NY Rangers – Los Angeles 3:2 (3:2 po s.n.) | Philadelphia – Dallas 1:3 (kon.) | Washington – Vegas 0:1 (kon.)
Boston – Anaheim 3:5 (kon.) | Minnesota – Montreal 8:2 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:1 (kon.)
Colorado – Chicago 2:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Anaheim Ducks
Úterý 25.01.2022, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:59:16)
    Kačeři zvítězili podruhé v řadě, Boston porazili 5:3
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 27 | Přesilová hra: 1/2 – 1/3 | Trestné minuty: 11 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tuukka Rask (BOS) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost 81,5%, odchytal 56:56
    John Gibson (ANA) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:14
    David Pastrňák (BOS) – 1+1, -1 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Hampus Lindholm (ANA) – 0+3
    2. Ryan Getzlaf (ANA) – 2+0
    3. Rickard Rakell (ANA) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Anaheim navázal na výborný výkon proti Tampě a podruhé v řadě nadělil soupeři populárního "bůra", na ledě Bostonu zvítězil v divoké přestřelce 5:3.

    Kačeři během utkání ani jednou neprohrávali. Důležitý první gól vstřelil Derek Grant, načež se hosté dvakrát dostali do dvoubrankového vedení, ale domácí v obou případech dokázali odpovědět. Do třetice už nikoliv, na gól Troye Terryho ze 47. minuty totiž navázal v úvodu závěrečné desetiminutovky spoluhráč Greg Pateryn. Medvědi dokázali ve zbývajícím průběhu střetnutí už jen zmírnit porážku zásluhou Erika Hauly.

    Svěřenci kouče Eakinse se díky druhému vítězství v řadě posunuli v tabulce Pacifické divize na druhou pozici před Los Angeles, Boston zůstává v Atlantické divizi čtvrtý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Je to jasné, Anaheim zvítězí. Patrice Bergeron vyhrál buly na McAvoye, ale jeho rychlá střela ke Gibsonovi neprošla, následně vyhodil na poslední zakázané uvolnění Jamie Drysdale.
     
    59:45
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:29
    David Pastrňák zabránil v průniku Dereku Grantovi, jenž by nejspíše dovezl kotouč až do prázdné brány. Hostující útočník zvládl hru přesunout alespoň do středního pásma.
     
    58:53
    Z levého kruhu střílel pro změnu Charlie McAvoy. Hostující brankář v tomto případě zasahovat nemusel, práci za něj odvedl zakleknuvší Cam Fowler.
     
    58:06
    Nejproduktivnější hráč Bostonu v sezóně Brad Marchand zkontroloval situaci, aby následně přenesl hru do levého kruhu na Pastrňáka. Gibson se skvěle přesunul a ve skluzu schytal pukem do masky.
     
    57:33
    John Gibson do poslední chvíle vyčkal, co Taylor Hall vymyslí. Kanaďan nakonec vypálil forhendem k bližší, levé tyči, gólman zasáhl betonem.
     
    57:00
    Domácí znovu získali útočné pásmo a Tuuka Rask sprintuje na střídačku! Boston nemá co ztratit, zkouška powerplay je logickým krokem kouče Cassidyho.
    56:28 Erik HAULA - 3:5
     
    56:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ještě není konec! Reilly dojel kotouč u levého mantinelu a zadovkou vybídl mezi kruhy k zakončení ERIKA HAULU, finský útočník zacílil nekompromisně k levé tyčce. Asistence: Mike Reilly a David Pastrňák.
     
    55:56
    Nahození Davida Pastrňáka do předbrankového prostoru lehce tečoval Erik Haula. Puk přizvedl ideálně pro Gibsona, přímo do jeho výstroje.
     
    55:24
    S rozehrávkou zpoza vlastní brány si dal Greg Pateryn hodně načas. Mohl si to dovolit, protože Brad Marchand soka nepochopitelně nenapadal.
     
