Jihlava – Chrudim 3:3 (kon.) | FC Košice – Prešov 4:3 (kon.) | Ararat-Armenia – Slovan Bratislava 2:3 (kon.)
Ružomberok – Dynamo 2:1 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
3:3 (2:1)
MFK Chrudim
Úterý 01.02.2022, 11:00 • Na Stoupách, Jihlava • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Přípravné utkání mezi Jihlavou a Chrudimí bylo bohaté na góly, a nakonec skončilo nerozhodným výsledkem 3:3. Dvakrát se v průběhu zápasu dostala do vedení Vysočina zásluhou gólů Tomáše Svobody a Filipa Vedrala, ale hosté v obou případech dokázali odpovědět trefami Martina Šejvla a Daniela Fišla. Poprvé fotbalisté MFK získali vedení na svou stranu v 64. minutě, kdy se prosadil David Surmaj, avšak Vysočina odmítla porážku a v 72. minutě upravil na konečných 3:3 Lukáš Fila.

    Pro Jihlavu se v přípravě jedná po jednom vítězství a dvou porážkách o první remízu. Taktéž pro Chrudim, jež nerozhodný zápas přidala k jedné výhře a třem porážkám. (12:53:09)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Chrudim měla možnost v posledních vteřinách strhnout vítězství na svou stranu, ale výsledkem standardní situace byl pouze zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    88
    Dalekonosný projektil na chrudimskou bránu v síti neskončil. Balón začal padat příliš pozdě a opět proletěl jen nad břevnem, Floder si zopakuje odkop.
     
    87
    Příkladnou práci odvedl směrem do defenzivy Luis Arroyo. Nabral rychlost sprintujícího Čápa po levé lajně a jeho centr zblokoval pravou nohou.
     
    86
    Nepovedený centr z pravé strany, který Jiří Floder zkontroloval očima a zvednutou pravou rukou, hrací předmět proletěl nad horní tyčí.
     
    85
    Hostující stoper a jeden z autorů chrudimského gólu bude v pořádku. Ránu musel rozdýchat, ale teď už je připraven opět pokračovat v utkání
     
    84
    Slibná příležitost pro domácí. Tu však zažehnal Daniel Fišl, když obětavě padl do střely z bezprostřední blízkosti, schytal ji do oblasti břicha.
     
    83
    Naopak domácí založili rychlý protiútok. Levou stranou nabral velkou rychlost Vojtěch Křišťál, na vysoký centr Justin Aurajo-Wilson nedosáhl.
     
    82
    Druhá možnost byla správně. Adresátem obloučku za obranu byl Petr Drahoš, k němuž se výborně stáhl Radek Křivánek a zakončení protihráči znemožnil.
     
    81
    Volný přímý kop pro Chrudim zhruba pět metů za pokutovým územím Vysočiny. uvidíme přímou střelu na bránu, nebo dojde k centru?
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka utkání. Gólově bohaté přípravné utkání slibuje dramatikou koncovku, ani jeden z celků se nechce s remízovým výsledkem smířit.
     
    79
    Střela nakonec byla tečovaná, takže akce hostů pokračovala rohovým kopem. Byť krkolomně, tak přece Vysočina přestála situaci bez úhony.
     
    78
    Pěkná kombinace MFK na jeden dotek čtvrtým gólem neskončila. Fišl místo zakončení nahrál pod sebe Davidu Bredovi, jehož rána levačkou proletěla těsně vedle brány.
     
    77
    Hosté uklidňují situaci kombinací na obranné polovině. Až Šplíchal zvolil nahrávku na útočnou polovinu k Vránovi, jemuž nevyšla klička do středu.
     
    76
    Pokračuje tlak Kameníkovy družiny. Za dlouhým nákopem Arroya vystartoval Araujo-Wilson, na dlouhou nohu míč jen posunul ke Floderovi.
     
    75
    Velkou příležitostí pohrdl Lukáš Musil. Na penaltu dostal ideální nahrávku do nohy, ale střela levačkou z první mu vůbec nevyšla, slabá střela proletěla vedle levé tyče.
     
