Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Rams 27:30 (kon.) | Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 42:36p (kon.)
konec
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills

42:36p

(7:7, 7:7, 9:7, 13:15 - 6:0)

Pondělí 24.01.2022, 00:40 • Arrowhead Stadium, Kansas City • Americký fotbal • Divisional Round
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 00:30.
     
    Vítám všechny příznivce amerického fotbalu! Ve hře o Lombardiho trofej zbývá posledních 8 celků, je před námi divizní kolo play-off! Do něj po týdnu volna vstupují i vítězové základních částí obou konferencí a oba dva obstarají první polovinu programu této fáze vyřazovacích bojů. Nedělní zápasy ale slibují obrovská dramata a velké množství bodů. Celé divizní kolo pak uzavře ostře sledovaný duel konference AFC, ve kterém dojde k repríze jejího lošnkého finále. Na Arrowhead Stadium se střetnou druhý nasazený tým a vítěz divize AFC West Kansas City Chiefs a třetí nasazený tým Buffalo Bills, vítěz divize AFC East. Souboj týmů, které se potkávají počtvrté za posledních 15 měsíců a nemají se čím překvapit. Souboj skvělých trenérů Andyho Reida a Seana McDermotta, skvělých quarterbacků Patricka Mahomese a Joshe Allena, otazníky ale visí hlavně nad výkony obran a ta, která se ukáže v lepším světle, nakonec rozhodne o postupujícím. Hodně odborníků toto utkání považuje za předčasné finále konference AFC a předpokládá, že jeho vítěz projde až do Super Bowlu. Kdo to bude? A bude to vůbec pravda?
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje od sezóny 2020 z každé konference do play-off již 7 týmů. 4 vítězové divizí a 3 další celky s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1–4, základním kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé tři postupující kluby se zařadí na pozice 5–7 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci než postupující tzv. na divokou kartu, avšak je nasazen výše. Vítěz konference po základní části má v 1. kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 2. se 7., 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká odpočatý vítěz základní části s nejníže nasazeným postupujícím z 1. kola, zbylí dva postupující se střetnou spolu. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu o Lombardiho trofej. Všechny "série" v play-off rozhoduje jediný zápas.
     
    Kansas City Chiefs

    Chiefs byli založeni v roce 1960 jako Dallas Texans a ihned se zapojili do nově vzniklé AFL. Avšak již po třech sezónách byli přestěhováni do současného působiště. Po sloučení lig v roce 1970 byli zařazeni do divize AFC West, ve které jsou dodnes. Své největší úspěchy koncentrují do dvou období. První přišlo již v 60. letech, druhé prožívají v současnosti. V sezónách 1962, 1966 a 1969 vyhráli AFL. V prvním případě to neznamenalo nic víc, druhá dvě vítězství již posouvaly tým do Super Bowlu proti vítězi NFL. V sezóně 1966 se Chiefs účastnili vůbec prvního Super Bowlu historie (10:35 s Green Bay Packers), v sezóně 1969 ho dokonce dokázali vyhrát (23:7 s Minnesotou Vikings). Od té doby ale čekali dlouhých 50 let na další postup do finále, dočkali se až v posledních 2 letech. Svoji parádní jízdu ročníkem 2019 zakončili skvělým obratem v poslední čtvrtině proti San Franciscu 49ers (31:20) a získali druhý titul. Ten loni nedokázali obhájit, ve finále vůbec nestačili na Tampu Bay Buccaneers (9:31). Letos budou útočit na třetí postup do Super Bowlu v řadě, což se dosud podařilo pouhým 3 klubům. Chiefs mají našlápnuto zamířit do skupiny těch nejslavnějších celků a zapomenout na nevýrazná léta v minulosti. Během 18 let v rozmezí sezón 1972–1989 se pouze jednou probojovali do play-off. Poté přišlo druhé silnější období, 7 účastí ve vyřazovacích bojích během 8 let, ale bez většího úspěchu a Kansas City opět zapadlo do ligového podpalubí. Situace se znovu zlepšila až po roce 2010, v posledních 9 letech postoupil tým do play-off poosmé, poosmé také dokázal v tomto století vyhrát svoji divizi, z toho pošesté za sebou, což dokázalo jen málo klubů. Celkově Chiefs dosáhli na 24. účast v play-off a 14. vítězství v divizi. Domácí zápasy hrají na podle měření nejhlučnějším stadionu v lize, je jím Arrowhead Stadium na jihovýchodním předměstí Kansasu City se současnou kapacitou 76 416 diváků.

    Chiefs vstupovali do deváté sezóny pod vedením jednoho z nejlepších trenérů historie NFL Andyho Reida s nejvyššími ambicemi, jiné ani po dvou účastech v Super Bowlu a při udržení kostry týmu pohromadě mít nemohli. Quarterback Patrick Mahomes, v současnosti nejlépe placený hráč soutěže, receiver Tyreek Hill a tight end Travis Kelce, nesmírně účinné útočné trio, zůstali pohromadě a otazníkem, jako každý rok, byla forma obrany. Do té z jinak chudého draftu, ve kterém neměli výběr v prvním kole, skvěle zapracovali linebackera Nicka Boltona. Příprava sice vyšla velmi dobře, ale ostrý start sezóny ukázal, že práce obrany bude kamenem úrazu. V prvních 5 zápasech inkasovali Chiefs pokaždé minimálně 29 bodů a protože ani útok, hlavně kvůli prakticky neviditelnému Kelcemu, nezářil jako obvykle, nastaly komplikace. Těsné porážky v Baltimoru a doma s Los Angeles Chargers srazily Kansas do záporné zápasové bilance a nevýrazné výkony pokračovaly až do konce října, kdy po jasných prohrách s Buffalem a v Tennessee byli na bilanci 3-4 a začaly se ozývat hlasy, zda se neprojevuje tzv. syndrom prohraného Super Bowlu. Jenže zadrhnutá mašina se v listopadu konečně rozjela na plné obrátky a přes nesmírně silný los porazila postupně Green Bay, Las Vegas a Dallas. Šňůra vítězství se zastavila až na čísle 8, Chiefs nepoznali hořkost porážky od konce října až do začátku ledna a s výjimkou jednoho případu v této době inkasovali maximálně 17 bodů. Vzhledem ke ztrátám soupeřů se dokonce vyhoupli do čela celé konference AFC. V jednom z nejlepších zápasů celého ročníku však v předposledním kole těsně prohráli v Cincinnati a aby měli v prvním kole play-off volno, museli na závěr vyhrát v Denveru a doufat, že Tennessee senzačně prohraje v Houstonu. Vlastní zápas sice zvládli, ale druhá podmínka se podle očekávání nesplnila a právě říjnová porážka v Tennessee rozhodla při shodné bilanci 12-5 o tom, že Chiefs skončí za Titans v pořadí konference AFC na 2. místě. Vítězství v divizi AFC si zajistili už po vysoké výhře nad Pittsburghem 2 kola před koncem. A právě Pittsburgh Steelers se po 3 týdnech představili v Kansasu znovu, tentokrát v prvním kole play-off. Všichni čekali podobně jasný průběh jako o Vánocích a realita byla ještě drtivější. Útok Chiefs se sice prozjížděl pomalu, ale když se konečně zahřál na provozní teplotu, soupeř ho neměl šanci zastavit a za rozhodnutého stavu už jen korigoval skóre na výsledných 42:21. Kansas City už v závěru zkoušelo i další hry ze svého play booku, což se mu může v divizním kole proti silnému Buffalu Bills hodně hodit. Oplatí mu říjnovou porážku a postoupí počtvrté za sebou di finále konference AFC?
     
