Washington – Boston 3:7 (kon.) | Colorado – Seattle 4:3 (kon.) | Los Angeles – NY Rangers 3:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
New York Rangers
Úterý 11.01.2022, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Krásné úterní ráno při sledování kanadsko-americké NHL. Nejlepší hokejová liga naší planety si pro nás dnes přichystala několik fantastických zápasů, přičemž k jedním z nich patří souboj mezi domácími Los Angeles Kings a hosty Detroit Red Wings. Úvodní buly padne po půl páté ráno.
     
    • 4 P., 35 Z, 13-4-4–14, Skóre: 97:93, 39 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Los Angeles Kings (Pacifická divize)


    Kings se aktuálně nachází jednoznačně v lepší formě, než tomu bylo před týdnem, kdy na svém kontě čítali z pěti klání pouhé jedno vítězství a dvě remízy. Od této zmíněné doby dokázali urvat dvě důležité domácí výhry. Nejprve překvapivě v poměru 6:3 proti Philadelphii a následně s Detroitem, kdy hladce zvítězili výsledkem 4:0. I tak se ale nejedná o nic skvostného, jelikož několik zbytečných předešlých proher ukazuje, že domácí jsou stále týmem, jenž nedokáže předvádět celý ročník stabilní výkony. Přesným příkladem tohoto je předposlední klání s Nashvillem, jelikož po zpackané první periodě nebrali žádný bod za prohru 2:4. Minimálně pro české fanoušky byla dostatečná náplast branka z početní výhody Martina Frka, ten se totiž vrátil do NHL po jedenácti měsících.

    Co je příčinou některých nedostatečných výkonů? Především špatná produktivita od hráčů, od kterých to nejen vedení ale i příznivci klubu očekávají. Přesným příkladem jsou Švédové Adrian Kempe (15+6) či Viktor Arvidson (8+11), u nichž hlavně druhý zmiňovaný neprožívá nejlepší období. Nutno podotknout, že nejsou jediným problémem, protože na tento seznam můžeme zařadit i neustálené obranné dvojice či tragickou hru v oslabení.

    Hráči ke sledování:
    1. Anže Kopitar (SLO) 35 Z, (9+20)

    - Nezpochybnitelná ikona klubu je i ve věku třiačtyřiceti let nejproduktivnějším hráčem týmu a nutno podotknout, že je prozatím hlavním strůjcem vítězných zápasů LA.

    2. Drew Doughty (CAN) 16 Z, (4+14)

    - Opět se jedná o velkého srdcaře týmu, jenž je i letošní sezóně stabilním kamenem z pozice prvního obránce na soupisce. Je pravdou, že na něm stále stojí celá obrana.

    3. Jonathan Quick (USA) 23 Z, 92.09%, 2.40 GAA, 2 SO

    - Další velká stálice Kings je v letošní sezóně jedničkou, i tak se ale pravidelně střídá s Calvinem Petersnem. Stále ale patří k jedním z nejlepších v celé lize. Úspěšnost nad třiadevadesát procent je toho jasným důkazem.

    Poslední tři utkání:
    Los Angeles Kings 2:4 Detroit Red Wings
    Los Angeles Kings 2:4 Nashville Predators
    Los Angeles Kings 6:3 Philadelphia Flyers
     
    • 2 P., 36 Z, 21-3-1–11, Skóre: 106:91, 50 b.
    --------------------------------------------------------------------
    New York Rangers (Metropolitní divize)

    Rangers mohou mít aktuálně spíše smíšené pocity. I přesto, že dokázali vést šnůru pěti zápasů bez porážky, tak následně přišla ostuda v podobě 5:1 s Golden Nights. Jednoznačně je ovšem velkým úspěchem dosavadní čtvrtá příčka Východní konference, což značí obrovský herní progres. Nutno podotknout, že tým vedený Gerardem Gallantem nebude pravděpodobně aspirovat na nejvyšší umístění, i tak ale může příjemně překvapit.

    Jak se změnil herní styl, který přináší mužstvu z New Yorku cenné vítězství? Zde můžeme určitě nejvýše zařadit produktivitu ruského snajpra Artěmiho Panarina (10+26) a nadějného amerického obránce Adama Foxe (5+31). Oba zmíněný neuvěřitelně táhnout svůj tým a ve většině případů rozhodují právě střetnutí, jenž bývají napínává do posledních minut. Dále jsou součástí výkony brankářského dua z Petrohradu Alexandar Georgijev a Igor Šesťorkin, kdy druhý z této dvojice patří dokonce k nejúspěšnějším v celé lize.

