Hannover – Mönchengladbach 3:0 (kon.) | RB Lipsko – Rostock 2:0 (kon.) | Hertha – Union Berlín 2:3 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 1:4 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
1:4 (0:2)
SC Freiburg
Středa 19.01.2022, 20:45 • PreZero Arena (Sinsheim) • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání německého poháru mezi Hoffenheimem a Freiburgem.
     
    SC Freiburg

    Freiburg letos prožívá povedenou sezónu, která pro něj rozhodně nemusí končit v osmifinále německého poháru. V úvodním kole přehrál těsně 1:0 Wurzburger. Následně v gólově bohatém utkání postoupil přes Osnabruck výsledkem 3:2. V lize zatím Freiburgu patří šestá pozice. Na postup do Ligy mistrů ztrácí jediný bod. O víkendu ale schytal debakl 1:5 na půdě Dortmundu.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Domácí celek letos také nehraje vůbec špatný fotbal. V úvodním kole poháru vyřadil Viktorii Kolín nad Rýnem výsledkem 3:2. Druhé kolo už Hoffenheim odehrál doma a porazil Kiel vysoko 5:1. V lize mu navíc patří čtvrtá pozice. Na třetí Leverkusen ztrácí jediný bod. O víkendu pak Hoffenheim prohrál 1:2 na hřišti Unionu Berlín.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Posch, Vogt, Richards – Akpoguma, Geiger, Stiller, Baumgartner, Raum – Bebou, Rutter
    Náhradníci: Adamjan, Bischof, Bruun Larsen, Dabbur, Hubner, Kramarič, Nordtveit, Philipp, Rudy

    SC Freiburg: Flekken – Kubler, Lienhart, Schlotterbeck, Gunter – Schade, Eggestein, Hofler, Grifo – Demirovič, Holer
    Náhradníci: Gulde, Haberer, Džong, Keitel, Sallai, Siquet, Uphoff, Weisshaupt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hoffenheim se hned v úvodu utkání dostal na polovinu soupeře, ale kombinace domácích skončila v moci obránců.
     
    3
    Raum poslal přihrávku na levou stran, kde našel Richardse, nicméně jeho pobídka levačkou skončila v rukavicích gólmana.
     
    4
    Poprvé v utkání se do útoku dostal Freiburg. Hostující útočník Demirovič se otočil, ale přihrávkou na Holera celou akci zhatil.
     
    5
    Holer natáhl ke střele z velké vzdálenosti, ale jeho pokus skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    6
    Raum se na pravé straně zbavil obránce a odcentroval. Jeho pobídka skončila na hrudi prvního obránce.
     
    7
    Vogt si dal pozor na centr směřující na Demiroviče a odehrál míč hlavou mimo nebezpečí. Defenziva Hoffenheimu je zatím důrazná.
     
    9
    Rutter si naběhl na přihrávku za obranu Freiburgu, ale nikdo v modrém dresu jeho pohyb nenapodobil. Defenziva hostů míč získala pro sebe.
     
    10
    Demirovič si naběhl na přihrávku na polovinu hřiště a sklepl míč pod sebe, kde byl Eggstein. Středopolař Freiburgu nyní diriguje rozehrávku.
     
    11
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Freiburgu se povedl rychlý přechod do útoku. Na přihrávku do vápna si naběhl VINCENZO GRIFO, který si míč přehodil na pravačku a technickou střelou poslal míč do dolního rohu!
    11. Vincenzo GRIFO - 0:1
     
    13
    Schade prošel po pravé straně na hranici velkého vápna, ale centr se mu svezl po nártu a zarotoval mimo hrací plochu.
     
    14
    Geiger se hnal do rychlého protiútoku, ale v souboji s Kublerem si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal ani u rohového praporku.
     
    15
    Hoffenheim zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam vyrazil i brankář Flekken, který zasáhl s pořádnou porcí štěstí.
     
    16
    Po předchozím souboji zůstává na trávníku ležet Richards který potřebuje ošetření. Podle všeho ale bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    17
    Domácí brankář Baumann si zbytečně hrál s míčem a chybnou rozehrávkou daroval míč soupeře. Hráči Freiburgu tentokrát nezakončili.
     
