.

    Náhradníci: Yoel – Munoz, Sol, Aketxe, Arbilla, P. Álvarez, Tono, Tejero, Trencho, Llorente, Zabala.
    Trenér: Gaizka Garitano.

    RCD Mallorca: Román – Oliván, Gaya Martinez, Russo, Sastre – Sevilla (C), Sedlar – Llabrés Expósito, D. Rodriguez, Mboula – Prats.

    Náhradníci: Reina – Giaquinto, Á. Rodriguez, Sánchez, Diedhiou, Maffeo, Costa, Nino, de Galarreta, Battaglia, Valjent.
    Trenér: Luis Garcia.

    Rozhodčí: Ortiz – Villasenor, Estévez – Fuente.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji ještě jednou všem příznivcům kvalitního fotbalu. Čeká nás utkání španělského poháru mezi SD Eibar a RCD Mallorca.

    Domácí Armeros nastupují v rozestavení 4-1-4-1. Na vrcholu celé formace bude působit Gustavo Blanco. Mezi třemi tyčemi bude Ander Cantero.

    Hostující Rumělky sází na formaci 4-2-3-1. Jejich hroťákem bude Abdón Prats, v brance se představí Leo Román.
     
    Oba celky už se pomalu blíží k hrací ploše, utkání začne za malý okamžik.
     
    Proběhl úvodní los, oba celky už se pozdravily a provádí poslední předzápasové rituály, střetnutí začne za chvíli po minutě ticha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měla Mallorca, který rozehrála až dozadu na obránce. Následně přišel vysoký nákop na levou lajnu, kde se však hráči Eibaru ubránili a sami posílají vysoký balon vpřed.
     
    1
    Sastre se svezl skluzem pod nohy útočících soupeřů a poslal míč do zámezí. Eibar může vhazovat u vápna Mallorcy.
     
    2
    Rumělky budou vhazovat u půlící lajny míč zpět do hry. Mičudu už má v rukou opět obránce Mallorcy Sastre.
     
    3
    Gólman Rumělek Román rozehrál nakrátko. Následně se jeho spoluhráčům nepodařilo dostat s míčem přes půlící čáru a kupředu tak mohou opět domácí.
     
    3
    Mallorca se s útokem nikam nežene, stopeři Russo a Gaya Martinez si vyměňují mičudu na vlastní polovině trávníku.
     
    4
    Vhazovat bude u půlící čáry mužstvo Eibaru. Sudí Ortiz ještě domlouvá hostujícímu Mboulovi, aby ovládal své emoce v utkání.
     
    4
    Armeros se po pravé lajně do šance neprobili, mičuda jim uskočila do zámezí, vhazovat tak může obránce Mallorcy Oliván.
     
    5
    Gólman Cantero vyběhl deset metrů před své pokutové území, aby odkopl mičudu daleko od své svatyně. Eibar se lacino nastěhoval na půli protivníka.
     
    6
    Brankář Román chytá střelu z pravé strany, kterou na něj vyslal snad González. Ránu na přední tyč si strážce svatyně Mallorcy pohlídal.
     
    6
    Russo zpracovává skákavý míč u vlastní šestnáctky, následně stoper hostí rozehrál na levou stranu, kde se však jeho spoluhráči neprosadili.
     
    7
    První velká šance utkání, do které se dostal Gustavo Blanco, jenž pálil na pravé straně zpoza šestnáctky jen kousek za zadní tyč!
     
    8
    Sražená rána Blanca znamená rohový kop pro domácí. Následně se střetli Correa se Sevillou, oba upadli na hrací plochu, vypadá to však, že budou v pořádku. Sudí Ortiz nařizuje odkop od klece Mallorcy.
     
    9
    Rumělky vhazují na pravé straně hrací plochy skoro u šestnáctky protivníka. Celá situace se bude opakovat, defenziva Eibaru je zatím pevná jako skála.
     
    10
    Sastre nyní poslal z pravé lajny dlouhý aut až do pokutového území Eibaru, tam si ale obrana Armeros dokázala poradit.
     
    10
    Brankář Cantero musel vyběhnout na centrovaný míč na hranici své šestnáctky, kde stahuje balon ze vzduchu do rukavic před nabíhajícími soupeři.
     