    Hráči ke sledování:
    1. Artěmij Panarin (RUS) 31 Z (10+26)

    - Tento útočník původem z Podolsku potvrzuje své neuvěřitelné kvality a je tak neuvěřitelnou oporou pro tým. Uvidíme, jak dlouho mu tato fazóna vydrží.

    2. Adam Fox (USA) 36 Z (5+31)

    - Další nadějný obránce ovšem tentokrát z Ameriky, podává neuvěřitelné výkony a po zásluze je tak nejproduktivnější hráč z obranných řad prozatím tohoto ročníku. Určitě jsme tedy všichni zvědavi, jak se bude dále rozvíjet.

    3. Igor Šesťorkin (RUS) 21 Z, 93,59%, 2,09 GAA, 2 SO

    - Tento ruský brankář je, jak jsem již zmiňoval jeden z nejlepších evropských gólmánů. Jeho brilantní zákroky jsou opravdu neuvěřitelné a podle mnohých zdrojů by si do budoucna mohl přijít na jakoukoliv opravdu lukrativní smlouvu.

    Poslední tři utkání:
    Anaheim Ducks 1:4 New York Rangers
    Vegas Golden Knights 5:1 New York Rangers
    New York Rangers 4:1 Edmonton Oilers
     
    Československá stopa:

    Martin Frk – 2 Z, (1+0)
    Libor Hájek – 9 Z, (0+1)
    Filip Chytil – 32 Z, (3+5)
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – M. Anderson, Doughty (A), O. Määttä, M. Roy, Björnfot, Durzi – Iafallo (A), Kopitar (C), A. Kempe – T. Moore, Danault, Arvidsson – Turcotte, Kupari, D. Brown (A) – B. Lemieux, B. Lizotte, Kaliyev.
    Trenér: Todd McLellan

    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba (A), Tinordi, Nemeth – Kreider (A), Zibanejad (A), Kakko – Panarin (A), R. Strome (A), Lafreniere – McKegg, K. Rooney, Chytil – Gettinger, M. Barron, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Lambert, Pochmara – Berg, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Zhurta začal tento zápas. Nejprve pálil zpoza modré čáry Ryan Strome, pak se ve slušné pozici objevil Viktor Arvidsson.
     
    00:24
    Obrovská příležitost nekončí gólem! Tak to byla krádež v přímém přenosu. Alexis Lafreniere přehrál kotouč na druhou stranu a volný Ryan Strome zakončoval přes přesouvajícího se gólmana. Jenže Cal Petersen hned na začátku utkání vytahuje zákrok z říše snů.
     
    00:52
    Kings zahráli chvíli po buly na zakázané uvolnění, ovšem napodruhé vystřídají, neboť Anže Kopitar nahání v útočném pásmu Jarreda Tinordiho.
     
    01:32
    Znovu se o rozehrávku pokouší Tinordi. Rangers zatím viditelně aktivnější.
     
    02:00
    Za brankou se snažil získat útočné nahození Tobias Björnfot, který se dostal na výlet, ovšem brzy narazil.
     
    02:13
    Problém s přechodem modré čáry měl Morgan Barron, píská se ofsajd. Na led už se dostaly všechny formace Rangers.
     
    02:30
    Lehkou pozici neměl Ryan Lindgren, každopádně ještě se zvládl otočit v rohu vlastního pásma a nedopustil ztrátu.
     
    03:47
    I když Jacob Trouba nedokázal procedit kotouč přes prvního bránícího hráče, zřejmě si vyslouží pochvalu za to, jak zvládl následný souboj s Arvidssonem.
     
    04:23
    První pokus Chrise Kreidera v utkání vyrazil jen před sebe Cal Petersen. Tentokrát mu pomohl pozorný Alex Iafallo.
     
    04:52
    Hezkou stahovačkou protančil před bránu Adrian Kempe, na zakončení už se každopádně nezmohl. Rangers dnes usilují o první místo tabulky a tomu odpovídá nasazení obou celků.
     
    05:32
    U mantinelu se snažil otočit Filip Chytil, to se ovšem nepovedlo a Los Angeles mělo možnost v poměru dva na jednoho. Arthur Kaliyev si vybral střelu a Alexandar Georgijev utěsnil místo pod paží, byť si tím nebyl vůbec jistý.
     