    54:59
    Tentokráte o zakázaném uvolnění nebylo pochyb. Jamie Drysdale moc dobře věděl, co dělá, když volil dlouhý nástřel po pravém mantinelu. Chtěl hlavně zažehnat bezprostřední nebezpečí.
     
    54:14
    Zatím ne. Taylor Hall sice propasíroval černou gumu k Eriku Haulovi, jenž střílel z první z pravého kruhu, ovšem John Gibson zabránil změně stavu vyrážečkou.
     
    53:55
    Až k Raskovi musel zabrat Urho Vaakanainen, Cam Fowler vyhodil hodně šikovně. Netrvalo dlouho a Boston je zpět v útočném pásmu, dočká se třetího gólu?
     
    53:30
    Hokejisté v bílých dresech hrají přesně to, co potřebují. Nikam se přehnaně neženou a z obranného pásma puku převážně vyhazují, neriskují kombinaci.
     
    52:57
    Patrice Bergeron najel do levého kruhu, odkud vypálil ze zápěstí. Mířil na zadní tyč a Gibson zasahovat nemusel, protože puk proletěl těsně vedle.
     
    52:29
    Do hry se zapojil jeden z hráčů na hostující střídačce, proto rozhodčí přerušil hru. Letěl na něj puk po nahození Steela, rukavicí instinktivně hodil kotouč zpátky do hry.
     
    51:30
    S Medvědy to nevypadá vůbec dobře. Určitě utkání před domácími fanoušky nezabalí, avšak vstřelit tři góly během necelých devíti minut není vůbec jednoduchý úkol.
    50:58 Greg PATERYN - 2:5
     
    50:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! První sezónní trefu si může odškrtnout obránce GREG PATERYN, jehož dělovka z pravé strany do protějšího horního růžku skončila mimo dosah Raskovy vyrážečky. Asistence: Trevor Zegras a Rickard Rakell.
     
    50:31
    Bylo zřejmé, že John Gibson očekává od Davida Pastrňáka střelu. Taktéž Taylor Hall, který byl pořádně překvapený, když mu do ideální pozice přišla nahrávku, puk si nechal projet pod hokejkou.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Anaheim zásluhou Terryho potřetí v utkání vede o dva góly a je blízko důležitému a nečekanému vítězství.
     
    49:39
    Do pravého kruhu dostal nabito Oskar Steen. Neváhal a pálil z první, leč střela mu nesedla ideálně a prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    49:23
    Velmi dobrou práci odvedl za vlastní bránou Greg Pateryn. I navzdory obležení dvou protihráčů zvládl po pravém mantinelu poslat touš na spoluhráče Deslaurierse.
     
    48:47
    Situaci ovšem zvládla na jedničku. Trevor Zegras ještě nevyhodil, ale Carlo pak posunul puk jenom na hokejku Fowlera, který přesunul hru o středního pásma.
     
    48:20
    Jamie Drysdale neváhal a pod tlakem Halla s Haulou odpálil černou gumu přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Unavená pětice Ducks si ještě pár chvil na ledě pobude.
     
    47:47
    Elitní formace Bruins způsobila rozruch v útočném pásmu. Marchand obral Fowlera a nahrál mezi kruhy Bergeronovi, který vypálil z první do výstroje Gibsona.
     
    47:22
    Taylor Hall vyzval k souboji jeden na jednoho Kevina Shattenkirka. Obránce Kanaďana skvěle vystál a kličku na střed kluziště vystihl.
     
    46:54
    Nepříjemné chvilky momentálně prožívá Josh Mahura. Při podpoře útoku ztratil stabilitu a pravým kolenem narazil do tyčky. Kluziště opouští v předklonu a s bolestivou grimasou ve tváři.
    46:12 Troy TERRY - 2:4
     
    46:12
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přestože byl v posledních okamžicích aktivnější Boston, tak skóruje Anaheim! Shattenkirk v protiútoku posunul kotouč na TROYE TERRYHO, navrátilec do sestavy z covid protokolu vypálil přes McAvoye nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Kevin Shattenkirk a Cam Fowler.
     