    Buffalo Bills

    Buffalo Bills byli založeni roku 1959 a o rok později vstoupili do AFL. Od sloučení lig v roce 1970 patří do divize AFC East. Přes svoji poměrně bohatou historii nepatří mezi příliš úspěšné kluby. Ještě v samostatné AFL dokázali tuto soutěž 2x ovládnout (v sezónách 1964 a 1965) a také v Super Bowl éře jim patří jeden primát, ten však má pozitivní i negativní stránku. Jako jediný klub historie totiž Bills dokázali postoupit do Super Bowlu 4 roky za sebou (sezóny 1990–1993), ale ani jednou nedokázali dotáhnout jízdu až do konce a jsou tak zároveň (společně s Minnesotou Vikings) klubem s nejvíce účastmi ve finále bez jediného vítězství. Převážně však žili ve stínu úspěšnějších klubů své divize, v minulosti hlavně Miami Dolphins, v tomto století pak New England Patriots. Důkazem toho je skutečnost, že od sloučení soutěží jde o jejich teprve 17. účast v play off. Navíc 17 let trvající absence ve vyřazovacích bojích v letech 2000–2016 je historickým rekordem NFL v Super Bowl éře! Od té doby ale do nich postoupili počtvrté během pěti let, z toho podruhé v řadě jako vítězové své divize, celkově pak teprve podeváté od sloučení. Domácí zápasy hrají od roku 1973 na Highmark Stadium (tento název nese od roku 2020) v malém městě Orchard Park v aglomeraci Buffala se současnou kapacitou 71 608 diváků. Čtvrtý nejstarší stadion současné NFL je postaven hodně do šířky a počasí na něm někdy hraje hlavní roli.

    V pátém roce pod vedením hlavního trenéra Seana McDermotta chtěli Bills navázat na skvělou předchozí sezónu, ve které dokázali vyrovnat klubový rekord v počtu 13 výher v základní části a došli až do finále konference. Kostra týmu zůstala pohromadě, vzhledem k nepříliš výhodným pozicím na draftu však nedošlo k výraznějšímu doplnění kádru. Pouze jeden nováček se dokázal prosadit do základní sestavy. Quarterback Josh Allen ve svém čtvrtém roce v lize toužil nejen po týmovém úspěchu, ale i po některém z individuálních oceněních. Jenže tato představa dostávala trhliny hned od začátku. V úvodním zápase ročníku nedokázal najít recept na účelnou hru Pittsburghu a Buffalo po třech letech prohrálo svůj první zápas. To sice všechny zdravě nakoplo a následovala 4 vysoká vítězství včetně demolice tehdy trápícího se Kansasu, ale v polovině sezóny přišly další komplikace. V divokém souboji prohráli v Tennessee, jedním z největších šoků celého roku pak byl absolutně bezzubý výkon a porážka 6:9 v Jacksonville. Špičkové a mizerné výkony se střídaly dál, demolici Jets vystřídal varující debakl o 26 bodů od Indianapolisu. Při vítězství nad New Orleans zaznamenali Bills největší personální ztrátu, sezóna skončila pro cornerbacka Tre’Davia Whitea. Ostře sledovaný souboj s New Englandem na začátku prosince byl výrazně ovlivněný silným větrem a Buffalo nedokázalo najít recept na disciplinovaný game plan soupeře, kterému tak přepustilo vedení v divizi. Následoval téměř dotažený 17bodový comeback v Tampě, kde však padlo v prodloužení a zápasová bilance byla najednou pouze 7-6. Tým musel zabojovat o samotný postup do play off, v posledních 4 zápasech měl ale příznivý los a souboje se slabšími soupeři náležitě využili ke zvednutí sebevědomí a nalezení ztracené herní pohody. Jediný, avšak klíčový, těžký střet ho čekal o Vánocích v odvetě ve Foxborough, kde však domácím Patriots nedal šanci a vzal si vedení v divizi definitivně zpátky. V nezvykle vyrovnané konferenci AFC stačilo Buffalu vítězství v divizi AFC East a bilance 11-6 k nasazení na pozici číslo 3, výsledky hodně divokého posledního kola základní části mu do prvního kola play-off přisoudily New England Patriots, se kterým se tak utkali potřetí za posledních 6 týdnů a v silném mrazu na něj byli skvěle připraveni. Prakticky ho vymazali ze hřiště a na hráčích soupeře bylo s přibývajícím časem vidět, jak moc si přejí, aby zápas už skončil. Bills vyhráli jednoznačně 47:17 a v divizním kole pojedou na hřiště svého asi největšího současného konferenčního rivala, Kansasu City Chiefs. Podaří se jim navázat na říjnové vítězství právě na tomto stadionu a oplatit soupeři loňské vyřazení z play-off?
     
    Vzájemné zápasy

    Historie vzájemných zápasů se píše od vzniku AFL v roce 1960. Po dobu její samostatné existence se tyto celky střetávaly až na jednu výjimku 2x ročně. Po sloučení s NFL však byly zařazeny do různých divizí a v tehdejším systému to znamenalo i nekolikaleté pauzy, na druhou stranu vždy jednou za 8 let sehrály Kansas City s Buffalem 2 utkání v sezóně. Od poslední reorganizace v roce 2002 platí základní frekvence zápasů 1x za 3 roky, s možností dalších utkání na základě stejného umístění ve svých divizích v předchozím ročníku, což se u těchto týmů stávalo do roku 2015 hodně často. Celkem bylo dosud odehráno 51 zápasů a bilance je trochu aktivnější ve prospěch Bills, kteří zvítězili 26x, Chiefs 22x a první ze dvou střetů sezóny 1963 skončil remízou.