    11
    Rahmani postupoval kupředu po levém křídle, cestu kupředu však volnou nenašel a vrací tak míč k obráncům Eibaru.
     
    11
    Na levé lajně vrací balon autovým vhazováním do hry Oliván, po jehož hodu se míč dostává až k brankáři Románovi.
     
    12
    Mallorca drží balon na půlící čáře, centr Gayi Martineze kupředu si obrana Eibaru pohlídala a vrací mičudu zpět na polovinu soupeře.
     
    13
    Hodně husto je nyní ve středu trávníku, Rahmani proto dostal přihrávku do levého křídla, jenže následně poslal míč kupředu moc prudce, tam Blanco nebude včas.
     
    14
    Mallorce se píská ofsajdu, Mboula byl na pravé straně po přihrávce Sastreho moc vepředu a lajnový správně zvedá praporek.
     
    14
    Cantero vykopává od vlastní šestnáctky až na útočnou polovinu trávníku, tam se však jeho spoluhráči nedokázali proti soupeři prosadit.
     
    15
    Cristian drží míč na levé lajně u půlící čáry. Vrací hrací předmět dozadu svým obráncům, kteří vymýšlejí, kudy naleznou co nejkratší cestu ke kleci soupeře.
     
    16
    Sergio Álvarez centroval z pravé strany, balon se několikrát v šestnáctce Mallorcy zajímavě odrazil, nakonec ho však brankář Román zvládl sebrat do rukavic.
     
    17
    Eibar se tlačil kupředu po levé straně hrací plochy, nicméně ztratil míč a vpřed spěchají Rumělky s poměrně nadějnou akcí.
     
    17
    Průniková přihrávka kupředu na nabíhajícího Mboulu měla oči. Skvěle však vyběhl domácí brankář Cantero, jenž na hranici velkého čtverce sebral mičudu ze země.
     
    18
    Eibar kombinuje na půlící čáře, tentokrát se rozhodl postupovat vpřed po pravé straně, tam však González neměl dost místa.
     
    18
    Rahmani byl nyní zezadu faulován Gayou Martinezem a Eibar bude mít standardní situaci z dobré pozice, na ose hřiště asi deset metrů před vápnem soupeře.
     
    19
    Sergio Álvarez rozehrál doleva na Expósita, jenž dle nacvičeného signálu posílal centr na zadní tyč. Obrana Rumělek ale situaci přečetla dobře.
     
    20
    Gólman Román může rozehrávat od své svatyně. Posílá míč na krátko svým obráncům, kteří následně rozehráli na levé křídlo, Daniel Rodriguez zde ale neměl dost prostoru na kombinaci.
     
    21
    Eibar se žene středem hřiště kupředu, přihrávka do levého křídla našla Rahmaniho, jeho centr na zadní tyč však byl přetažený.
     
    21
    Obrana Mallorcy odvrátila centr Rahmaniho před svůj velký čtverec, kam naběhl stoper Eibaru Burgos. Rána z jeho kopačky pozdravila ptáky na střeše stadionu.
     
    22
    Po ofsajdu Eibaru ve středu hrací plochy rozehrávají hráči Rumělek z půlícího kruhu, hracího předmětu si však příliš dlouho neužili.
     
    23
    Obrana Eibaru si vyměňuje balon. Nyní ho má na kopačce stoper Etxeita, jenž rozehrává do pravého křídla, kde jeho spoluhráči postupují na bránu Mallorcy.
     
    24
    Domácí se nyní drží delší dobu na balonu, dá se říci, že v utkání mají optickou převahu a zatím si vytvořili i pár zajímavých závarů. Mallorca tahá za kratší konec, ale obrovské šance jsme zatím neviděli.
     
    24
    Sastre vrací míč do hry autovým vhazováním. Celou situaci si po zásahu stopera Etxeity bude opakovat. Tentokrát letí míč dozadu.
     
    25
    Defenziva Mallorcy si vyměňuje mičudu. Do kombinace se zapojil i gólman Román. Následně chtějí Rumělky vyrazit kupředu po levé straně travnaté plochy.
     