    45:55
    Český útočník David Pastrňák dnes dostává na ledě honě prostoru. Střela z vrcholku levého kruhu se neujala, napálil Gibsona do pravého ramene.
     
    45:20
    Velkou rychlost nabral středem Curtis Lazar. Naznačil střelu a přihrál do pravého kruhu Cliftonovi, jeho pokus zápěstím se mezi tři tyče nevešel.
     
    44:46
    Craig Smith požadoval odpískání faulu na svou osobu po zákroku Shattenkirka. Rozhodčí měl situaci před očima, pravici nechal u těla.
     
    44:12
    Výrazně větší starosti měl finský strážce bostonské svatyně s projektilem Zegrase, který dostal parádní nahrávku k levé tyče, ale nezvládl přehodit Raskův levý beton.
     
    43:48
    V permanenci musel být i brankář domácích Tuukka Rask. Řešil ovšem o poznání snazší situaci, na nahození Mahury od modré totiž dobře viděl.
     
    43:11
    Jednou už souhra dvou českých útočníků zafungovala, málem se tak stalo i napodruhé! Prohodily si role, když Pastrňák nahrál Noskovi před bránu. První ránu Gibson vyrazil levým betonem, dorážka směřovala nad břevno.
     
    42:53
    David Pastrňák si věřil na Kevina Shattenkirka, nicméně hostující zadák s kličkou na střed počítal a českému útočníkovi puk vypíchl.
     
    42:30
    Domácí zvládli dvouminutové oslabení bez větších problémů. Nyní opět mohou začít střádat plány v honbě za vyrovnáním.
     
    41:41
    Jamie Drysdale naznačil střelu, aby ještě posunul hru k pravému mantinelu na Kevina Shattenkirka, který střelou příklepem minul bránu.
     
    41:01
    Z pravého kruhu střílel Trevor Zegras. Tuukka Rask zakončení amerického forvarda očekával a mezeru mezi betony si bez problémů pokryl.
     
    40:26
    Jenže hosté se ubránili a navíc si zahrají přesilovou hru. Tu vybojoval Rickard Rakell, jenž inkasoval od Urha Vaakanainena úder vysokou holí do helmy.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. Domácí se okamžitě vrhli o útočení, puk nahodil do útočné třetiny Bergeron.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    Gólová druhá třetina přinesla po dvou brankách na obou stranách. Do dvoubrankového vedení nejprve poslal Kačery Isac Lundeström, Boston ovšem vrátil na kontakt ve velké formě hrající David Pastrňák. Následně opět skórovali hosté, když svůj druhý gól v utkání zaznamenal jejich kapitán Ryan Getzlaf, nicméně i na tento úder domácí našli odpověď, současnému stavu dal podobu gólem v přesilové hře Taylor Hall. Třetí dvacetiminutovka slibuje dramatickou podívanou, stát se ještě může cokoliv.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 20.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Patrice Bergeron důležité buly v obranném pásmu zvládl, Brandon Carlo vzápětí vysokým obloučkem přesunul hru do střední třetiny, kde kotouč zpracoval Lindholm.
     
    39:27
    Zakázané uvolnění vrací hru před Tukku Raska. Derek Forbort vyhazoval do prostoru, kde viděl Lazara, ten přesto na černou gumu nedosáhl.
     
    38:44
    Akce střídá akci. Ryan Getzlaf mohl zaútočit na hattrick, nicméně volil nahrávku na Zegrase, touš letící vzduchem šikovně odpálil mimo nebezpečí Carlo.
     
    38:30
    Hra pokračuje před Johnem Gibsonem. Charlie McAvoy zastavil nápřah a nabil do pravého kruhu Haulovi, tomu střela vůbec nesedla.
     
    37:55
    Connor Clifton mohl střílet, ale ještě volil složitou nahrávku do levého kruhu na Bergerona. Hrací předmět k domácímu kapitánovi nedoputoval, zastavil jej Fowler.
     
    37:26
    Na druhé straně zahrozil Troy Terry. Z velkého úhlu vyprodukoval až nečekaně přesnou střelu, která orazítkovala tyčku z vnější strany.
     