    05:48
    Střelu od pravého mantinelu likviduje znovu Alexandar Georgijev, přestože před ním nepříjemně otravoval na hraně brankoviště parkující Dustin Brown.
     
    06:37
    Příliš dlouho se rozmýšlel Phillip Danault. Jeho bekhendová přihrávka napoprvé neprošla a pak se píská postavení mimo hru. Začíná první komerční přestávka.
     
    06:57
    Brankář Cal Petersen nepodržel kotouč za bránou a dostal pod tlak Drewa Doughtyho.
     
    07:01
    Hned dvakrát trefil Kaapo Kakko Mikeyho Andersona vysokou holí, dostane ovšem jen jeden dvouminutový trest.
     
    07:28
    Elitní přesilovkové formaci Kings tentokrát chybí covidem nakažený Martin Frk, no a domácí rychle ztrácí pásmo.
     
    07:58
    První zákrok Georgijev připisuje v polovině oslabení. Z pravé strany nepříliš nebezpečně na beton pálil Adrian Kempe.
     
    08:25
    Dobře to od modré čáry zkusil Sean Durzi a gólman s bulharskými kořeny musel řešit dvě nepříjemné dorážky.
     
    08:47
    Z pravé strany vyslal tvrdý příklep Phillip Danault, každopádně kotouč prosvištěl těsně kolem brány. Na konci přesilovky ještě z druhé strany do lapačky brankáře míří Arthur Kaliyev.
     
    09:16
    Až nyní zastaví Alexandar Geogijev ofenzivní smršť rukavicí. To už jsou hosté v plném počtu.
     
    09:29
    Tvrdě narazil u modré čáry Artěmij Panarin, tento hit Matta Roye ho musel bolet. Jenže Roy pak zcela zbytečně podráží. Ponechaná výhoda.
     
    09:59
    Zadovka Panarinovi nevyšla a Matt Roy míří na trestnou lavici. Ve středním pásmu se snažil zachytit kotouč, ale místo toho podrážel Alexise Lafreniereho.
     
    10:06
    Foxova střela tentokrát neprojde a Anže Kopitar má na bekhendu pohodlné vyhození z obranné třetiny.
     
    10:29
    Další osvobození ze strany Kings. Newyorčané nezačínají početní převahu v nejlepší formě.
     
    10:56
    Teď dokonce na protiútok zvládl vyrazit Adrian Kempe. Chybělo možná půl metru, aby našel ráznou střelou tahem místo nad pravým ramenem brankáře.
     
    11:24
    Gólmana Petersena zkoušel šokovat od mantinelu Panarin, ovšem nepovedlo se. Neuspěje ani Fox, jehož nabídku od modré ještě zkoušel před bránou tečovat Alexis Lafreniere.
     
    11:59
    Domácí v plném počtu.
     
    12:06
    Tohle se Rangers nepovedlo. Hned po konci početní převahy je navíc Filip Chytil nachytán v ofsajdu a přijde další reklamní pauza.
     
    12:30
    Tvrdý souboj s Patrikem Nemethem absolvoval ve středním pásmu Alexander Turcotte, byl prakticky bez šance projít dál.
     
    13:00
    Vlastní pásmo zkoušel vyčistit Alex Iafallo, jeho přihrávka však míří jen na zakázané uvolnění.
     
    13:19
    Hodně často to v první třetině zkouší Kempe, znovu ovšem netrefil. Pak před brankou Iafallo šikovně tečoval střílený pas Matta Roye a Rangers tak tak přežili.
     
    13:58
    U střídaček vyhraje souboj K'Andre Miller a nedovolí přečíslení na druhé straně.
     
    14:24
    Velké sousto nabral Drew Doughty, ovšem na pomoc mu do rohu obranného pásma přispěchal Blake Lizotte a vyváží.
     
    15:02
    U mantinelu zapracoval Ryan Strome a Tobias Björnfot neměl kudy procpat touš do neutrální zóny. Po dlouhém boji nakonec přece jen hraje tým v tmavé kombinaci.
     
    15:45
    Pokud se nepletu, toto bylo první zakázané uvolnění Rangers. Postaral se o něj rozehrávající Patrik Nemeth.
     
    15:53
    Tentokrát puk na icing nedojde a Olli Määttä se snažil rychle otočit hru. To se mu povedlo, takže od modré čáry mohl příklepem tvrdě pálit Matt Roy. Georgijev jeho jedovatý pokus vyrazil.
     