    26
    Eibar pěkně přenesl hru z levého křídla na pravé, kde centroval González. Jeho přetažený centr za zadní tyč znamená odkop od brány RCD.
     
    26
    Brankář Román rozehrál opět na krátko, jak je v dnešním fotbale moderní. Následně ale stejně přišel nákop na velké vápno Eibaru, který domácí defenziva zvládla odvrátit.
     
    27
    Po faulu Sedlara na Sergia Álvareze rozehrávají domácí standardní situaci z půlící čáry. Pěknou akcí po levé lajně získávají autové vhazování z dobré pozice.
     
    28
    Burgos hodil míč až do vápna Mallorcy, kde však defenziva hostí zafungovala na jedničku a merunu okamžitě uklidila dál od vlastní klece.
     
    28
    Stopeři Eibaru – Etxeita a Burgos, rozehrávají z vlastní poloviny. Průnikovou přihrávku na nabíhajícího Blanca sbírá brankář Román.
     
    29
    Hráči Mallorcy se nikam neženou. Nyní poslali vysoký míč od vlastního pokutového území, který ale pohodlně sebere obrana domácích. Burgos si přihrává s brankářem Canterem.
     
    30
    Tohle byla velká šance, po centru z pravé strany se na malém vápně vyšplhal do vzduchu Rahmani a jeho hlavička mířila jen těsně nad břevno svatyně Mallorcy!
    30. Rahmani hlavičkoval těsně nad!
     
    31
    Na druhé straně sbírá míč pohodlně do rukavic brankář Cantero, který následně hází hrací předmět na pravou stranu, kde hraje Burgos.
     
    31
    Jedno z prvních zakončení vyslal směrem k bráně Eibaru Prats, jeho rána však šla z velké vzdálenosti a skončila nad horní tyčí svatyně Armeros.
     
    32
    Sastre si pěkně kopl balon přes hlavu za sebe, kde jeho spoluhráči postupují kupředu. Defenziva Eibaru posílá balon do zámezí.
     
    33
    Brankář Cantero vykopává od své klece. Jeho výkop se snesl na půlící lajnu, kde odražený míč sbírají Rumělky, kupředu jde Mboula po pravém křídle.
     
    34
    Defenziva Mallorcy hraje u vlastního pokutového území s balonem trpělivě a nikam se nežene. Russo doslova stojí na míči a rukama nabádá spoluhráče, aby si pohybem řekli o pas.
     
    34
    Eibar bleskově přenesl míč z levé strany na pravou, Correa však měl cestu kupředu zavřenou, takže volí raději zpětnou přihrávku.
     
    35
    Tohle taky nebylo špatné, González pálil z prostoru před vápnem soupeře, přičemž trefil bránícího hráče, od něhož se míč odrazil těsně za vzdálenější tyč svatyně Mallorcy!
     
    36
    Rohový kop Armeros žádné vzrušení ve vápně Rumělek nepřinesl. Brankář Román může poměrně v klidu rozehrávat od své klece.
     
    37
    Vidíme první žlutou kartu utkání, dostává ji domácí Cristian, jenž na půlící čáře zastavil rychlý kontr Rumělek za cenu nedovoleného zákroku.
     
    38
    Eibar rozehrává standardní situaci skoro z poloviny hřiště, míč poslal centrem k zadní tyči Edu Expósito, jeho spoluhráči se však v klíčovém prostoru k zakončení nedostali.
     
    39
    Nyní zase Mallorca trochu zatápí před vápnem domácích, centr z pravé krajní lajny však uplatnění ve velkém čtverci nenašel.
     
    40
    S blížícím se závěrem prvního poločasu se hra trochu otevírá a přiostřuje. Na trávníku nyní leží po zákroku Blanca Mboula, jemuž útočník domácích podkopl stojnou nohu. A vidí za to žlutý kartonek.
     
    41
    Stále ještě probíhá ošetřování Mbouly, který očividně trpí, což je znát na jeho tváři. Sudí Ortiz mezitím debatoval s domácím trenérem Garitanem, kterému se karetní tresty pro jeho hráče nelíbí.
     