    36:30
    A fanoušci ženou Medvědy za vyrovnáním. Ještě ze středního pásma vypálil dělovku Brandon Carlo, bránu však minul o pořádný kus.
    35:52 Taylor HALL - 2:3
     
    35:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    Přesilovka využita, Bruins ještě neřekli poslední slovo! Klíčovou roli sehrál Marchand, který se neunáhlil a počkal s nahrávkou na správný okamžik. Kotouč poslal kolem betonu Gibsona na TAYLORA HALLA, centr druhé lajny neměl s posláním puku do prázdné brány žádné potíže .Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    35:20
    David Pastrňák si na druhý gól v utkání bude muset počkat. Z levého kruhu vypálil pořádnou dělovku, která zlomila hokejku blokujícímu Shattenkirkovi.
     
    34:59
    Velká příležitost pro Boston ke snížení stavu. Tak dlouho Josh Mahura obtěžoval Oskara Steena, až muži v pruhovaném vyloučili hostujícího beka za hákování.
     
    34:29
    Jake DeBrusk nahrál k pravému mantinelu Bergeronovi a spěchal před bránu. Domácí kapitán na nic nečekal a vypálil forhendem, John Gibson včas vykopl pravý beton.
    33:57 Zegras minul úplně prázdnou bránu
     
    33:57
    Neuvěřitelné, co nyní spálil Trevor Zegras! V přečíslení nahrál Drysdaleovi a obránce spoluhráči vrátil puk před prázdnou bránu. Zegras byl nejspíše řešením kolegy zaskočen a černou gumu nasměroval trestuhodně vedle levé tyče.
     
    33:22
    Mike Reilly na sebe navázal Deslaurierse, načež zadovkou uvolnil Erika Haulu. Po rychlém zamíření vyslal Fin křižnou střelu mimo tři tyče.
     
    32:55
    Průnik po levém mantinelu Eriku Haulovi nevyšel. Stopku finskému útočníkovi vystavil Hampus Lindholm, soka chytře udržel na zádech.
     
    32:19
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Derek Forbort. Vypálil tvrdý projektil od modré čáry, avšak i příliš vysoký, Gibson zasahovat nemusel.
    31:04 Ryan GETZLAF - 1:3
     
    31:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři jsou znovu vpředu o dva góly! Rakell přihrál do pravého kruhu RYANU GETZLAFOVI. Šestatřicetiletý kanadský útočník kličkou na střed vyřadil ze hry Pastrňáka a chybu neměl ani forhendový pokus k bližší tyči. Rask byl bez šance. Asistence: Rickard Rakell a Hampus Lindholm.
     
    30:33
    Erik Haula ještě udržel puk v útočném pásmu, jenže pak vyslal nepovedenou nahrávku na Taylora Halla, kotouč zachytil Pateryn.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Anaheim získal nad Bostonem už dvougólový náskok, avšak trefa Davida Pastrňáka vrátila Medvědy na kontakt.
     
    29:44
    Od pravého mantinelu vystřelil zápěstím Urho Vaakanainen. John Gibson tho před sebou příliš neviděl a mohl poděkovat Fowlerovi, že touš zblokoval pravou bruslí.
     
    29:26
    Oba aktéři souboje byli vyloučeni na pět minut, trenéři tedy musí lehce zpřeházet formace. To by ovšem neměl být žádný větší problém.
     
    28:55
    Vzrušení způsobili Nick Foligno se Samem Carrickem, kteří ve středovém kruhu shodili rukavice. Domácí útočník bez inkasovaní větší rány ztratil stabilitu, ale ještě rychle vstal, načež upadl hostující forvard. K vidění už určitě byly i atraktivnější bitky.
     