    74
    Fotbalisté v modrých dresech mají ztracené sebevědomí zpět a usilují o čtvrtý vstřelený gól. Přestože Araujo-Wilson zvedl hlavu, poslal míč za paty Zoubeleho.
    72. Lukáš FILA - 3:3
     
    72
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Kameníka srovnávají na 3:3, závěr zápasu bude ještě hodně zajímavý. LUKÁŠ FILA zastavil pohyb k bráně, naopak si odběhl dále od ní, čímž rozhodil osobního strážce. Na hranici velkého vápna pak obdržel přihrávku od Arroya a po rychlém zpracování zakončil nekompromisně k pravé tyči.
     
    71
    Do hry se okamžitě po svém nástupu na trávník zapojil Justin Araujo-Wilson. K souboji jeden na jednoho vyzval Drahoše, přičemž uspěl stoper.
     
    70
    Míč zůstává na útočné polovině Chrudimi. V jejím finále přiletěl ze středu oblouček za obranu, pro nějž si vyběhl pozorný Jiří Floder.
     
    69
    Standardku v podobě rohu domácí přestáli bez úhony. Centr na přední tyč nebyl tím nejlepším možným řešením, domácí využili početní převahy.
     
    68
    David Látal si po pravé straně navedl balón do pokutového území. Osobnímu strážci udělal kličku na střed a vyzkoušel technický obstřel, který obránce zblokoval na roh.
     
    67
    Naopak lze očekávat, že hráči MFK z útočných snah lehce uberou. Vítězství, byť v případě by se nad Vysočinou určitě počítalo a znamenalo by to určitou vzpruhu.
     
    66
    Vysočina rázem musí výrazně zabrat směrem do ofenzivy. Po většinu času měla výsledkově navrch, teď zažívá situace dnes dosud nepoznanou.
    64. David SURMAJ - 2:3
     
    64
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Chrudim poprvé vede! Fotbalisté MFK uspěli akcí z levé strany, odkud přistál na malé vápno střílený centr k DAVIDU SURMAJOVI, který střelou z první prostřelil bezmocného Lancmana.
    63. Čáp v úniku neuspěl
     
    63
    Hosté měli velkou příležitost překlopit vedení poprvé na svou stranu! Po nepochopitelné nahrávce jednoho z domácích do zadních řad se dostal do úniku Roman Čáp, ale slabou střelu k pravé tyči schoval Lancman v rukavicích.
     
    62
    Vojtěch Křišťál si vyměnil balón se Zoubelem a vzápětí zkusil vypálit z dvaceti metrů. Ránu však zblokoval hned první bránící protihráč.
     
    61
    Hodina z utkání je minulostí, do konce zápasu zbývá posledních třicet minut. Chrudim před malou chvílí srovnala, šance na vítězství jsou tak pro oba celky opět na stejné úrovni.
    59. Daniel FIŠL - 2:2
     
    59
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají stav i napodruhé! Rozehrávka přímého kopu směřovala obloučkem na levou stranu šestnáctky, kde si balón zpracoval Surman a přenesl jej doprava na Drahoše. Následovalo sklepnutí pod sebe na DANIELA FIŠLA, jenž napoprvé trefil obránce, nicméně dostal možnost dorážky a druhým pokusem již rozvlnil síť.
     
    58
    Opět musíme jít na druhou stranu, kde kombinují fotbalisté MFK. Balón putuje zprava doleva, nikoliv však do vnitra poutového území soupeře.
     
    57
    Faul na brankáře na opačné straně. Floder vystartoval proti Zoubelemu a balón chytil do rukavic, načež ho protihráč dohrál, naštěstí ne nijak ostře.
     
    56
    Nákop za obranu defenziva Vysočiny pohlídala. Surman bojoval, ale kontakt se stoperem jej rozhodil a pak doběhl k míči pomaleji než gólman.
     
    55
    Útok fotbalistů v modrých dresech zastavil svým hvizdem arbitr Zelinka. Lukáš Zoubele si podle něj počínal v souboji s obráncem nedovoleným způsobem.
     
    54
    Aktivita jihlavských fotbalistů pokračuje. Více volného prostoru využil za šestnáctkou Křišťál, balón ovšem nasměroval vysoko nad břevno.
     
    53
    Akci Vysočiny zastavil zdvižený praporek pomezního. Útočník vystartoval za ze defenzivní linii příliš brzy, jednalo se nejméně o metrový ofsajd.
     
    52
    Domácí nikam nespěchají a aktuálně kombinují na vlastní polovině. Jediný presující fotbalista Chrudimi toho proti přesile mnoho nezmůže.
     
    51
    Další útok měla Chrudim. Vrána si z pravé strany navedl míč na střed a zkusil technické zakončení na zadní tyč. Bránu těsně minul.
     
    50
    To se nepovedlo. Vojtěch Křišťál dostal dobrou nahrávku k levé lajně, ale zpracování nezvládl, balón opustil hrací plochu.
     
    49
    Jihlavský protiútok neměl dlouhého trvání. Střední záložník vyzkoušel průnik mezi dvojicí protihráči, ti jej zavřeli do kleští.
     
    48
    Druhá půle začala aktivitou hostujícího celku. Šplíchal posunul balón po pravé lajně na Vránu, tomu ovšem klička proti soupeři nevyšla.
     
    47
    Přestávka byla jen na občerstvení. Rozhodčí Miroslav Zelinka opět foukl do píšťalky po pár minutách, druhý poločas je v plném proudu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Chrudim vyrazila do zajímavého protiútoku dva na dva. Hráč doplňující akci po levé straně dostal obou nahrávku, jenže jej zradilo zpracování a následně byl v souboji tělo na tělo přetlačen.
     
    43
    Netrvalo dlouho a domácí byli znovu v držení balónu. Ani další akce ovšem neskončila gólem, nepovedený centr od pravé lajny skončil v rukavicích gólmana.
     
    42
    Jednou už domácí z rohového kopu skórovali, nyní rozehráli na krátkou vzdálenost. Až pak následovalo zakončení, jež skrze dvojici obránců neprošlo.
     
    41
    Průnikový pas mezi stopery měl oči, ale jako kdyby domácí útočník byl sám překvapený, že balón prošel a na dlouhou nohu sám na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    40
    Domácí křídelník bojoval, ale balón i přes vysokou rychlost na hrací ploše nestihl. Rychle spěchá zpátky, hosté totiž rozehráli aut poměrně záhy.
     
    39
    Chrudim může alespoň na okamžik vydechnout, protože jihlavský forvard vybíhal z ofsajdového postavení a nestihl to, pas obdržel ještě v době, kdy stál za posledním protihráčem.
     
    38
    Za neutichajícího sněžení pokračuje kombinační hra fotbalistů v modrých dresech. Probíhá kolem pokutového území soupeře, cesta do něj zatím zůstává uzavřena.
     
    37
    Je vidět, že domácí nikam nespěchají. Hrají na jistotu a snaží se vyvarovat zbytečným chybám. Hosté naopak běhají bez míče a přichází tak o podstatné množství fyzických sil.
     
    36
    Útočný faul vrací míč do držení Jihlavy. Útočník v červeném dresu si ve vzdušném souboji pomohl loktem, jímž trefil protihráče do hrudi.
     
    35
    Po pravé lajně sprintujícího protihráče si hostující levý bek pohlídal na jedničku. Vložil před soka tělo a míč nechal dokutálet až mimo hrací plochu.
     
    34
    Zahrál si i domácí gólman. Z poloviny hřiště na něj směřovala malá domů. Zpracování brankáře nezradilo, i nahrávka na jistotu na pravou stranu neměla chybu.
     
    33
    Chrudim zůstává pod tlakem. Stoperská dvojice si nicméně poradila obstojně a po zpětné hlavičce mohl gólman hrát rukama, a to také učinil.
     
    32
    Gólman MFK v pokleku bezmocně sledoval, kam poletí dalekonosná rána útočníka domácích. Měl štěstí, že se balón vykroutil těsně vedle pravé tyče.
    30. Filip VEDRAL - 2:1
     
    30
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina je znovu o krok napřed! Druhý gól vstřelila ze standardky v podobě rohového kopu, kdy si po centru FILIP VEDRAL vytvořil prostor mezi třemi protihráči a hlavičkou k pravé tyčce nechal gólmana plachtit vzduchem marně.
     
    29
    Malou domů obdržel gólman Vysočiny. Protože nikoho kolem sebe neměl, mohl si dovolit zpracování, aby vzápětí přes blížícího se útočníka přenesl hru na pravého beka.
     
    28
    Jihlavský útočník si vysloužil pochvalu za nevypuštěný hlavičkový souboj se stoperem. Leč míč pouze prodloužil do rukou chrudimského gólmana.
     
    27
    V Jihlavě začalo solně sněžit, což hráčům určitě v jistotě na míči nepřidá. Na umělé trávě v ulici Na Stoupách nicméně zatím výraznější problémy s terénem zaznamenány nebyly, na přírodním hřišti by byly podmínky určitě horší.
     
    26
    Aktivita fotbalistů v červeném pokračuje. Domácí si tentokráte vlastní pokutové území pohlídali, jeden z obránců pak ještě ve skluzu odvrátil hrozbu rohu a způsobil jen autové vhazování.
     
    25
    Začínáme tedy prakticky od nuly. Hosté vyrovnali nejspíše zaslouženě. Sice si tolik příležitostí nevytvořili, ale kombinovali a měli snahu něco s nepříznivým výsledkem udělat.
    23. Martin ŠEJVL - 1:1
     
    23
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Vysočina ubránila roh, jenže míč odvrátila pouze k volnému protihráči na šestnáctce. Ten si posunul míč zleva do vápna a odcentroval na zadní tyč, kde jiný z chrudimských hráčů hlavou posunul míč na malé vápno k úplně volnému MARTINU ŠEJVLOVI, na něj již čekal snadný úkol.
     
    22
    Taktický faul domácího hráče zastavil slibně vypadající protiútok konkurenta. Rozhodčí katu nevytáhl, spokojil se s ústním varováním.
     
    21
    V posledních minutách drží častěji balón na kopačkách Chrudim, ale ta si zatím žádnou gólovku vytvořit nedokázala, aktuálně kombinuje na vlastní polovině.
     
    20
    Aktivita hostujícího mužstva pokračuje. Rohový kop prodloužil jeden z hráčů na přední tyči, vysoko letící míč pak doputoval až do zámezí.
     
    19
    Pas přímo z místa přestupku nebezpečný nebyl, avšak akce pokračovala a zakončení nakonec došlo, střela lehce za tělem se mezi tři tyče nevešla.
     
    18
    Přímý volný kop ve prospěch Chrudimi. Jeden ze záložníků si dal šikovně tělo před balón a počkal na kontakt s protihráčem. Vzápětí šel k zemi a rozhodčí odpískal faul.
     
    17
    Domácí středopolař na polovině hřiště podklouzl, což jej ve finále nemuselo tolik mrzet, protože za ním stojící kolega hlavou odklidil míč mimo hrací plochu.
     
    16
    Průniková nahrávka na hrotového útočníka měla oči. Zpracování ovšem adresátovi nevyšlo ideálně, balón posunul až k vyběhnuvšímu brankáři.
     
    15
    Chvilku to vypadalo, že Jihlava bude rozehrávat roh, ale nakonec situace končí odkopem od brány, pravý bek Chrudimi totiž nepovedený centr soka netečoval.
     
    14
    Útočí i Chrudim. Dvojice fotbalistů u pravé lajny vykombinovala trojici protihráčů, jenže pak následoval příliš vysoký pas do pokutového území.
     
    13
    Gólman Chrudimi opět v akci. V tomto případě vystartoval na úroveň penalty, aby vyboxoval polovysoký centr před číhajícím útočníkem.
     
    12
    Do kombinace MFK se zapojil i hostující gólman, jenž obdržel nahrávku od pod tlakem hrajícího stopera. Po rychlém zpracování rozehrál přes pravého beka.
     
    11
    Fotbalisté v modrých dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Tentokráte do chrudimské šestnáctky přiletěl centr zprava, hlavička proletěla těsně nad břevnem.
    9. Tomáš SVOBODA - 1:0
     
    9
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají brzkého vedení! Na levé lajně si jihlavský hráč připravil prostor na centr, který zrealizoval dokonale. Balón přenesl na TOMÁŠE SVOBODU uzavírajícího akci na zadní tyči, jeho rána z voleje pod břevno byla pro gólmana nechytatelnou záležitostí.
     
    8
    Dobrá reakce domácího gólmana, jenž vyběhl mimo pokutové území, aby protihráči zabránil v úniku. Povedlo se, navíc pak zvládl i nahrávku k levé lajně.
     
    7
    Přenesení hry z vlastní poloviny na pravé řídlo mělo oči. Levý bek Chrudimi ovšem zareagoval včas a na dlouhou nohu odklidil balón mimo hrací plochu.
     
    6
    Centr na penaltu nebyl tím nelepším možným řešením. jeden jihlavský hráč se sice v tomto prostoru nacházel, ale taktéž tři chrudimští, kteří nebezpečí zažehnali.
     
    5
    Nyní naopak budou moci ohrozit bránu konkurenta jihlavští fotbalisté. Průnik po pravém křídle neskončil úspěchem jen z důvodu faulu chrudimského hráče.
     
    4
    A další útok celku, který je ve druhé nejvyšší soutěži tím hůře postaveným týmem. I v tomto případě ovšem jihlavská defenziva nepustila soupeře až do zakončení.
     
    3
    Hosté začali dlouhým nákopem za obranu, který ovšem pro Vysočinu neznamenal žádné nebezpečí, obranná řada si míč bez problémů pokryla.
     
    2
    Domácí Jihlava vstoupila do utkání v tradičních modrých dresech. Také Chrudim vsadila na klasiku a pro přípravné střetnutí zvolila dresy barvy červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    MFK Chrudim

    Chrudim má do jarní fáze druhé nejvyšší české soutěže co zlepšovat. Hůře na tom byl na podzim pouze Žižkov, a to jen o skóre. Nachází se tedy v sestupovém pásmu a na Třinec před sebou ztrácí čtyři body. Kronďákova družina sehrála již čtyři přípravné utkání. Začala dobře, když porazila 1:0 prvoligový Liberec, ale pak postupně prohrála se Spartou, Hradcem Králové i Plzní.
     
    FC Vysočina Jihlava

    Jihlava okupuje po polovině sezóny ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE desátou pozici, tráví ji tedy v klidném středu tabulky. Na třetí Líšeň ztrácí osm bodů, na sestupem ohroženou Chrudim má naopak desetibodový náskok. V přípravě na jarní část sezóny svěřenci kouče Kameníka odehráli už tři zápasy s negativní bilanci jednoho vítězství a dvou porážek. Vyzráli na Živanice, nestačili na Mladou Boleslav a Vlašim.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné úterní dopoledne. Vítám vás při sledování přípravného utkání mezi Jihlavou a Chrudimí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Svoboda, 30. Vedral, 72. Fila – 23. Šejvl, 59. Fišl, 64. Surmaj


    FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Krčík, Vedral, Křišťál, Selnar, Tureček, Svoboda, Zoubele, Vlček, Lacko (C), Fila.
    Náhradníci: Lancman – Arroyo, Musil, Araujo-Wilson, Křivánek, Vítek, Křehlík

    Trenér: Jan Kameník

    MFK Chrudim: I. poločas: Floder – Šplíchal, Tkadlec, Šejvl, Kesner – Řezníček – Juliš, Průcha, Kejř, Záviška – Firbacher.
    II. poločas: Floder – Šplíchal, Drahoš, Fišl, Sokol – Vrána, Látal, Breda, Čáp – Surman.

    Trenér: Radek Kronďák

    Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Hájek
    bahis siteleri