    Již 4x na sebe tito soupeři narazili v play-off. První 3 souboje se odehrály v Buffalu, poslední před rokem v Kansas City. Poprvé v ligovém finále samostatné AFL v sezóně 1966, ve kterém šlo o postup do vůbec prvního Super Bowlu historie a úspěšnější byli hosté. K dalším dvěma došlo ve slavné éře Bills v podobě čtyř postupů do Super Bowlu v řadě, je tak jasné, že oba tyto zápasy, v ročníku 1991 v divizním kole a o 2 roky později ve finále konference, vyhrálo domácí Buffalo. Všechny tři zápasy pak mají společný jasný průběh. Rozdíl ve skóre byl vždy minimálně 17 bodů. Až loni, ve čtvrtém setkání v play-off, byly některé věci jinak. Kansas City hrál doma a v průběhu prvního poločasu musel otáčet ztrátu 9 bodů. Definitivně pak o výsledku rozhodl až po návratu z kabin, rozdíl ve skóre se vyšplhal až na 23 bodů, v závěru pak došlo ke kosmetické úpravě.

    V posledních letech byli výrazně lepší Chiefs, kteří zvítězili v 5 z posledních 7 vzájemných soubojů, včetně toho nejdůležitějšího, loňského finále konference. K úplně poslednímu střetu došlo před 3 měsíci v Kansas City v době, kdy domácí bojovali hlavně sami se sebou a teprve hledali formu. Buffalo toho využilo, už před přestávkou se dostalo do vedení o 14 bodů a pohodlně vyhrálo 38:20.

    Jednalo se o již třetí duel quarterbacků Patricka Mahomese a Joshe Allena a poprvé v něm zvítězil Allen.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    KC-BUF 20:38 (10. 10. 2021)
    KC-BUF 38:24 (24. 1. 2021, finále konference AFC)
    BUF-KC 17:26 (19. 10. 2020)
    KC-BUF 10:16 (26. 11. 2017)
    KC-BUF 30:22 (29. 11. 2015)
     
    Na Arrowhead Stadium zní americká hymna a vše se chystá k zahájení posledního zápasu divizního kola.
     
    V Kansasu City je slunečné počasí, teplota 3°C a slabý vítr. Nic, co by mělo ovlivňovat zápas.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou Chiefs, jako první budou útočit Bills.
     
    Začátek utkání.
     
    15:00
    Butker poslal výkop před end zónu a McKenzie returnoval velmi dobře, donesl míč na linii 29 yardů, kde Buffalo začne svůj útok.
     
    14:55
    BUF, 1&10, BUF 29
    Allen hodil míč doprava Singletarymu, ten chytá 13 yardů.
     
    14:16
    BUF, 1&10, BUF 42
    Allen hledal na středu Knoxe, ale tato přihrávka nevyšla.
     
    14:11
    BUF, 2&10, BUF 42
    Clark si počkal na Diggse a nepustil ho po catchi dopředu. 1 yard.
     
    13:27
    BUF, 3&9, BUF 43
    Allen sice nachází Beasleyho, jenže 7 yardů nestačí.
     
    12:44
    BUF, 4&2, 50
    Buffalo hrálo tento čtvrtý down, Allen si nechal míč pro sebe, což byla velmi pravděpodobná akce a stejně vyšla, dokonce Allen doběhl pro 10 yardů!
     
    12:02
    BUF, 1&10, KC 40
    Screen na Singletaryho, 4 yardy.
     
    11:24
    BUF, 2&6, KC 36
    Singletary tentokrát od začátku s míčem po svých a oběhl obranu zprava pro 7 yardů.
     
    10:44
    BUF, 1&10, KC 29
    Play action přihrávka na rozběhnutého Singletaryho, který se prosmýkl pro dalších 15 yardů.
     
    10:02
    BUF, 1&10, KC 14
    McKenzie měl dostatečnou rychlosr na oběhnutí obrany po levé lajně a získal 11 yardů.
     
    9:28
    BUF, 1&GOAL, KC 3
    Allen nehodil přesný míč Diggsovi, ale tato hra měla evidentně vypadat úplně jinak.
     
    9:27
    BUF, 2&GOAL, KC 3
    Singletarymu se cesta zavřela, 1 yard.
     
    8:48
    BUF, 3&GOAL, KC 2
    Allen se vrhal středem k end zóně, ale nedosáhl jí. Stále 1 yard chybí, co teď?
     
    8:07
    BUF, 4&GOAL, KC 1
    Bills hrají od začátku nesmírně agresivně, nešli kopat a vyšlo jim to! Allen předal míč DEVINU SINGLETARYMU, který byl v pohybu do levého kraje end zóny a nikdo neměl šanci ho zastavit! Hosté se ujímají vedení 6:0!
    DEVIN SINGLETARY, 1yardový běh, 0:6
     
    8:03
    EXTRA POINT – GOOD
    TYLER BASS pohodlně poslal do branky extra point a zvyšuje na 7:0!
     
    8:03
    Bass poslal výkop před end zónu a donutil Pringlea returnovat, ten se dostal na linii 26 yardů, odkud začnou Chiefs útočit.
     
    7:56
    KC, 1&10, KC 26
    McKinnon se vrhnul do středu pro 4 yardy.
     
    7:22
    KC, 2&6, KC 30
    Rychlý screen na Hilla, ten byl ihned atakován. 1 yard.
     
    6:44
    KC, 3&5, KC 31
    Mahomes pod velkým tlakem odhodil svým typickým způsobem míč před sebe čekajícímu McKinnonovi, který skvěle vybojoval první down.
    Typický únik Mahomese z problémů
     
    6:03
    KC, 1&10, KC 36
    Mahomes nedokázal zkompletovat míč na Kelceho.
     
    5:59
    KC, 2&10, KC 36
    McKinnon se prodral prostorem levého tackla pro 4yardy.
     
    5:21
    KC, 3&6, KC 40
    Mahomes vyběhl z kapsy dopředu a obrana na to překvapivě nebyla vůbec připravena, takže dovolila quarterbackovi 34 yardů, což by měl být nejdelší běh jeho kariéry!
    Mahomes se proběhl pro 34 yardů
     
    4:36
    KC, 1&10, BUF 26
    Hardman se levou stranou probil pro 6 yardů.
     