    41
    Mallorca se po levé krajní lajně neprosadila, míč končí v zámezí a do hry jej zpět uvede autem Robér Correa.
     
    42
    Rumělky drží herní předmět na vlastní polovině pažitu, nyní se vydávají kupředu po levém křídle, ale centr do šestnáctky přes obranu neprošel.
     
    43
    To na druhé straně vypadal centr Rahmaniho z levé strany lépe, Blancovi chyběl k zakončení jeden krok. Ani další akce Eibaru však Románovi žádnou práci nepřinesla.
     
    44
    Mboula drží míč u pravé krajní čáry, obránci Eibaru k němu důrazně přistoupili a odkopli balon soupeři do zámezí. Rumělky budou vhazovat.
     
    44
    Ještě jednu výhodu autového vhazování mají hráči Mallorcy. Oliván hodil míč skoro až na malý čtverec, obrana Eibaru však byla správným způsobem důrazná.
     
    45
    Blanco si pěkně zpracoval míč na půlící čáře a vrací balon dozadu na obránce, kteří posílají nákop na pravou stranu.
     
    45
    Eibar právě vstřelil branku!
    Eibar dává gól do šatny a ujímá se vedení v pravou chvíli! Krásný centr z pravé strany poslal na malé vápno Correa. Do klíčového prostoru si skvěle naběhl GUSTAVO BLANCO, jenž poslal ukázkovým koníčkem míč do sítě, Armeros vedou 1:0! Asistence: Rober Correa.
    45. BLANCO - 1:0
     
    45+1
    Sudí Ortiz ještě nechává Mallorcu rozehrát, jenže Rumělky už se do žádné akce nedostanou, hlavní arbitr hned vzápětí píská i konec první půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle duelu Armeros s Rumělkami je tak za námi. Eibar měl v prvním poločase viditelnou převahu, svého soupeře přehrával a vytvářel si i šance, které však přicházely spíš sporadicky. Už už to vypadalo, že první poločas skončí bez branek, jenže pak přišel výstavní centr Robera Correy a parádní koníček Gustava Blanca, po němž se gólman Román natahoval marně. Armeros tak na začátku druhé půle budou hájit nejtěsnější možný náskok.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 49 % : 51 %
    Střely na bránu: 1:0
    Střely mimo: 3:1
    Rohové kopy: 2:0
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 5:4
    Žluté karty: 2:0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:00.
     
    Fotbalisté se zvolna vrací na hrací plochu, druhý poločas utkání odstartuje za malý okamžik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Russo, přichází Valjent.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Sevilla, přichází de Galarreta.
     
    46
    Druhá půle byla zahájena, Mallorca do ní nastupuje se dvěma změnami v sestavě, na hřišti jsou nově Valjent a de Galarreta. Eibar mezitím vhazuje u půlící čáry.
     
    47
    Armeros se snažili dostat kupředu vysokým balonem, jenže ve středu obrany Mallorcy dobře zapracoval Gaya Martinez, jenž odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    48
    Po faulu ve středu hřiště zahrávali fotbalisté Eibaru standardku téměř z půlícího kruhu. Vysoký nákop však pro obranu Rumělek neznamenal větší potíže.
     
    49
    Daniel Rodriguez poslal zajímavý centr na zadní tyč od levé krajní čáry. Jeho spoluhráči ale obranu Armeros nepřetlačili.
     
    49
    Brankář Román rozehrává od své klece ve spolupráci se svými parťáky z obrany. Mallorca vyráží po pravé straně kupředu, míč má Sastre.
     
    50
    Mboula se na pravé straně dostal až ke koncové lajně a téměř od rohového praporku centroval na přední tyč, gólman Canterou pohodlně chytá balon do koše.
     
    51
    Stopeři Eibaru kombinují před vlastním pokutovým územím, následně poslal Burgos vysoký nákop kupředu, ale ten se stal snadnou kořistí obrany Mallorcy.
     
    51
    Rumělky se nyní ve středu hřiště špatně domluvily na přebrání míče a kupředu mohl po pravé straně González, merunu se mu ale mezi nohama zapletla.
     
    52
    Sergio Álvarez s kapitánskou páskou na ruce rozehrává další akci Eibaru po levé lajně, cestu kupředu však nenašel a následně musí vrátit míč za sebe.
     