    16:31
    Střelu z pravé strany zastavil vracející se Ryan Lindgren. V rohu se pak snaží získat více manévrovacího prostoru Kaapo Kakko, ovšem soupeř ho do zakončení nepouští.
     
    17:17
    Perfektně provedl kotouč středním pásmem Rasmus Kupari. Škoda, že svou akci nedoprovodil lepší přihrávkou před bránou, jinak mu totiž nebylo co vytýkat.
     
    17:46
    Na 700. bod kariéry útočil Dustin Brown, ovšem Alexandar Georgijev věděl, že bude pálit, takže pro něj nebylo moc složité zmenšit střelecký úhel.
     
    18:22
    Špatně střídal Arthur Kaliyev, když se při odchodu z ledu ještě zapojil do hry s pukem. Na trestnou lavici pošlou domácí Viktora Arvidssona.
     
    18:52
    Krosová přihrávka nevyšla Panarinovi a byl tu parádní protiútok. Na jeho konci je znovu Adrian Kempe, kterému se kotouč zamotal pod brusle, a tak přihrávka nepřipadala v úvahu. Jistý zákrok Georgijeva.
     
    19:37
    Rangers už tlačí i čas, Artěmij Panarin chtěl urychlit střelbu, ale Kings předvedli hezký blok a ještě zneutralizovali puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní pasáž zápasu vyzněla střelecky lépe pro Kings, a to dokonce více než dvojnásobným poměrem. Los Angeles z pozice týmu, který v poslední době hodně často střílí, zásoboval brankáře Georgijeva mnoha zákroky. Největší šancí ovšem už po 24 vteřinách disponoval Ryan Strome. Dostal úchvatný pas od Alexise Lafreniereho, ale zakončení z první fantasticky zastavil Cal Petersen. I díky jeho hbitému přesunu zůstává skóre na vstupní hodnotě 0:0.
     
    Druhá třetina vypukne přibližně v 05:31.
     
    Statistiky 1. třetiny:

    Střely na branku:
    13:6
    Využití přesilovek: 0/1 : 0/2
    Úspěšnost přesilovek: 0 % : 0 %
    Trestné minuty: 4:2
    Úspěšnost buly: 41 % : 59 %
    Bloky: 3:2
    Zisky puku: 0:1
    Ztráty puku: 4:3
    Hity: 9:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Kings ještě hrají krátké oslabení a Anže Kopitar přes celou šíři pásma nevyhodil. Drew Doughty pak každopádně s pomocí plexiskla vyhazuje kotouč do hlediště a Viktor Arvidsson se vrací na led coby pátý hráč domácích.
     
    20:40
    Panarin si na vlastní modré vybral Millera.
     
    20:55
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ve středním pásmu parádně vystihl přihrávku K'Andre Millera Trevor Moore. V samostatném úniku se mezi beky prosmýknul až před Georgijeva, který zvládl první zakončení odrazit před sebe. Jenže zadáci Rangers byli tak opaření, že už nedokázali volný kotouč odpravit do bezpečí a z druhé vlny najíždějící PHILLIP DANAULT svou dorážkou zamířil pod břevno. Kings se vzhledem ke střelecké převaze zaslouženě ujímají vedení. Asistence: Trevor Moore.
    20:55 Phillip DANAULT - 1:0
     
    22:15
    Na poslední chvíli tečoval nabídku Morgana Barrona do slotu Jonny Brodzinski a Cal Petersen měl co dělat, aby ucpal mezírku mezi betony.
     
    22:26
    Z ostrého úhlu chtěl překvapit Alex Iafallo, ovšem bez šance na úspěch. Alexandar Georgijev podobné rány hravě kontroluje.
     
    22:51
    S držením puku měl jisté problémy Kaapo Kakko a málem toho využil Viktor Arvidsson, jehož obranný zákrok na útočné modré málem znamenal další pohromu pro Newyorčany.
     
    23:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    S jistou dávkou štěstí navyšují domácí vedení už na 2:0. Znovu je u toho Trevor Moore, který, posilněný sebevědomím z předchozí trefy, poslal kotouč do brankoviště bekhendem od mantinelu. Jeho nabídku ještě tečoval Viktor Arvidsson, Alexandar Georgijeva puk neudržel a dojíždějící BLAKE LIZOTTE si pomohl bruslí, aby pak pohodlně zakončoval do zcela odkryté branky. Kings začínají tuto třetinu ve velkém stylu. Asistence: Viktor Arvidsson a Trevor Moore.
    23:41 Blake LIZOTTE - 2:0
     
    24:46
    Zaskvěl se teď také Cal Petersen, před kterým se objevil Ryan Strome, ale podruhé v utkání musel lamentovat nad nekvalitou vlastního zakončení.
     