    3:55
    KC, 2&4, BUF 20
    Mahomes si znovu nechal míč pro sebe, vyběhl z kapsy doleva a měl prostor k zisku 7 yardů.
     
    3:17
    KC, 1&10, BUF 13
    Mahomes nehodil přesně míč Hillovi a hosté odmítli penalizaci za nesprávně provedenou hru.
     
    3:13
    KC, 2&10, BUF 13
    Mahomes hodil míč doleva Pringleovi pro 5 yardů.
     
    2:32
    KC, 3&5, BUF 8 – TOUCHDOWN CHIEFS
    PATRICK MAHOMES znovu ukázal, jak strašně silný je po svých! Vyběhl k levé lajně a ačkoliv tam neměl tolik místa, dokázal skočit po hlavě pro touchdown, což potvrdili rozhodčí po krátké poradě! Míčem ve své ruce srazil pylon dříve, než se dotkl kolenem země! 6:7!
    PATRICK MAHOMES, 8yardový běh, 6:7
     
    2:26
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER posílá extra point do branky a vyrovnává na 7:7!
     
    2:26
    Butker poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    2:26
    BUF, 1&10, BUF 25
    Allen shodil míč doprava McKenziemu, který opouští hřiště se 3 yardy.
     
    1:48
    BUF, 2&7, BUF 28
    McKenzie středem přidává další 3 yardy.
     
    1:11
    BUF, 3&4, BUF 31
    Allen nachází Diggse a je z toho první down.
     
    0:38
    BUF, 1&10, BUF 36
    Knox sice chytá míč, avšak Bolton si ho důkladně všímá. 1 yard.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    BUF, 2&9, BUF 37
    Přesný míč Knoxovi do slotu, ale obrana ho do prvního downu nepustila.
     
    14:20
    BUF, 3&1, BUF 45
    Allen naznačil přihrávku doleva a rozběhl se dopředu, čímž zmátl obranu a po svých zvládl 14 yardů.
     
    13:39
    BUF, 1&10, KC 41
    Sneed si dobře všímal Gilliama a po catchi ho nepustil dál. 1 yard.
     
    13:02
    BUF, 2&9, KC 40
    Allen nehodil přesný míč Davisovi.
     
    12:59
    BUF, 3&9, KC 40
    Ingram se protáhl skrz ofenzivní lajnu až k Allenovi a při skládání k zemi ho dokonce donutil upustit míč, Allen ho ale dokázal včas zalehnout.
     
    12:10
    BUF, 4&20, BUF 49
    Senzační práce speciálního týmu Bills, který dokázal Haackův výborný piunt uzemnit těsně před end zónou a Chiefs tak začnou útočit z vlastního jednoho yardu.
     
    11:59
    KC, 1&10, KC 1
    Tohle docela smrdělo ztrátou míče, nakonec jen nekompletní přihrávka.
     
    11:56
    KC, 2&10, KC 1
    McKinnon urval pouze 1 yard.
     
    11:16
    KC, 3&9, KC 2
    Mahomes pod tlakem ve vlastní end zóně odhazuje míč Kelcemu, který ale získává jen 5 yardů a bude se puntovat.
     
    10:38
    KC, 4&4, KC 7
    Townsend kopl slušný 50yardový punt na linii 43 yardů Bills, kde si Hyde mávl fair catch. Velmi dobrá výchozí pozice Buffala pro útok.
     
    10:31
    BUF, 1&10, BUF 43
    Singletary měl místo ve středu, 7 yardů.
     
    9:57
    BUF, 2&3, 50
    Singletary sice byl zastaven dvojicí hráčů již po 1 yardu, ale jeden z těch dvou, tackle Jarran Reed se zranil a je odváděn ze hřiště.
     
    9:32
    BUF, 3&2, KC 49
    Bolton se hodně raduje z průniku do backfieldu a rychlého složení Singletaryho. Ztráta 2 yardů.
     
    8:50
    BUF, 4&4, BUF 49
    Haack poslal punt do red zóny na linii 14 yardů, Hardman si mávl fair catch.
     
    8:43
    KC, 1&10, KC 14
    A domácí zahajují tento drive parádním hodem Mahomese na Kelceho, 21 yardů.
     
    8:04
    KC, 1&10, KC 35
    Další přihrávka na střed a 12 yardů pro Pringlea.
     
    7:28
    KC, 1&10, KC 47
    Perfektní přihrávka na Hilla a dalších 10 yardů.
     
    6:49
    KC, 1&10, BUF 43
    Edwards-Helaire využil výborného bloku a rozběhl se do volného prostoru v levé části hřiště, 22 yardů!
     
    6:05
    KC, 1&10, BUF 21
    Hill velmi dobrým během minimalizoval hrozící obrovskou ztrátu na minimální.
     
    5:28
    KC, 2&12, BUF 23
    Edwards-Helaire se po catchi skvěle vytrhl z prvního tacklu a má 9 yardů.
     
    4:41
    KC, 3&3, BUF 14
    Mahomes hodil rychle míč doprava McKinnonovi, který dobrým důrazem přidává 6 yardů.
     
    4:03
    KC, 1&GOAL, BUF 8
    Oliver pronikl až k Mahomesovi a skládá ho na zem, sack a ztráta 7 yardů.
     
    3:20
    KC, 2&GOAL, BUF 15
    McKinnon se prodral jen pro 4 yardy.
     
    2:37
    KC, 3&GOAL, BUF 11
    Mahomes byl pod velkým tlakem a nakonec šel k zemi po zásahu Milana, jenže jiný obránce Jackson se provinil lehkým držením a rozhodčí to pískají.
     
    2:19
    KC, 1&GOAL, BUF 6
    Edwards-Helaire se vrhl do středu obrany a má 4 yardy.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    KC, 2&GOAL, BUF 2
    Mahomes odhodil míč Edwardsovi-Helairemu hodně rychle, dřív, než ji čekal.
     
    1:58
    KC, 3&GOAL, BUF 2 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Fantazie Patricka Mahomese, který pod velkým tlakem v pohybu zdánlivě zahazoval míč, jenže do end zóny a přímo do míst, kam si sbíhal BYRON PRINGLE a domácí otáčí vývoj zápasu, vedou 13:7!
    BYRON PRINGLE, 2yardový catch, 13:7
     
    1:52
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER poslal extra point do branky, 14:7!
     