    52
    Correa se nyní skácel k zemi poté, co mu nohu podkopl Llabrés Expósito. Sdí Ortiz si dal s odpískáním na čas, nakonec ale zadul.
     
    53
    Eibar ze standardní situace nic nevytěžil, brankář Román může pohodlně rozehrát od své klece. Fotbalisté Armeros trochu snížili své napadání.
     
    54
    Correa se tentokrát na pravé straně k centru neprosadil. U své šestnáctky tak mohou vhazovat míč zpět do hry fotbalisté Mallorcy.
     
    55
    Rumělky vyráží kupředu po pravém křídle, Mboula se snažil odcentrovat přes Cristiana, jenž mu ale zastoupil cestu. Je tu roh pro Mallorcu.
     
    55
    Rumělky z rohového kopu nic nevytěžili, obrana Eibaru míč odvrátila. Následně pálil osm metrů za vápnem Armeros Sastre, jeho rána však byla hodně nepřesná.
     
    56
    Několik hlavičkových soubojů ve středu hrací plochy, následně se k míči dostali fotbalisté Mallorcy, rána Daniela Rodrigueze je však sražena na aut.
     
    57
    Rumělky se dostaly ze středu hřiště na pravé křídlo a nyní obléhají vápno soupeře, jako by se hrála házená. Eibar se nakonec přece jen z tlaku vymanil, de Galarreta musí hrát dozadu.
     
    58
    Mallorce má míč u vlastní šestnáctky, vysoký míč kupředu na Pratse nevyšel, na lajně může vhazovat Daniel Rodriguez.
     
    59
    Rumělky se stahují k vápnu Eibaru, nyní se pěkně uvolnil Llabrés na ose hřiště, jenž střílel pět metrů před šestnáctkou Armeros a jeho rána jen těsně minula pravý horní růžek domácí svatyně!
     
    60
    Před bránou Eibaru přituhuje! K odraženému míči se pět metrů před velkým čtvercem Armeros dostal Sastre a ostrou pumelící ho posílal na zadní tyč, kterou minul jen o fous!
     
    61
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Prats přichází Á. Rodriguez.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Mboula, přichází Diedhiou.
     
    62
    Eibar se nyní tlačil kupředu po levém křídle, Rahmani byl v postupu faulován Sastrem, jenž vidí od sudího Ortize žlutou kartu!
     
    63
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Expósito, přichází Munoz.
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Burgos, přichází Arbilla.
     
    64
    Eibar rozehrává z pravé strany u půlící čáry další standardní situaci, Armeros se však se svým výpadem nedostali ani k velkému vápnu.
     
    65
    Hodně nepřesností je nyní vidět ve středu hrací plochy, kde se ani jeden z týmů nemůže udržet delší dobu na míči.
     
    66
    Eibar se nyní trochu trápil v rozehrávce před vlastním vápnem. Pomohl mu soupeř, když Diedhiou fauloval jednoho z obránců Armeros.
     
    67
    Rumělky se tlačí po pravé straně kupředu, situace je ale fotbalisty Eibaru dostoupená, Mallorca nakonec získala rohový kop.
     
    68
    Expósito poslal míč na přední tyč, ale obrana Eibaru zvládla zasáhnout a odkopává míč od své svatyně.
     
    69
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Obrana Eibaru sice odvrátila balon na hranici velkého vápna, jenže Llabrés zvládl míč vrátit do šestnáctky soupeře střílenou přihrávkou a na malém vápně jej do sítě uklidil JOSEP GAYA MARTINEZ! Cantero neměl šanci jakkoliv reagovat, máme srovnáno na 1:1! Asistence: Llabrés Expósito.
    69. Gaya MARTINEZ - 1:1
     
    70
    Krátce po srovnání přišel tvrdý střet na hrací ploše, po němž se z trávníku nezvedá jeden z fotbalistů Mallorcy, ke kterému spěchají hned dva lékaři.
     
    71
    Se zraněným hráčem Mallorcy to nevypadá vůbec dobře, stále se nemůže zvednout ani posadit, na hřiště už míří nosítka. Je to Martin Valjent, který už se ale přece jen zvedá na nohy a vypadá to, že bude schopent odejít po svých.
     