    25:12
    Od levého mantinelu prověřil Petersena Jarred Tinordi, jeho zakončení nebylo z nejnebezpečnějších.
     
    26:04
    Kaapo Kakko se odrazil od Kopitara a do protiútoku šel Matt Roy. Ani jeho přihrávka nešla do špatného prostoru, přesto Viktor Arvidsson nataženou čepelí nedosáhl.
     
    26:39
    Georgijev se musí pořádně otáčet, jako zatím poslední zakončoval z bezprostřední blízkosti Brendan Lemieux. Los Angeles cítí takzvané momentum, které je teď jasně na jejich straně, snaží se utkání v prostřední fázi rozhodnout.
     
    27:40
    Znovu před bránou vyplaval Brendan Lemieux, který si teď hodně protáhnul střídání. Na druhé straně jsme sledovali další pokračování souboje Strome versus Petersen.
     
    28:15
    Fantastická teč Ryana Lindgrena u levé tyče přichází vniveč. Cal Petersen nemusel dlouhých 15 minut vytáhnout pořádný zákrok, ale teď jich předvedl hned několik, přičemž ten poslední byl extrémně náročný. Američan udržel správné poziční postavení a poradil si betonem.
     
    28:21
    Od modré čáry prošla střela Ryana Lindgrena bez odezvy. Kakko ještě bojoval alespoň o pásmo, ale Rangers se nepohodli při kombinaci.
     
    29:00
    Kdyby teď Alexander Turcotte nezlomil své náčiní, zřejmě by se Rangers dostali do šance. Kuriózní moment, kdy přihrávka na Jacoba Troubu neprošla jen proto, že na ledě ležel zlomený kus hole.
     
    29:24
    Další tvrdá srážka ve středním pásmu. Odnesl ji český útočník Filip Chytil, jehož ramenem čistě sestřelil Drew Doughty.
     
    29:54
    Bekhendem se chtěl prosadit Arthur Kaliyev, uzbecký rodák však z ostrého úhlu neuspěl.
     
    30:17
    Při přechodu modré čáry dobře nekooperovali Alex Iafallo a Anže Kopitar. Píská se ofsajd a po polovině utkání následuje komerční přestávka.
     
    30:49
    Perfektní průnik zvládl Adrian Kempe, ovšem střelu už nedokázal zvednout nad beton, takže si Georgijev poradil. Po chvilce ho procvičil ještě méně nebezpečnou ránou tahem Anže Kopitar.
     
    31:06
    Přihrávka Viktora Arvidssona neměla oči. Švéd zahodil pobyt v útočném pásmu.
     
    32:00
    Rukavicí kotouč ve středním pásmu zpracoval Tobias Björnfot. Pak nachystal velkou šanci Turcottemu, ten byl ovšem v poslední chvíli o kotouč připraven.
     
    32:33
    Dvě minuty za držení odsedí Jacob Trouba. Tlak Kings byl pro Blueshirts bez faulu tentokrát neúnosný, Trouba v rohu zpomalil Dustina Browna mimo rámec pravidel.
     
    33:05
    První bombu vyslal Drew Doughty po přihrávce Anžeho Kopitara, ovšem vůbec netrefil.
     
    33:31
    Další Doughtyho pokus pro změnu nechtěně tečoval ležící Viktor Arvidsson mimo bránu.
     
    33:43
    Nabídka Anžeho Kopitara rovněž nedošla až před Georgijeva, ale ještě se u dorážky nachomýtl Arvidsson. Možná, že zakončil nohou, přesto Georgijev raději podrží.
     
    33:59
    Tak zatím největší možnost v přesilovce. Sean Durzi si navedl černou pryž na osu, jeho střela vypadla Georgijevovi přímo před Phillipa Danaulta, ale brankář Rangers se ještě zvládl zotavit k jistému zákroku.
     
    34:21
    Alexandar Georgijev nepomohl s vyhozením, každopádně po chvíli už se Jacob Trouba vrací na led.
     
    34:51
    Rozložené Kings hodlal trestat Greg McKegg, to by mu ovšem spoluhráči museli v mezikruží věnovat vyšší podporu.
     