    1:52
    Butker poslal výkop do end zóny a míč není chytán. Touchback.
     
    1:52
    BUF, 1&10, BUF 25
    Allen hází přesný míč do náruče naběhnutého Beasleyho, jenž mohl pokračovat dopředu a dobíhá na polovinu hřiště!
    Beasley chytá míč a donáší ho na polovinu
     
    1:29
    BUF, 1&10, BUF 49
    Screen na Diggse byl přečtený, 1 yard.
     
    1:24
    BUF, 2&9, 50
    Beasley ve slotu chytá 7 yardů.
     
    1:00
    BUF, 3&2, KC 43
    Allen nachází nalevo Davise pro 5 yardů, ale nepodařilo se opustit hřiště a Bills si berou první timeout.
     
    0:54
    BUF, 1&10, KC 38
    Allen se rozběhl do levé strany a prokličkoval mezi kuželkami pro 9 yardů.
     
    0:49
    BUF, 2&1, KC 29
    Allen si znovu nechal míč, dokonce musel jednu překážku přeskočit, kolem jiné se otočit a přidává 11 yardů.
     
    0:42
    BUF, 1&10, KC 18 – TOUCHDOWN BILLS
    GABRIEL DAVIS si naběhl zcela osamocen do end zóny a Allen ho viděl dobře, hodil přesný míč a také hosté zvládají další touchdown ještě do přestávky! 14:13!
    GABRIEL DAVIS, 18yardový cach, 14:13
     
    0:37
    EXTRA POINT – GOOD
    TYLER BASS nepokazil extra point a vyrovnává na 14:14!
     
    0:37
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    0:37
    KC, 1&10, KC 25
    Mahomes sice nenašel Kelceho, ale na jiném místě se Wallace dopustil defenzivního držení a je pískáno.
     
    0:30
    KC, 1&10, KC 30
    Mahomes hodil míč doprava Hillovi, který byl trestuhodně málo hlídaný a mohl se po lajně proběhnout pro 26 yardů!
     
    0:23
    KC, 1&10, BUF 44
    Mahomes znovu krátkou přihrávkou trefuje Hilla a ten znovu opouští hřiště.
     
    0:16
    KC, 2&6, BUF 40
    Mahomes nachází ve slotu Kelceho pro 8 yardů a Chiefs si berou první timeout.
     
    0:11
    Bills si prohlédli útočnou formaci a také si berou timeout.
     
    0:11
    KC, 1&10, BUF 32
    Mahomes neviděl nikoho volného a hodil míč do autu.
     
    0:07
    KC, 2&10, BUF 32
    Mahomes znovu jen zahazuje míč daleko od sebe a domácí budou kopat na branku.
     
    0:03
    KC, 3&10, BUF 32 – FIELD GOAL MISSED
    Hosté si vzali poslední timeout, snažili se zmrazit Harrisona Butkera a vyšlo jim to! Domácí kicker totiž kopl 50yardový pokus o field goal špatně, míč se stočil hodně doprava a nevešel se mezi tyče!
    Netrefený 50yardový field goal Chiefs
     
    Konec 2. čtvrtiny.
     
    Sledujeme naprosto vyrovnanou bitvu, ve které nemá nikdo v ničem navrch a je to zápas hodný divizního kola play-off. Ani jeden tým zatím neztratil zbytečně míč a v každé čtvrtině dosáhl po jednom touchdownu, jen v různém pořadí. Skóre otevřeli z úvodního drivu hosté 1yardovým během running backa Devina Singletaryho. Domácí odpověděli také z prvního drivu a postaral se o to sám quarterback Patrick Mahomes 8yardovým během. Ve druhé čtvrtině přišly i nějaké punty, až dvě minuty před přestávkou se prosadil 2yardovým catchem receiver Chiefs Byron Pringle. Ovšem Bills stihli reagovat velmi rychle, k přechodu hřiště jim stačilo 76 sekund a 18yardovým catchem znovu vyrovnal receiver Gabriel Davis. Ani to ještě nemuselo být vše, zbývající půlminutu totiž Kansas využil k tomu, aby se dostal na dostřel, jenže kicker Harrison Butker z 50 yardů nedokázal trefit branku, takže stav zůstal 14:14 a ponechává tento zápas naprosto otevřený.
     
    Do druhého poločasu budou vykopávat Bills a jako první budou útočit Chiefs.
     
    Začátek 3. čtvrtiny.
     
    15:00
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    15:00
    KC, 1&10, KC 25
    McKinnon zahajuje druhou půli během pro 5 yardů.
     
    14:28
    KC, 2&5, KC 30
    Mahomes se rozběhl doleva, ale do prvního downu se nesklouznul.
     
    13:43
    KC, 3&1, KC 34
    Ovšem dalším pokusem už to zvládl.
     
    13:10
    KC, 1&10, KC 37
    Přesná přihrávka doleva McKinnonovi pro 7 yardů.
     
    12:29
    KC, 2&3, KC 44
    Mahomes našel na pravé straně Hilla, ten vyběhl ze hřiště se 7 yardy.
     
    11:56
    KC, 1&10, BUF 49
    Festival krátkých přihrávek pokračuje, Gray chytá na levé straně 8 yardů.
     
    11:20
    KC, 2&2, BUF 41
    Oliver si vyšlápl na McKinnona velmi rychle, ztráta 2 yardů.
     
    10:44
    KC, 3&4, BUF 43
    Mahomes sice hází přesně Hillovi, ale ten do prvního downu nebyl puštěn. A Chiefs jdou hrát dál.
     
    10:06
    KC, 4&1, BUF 40
    McKinnon zůstal u pravé lajny trestuhodně nehlídaný a využil toho po chycení míče k běhu pro 20 yardů!
     
    9:27
    KC, 1&10, BUF 20
    Johnson se dostal Mahomesovi na kobylku a skládá ho na zem dřív, než se rozběhl.
     
    8:44
    KC, 2&11, BUF 21
    Edwards-Helaire neměl na levé straně moc místa k průniku, 3 yardy.
     
    8:06
    KC, 3&8, BUF 18
    Mahomes sice doběhl pro první down, ale je mu to k ničemu, protože Wylie se provinil držením.
     
    7:41
    KC, 3&18, BUF 28
    Mahomes se znovu rozběhl sám, ale 7 yardů zdaleka nestačí a domácí budou jen kopat.
     