    28:20
    Domácí jsou zpět ve hře a psychickou výhodu mají momentálně na svou stranu, navíc se probudili i fanoušci. Hráči v černo-žlutých dresech pokračují v útočení.
    27:47 David PASTRŇÁK - 1:2
     
    27:47
    Bruins právě vstřelili branku!
    Znovuzrozený DAVID PASTRŇÁK zapisuje sedmý gól v posledních šesti zápasech! V levém kruhu si počkal na přihrávku od krajana Noska a tvrdou ránou z první do horní poloviny brány propálil marně se přesunujícího Gibsona. Asistence: Tomáš Nosek a Nick Foligno.
     
    27:28
    Na druhou stranu zaútočil Jakob Silfverberg. Počkal, až před Raska najede spoluhráč Sam Steel, až pak střílel zápěstím. Domácí brankář zasáhl vyrážečkou.
     
    26:53
    Ofenzivu chtěl podpořit Charlie McAvoy, jenže klička proti Paterynovi mu vůbec nevyšla. Puk si hodil daleko od hokejky, prakticky ho věnoval Lindholmovi.
     
    26:16
    Za bránu nejprve Charlie Coyle brzdou a změnou pohybu překvapil Mahuru, aby vzápětí zkusil zasunout puk k pravé tyči. Znovu úřadoval Gibson.
     
    25:49
    Patrice Bergeron kličkou po pravém mantinelu obelstil Pateryna, následovala střela zápěstím na přední tyč. Gibson zůstává stoprocentní, touš udržel ve výstroji.
     
    25:16
    Proti pravidlům si pomohl David Pastrňák. Vysokou nahrávku od Bergerona zpracovával s hokejkou nad úrovní pasu, rozhodčí odpískal hru vysokou holí.
     
    24:47
    Hru uklidnil Cam Fowler. Pod tlakem ujel na vlastní polovinu, kde nikým neatakovaný počkal na vystřídání formace, pak rozehrál na Terryho.
     
    24:20
    Tlak Bostonu pokračuje. Znovu sehrál důležitou roli DeBrusk, jenž na hraně brankoviště našel Charlieho Coylea, jeho pokus po ledě zastavil Gibson pravým betonem.
     
    23:52
    Jake DeBrusk nahodil od pravého mantinelu před bránu. Ze vzduchu zkusil puk nasměrovat mezi tři tyče Curtis Lazar, Gibsona napálil do vyrážečky.
     
    23:28
    Kačeři jsou psychicky nahoře. Ryan Getzlaf vyslal žabičkou do útoku Trevora Zegrase, toho ovšem zradilo zpracování. Hraje McAvoy.
     
    22:30
    S domácími to nevypadá vůbec dobře. Inkasovali gól při vlastní přesilovce a rázem jsou o dva góly pozadu, navíc již početní převaha vypršela.
    21:28 Isac LUNDESTRÖM - 0:2
     
    21:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Pastrňák neuspěl, hosté navyšují náskok v oslabení! Bergeron ztratil stabilitu a puk věnoval Lindholmovi. Následoval pas na ISACA LUNDESTRÖMA, který tělem odmítl Pastrňáka, aby posléze ztratil kontrolu nad kotoučem, což jej nemuselo vůbec mrzet, protože překvapenému Raskovi touš propadl za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Hampus Lindholm.
     
    20:39
    Vyrovnání měl na holi David Pastrňák! Najel si za obranu a měl před sebou poslední překážku v podobě Johna Gibsona. Toho si bekhendovým blafákem výborně roztáhl, ale americký gólman správně očekával zakončení mezi betony, kam umístil vyrážečku a připsal si velmi důležitý zákrok.
     
    20:17
    Craig Smith pro Boston vybojoval početní převahu. Ze vzduchu si stáhl kotouč rukavicí do hokejky a Trevor Zegras soka sekl právě do pravé ruky.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Patrice Bergeron tentokráte na buly přetlačil Getzlafa a domácí už jsou v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    První třetina zápasu mezi Bostonem a Anaheimem přinesla jediný gól, o který se možná poněkud překvapivě postarali hosté. Na sklonku 10. minuty využil přesilovou hru kapitán Kačerů Ryan Getzlaf, jenž uspěl křižnou forhendovou střelou z pravé strany. Vedení Anaheimu je zasloužené, neboť hráči tohoto celku jsou aktivnější a vytvářejí si větší množství zajímavých příležitostí. Blízko navýšení náskoku byl v 17. minutě Budy Robinson, avšak z předbrankového prostoru dorážel jen do pravé tyčky. Domácí tak zůstávají na kontakt, jedna povedená akce je může vrátit rychle do hry.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Projektil vypálený od modré čáry Fowlerem tečoval McAvoy. Puk výrazně zpomalil, čímž usnadnil Raskovi práci při zákroku, Fin černou gumu schoval pod lapačkou.
     