    35:26
    Artěmij Panarin vykonal v podstatě studii bruslení, ale pak se mu nepovedla přihrávka. Blueshirts nevytěží návštěvu ofenzivní zóny.
     
    35:56
    Od levého mantinelu pálil na beton Alex Iafallo. Možná připadala ještě v úvahu přihrávka na Anžeho Kopitara, který najížděl na pravém křídle.
     
    36:39
    Lehce kotouč o vyrážečku soupeřova brankáře otřel Matt Roy, dnes patrně nejčastěji zakončující obránce při hře pět na pět.
     
    37:15
    Nedá se říct, že by Cal Petersen držel kotouč po střele Miky Zibanejada úplně jistě. Přesto přerušuje a odšpuntovává komerční přestávku.
     
    37:31
    I když Adam Fox nahodí kotouč do útočného pásma, je to ze strany Rangers málo. V této třetině naprosto ztrácí hlavu a ani poslední vítěz Norris Trophy je z letargie nevytrhne.
     
    38:04
    Kotouč už před Georgijevem nezastihl Alexander Turcotte, takže se chystá vhazování v útočném pásmu LA.
     
    38:44
    Nahození od modré čáry z produkce K'Andreho Millera si pro sebe stáhne Cal Petersen. Další jednoduchá práce pro amerického brankáře.
     
    38:53
    Po opravdu hodně dlouhé době zahráli domácí na icing.
     
    39:00
    Střela Jacoba Trouby neprošla. To už hlasatel oznamuje posledních 60 sekund druhé třetiny.
     
    39:16
    Kings už patrně nechtějí riskovat a Mikey Anderson opět vyhledává zakázané uvolnění. Ještě jedno vhazování před Petersenem.
     
    39:25
    Nepříjemná, skrytá Lindgrenova střela nakonec nedoputuje až do brankoviště. Skončila někde mezi čárkami.
     
    39:55
    Fox vypálil z ostrého úhlu, ale neměl šanci. Petersen si hlídá přední tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jestliže v první třetině byla znát jistá dominance Kings, ve druhé třetině se potvrdila i na střelecké listině. Už 55 vteřin po začátku prostřední periody zvládl udeřit Phillip Danault, který ovšem slíznul smetanu za jinak enormně důležitou prací Trevora Mooreho. Moore byl pak součástí další úspěšné kombinace, to když jeho pas našel před brankou zakončujícího Blakea Lizotteho. Zmínění střelci naštelovali skóre na 2:0. Rangers mohli pohromu zmírnit po teči Ryana Lindgrena, ale v té chvíli povstal Cal Petersen.
     
    Třetí část utkání započne asi v 06:26.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku:
    31:15
    Využití přesilovek: 0/2 : 0/2
    Úspěšnost přesilovek: 0 % : 0 %
    Trestné minuty: 4:4
    Úspěšnost buly: 44 % : 56 %
    Bloky: 8:7
    Zisky puku: 1:1
    Ztráty puku: 5:5
    Hity: 19:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Pásmem se sice šikovně prohnal Mika Zibanejad, ale jeho rychlost zjevně nestíhal ani spoluhráč Ryan Lindgren. Přihrávku útočníka s íránskými kořeny nezpracoval a přišel o modrou čáru.
     
    40:39
    Přes několikanásobnou clonu pálil Olli Määttä. Jenže nevyhnul se riziku předčasného konce jeho střely.
     
    41:01
    V mezikruží zůstal zcela sám Trevor Moore, ovšem parádní večer neozdobil brankou, když netrefil zařízení. Od modré pak zkusil štěstí Matt Roy.
     
    41:36
    Natahovat se musel Tobias Björnfot, kotouč se totiž od mantinelu nepříjemně odrážel před Jonnyho Brodzinskiho. Nakonec vyhrál obránce Kings.
     
    42:08
    V ofsajdové pozici zakotvil Kevin Rooney, vhazovat se musí ve střední části hřiště.
     
    42:22
    Blueshirts zvolili poměrně vysoké napadání, do rohu se vydal na podporu i Adam Fox. Přesto se domácí osvobozují a Alexander Turcotte ještě vystrkuje růžky.
     
    42:53
    Filip Chytil se prohnal po levém křídle a vypálil nepříjemně směrem k hornímu růžku. Cal Petersen puk vyrazil a s dalším zakončením z první rychle přispěchal Greg McKegg. Český útočník nyní vytvořil zajímavou možnost.
     