    7:04
    KC, 4&11, BUF 21 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER znovu nekopl do míče nejlépe a šiška se točila víc do pravé strany, tentokrát se ale mezi tyče z 39yardového field goalu vešla! 17:14!
    HARRISON BUTKER, 39yardový field goal, 17:14
     
    7:01
    Butker poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    7:01
    BUF, 1&10, BUF 25
    Gillian zůstal u levé lajny sám a chytá 7 yardů.
     
    6:23
    BUF, 2&3, BUF 32
    Singletary chtěl obíhat obranu zleva, ale ta se stihla přesunout. 1 yard.
     
    5:43
    BUF, 3&2, BUF 33
    McKenzie viděl skulinu, jenže z jiného místa se přiřítil Bolton a nepustil ho pro první down.
     
    5:00
    BUF, 4&1, BUF 34
    Haack kopl ne zrovna dobrý punt, netrefil red zónu, navíc Hughes měl i tak dobrou možnost returnovat a využil toho. Dostal se až na linii 39 yardů, dobrý výchozí pozice pro Chiefs.
     
    4:49
    KC, 1&10, KC 39
    Mahomes vytušil problém zezadu a rozběhl se sám, získal aspoň 3 yardy.
     
    4:10
    KC, 2&7, KC 42
    Klece si perfektně naběhl do levé strany a chytá míč pro 8 yardů.
     
    3:30
    KC, 1&10, 50
    Mahomes hází míč doprava Pringleovi, 5 yardů.
     
    2:58
    KC, 2&5, BUF 45
    Edwards-Helaire měl velmi dobré bloky a využil toho k běhu pravým polem pro 20 yardů.
     
    2:14
    KC, 1&10, BUF 25 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Velká chyba obrany, která nechala proniknout MECOLA HARDMANA po levé lajně tak hluboko, jak jen to šlo, až doskočil až do end zóny! Poprvé v zápase vede nekterý z týmů o 2 skórování, 23:14!
    MECOLE HARDMAN, 25yardový běh, 23:14
     
    2:06
    EXTRA POINT – NO GOOD
    Harrison Butker potvrzuje, že dnes má velké kopací problémy a z tohoto extra pointu trefuje pouze levou tyč! A to je bod, který na konci může hodně chybět!
     
    2:06
    Butker poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    2:06
    BUF, 1&10, BUF 25 – TOUCHDOWN BILLS
    Jedna akce a je sníženo, tohle je americký fotbal! Velkou chybu udělal safety domácích Thornhill, který se nechal jednoduše předběhnout GABRIELEM DAVISEM, jemuž hodil Allen nádhernou přesnou bombu do rukou a 75yardovým touchdownem okamžitě reaguje! 23:20!
    GABRIEL DAVIS, 75yardový catch, 23:20
     
    1:56
    EXTRA POINT – GOOD
    TYLER BASS na rozdíl od svého protivníka extra point bezpečně proměňuje, 23:21!
     
    1:56
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    1:56
    KC, 1&10, KC 25
    Mahomes si nechal míč pro sebe a rozběhl se doprava, před sklouznutím dostal slušně naloženo a má 6 yardů.
     
    1:15
    KC, 2&4, KC 31
    Gray chytá míč na pravé straně, 6 yardů.
     
    0:31
    KC, 1&10, KC 37
    Tentokrát se na pravé straně uvolnil Hill a zachytává dalších 5 yardů.
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    KC, 2&5, KC 42
    Hill si seběhl na střed, po zachycení míče kolem sebe nechal proletět jednoho obránce a vydal se k levému kraji, 7 yardů.
     
    14:25
    KC, 1&10, KC 49
    Mahomes pod tlakem zahazuje míč.
     
    14:18
    KC, 2&10, KC 49
    Edwards-Helaire zkracuje třetí down na polovinu.
     
    13:38
    KC, 3&5, BUF 46
    Mahomes hledal Pringla, ale hod nebyl úplně přesný a dobře zasáhl i jeden z obránců.
     
    13:33
    KC, 4&5, BUF 46
    Townsend kopl výborný punt do red zóny, Hyde si mávl fair catch a Bills začnou útočit z vlastních 8 yardů.
     
    13:26
    BUF, 1&10, BUF 8
    Allen si musel trochu postoupit dopředu, aby pak hodil míč padajícímu Davisovi pro 17 yardů.
     
    12:49
    BUF, 1&10, BUF 25
    Nekompletní přihrávka na Knoxe.
     
    12:44
    BUF, 2&10, BUF 25
    Špatný start Knoxe a problém pro útok.
     
    12:44
    BUF, 2&15, BUF 20
    Allen utekl z kapsy do pravé strany a házel přesný míč Davisovi, který ale těsně míč nezachytil podle pravidel.
     
    12:37
    BUF, 3&15, BUF 20
    Reed se proboural až k Allenovi a skládá ho na zem! Sack, ztráta 5 yardů.
     
    11:58
    BUF, 4&20, BUF 15
    Při Haackově slušném puntu a Hillově neméně slušném returnu došlo k porušení praviel na obou stranách a punt se bude opakovat.
     
    11:44
    BUF, 4&20, BUF 15
    Opakovaný punt Haacka byl kratší a pak přišlo galapředstavení Hilla na returnu! Hráč s přezdívkou „gepard“ zamířil do první volné mezery, následně jedinou otočkou poslal na zem hned 3 protihráče a nahonec ho musel zastavit až právě Haack pouhých 16 yardů před end zónou! Fantastická výchozí ozice pro Chiefs!
    Fantastický punt return Hilla
     
    11:28
    KC, 1&10, BUF 16
    McKinnon se vrhl do středu pro 3 yardy.
     
    10:46
    KC, 2&7, BUF 13
    McKinnon přidává dalších 5 yardů, ale při skládce Poyerem si sám způsobil problém, upustil míč a může děkovat Wylieovi, že ho zalehl.
     
    9:44
    KC, 3&1, BUF 7
    Přímý snap na Bella, který předal míč McKinnonovi, toho však fantasticky sejmul Jackson a zabránil nejhoršímu.
     
    8:58
    KC, 4&4, BUF 10 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER si tentokrát vyměřil krátký 28yardový kop dobře a posílá ho do branky! 26:21!
    HARRISON BUTKER, 28yardový field goal, 26:21
     
    8:55
    Butker poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    8:55
    BUF, 1&10, BUF 25
    Allen hází míč doleva Beasleymu, ten se otočil a vybojoval 8 yardů.
     