    18
    Rutter se na hranici velkého vápna položil do míče, jenže jeho rána směřovala do prostoru, kde číhal brankář Flekken.
     
    19
    Richards vysunul přihrávkou na levou stranu Rauma, který se dostal k odcentrování, ale jeho pobídka nikoho v modrém dresu nenašla.
     
    20
    Bebou upadl po souboji v pokutovém území a dažadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí ale ukazuje, že se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    21
    Holer se dostal do pokutového území, jenže jeho pokus směřoval do rukavic Baumanna. Domácí brankář napravil své předchozí zaváhání.
     
    22
    Právě Baumann poslal nákop na pravou stranu, jenže hráči Freiburgu jsou v první půli důrazní a opět nepustili Hoffenheim do útoku.
     
    23
    Stiller prošel do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil pravou nohou, ale jeho pokus skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    24
    Grifo na levé straně dostal přihrávku, otočil se kolem obránce, ale následnou pobídkou za obranu Hoffenheimu míč odevzdal jen soupeři.
     
    25
    Freiburg mohl odskočit do vedení o dvě branky! Na nadýchanou pobídku si naběhl Schade, ale placírkou z dobré pozice branku přestřelil!
     
    26
    Baumann se vydal za hranici velkého vápna a nakopl míč na pravou stranu. K jeho pobídce se nikdo v dresu Hoffenheimu nedostal.
     
    27
    Domácí sice hrají s míčem na kopačkách, ale jejich kombinace je zatím hodně kostrbatá. Naopak defenziva Freiburgu zatím působí pevným dojmem.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Schade (SC Freiburg).
     
    29
    Hoffenheim zahrával přímý kop z levé strany. K centru do vápna se na značce pokutového kopu dostal Stiller, ale nezamířil přesně.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme dramatickou podívanou. Freiburg se sice dostal do vedení, ale od té doby jsou aktivnější domácí.
     
    31
    Raum prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku a odcentroval. Jeho pobídka směřovala do rukavic brankáře.
     
    32
    Vogt si dal pozor na nákop za obranu a vrátil se do šestnáctky. Domácí stoper zatím zvládá rychlostní souboje s Demirovičem na jedničku.
     
    33
    Kubler z pravé strany centroval na malé vápno, ale dobíhající Demirovič se nedostal kolem důratného obránce v modrém dresu do zakončení.
     
    34
    Grifo zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Ostrým skluzem jej k zemi poslal Richards.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Richards (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    35
    Pokutový kop pro Freiburg! Rukou zahrál ve vápně Bebou a sudí neváhal!
    35. Ruka v pokutovém území
     
    36
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává druhou branku! K exekuci pokutového kopu se postavil VINCENZO GRIFO a střelou z kroku přidal svůj druhý zásah!
    36. Vincenzo GRIFO - 0:2
     
    38
    Na zajímavý centr z levé strany si ve vápně naskočil Rutter, ale svou hlavičkou trefil jen Schlotterbecka, od nějž se míč odrazil na roh.
     
    39
    Stopeři Freiburgu kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Freiburg může být s průběhem prvního poločasu spokojený.
     
    40
    Vogt potáhl míč na polovinu hřiště a rozehrál pobídkou na polovinu soupeře. Jeho rozehrávka ale skončila u hráčů Freiburgu.
     
    41
    Grifo se hnal za přihrávkou na polovinu soupeře, ale v hlavičkovém souboji si pomohl loktem, což neuniklo rozhodčímu.
     
    42
    Geiger si dal pozor na přihrávku za obranu domácího celku a bez problémů odehrál míč do bezpečí. Pokračuje obrovská bitva.
     
    43
    Rutter se dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a zakončil. Jeho projektil zablokoval ve skluzu obránce.
     
    44
    Baumgartner byl faulován takřka na hranici velkého vápna a vybojoval pro domácí Hoffenheim přímý kop z dobré pozice. Domácí se mohou vrátit do utkání.
     