    43:28
    Od modré čáry vypálil příklepem Olli Määttä, ale Alexandar Georgijev se také nenechává zahanbit a pomůže si betonem.
     
    44:00
    Po přihrávce Arvidssona naslepo pálil Drew Doughty. Arvidsson se dostal k odraženému puku a zkoušel velmi nadějně objíždět bránu.
     
    44:40
    Brankář Georgijev přenechal kotouč Tinordimu, který dobře rozehrál a Jonny Brodzinski měl další zajímavou příležitost. Člen posledního útoku Rangers zahrozil z pravé strany, ale ani tentokrát se nedostane k velkému finále.
     
    45:40
    Ve středním pásmu nezpracoval rutinní přihrávku Dustin Brown. Tak že by na Kings přece jen doléhala nervozita?
     
    45:50
    Hosté zvýšili poměr vystřelených puků. Jacob Trouba od modré čáry znovu protáhnul Petersena, který teď musí po dvou relativně nudných třetinách držet svůj tým.
     
    46:45
    Nahození do útočného pásma alespoň přibrzdil Georgijev, neutrální zónou se pak ovšem neproháčkoval Alexis Lafreniere.
     
    47:23
    Hezky to myslel Artěmij Panarin, ale Ryan Strome, adresát Rusovy přihrávky, má prostě den blbec. Od hole se mu kotouč odrazil za brusle a odtud už nebyla šance k zakončení.
     
    48:05
    Dobrý přechod před střední pásmo zosnovali Kings, ale kousek za modrou čárou už se Viktor Arvidsson topí v kličkách. Přesto Blueshirts nezvládli vyhodit ideálně a píská se zakázané uvolnění.
     
    48:39
    Moc hezky přihrál Alexi Iafallovi na modrou čáru Drew Doughty, avšak prvně jmenovaný ještě zbytečně hledal možnosti ke kombinaci. Dávno mohl zkusit vypálit.
     
    49:12
    Tentokrát přijde teč před modrou čárou a žádné zakázané uvolnění, ovšem zase hrají Kings. Z pravé strany nebezpečně mířil pod břevno Rasmus Kupari, nicméně těsně minul.
     
    49:54
    Ani Artěmij Panarin neměl dostatek prostoru, ale s jeho kvalitami se stejně dokáže prosadit. Miller od modré čáry vyprášil beton Petersena a situace začíná být pro Rangers pomalu kritická.
     
    50:28
    Na další lahůdkovou nabídku si sjížděl Arvidsson, pak ještě ze slotu netrefuje prostor tří tyčí Phillip Danault. Vůbec se nezdá, že by se Kings chystali na drsnou obranu vedení.
     
    51:15
    Parádní příležitost měl Ryan Lindgren, Petersen čelí velkému tlaku.
     
    51:27
    Rangers právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelná teč MIKY ZIBANEJADA! Taková něžnost na holi se nevidí často. Greg McKegg vyhrál souboj u mantinelu, Filip Chytil parádně navedl kotouč na střed, poslal na Petersena přízemní ránu a Zibanejad jemným zásahem obstaral zbytek. Kotouč zaplul k levé tyči z pohledu střelce a tato branka dodává Blueshirts potřebnou naději k případnému obratu. Asistence: Filip Chytil a Greg McKegg.
    51:27 Mika ZIBANEJAD - 2:1
     
    52:46
    Na ledě je znovu Panarin, ovšem jeho pas za brankou stopne Tobias Björnfot. A na druhé straně si pro faul dochází Viktor Arvidsson.
     
    53:01
    Arvidssona při ofenzivním průniku podrážel Alexis Lafreniere. I když mladá hvězda Rangers protestuje, je to zbytečné. Sudí mají jasno a po komerční přestávce se Kings dočkají přesilovky, v níž mohou rozhodnout a také šetřit celé desítky vteřin.
     
    53:27
    Rangers se nyní zvládli osvobodit, ale Kings to zas tak moc vadit nebude. Pořád mají nahráno.
     
    53:58
    Kempeho zápěstí zřejmě lehce prověřilo vyrážečku Georgijeva. Pak tvrdě pálí také Doughty.
     
    54:25
    Alex Iafallo už málem slavil, jenže z prostoru před brankovištěm nezvládl bekhendem překonat ruského gólmana. To ho ještě může mrzet.
     
    55:01
    Hosté v plném počtu.
     