    19:13
    Vysoký forčekink Ryana Getzlafa kýžené ovoce nepřinesl. Derek Forbort měl i čelem ke své bráně přehled o hře a bekhendem posunul kotouč na volného Carla.
     
    18:54
    Průnik po pravém mantinelu vyzkoušel Troy Terry. Šikovně si sice prohodil puk kolem Marchanda, ale hned za ním stál McAvoy, s jeho přítomností forvard Anaheimu nepočítal.
     
    18:28
    Od pravého mantinelu nahazoval na bránu Jamie Drysdale. Ještě před Raskem zakročil Charlie Coyle, pravou bruslí hrací předmět odkopl mimo nebezpečí.
     
    17:32
    Právě Greg Pateryn zkusil hru rychle otočit na druhou stranu. Dlouhou nahrávkou hledal Steela, jenže přecenil jeho rychlostní schopnosti. Útočník touš alespoň lehce tečoval, čímž zabránil hrozbě icingu.
     
    17:19
    Sám proti dvěma Jake DeBrusk neměl moc šancí na úspěch. Avšak pokusil štěstí, byť akce dopadla podle očekávání, obral ho pozorný Greg Pateryn.
    16:44 Carrick trefil beton Raska, dorážka Robinsona skončila na tyči
     
    16:44
    Velká příležitost Ducks druhým gólem neskončila! Grant zpoza brány našel před ní Carricka, ten napálil Raska do pravého betonu. Vzápětí dorážel Buddy Robinson, ale jen do pravé tyčky!
     
    16:21
    Connor Clifton nahazoval od modré čáry netradičně bekhendem. Touto skutečností viditelně zaskočil i Mahuru, jenž nešikovně tečoval puk jen těsně vedle pravé tyče vlastní brány.
     
    15:53
    Dlouho domácí na puku nezůstali. Isac Lundeström obral Tomáše Noska a rozjel po pravém mantinelu Steela, tomu vystavil stopku pro změnu Reilly.
     
    15:20
    Jakožto poslední hráč měl Urho Vaakanainen velké problémy s napadajícím Silfverbergem. Ovšem poradil si, nahrávkou pod soupeřovou hokejkou zapojil do hry Foligna.
     
    14:46
    Gólman John Gibson zatím mezi tyčemi působí velmi jistě. Výborně zmenšil střelecký úhel Hallovi, střelu kanadského útočníku schoval do lapačky.
     
    14:23
    David Pastrňák dostal nahrávku do svého oblíbeného prostoru, a sice levého kruhu. Leč nevyrovnal, Gibson ukázal výborné reflexy a po přesunu k pravé tyči zasáhl betonem.
     
    13:33
    Josh Mahura nevymýšlel nic složitého a v okamžiku, kdy na něj dotírali SMith s Marchandem, odpálil touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    13:07
    Avšak Greg Pateryn nezvládl vyhodit, takže tlak Bruins mohl pokračovat. Charlie McAvoy nahazoval do přehuštěného prostoru před bránou, puk se zastavil o Fowlera.
     
    12:49
    Oskar Steen chtěl odčinil svůj faul předcházející prvnímu gólu Anaheimu. U mantinelu však proti dvěma soupeřům neuspěl.
     
    12:26
    A další zakončení hostujícího hokejisty, tentokráte Cama Fowlera. Na modré čáře si vytvořil prostor pro zakončení, forhendovou ránu vyslal o kousek vedle levé tyčky.
     
    11:55
    Další akci táhl Trevor Zegras. Jako vítr projel kolem Reillyho, nicméně na Raska nevyzrál, nedokázal přehodit jeho položený pravý beton.
     
    11:22
    Hosty vstřelený gól nakopl a pokračují v ofenzivním představení. Rickard Rakell střelou z levého kruhu těsně minul volný prostor u bližší tyče.
     
    10:30
    Bude zajímavé sledovat, jak Boston na inkasovaný gól zareaguje. Měl doposud herně navrch, ale po zbytečném faulu Steena v útočném pásmu nyní musí dotahovat.
    09:59 Derek GRANT - 0:1
     
    09:59
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři se nenechali zkrácenou přesilovou hrou rozhodit a využili ji! Lindholm posunul hru doprava na kapitána Ryana Getzlafa, který vypálil z pravé strany k protější tyči a byl to DEREK GRANT, kdo jemnou tečí dopomohl puku k cestě do sítě. Asistence: Ryan Getzlaf a Hampus Lindholm.
     
    09:09
    Rozhodčí nejprve ohlásil pětiminutový trest pro Oskara Steena, který u mantinelu nebezpečně poslal Deslaurierse na mantinel. Po shlédnutí opakovaných záběrů na tabletu ovšem dvojice hlavních verdikt přehodnotila, domácímu útočníkovi udělila jen klasický dvouminutový trest.
     
    09:01
    Útok Bruins zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Patrice Bergeron udělal před modrou čárou kličku navíc, s níž Brad Marchand už nepočítal.
     
    08:45
    Kotouč skončil na hostující střídačce poté, co Urho Vaakanainen ve snaze vyslat do šance Craiga Smithe trefil kalhoty blokujícího Deslaurierse.
     
    08:14
    Za nahozením Zegrase po mantinelu vystartoval za bránu Tuukka Rask. Zvedl hlavu a prodloužil hru na nikým neatakovaného Coylea.
     
    07:44
    Nejenže Isac Lundeström vyhrál vhazování v obranném pásmu, ale i vyrazil do brejku. Rychlostně předčil Forborta, ten ovšem v poslední chvíli rozhodil konkurenta čistým zákrokem tělem.
     
    07:08
    Erik Haula těsně před Johnem Gibsonem tečoval puk, ale ne dostatečně tak, aby jej usměrnil mimo jeho dosah. Gólman zakročil pravým betonem, byť reagoval na původní střelu.
     
    06:59
    Poprvé o sobě dal výrazněji vědět David Pastrňák. Klepl si o kotouč v levém kruhu, kam také od Hala dostal nahrávku, následovala rána vysoko nad.
     
    06:21
    Do brejku vystartoval Trevor Zegras. Měl proti sobě posledního protihráče, tím byl Mike Reilly. Americký forvard na soka nenašel recept.
     
    05:44
    Pokračují ofenzivní snahy Medvědů. Brad Marchand pěknou kličkou vyřadil ze hry Getzlafa a nabil Bergeronovi, ten pálil z první vedle pravé tyče.
     
    05:19
    Kevin Shattenkirk zvládl vysvobodit Anaheim z pod tlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění. Jakob Silfverberg na jeho prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    04:55
    Tlak v útočné třetině si dokázala vytvořit i čtvrtá útočná formace Bruins. Curtis Lazar nahazoval od mantinelu na teč, Nosek nasměroval puk vedle pravé tyče.
     
    04:27
    Do útočného pásma obdržel nahrávku Craig Smith. Čekal na podporu spoluhráčů, jíž se mu nedostalo, proto jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    03:40
    Tlak Kačerů ještě pokračoval. Z velkého úhlu zkusil domácího finského gólmana zaskočit Isac Lundeström, to by však nejprve musel trefit bránu.
     