    72
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Blanco, přichází Llorente.
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází González, přichází Aketxe.
     
    73
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Valjent, přichází Battaglia.
     
    73
    Eibar se vysouvá po levé straně kupředu, následně Armeros přenáší hru k pravé lajně, kde hraje Llorente.
     
    74
    Po mávaném ofsajdu Armeros rozehrávají z půlící čáry hráči Mallorcy, kteří ale vrací míč svému brankáři Románovi.
     
    75
    Fotbalisté RCD mohou vhazovat na pravé lajně, míč už si bere Sastre, který jej poslal svým spoluhráčům, které však zaskočil Cristian, jenž jim hrací předmět sebral.
     
    76
    Brankář Román bude po faulu Llorenteho vykopávat od své branky. Rozehrává na krátko, Mallorca se dostane od své branky jen díky faulu Cristiana. Žlutou kartu následně vidí Munoz za protesty proti rozhodnutí hlavního arbitra.
     
    77
    Armeros se snaží vyjet od svého pokutového území. Po několika nepřehledných soubojích sudí Ortiz píská faul a nařizuje standardku pro Rumělky po ruce Correy.
     
    78
    Standardní situaci zahrál Daniel Rodriguez centrem na přední tyč, kde však dominovala defenziva Eibaru, která poslala mičudu na rohový kop.
     
    79
    Rumělky rozehrály rohový kop na krátko. S následným centrem do malého vápna si poradil brankář Eibaru Cantero.
     
    79
    Mallorca se drží na míči ve středu hřiště, několik pěkných kliček a následnou otočku předvedl Sastre, jenž následně vrací míč dozadu.
     
    80
    Vysoký centr šel na hranici vápna Eibaru, brankář Cantero byl v tomto prostoru včas a chytil míč do rukavic před nabíhajícími hráči Mallorcy.
     
    81
    Armeros vrací mičudu do hry autovým vhazováním, následně posílají kupředu vysoký nákop, Rumělky z toho vytěžily aut, který vhodí Sastre.
     
    81
    Mallorca se drží na meruně u vlastní šestnáctky, její fotbalisté s rozehrávkou moc nespěchají, do kombinace zapojují i brankáře Romána.
     
    82
    Runělky se vysouvají kupředu po levém křídle, kde postupuje Oliván, který už je na úrovni velkého vápna a bude centrovat.
     
    82
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Mallorca otáčí vývoj zápasu a jde do vedení 2:1! Llabrés si z levé strany navedl míč k velkému vápnu a poslal ho centrem do prostoru penalty, kam si naběhl ÁNGEL RODRIGUEZ, jenž excelentní hlavičkou k zadní tyčce posílá Rumělky do vedení, Cantero byl bez šance! Asistence: Llabrés Expósito.
    82. Á. RODRIGUEZ - 1:2
     
    83
    Brankář Cantero okamžitě sebral míč a hodil ho do půlícího kruhu. Eibar rychle rozehrává a jasně dává najevo, že utkání ještě není hotové.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Atienza, přichází Sol.
     
    84
    Correa hodil míč zpět do hry na pravé lajně, ale Eibar se k šestnáctce protivníka neprobil, Rumělky jsou v druhém poločase jako vyměněné.
     
    85
    Gólman Cantero musí rozehrávat ve spolupráci s vlastními obránci. Vysoký balon na levou stranu hřiště však sebrali fotbalisté Mallorcy.
     
    86
    Brankář Rumělek Román vykopává na levou lajnu, kde bude míč vracet do hry autovým vhazováním Sastre. Kouč Eibaru Garitano se hodně zlobí u postranní čáry a žene svůj tým kupředu.
     
    87
    Eibar chtěl projít na ose hřiště k bráně soupeře, ale Mallorca tento prostor správně zahustila. Další akci Armeros rozjíždí obránce Etxeita.
     
    87
    Před vápnem Mallorcy došlo k souboji, kde Sastre přidržel za dres Rahmaniho a Eibar tak bude mít standardní situaci z dokonalé pozice. Pět metrů za vápnem soupeře na ose hřiště!
     
    88
    Aketxe se postavil k rozehrání nadějné standardní situace, jenže svou ránu narval jen do postavené zdi. To musí fandy Eibaru hrozně mrzet.
     