    55:22
    Hodně špatně zvládnuté přečíslení tři na jednoho v podání Kings. Trevor Moore dostal ošklivou přihrávku a domácí budou hodně rádi, že následný kontr nevytěžil lépe Ryan Strome.
     
    55:38
    Přetahovanou s Moorem u modré čáry nezvládl Jacob Trouba. Tak pokud dnes Trevor Moore neukořistí cenu pro muže zápasu, pak už asi nikdy.
     
    56:01
    Mimo hrací plochu se dostává kotouč necelé čtyři minuty před koncem. Teď už sází Los Angeles všechno na defenzivní kartu.
     
    56:15
    Zpomalenou střelu Anžeho Kopitara zvládl do rohu srazil Alexandar Georgijev. Uvidíme, kdy zamíří na střídačku a pustí do hry šestého bruslaře.
     
    56:53
    Mantinel skvěle zavřel Jacob Trouba. Těžil z toho Kevin Rooney, zatím se ovšem hra zdržuje za bránou.
     
    57:13
    Jonny Brodzinski, který dostal šanci v závěrečných minutách, se dokázal vytočit ke střele a nechybělo mu mnoho, aby zasáhl prostor u levé tyče.
     
    57:47
    Hraje se bez přerušení, což naprosto vyhovuje domácí straně. Od mantinelu se nemůže odlepit Kaapo Kakko.
     
    58:08
    Teď přichází první zaváhání Kings. Kopitar vyhazuje na zakázané uvolnění, když nenašel Iafalla.
     
    58:08
    Rangers jdou do šesti!
     
    58:29
    Z ostrého úhlu nepropálil všechny překážky Mika Zibanejad. Tlak trvá.
     
    58:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jedním tahem ovšem newyorský zámek ničí ADRIAN KEMPE. Dokázal z první neuvěřitelně zamířit do prázdné klece téměř přes celé hřiště. Za dnešní výkon si každopádně tento bonus zasloužil, střelecky se zkoušel prosadit více než často. Asistence: Anže Kopitar.
    58:43 Adrian KEMPE - 3:1
     
    59:02
    Blueshirts nemají co ztratit a hrají v šesti. Do útočného pásma je nastěhuje zakázané uvolnění soupeře.
     
    59:21
    Zřejmě poslední souboj mezi Stromem a Petersenem. Znovu vyznívá pro domácího gólmana, který si připisuje 21. zákrok.
     
    59:30
    Šikovně zadovkou posílal kotouč do brankoviště Chris Kreider, ale ani Panarin teď nespasí svůj mančaft.
     
    Konec zápasu.
     
    Kings dnes opět ukázali soupeři střeleckou převahu a zvládli ovládnout třetí z posledních čtyř utkání. Tento skalp je o to cennější, že Rangers si dělali zálusk na vedoucí pozici v lize. Po výsledku 3:1 si ovšem musí nechat zajít chuť. V poslední části zdramatizoval utkání Mika Zibanejad, ale ani jeho učebnicová teč už na body nestačila. Gólem do prázdné brány pojistil výsledek Adrian Kempe.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cal Petersen (LAK) – 22 zákroků, 1 OG, 95,7% úspěšnost, odchytal 60:00
    Alexandar Georgijev (NYR) – 36 zákroků, 2 OG, 94,7% úspěšnost, odchytal 57:54

    Česká a slovenská stopa

    Filip Chytil (NYR) – 0+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 10:43

    Tři hvězdy utkání

    1. Cal Petersen (LAK) 22 zákroků
    2. Trevor Moore (LAK) 0+2
    3. Phillip Danault (LAK) 1+0
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (07:04:12)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 21. Danault (T. Moore), 24. B. Lizotte (Arvidsson, T. Moore), 59. A. Kempe (Kopitar) – 52. Zibanejad (Chytil, McKegg)


    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – M. Anderson, Doughty (A), O. Määttä, M. Roy, Björnfot, Durzi – Iafallo (A), Kopitar (C), A. Kempe – T. Moore, Danault, Arvidsson – Turcotte, Kupari, D. Brown (A) – B. Lemieux, B. Lizotte, Kaliyev.
    Trenér: Todd McLellan

    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba (A), Tinordi, Nemeth – Kreider (A), Zibanejad (A), Kakko – Panarin (A), R. Strome (A), Lafreniere – McKegg, K. Rooney, Chytil – Gettinger, M. Barron, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Lambert, Pochmara – Berg, Knorr
    bahis siteleri