    03:19
    Rychle na druhou stranu. Tuukka Rask vůbec neviděl nahození Fowlera a spíše jen reflexivně ho vykopl pravým betonem, dorážející Nicolas Deslauriers následně trestuhodně přestřelil.
    02:47 Carlo v nadějné pozici neuspěl, Gibson si s jeho pokusem poradil
     
    02:47
    S koncem McAvoyova trestu to naopak byli domácí, kteří mohli jít do vedení! Brad Marchand nahrál od mantinelu před bránu ofenzivu podpořivšímu Brandonu Carlovi, ten ovšem na Gibsona nevyzrál.
     
    02:13
    Hostující kapitán Ryan Getzlaf zvedl hlavu a u pravé tyčky našel Troye Terryho. Navrátilec z covid protokolu nestřílel, nepřesným pasem hledal Silfverberga.
     
    01:38
    Další úspěšné vyhození, které domácí fanoušci ocenili hlasitým potleskem. Po mantinelu Brandon Carlo poslal touš mimo dosah Cama Fowlera.
     
    01:09
    Rychlou kombinaci obránců na modré zakončil Hampus Lindholm střelbou od modré čáry. Tomáš Nosek pokus obětavě zblokoval, načež zvládl i vyhodit.
     
    00:44
    Hned v první minutě dochází k vyloučení. Na trestnou lavici se posadil domácí obránce Charlie McAvoy, jenž si pomohl hákováním proti Rakellovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Bostonem a Anaheimem odstartoval! Úvodní buly zvládl hostující kapitán Ryan Getzlaf, proto mohou útočit Kačeři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Ullmark) – McAvoy (A), Vaakanainen, Carlo, M. Reilly, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Dostál) – Drysdale, H. Lindholm (A), Shattenkirk, Fowler, Pateryn, Mahura – Rakell, Getzlaf (C), Zegras – T. Terry, Steel, Comtois – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: MacDougall, L'Ecuyer – Shewchyk, Hunt.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
    Lukáš Dostál (ANA)
     
    Anaheim Ducks

    Velmi dobře mají rozehranou rovněž Kačeři z Anaheimu. V tabulce Pacifické divize se nacházejí na třetí pozici, nicméně nejsou v příliš komfortní pozici, neboť na San Jose disponují jen tříbodovým náskokem, na Calgary s Edmontonem pak shodně sedmibodovým, ještě tak není vůbec nic rozhodnuté. Eakinsova družina v noci z pátku na sobotu konečně přerušili nelichotivou sérii čtyři porážek v řadě, a to proti mistrovi z posledních dvou sezón Tampě, kterou na domácím ledě deklasovali 5:1. Týmové produktivitě celku vévodí americký forvard Troy Terry s 36 body.
     
    Boston Bruins

    Hokejisté Bostonu mají bezpochyby kvality na to, aby zabojovali o zisk Stanley Cupu. Momentálně ale musí řešit, aby vůbec postoupili do vyřazovací části. Medvědi zatím tento úkol plní. V Atlantické divizi se sice nacházejí na posledním postupovém 4. místě, nicméně na pátý Detroit mají k dobru osm bodů, přičemž sehráli o čtyři utkání méně. Svěřenci kouče Cassidyho disponují skvělou formou. V předešlých dvanácti střetnutích prohráli pouze dvakrát a aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě, naposledy zvítězili 3:2 nad Winnipegem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Brad Marchand se 44 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Bostonem a Anaheimem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Pastrňák (T. Nosek, N. Foligno), 36. T. Hall (B. Marchand, Bergeron), 57. Haula (M. Reilly, Pastrňák) – 10. D. Grant (Getzlaf, H. Lindholm), 22. Lundeström (H. Lindholm), 32. Getzlaf (Rakell, H. Lindholm), 47. T. Terry (Shattenkirk, Fowler), 51. Pateryn (Zegras, Rakell)


    Boston Bruins: T. Rask (Ullmark) – McAvoy (A), Vaakanainen, Carlo, M. Reilly, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Dostál) – Drysdale, H. Lindholm (A), Shattenkirk, Fowler, Pateryn, Mahura – Rakell, Getzlaf (C), Zegras – T. Terry, Steel, Comtois – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: MacDougall, L'Ecuyer – Shewchyk, Hunt

    Diváci: 17 850
    thejrc.org