    8:14
    BUF, 2&2, BUF 33
    Allen se chtěl rozběhnout sám, ale výborně se po něm natáhnul Clark, ztráta 1 yardu.
     
    7:32
    BUF, 3&3, BUF 32
    Allen ale zvládá třetí down v pohodě, Beasley chytá míč na levé straně pro 5 yardů.
     
    6:50
    BUF, 1&10, BUF 37
    Singletary s pomocí spoluhráče, který ho potlačil, má 5 yardů středem.
     
    6:19
    BUF, 2&5, BUF 42
    Opět dostal míč Singletary, tentokrát měl cestu zavřenou.
     
    5:39
    BUF, 3&4, BUF 43
    Allen vyběhl sám velkou mezerou přímo před sebou a dostal se pro 9 yardů. Při jeho skládání se však nejspíš zranil Ward.
     
    5:01
    BUF, 1&10, KC 48
    Allen pod tlakem, nakonec zahazuje míč.
     
    4:54
    BUF, 2&10, KC 48
    Beasley byl volný ve screenu a snažil se skočit pro první down, něco však chybělo.
     
    4:16
    BUF, 3&1, KC 39
    Allen měl hodně místa na levé straně, aby ten potřebný yard uběhl.
     
    4:11
    BUF, 1&10, KC 36
    Singletary hledal místo na levé straně, 4 yardy.
     
    3:32
    BUF, 2&6, KC 32
    Beasleyho v okamžiku chytání míče sroloval Thornhill.
     
    3:28
    BUF, 3&6, KC 32
    Obrana byla připravena na Allenův běh a zastavila ho velmi rychle. Jenže Bills budou hrát dál.
     
    2:48
    BUF, 4&4, KC 30
    Allen si znovu nechal míč pro sebe, byl naháněný jako lovná zvěř, přesto se po pravé lajně stihl protáhnout pro první down!
    Allen zvládl čtvrtý down
     
    2:39
    BUF, 1&10, KC 24
    Nezkompletovaný míč do slotu na Beasleyho.
     
    2:35
    BUF, 2&10, KC 24
    Allen se znovu rozběhl do pravé strany, Gay ho vytlačil ven se 4 yardy.
     
    2:30
    BUF, 3&6, KC 20
    Nezvládnutý shozený míč na Singletaryho, ten byl totiž ihned složen Jonesem pro velkou ztrátu a tohle se nejspíš hrát nebude! Uvidíme po technické přestávce.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    Na hřiště vběhl někdo z hlediště, na NFL téměř neznámá věc.
     
    2:00
    BUF, 4&13, KC 27 – TOUCHDOWN BILLS
    Člověk z hlediště totálně zmrazil celou obranu Chiefs! GABRIEL DAVIS zaběhl fantastickou routu, zbavil se Hughese a nikdo jiný se už k němu nemohl dostat, byl v end zóně naprosto sám a Allena čekal dost jednoduchý hod, kterým otáčí zápas ve prospěch Buffala, 27:26!
    GABRIEL DAVIS, 27yardový catch, 26:27
     
    1:54
    TWO-POINT CONVERSION – GOOD
    A Bills logicky potvrzovali za dva body a zvládli to! Allen sice musel hodně dlouho utíkat před svými naháněči, až vykouzlil dokonalž hod do zadní části end zóny na STEFONA DIGGSE! 29:26!
    STEFON DIGGS, 2bodová konverze, 26:29
     
    1:54
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    1:54
    KC, 1&10, KC 25
    Mahomesovi nevyšla přihrávka na McKinnona.
     
    1:47
    KC, 2&10, KC 25
    Ani hod na Robinsona k ničemu nevedl.
     
    1:39
    KC, 3&10, KC 25
    Až seběhnutý Kelce chytá přihrávku a padá pro 11 yardů.
     
    1:16
    KC, 1&10, KC 36
    Shozený míč doleva na McKinnona nevyšel.
     
    1:13
    KC, 2&10, KC 36 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Neuvěřitelné! TYREEK HILL zapnul nadsvětelný pohon, už cestou do středu hřiště nechal obráce za zády a po perfektní přihrávce do běhu se vydal k pravé lajně, kde na něj nikdo nedosáhl a domácí vytáhli fantastickou odpověď! Znovu vedou, 32:29!
    TYREEK HILL, 64yardový catch, 32:29
     
    1:02
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER proměnil velmi důležitý extra point a Bills musí skórovat touchdown, jinak končí! 33:29!
     
    1:02
    Butker poslal výkop do end zóny,touchback.
     
    1:02
    BUF, 1&10, BUF 25
    Allen hledal rozběhnutého Diggse, ale ten hod mu vůbec nevyšel.
     
    0:57
    BUF, 2&10, BUF 25
    To Davis hraje fantastický zápas a chytá další dlouhou přihrávku na střed, 28 yardů! A Bills si berou první timeout.
     
    0:49
    BUF, 1&10, KC 47
    Allen znovu nachází Davise, 12 yardů.
     
    0:32
    BUF, 1&10, KC 35
    Allen netrefuje dlouhý míč na Diggse.
     
    0:23
    BUF, 2&10, KC 35
    Allen kompletuje přihrávku na Sanderse i přes to, že byl Sanders faulován! 16 yardů.
     
    0:17
    BUF, 1&10, KC 19
    Obrovské zmatky v obraně domácích před rozehráním byly potrestány, velká chyba trenéra Reida, že si nevzal timeout! Někteří hráči evidentně moc netušili, koho přesně mají přebrat při náběhu a toho využil znovu GABRIEL DAVIS, který jednoduchým během středem s jednou lehkou změnou směru znovu nechal obránce za sebou a chytá jednoduchou přihrávku Joshe Allena! Davis zapisuje už čtvrtý touchdown v zápase a Bills znovu vedou, 35:33!
    GABRIEL DAVIS, 19yardový catch, 33:35
     
    0:13
    EXTRA POINT – GOOD
    TYLER BASS proměňuje extra point, Bills vedou o 3 body, 36:33!
     
    0:13
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    0:13
    KC, 1&10, KC 25
    Mahomes skvěle nachází Hilla, 19 yardů a Chiefs si berou první timeout.
     