    45
    Geiger se z pravé strany dostal do vápna, nicméně jeho pobídka směřovala do rukavic připraveného brankáře Flekkena.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom mnohem lépe hostující Freiburg. Hosté přestáli aktivitu Hoffenheimu z úvodu duelu a v 11. minutě je do vedení poslal Vincenzo Grifo. Deset minut před přestávkou navíc zahrál ve vápně rukou Bebou a nařízenou penaltu opět proměnil Vincenzo Grifo. Do kabin se proto odchází za stavu 0:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Stiller, přichází Kramarič.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Akpoguma, přichází Dabbur.
     
    47
    Hoffenheim obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek v něm bude muset výrazně zlepšit svůj výkon.
     
    48
    Dabbur prošel po levé straně na polovinu soupeře, jenže jeho pobídka směřující do velkého vápna skončila v moci obránců.
     
    49
    Dabbur se hnal za nákopem na polovinu soupeře, jenže si míč hrudí posunul daleko před sebe a nechal zasáhnout stopery Freiburgu.
     
    50
    Schlotterbeck si na polovině hřiště dobře pokryl míč a nechal se faulovat. Freiburg tak může uklidnit hru vlastní rozehrávkou.
     
    51
    Právě Schlotterbeck se po přímém kopu ve vápně dostal k zakončení, ale od jeho hlavy se míč odrazil do rukavic připraveného brankáře.
     
    52
    Hoffenheim podnikl protiútok vedený po levé straně, ale centr levačkou si našel cestičku do rukavic dobře postaveného brankáře.
     
    53
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Hoffenheim se vrací do utkání po nenápadné akci. Dlouho padající centr z pravé strany hostující brankář podběhl. Osamocený Kramarič jej poslal na branku a NICO SCHLOTTERBECK si míč nechtěně uklidil pod břevno!
    53. Nico SCHLOTTERBECK - 1:2
     
    55
    Freiburg se ihned po obdržení branky usadil na polovině soupeře a snaží se uklidnit hru. Naopak domácí hráči vypadají živěji.
     
    56
    Hostující Schade sice dostal míč za brankovou čáru, ale gól neplatí kvůli odmávanému ofsajdu.
     
    57
    Celou situaci ještě zkoumá VAR! Podle všeho je to opravdu velmi těsné.
     
    58
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Branka po dlouhém zkoumání platí! Sudí nejprve odmával ofsajd pro postavení Demiroviče, ale hostující útočník nakonec stál za obráncem. Demirovič poslal míč na pravou stranu a KEVIN SCHADE zakončil k přední tyči!
    58. Kevin SCHADE - 1:3
     
    59
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Schade, přichází Gulde.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Freiburg zatím kráčí za postupem do čtvrtfinále pohárové soutěže. Hostům se dokonce podařilo zbrzdit nástup Hoffenheimu.
     
    61
    Střídající Gulde táhl akci Freiburgu po levé straně, ale kličkou na levou stranu se sám zahnal do autu. Vhazovat budou domácí.
     
    62
    Právě Gulde se dostal do vápna, ale ihned se u něj vyrojili tři obránci v modrém, kteří mu nedali prostor pro zakončení.
     
    63
    Hoffenheim se usadil na polovině Freiburgu a ještě se snaží s vývojem utkání něco udělat. Proti skvěle hrající obraně to ale bude mít těžké.
     
    64
    Střídající Kramarič se tlačil k nadýchanému centru z pravé strany, ale hlavou míč netrefil čistě a poslal jej mimo branku.
     
    66
    Hosté se usadili na polovině hřiště a kombinují v zadních řadách. Hráči Freiburgu se nyní nikam neženou.
     
    67
    Baumann si dal pozor na přihrávku za obranu a schoval míč do rukavic. Brankář domácího celku se snaží zrychlit rozehrávku.
     
    68
    Geiger natáhl ke střele levačkou z velké vzdálenosti, nicméně jeho projektil skončil na bloku dobře postaveného stopera Lienharta.
     
    69
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Ofenzivní smršť Freiburgu pokračuje! Hosté přidávají čtvrtou branku a prakticky rozhodují o svém postupu! Na centr z pravé strany si naběhl Holer, který míč ještě poslal do vápna a ERMEDIN DEMIROVIČ se nemýlil!
    69. Ernedin DEMIROVIČ - 1:4
     
    71
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Rutter, přichází Bruun Larsen.
     
    72
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Demirovič, přichází Sallai.
     
    73
    Střídající Sallai se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do hlavičkového souboje, ale přizvedl míč jen za sebe, kde byli obránci.
     
    74
    Střídající Sallai chtěl přihrávkou na polovinu soupeře rozběhnout Holera, ale míčí dal příliš mnoho razance a spoluhráče vyhnal do autu.
     
    75
    Sallai se dostal do zakončení z velké vzdálenosti, ale jeho přízemní pokus směřující do dolního rohu si domácí brankář Baumann pohlídal.
     
    76
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Freiburgu zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    77
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Baumgartner, přichází Rudy.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Vogt, přichází Hubner.
     
    78
    Richards se po levé straně dostal do pokutového území, kde se kličkou zbavil obránce, ale už nedokázal přesně přihrát.
     
    79
    Hoffenheim zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde s přehledem zakročila obrana Freiburgu.
     
    80
    Rudy zatáhl za dres rozběhnutého soupeře a zmařil rodící se akci Freiburgu. Domácí jsou hodně frustrovaní.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Geiger (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    82
    Hoffenheim se dostal na polovinu soupeře, nicméně kombinace domácího celku skončila nákopem do zámezí.
     
    83
    Rudy poslal centr do pokutového území, nicméně jeho pobídka opět skončila u obránců.
     
    84
    Freiburg už se nikam nežene. Hosté si jsou vědomi svého náskoku a bez problémů kombinují s míčem na kopačkách.
     
    85
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Holer, přichází Petersen.
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Eggestein, přichází Keitel.
     
    86
    Střídající Petersen se z levé strany tlačil do pokutového území, ale důrazný obránce mu míč odkopl na rohový kop.
     
    87
    Petersen je po příchodu na trávník hodně aktivní. Jeho centr z pravé strany skončil na hrudníku obránce.
     
    88
    Freiburh zahrával rohový kop, ale akce skončila jen centrem k obráncům v modrém. Hoffenheim brání dobře, ale potřebuje malý zázrak.
     
    89
    Domácí sice po rohovém kopu dostali míč do sítě, ale sudí odmával ofsajd!
     
    90
    Branku Hoffenheimu řešil i VAR, ale zakončující hráč u zadní tyče stál skutečně v ofsajdu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Sallai se ve vápně neohroženě vrhl za centrem z pravé strany, ale špičkou kopačky míč posunul jen mimo tři tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Freiburg poráží Hoffenheim vysoko 4:1 a postupuje do čtvrtfinále. Hosté přestáli aktivitu Hoffenheimu z úvodu duelu a v 11. minutě je do vedení poslal Vincenzo Grifo. Deset minut před přestávkou navíc zahrál ve vápně rukou Bebou a nařízenou penaltu opět proměnil Vincenzo Grifo. Po změně stran se domácí nešťastnou vlastní brankou Schlotterbecka vrátili do hry, ale o pět minut později dal hostům klid na kopačky Schade. Dvacet minut před koncem pak napsal gólovou tečku Demirovič.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10. (22:40:01)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 53. Schlotterbeck (vla.) – 11. Grifo, 36. Grifo (pen.), 58. Schade, 69. Demirovič

    Karty:   34. Richards (HOF), 81. Geiger (HOF) – 28. Schade (FRE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Posch, Vogt (77. Hubner), Richards – Akpoguma (46. Dabbur), Geiger, Stiller (Kramarič), Baumgartner (77. Rudy), Raum – Bebou, Rutter (71. Bruun Larsen)
    Náhradníci: Adamjan, Bischof, Bruun Larsen, Dabbur, Hubner, Kramarič, Nordtveit, Philipp, Rudy

    SC Freiburg: Flekken – Kubler, Lienhart, Schlotterbeck, Gunter – Schade, Eggestein (85. Keitel), Hofler, Grifo – Demirovič (72. Sallai), Holer (85. Petersen)
    Náhradníci: Gulde, Haberer, Džong, Keitel, Sallai, Siquet, Uphoff, Weisshaupt
    bahis siteleri