    89
    Sastre hází aut u vlastního pokutového území, celá desítka fotbalistů Eibaru už presuje rozehrávku soupeře a dotlačila svůj celek k autovému vhazování u rohového praporku.
     
    90
    Míč doletěl z rukou Correy do šestnáctky Mallorcy, jenže odtamtud se dostal za koncovou lajnu skoro u rohového praporku.
     
    90
    Gólman Rumělek Román vykopává nepříliš ochotně na středový kruh, kde jsme viděl několik hlavičkových soubojů. Eibar získal míč a posílá ho dozadu brankáři Canterovi, jenž vykopává daleko od své svatyně.
     
    90+1
    Sudí Ortiz nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby. Eibar tak má ještě poměrně dost času na vyrovnávací branku. Nyní bude zahrávat standardku z půlící čáry.
     
    90+2
    Fotbalisté Mallorcy posílají balon daleko od své šestnáctky. Je jasné, že nyní už vše sázejí především na pevnou obranu, Oliván dobře zastavil útok Armeros na pravé krajní čáře.
     
    90+3
    Sastre musel znovu vhazovat na pravé krajní lajně, Eibaru se nyní nedaří usadit na útočné polovině a zahájit závěrečný nápor.
     
    90+3
    Mallorca poslala míč do pravého křídla pro Ángela Rodrigueze, který udělal vůbec nejlepší možnou věc pro Rumělky, získal rohový kop.
     
    90+4
    Hostující celek se dostal ještě k autovému vhazování, pak ale přišel útočný faul a brankář Cantero posílá balon vysokým odkopem co nejdál od své klece.
     
    90+4
    Correa nacentroval na levou stranu šestnáctky, tam hlavou vracel míč před bránu soupeře Cristian. Balon však po jeho hlavičce dopadl jen na horní síť svatyně Mallorcy.
     
    90+5
    Eibaru zbývá čas na poslední útok, už má jenom půl minuty. K míči se dostal Ángel Rodriguez, který ho táhne k rohovému praporku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Eibarem a Mallorcou tak končí vítězstvím Rumělek v poměru 2:1! V první půli přitom hosté nepředvedli zhola nic, čím by soupeře ohrozili, Armeros působili naprosto v pohodě, byli dominantním celkem a zdálo se, že si postup pohlídají. Druhá pětačtyřicítka však přinesla úplně jiný fotbal, Mallorca v něm měla zřetelně navrch, brankami Gayi Martineze a Ángela Rodrigueze otočila vývoj utkání a postupuje mezi nejlepších 16 mužstev španělského poháru!
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2.
    Střely mimo: 4:6.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 8:13.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. S konstatováním, že RCD Mallorca postoupila mezi nejlepších 16 mužstev španělského Copa del Rey se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:03:26)

    Petr Šatalík

    Branky: 45. Blanco – 69. Gaya Martinez, 82. Á. Rodriguez

    Karty:   37. Cristian (EIB), 40. Blanco (EIB), 76. Munoz (EIB) – 62. Sastre (MLR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:13.
    SD Eibar: Cantero – Cristian, Etxeita, Burgos (63. Arbilla), Correa – Atienza (83. Sol) – Rahmani, Expósito (63. Munoz), S. Álvarez (C), González (72. Aketxe) – Blanco (72. Llorente).
    Náhradníci: Yoel – Munoz, Sol, Aketxe, Arbilla, P. Álvarez, Tono, Tejero, Trencho, Llorente, Zabala.

    Trenér: Gaizka Garitano.

    RCD Mallorca: Román – Oliván, Gaya Martinez, Russo (46.-73. Valjent) (73. Battaglia), Sastre – Sevilla (C) (46. de Galarreta), Sedlar – Llabrés Expósito, D. Rodriguez, Mboula (60. Diedhiou) – Prats (60. Á. Rodrigue).
    Náhradníci: Reina – Giaquinto, Á. Rodriguez, Sánchez, Diedhiou, Maffeo, Costa, Nino, de Galarreta, Battaglia, Valjent.

    Trenér: Luis Garcia.

    Rozhodčí: Ortiz – Villasenor, Estévez – Fuente.
    bahis siteleri