    0:08
    KC, 1&10, KC 44
    Poté si vzali timeout i Bills, svůj poslední, ale nebylo jim to nic platné, protože absolutně nezachytili náběh Kelceho, který dostal přesný míč do běhu a stahuje dalších 25 yardů, domácí jsou na dostřel! A berou si druhý timeout.
    Kelce dostává Chiefs na dostřel
     
    0:03
    KC, 1&10, BUF 31 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER sice napínal nervy diváků na stadionu, míč šel hodně k levé tyči, ale vešel se do branky, 49yardový field goal je úspěšný a tento zápas jde do prodloužení!
    HARRISON BUTKER, 49yardový field goal, 36:36
     
    Konec 4. čtvrtiny.
     
    Los před prodloužením vyhráli Chiefs a vybrali si, že jdou do útoku!
     
    Začátek prodloužení.
     
    15:00
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    15:15
    KC, 1&10, KC 25
    Edwards-Helaire vybojoval středem 4 yardy.
     
    14:28
    KC, 2&6, KC 29
    Mahomes nachází na pravé straně Pringlea, 5 yardů.
     
    13:51
    KC, 3&1, KC 34
    Kelce zůstal po náběhu do levého pole chvíli nehlídaný a Mahomes toho ihned využil, 10 yardů.
     
    13:15
    KC, 1&10, KC 44
    Edwards-Helaire hledal místo na levé straně, ale moc ho tam nebylo. 2 yardy.
     
    12:38
    KC, 2&8, KC 46
    Screen na McKinnona, který zůstal v pravou chvíli otevřený a po zachycení míče se mohl vydat vpřed, byl zastaven až po 16 yardech.
     
    11:57
    KC, 1&10, BUF 38
    Mahomes házel míč doprava Hillovi, který se ihned ocitl v problémech, přesto nakonec vydoloval 4 yardy.
     
    11:32
    KC, 2&6, BUF 34
    Hardman zůstal na pravé straně trestuhodně volný a po zachycení přihrávky měl volné pole působnosti a byl vytlačen pouhých 8 yardů před cílem!
     
    10:49
    KC, 1&GOAL, BUF 8 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Arrowhead Stadium vybuchl nezřízeným nadšením! Patrick Mahomes zakončuje výborně zvládnutý drive v prodloužení dokonalým pasem do pravého zadního rohu end zóny, kde TRAVIS KELCE udělal přesně to, co měl, chytil míč, měl ho pevně ve své moci a udržel nohy ve hřišti, čímž ukončil zápas! Je konec, Chiefs, kteří už byli prakticky poraženi, postupují do finále konference AFC!
    TRAVIS KELCE, 8yardový catch, 42:36
     
    Konec utkání.
     
    Fantastický zápas, který neměl jedinou chybu! Tedy měl, chvílemi nikdo nevěřil, co všechno se na hřišti vlastně děje! Přito druhý poločas začal poněrně vlažně, na první body se čekalo 8 minut a zařídil je kicker Chiefs Harrison Butker 39yardovým field goalem. Následně domácím výborně zapracovala obrana a z dalšího útoku už došli až do end zóny, zasloužil se o to 25yardovým během receiver Mecole Hardman. Jenže Butker vzápětí poslal extra point jen do tyče a hosté zareagovali tak rychle, jak jen lze, prootože hned první akcí hodil Allen 75yardový touchdown do rukou receivera Gabriela Davise. Po chvilce oddechu se dostali do další skórovací pozice už ve čtvrté čtvrtině domácí a Harrison Butker 28yardovým field goalem vrátil náskok aspoň na hodnotu 5 bodů. Tím však odstartoval nejdivočejší pasáž celého zápasu. Bills věděli, že další útok nemůžou pokazit a dlouhý sedmiminutový drive zakončili po obrovské chybě obrany soupeře 27yardovým catchem Gabriela Davise, který navíc potvrdili dvoubodovou konverzí. Zbývalo 114 sekund, jenže Kansasu stačilo pouhých 52 k tomu, aby přešli celé hřiště a receiver Tyreek Hill neuvěřitelnou rychlostí donesl 64yardový catch do end zóny. Stačilo jen ubránit, ale to se nepovedlo. Buffalo potřebovalo na přechod hřiště ještě o 3 sekundy méně a pouhých 13 sekund před koncem si znovu vzalo vedení zpět, obrovské zmatky v domácí obraně potrestal už počtvrté v zápase Gabriel Davis, tentokrát 19yardovým catchem. Zdálo se, že je hotovo, jenže Kansas zvládnul během těch 13 sekund 3 akce, kterými se dostal na dostřel branky a Harrison Butker poslal zápas 49yardovým field goalem do prodloužení. Před ním vyhráli domácí los a to se ukázalo jako klíčové, jelikož jejich bezchybný útok trval jen 3,5 minuty, než tight end Travis Kelce 8yardovým catchem rozhodl o postupu Chiefs!
     
    Kansas City Chiefs byli 13 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny klinicky mrtví, přesto počtvrté za sebou postupují do finále konference AFC a oplácí Buffalu říjnovou porážku ze základní části! V konferenčním finále budou hrát navíc opět na domácím hřišti a přivítají nesmírně talentovaný tým Cincinnati Bengals.
     
    Přímo na stadionu to sledovalo 73 242 diváků.
     
    Hráčské statistiky:

    Patrick Mahomes (KC) zkompletoval 33 ze 44 přihrávek pro 378 yardů a 3 touchdowny.
    Josh Allen (BUF) zkompletoval 27 ze 37 přihrávek pro 329 yardů a 4 touchdowny.

    Patrick Mahomes (KC) měl 7 běhů pro 69 yardů a 1 touchdown.
    Clyde Edwards-Helaire (KC) měl 7 běhů pro 60 yardů.
    Mecole Hardman (KC) měl 2 běhy pro 31 yardů a 1 touchdown.
    Josh Allen (BUF) měl 11 běhů pro 68 yardů.
    Devin Singletary (BUF) měl 10 běhů pro 26 yardů a 1 touchdown.

    Tyreek Hill (KC) zachytil 11 přihrávek pro 150 yardů a 1 touchdown
    Travis Kelce (KC) zachytil 8 přihrávek pro 96 yardů a 1 touchdown
    Byron Pringle (KC) zachytil 5 přihrávek pro 29 yardů a 1 touchdown
    Gabriel Davis (BUF) zachytil 8 přihrávek pro 201 yardů a 4 touchdowny
    Cole Beasley (BUF) zachytil 6 přihrávek pro 60 yardů
     
    Z divizního kola je to vše, těšit se na vás budeme zase v neděli u obou konferenčních finále. (04:43:19)

    Libor Štěpán

    John Hussey
    73 242
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, BUF 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Buffala.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri