Slavia – Šumperk 2:1 (2:1 po s.n.) | Frýdek-M. – Vrchlabí 1:3 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
HC Stadion Vrchlabí
Neděle 13.02.2022, 17:00 • Frýdek-Místek, Hala Polárka • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dohrávka čtyřiatřicátého kola Chance ligy mezi týmy HC Frýdek-Místek a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Frýdek-Místek

    Hokejisté Frýdku-Místku jsou v tabulce Chance ligy na desátém místě se ziskem čtyřiašedesáti bodů. Zatím jsou na pozici, která zaručuje osmifinále play-off. Mají šanci ještě vybojovat rovnou čtvrtfinále, ale stejně tak jsou i ohroženi neúčastí ve vyřazovacích bojích či dokonce baráží o udržení se v Chance lize. Na elitní šestku ztrácejí čtyři body, ale na třinácté barážové místo mají náskok pouhých dvou bodů. Rysi jsou tak na hraně a rozhodně by baráž hrát nechtěli. Naposledy se jim nedařilo v Prostějově, kde padli 1:3. Dnes by tuto prohru rádi odčinili a získali důležité body. Po nich ale prahne i soupeř z Vrchlabí.

    Nejproduktivnější hráči

    Alan Lyszczarczyk 12+28
    Filip Komorski 19+10
    David Klimša 9+17
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Hosté z Vrchlabí jsou právě na třinácté pozici, tedy na místě, které už zaručuje souboje o udržení se ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Dosud nasbírali dvaašedesát bodů a mají jich tedy jen o dva méně než Frýdeckomístečtí. Stále tak ještě mohou nakonec vybojovat i vyřazovací boje, na desáté místo mají ztrátu dvou bodů. Stále tedy mají o co hrát a vyhnout se baráži pochopitelně chtějí. Dnes ve Frýdku-Místku tedy udělají vše pro to, aby získali nějaké body. Tři zápasy po sobě vrchlabští hokejisté nebodovali, naposledy doma nestačili na Jihlavu, když padli těsně 2:3.

    Nejproduktivnější hráči

    Patrik Urban 11+20
    Ondřej Matýs 12+12
    Pavel Mrňa 10+13
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly jednou a úspěšnější bylo Vrchlabí, které porazilo svého soupeře na jeho ledě 5:1. Domácí tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Baroš (Foltán) – Ogurcov, Korím, Matyáš, Krzak, J. Adámek, Ciura, Kareš – R. Szturc, David Bartoš, O. Šedivý (A) – Šlahař, Komorski, Lyszczarczyk – Kurovský, Peterek, Christov (C) – Martynek (A), Klimša, M. Hrubec.
    Trenér: Mojmír Trličík

    HC Stadion Vrchlabí: J. Soukup (O. Štěpánek) – Linhart (C), Lytvynov, Kajínek, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal, Oliva – Koffer, T. Kaut (A), T. Zeman – M. Machač, P. Urban (A), Mrňa – Matýs, Chrtek, Kusý – Pochobradský, T. Urban, D. Chalupa.
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Zubzanda, Cabák – Hanzlík, Konvička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Domácí se dostali do blízkosti Soukupa a ten okamžitě pokus rysů kryje. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    00:46
    Alan Lyszczarczyk dostal dobrou přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho pohotová rána končí na Soukupovi, který ji znovu kryje. A znovu nechává raději hru přerušit.
     
    01:14
    Po zisku puku pak šli dopředu hosté, ale nic nevymysleli. Naopak rychle se do útoku vrátili rysi a další střelu musel likvidovat Jakub Soukup, který vytasil efektní semafor.
     
    02:27
    Jakub Matyáš nahodil puk před soupeřovu klec, ale nebyl tam nikdo, kdo by ho před Soukupem tečoval. Následně pak Vrchlabští vyhodili puk do neutrální zóny.
     
    02:58
    Domácí zápas začali pořádně zostra, nyní se v další velké šanci ocitl Roman Szturc, který kličku do bekhendu málem prostrčil k pravé Soukupově tyči. Ale nakonec se tak nestalo a hostující brankář má kotouč ve své moci.
     
    03:38
    Obrana Vrchlabí sklepla puk do středního pásma a poté šli hosté dopředu, ale obrana Frýdku-Místku je o touš připravila a míří znovu před klec Jakuba Soukupa.
     
    04:35
    Hosté se zatím nemohou dostat do nějaké výraznější šance a sami naopak čelí dalším akcím soupeře, který je od úvodních minut hodně aktivní.
     
    05:46
    Tomáš Zeman se zjevil před Samuelem Barošem, jeho nápřah ale končí jen na obránci domácího týmu. Ten bere puk a posílá ho do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    06:47
    Pavel Mrňa na levé straně vystřelil, Baroš puk srazil jen před sebe a byl chvílí před odrytou klecí, ale znovu tam nikdo nebyl připraven s dorážkou.
     
    07:40
    Neúspěšnou střelu Ondreje Šedivého sebral jeden z hostů a Vrchlabí se na druhé straně ocitlo v šanci, kterou Samuel Baroš chytá do své lapačky a zastavuje hru.
     
    08:11
    Šlahař poslal přihrávku na Komorského, který na pravé straně napřáhl ke střele, v pádu pak ale branku Vrchlabí pouze přestřelil.
     
    08:33
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Vít Christov – 2 min., držení).
     
    08:52
    Ivan Lytvynov napřáhl okamžitě po zisku puku ke střele, kterou ale Samuel Baroš chytá. Následně pak ještě chytil dorážku hostů a hru zastavuje.
     
    09:27
    Domácí se dostali k puku a hned ho vyhazují až před hostující branku. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    09:58
    A další výhoz puku před Soukupa, Frýdek-Místek tak znovu zvládl menší tlak Vrchlabí a ukrajuje další vteřiny.
     
    10:33
    Frýdek-Místek je v plném počtu.
     
    10:41
    Vít Christov po návratu z trestné lavice šel dopředu a na levé straně pak vyslal táhlou střelu, kterou Jakub Soukup jistí dalším semaforem a kotouč má v lapačce.
     
    11:19
    Hosté se po úvodním tlaku domácích osmělili a postupně srovnávají hru. Opět se dostali do útočné akce, ale tu včas zastavila obrana Frýdku-Místku.
     
    12:27
    Dmitrij Ogurcov utaženou střelou vystrašil Jakuba Soukupa, který nakonec vše ustál a jistí puk u sebe. Následně pak je hra zastavena.
     
    12:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Pavel Mrňa – 2 min., sekání).
     
    13:23
    Domácí se roztáhli v pásmu Vrchlabí, ale pálili jen do ochranné sítě. Hra je opět zastavena, buly před Jakubem Soukupem.
     
    13:40
    Vrchlabí se zmocnilo puku a vyhazuje ho až před branku Samuela Baroše.
     
    13:49
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Ondřej Chrtek – 2 min., podrážení).
     
    14:04
    Alan Lyszczarczyk na pravé straně z těsné blízkosti pouze přestřelil. Následně se rodila další akce domácích, ale hosté puk zachytili a ten odpalují daleko od Soukupovy klece.
     
    14:51
    Vrchlabí je ve čtyřech hráčích.
     
    15:24
    Hosté opět velmi dobře pokryli své pásmo a zase vyhazují puk před Baroše. Domácí tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    15:49
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    16:20
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Marek Voženílek – 2 min., držení).
     
    18:02
    Domácí hráči se dlouho drželi v pásmu Vrchlabí, které se jen bránilo. Teď už se ale hosté osvobozují a to nejhorší mají za sebou.
     
    18:20
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Filip Krzak – 2 min., sekání).
     
    19:50
    Ondřej Matýs se zamotal na levé straně do kliček, následně podklouzl, ale puk získal znovu na svoji hůl a Vrchlabští tak znovu zakombinovali, ale branku soupeře neohrozili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme se nedočkali ani jedné branky. Oba gólmani tak drží zatím svá čistá konta. V úvodu byli lepší domácí hráči, kteří měli několik velkých šancí před Jakubem Soukupem, ale hosté postupně hru dorovnali a i oni hrozili před Barošem. Nicméně skóre se neměnilo ani v přesilových hrách a uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 17:50.
     
    Střely na branku: 17 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté v úvodu druhé třetiny využívají přesilovou hru a otevírají účet zápasu. Velezkušený TOMÁŠ LINHART dostal přihrávku na modrou čáru a okamžitě vystřelil. Jeho dalekonosná střela se pak zastavila až v domácí síti – 0:1. Asistence: Denis Kusý a Pavel Mrňa.
    20:19 Tomáš LINHART - 0:1
     
    21:20
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Bartosz Ciura – 2 min., podrážení).
     
    21:51
    Vrchlabští hokejisté mají šanci své vedení navýšit, když hrají další přesilovou hru.
     
    22:01
    Obrovská šance Vrchlabí. Kotouč po střele Tomáše Linharta za pomoci teče Mrni končí na levé tyči Barošovy branky! Moc nechybělo a mohlo to být 0:2!
     
    22:34
    David Klimša sebral kotouč v obranném pásmu a vyhazuje ho až před hostující branku.
     
    23:18
    Matýs protečoval puk na Pavla Mrňu, ale ten nestihl zakončit. Následně pak hosté touš ztratili a ve své moci ho mají domácí hráči.
     
    23:20
    Frýdek-Místek je v plném počtu.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Ondřej Matýs.
     
    23:41
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Marek Voženílek – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:59
    Hosté v obranné třetině získali kotouč a hned ho poslali až před Samuela Baroše. Osvobozují se a šetří cenné vteřiny.
     
    24:23
    Ondrej Šedivý pálil z úhlu, Jakub Soukup si místo u své pravé tyče pohlídal a poté se znovu Vrchlabí osvobozuje.
     
    25:00
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už hosté neustáli a ve dvojnásobné přesilové hře domácí celek srovnává na 1:1. Alan Lyszczarczyk nejprve naznačil přihrávku na modrou, místo toho ale poslal kotouč na levý kruh, odkud ho jedovkou poslal do odkryté sítě ONDREJ ŠEDIVÝ. Asistence: Alan Lyszczarczyk a David Klimša.
    25:00 Ondrej ŠEDIVÝ - 1:1
     
    25:41
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    26:15
    Marek Voženílek napřáhl na hraně levého kruhu a jeho nepříjemná střela pak skončila jen na obraně Frýdku-Místku.
     
    27:32
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před branku Frýdku-Místku. Vhazovat se bude po pravé ruce Samuela Bartoše.
     
    27:47
    David Bartoš dostal průnikovou přihrávku do prostoru mezi kruhy, jeho prudká rána pak končí v moci hostujícího brankáře Jakuba Soukupa.
     
    28:32
    Ogurcov zamíchal pukem, následně pak vystřelil, ale pouze do nohy jednoho z bránících vrchlabských hráčů.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Filip Krzak – 2 min., podrážení).
     
    29:37
    Po vhazování před domácí brankou se k puku dostal Roman Szturc, který ho okamžitě poslal až před Jakuba Soukupa.
     
    30:36
    Jsme za polovinou základní hrací doby, na ukazateli stále svítí nerozhodný stav a hosté hrají přesilovou hru. V ní se ale nedokáží dostat do nebezpečné akce, ze kterého by mohli udeřit.
     
    30:48
    Teď už ano, Michal Machač vyslal nebezpečný projektil, ten kryje Samuel Baroš a má puk ve své moci. Hra je přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    31:27
    Domácí celek se ubránil a už je v plném počtu.
     
    32:02
    Od modré čáry střílel Karel Nedbal, ovšem s jeho ránou si poradil opět Samuel Baroš a znovu hru zastavuje.
     
    33:10
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté znovu strhávají vedení na svou stranu. Zeman dobře viděl PATRIKA URBANA, který jeho nabídku přijal a poté posílá puk z úhlu do sítě Samuela Baroše, který loví touš dnes už podruhé – 1:2. Asistence: Tomáš Zeman.
    33:10 Patrik URBAN - 1:2
     
    35:04
    Karol Korím se dostal do šance, přízemní pokus však poslal jen do připravené obrany Vrchlabí. Hosté po zisku puku šli zase na druhou stranu a donutili Baroše k dalšímu zákroku.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (David Klimša – 2 min., podrážení).
     
    36:11
    Hosté zahrozili v pásmu soupeře, zatím se jim ale nedaří přesilovku využít. Následně pak přišli o kotouč a ten díky domácím míří před Jakuba Soukupa.
     
    36:57
    Ondrej Šedivý šel úplně sám na hostující branku ve vlastním oslabení, byl ale zahákován a je nařízeno trestné střílení!
     
    36:57
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Karel Nedbal – trestné střílení, hákování).
     
    36:57
    Sám Ondrej Šedivý se ujal trestného střílení, rozjel se až před Soukupa a z pravé strany pak trefuje pouze jeho beton! Skóre se tedy nemění.
     
    37:29
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    38:10
    Hosté nyní rozhýbali hru a opět se natlačili před soupeřovu branku, ale zblízka se netrefil Tomáš Urban.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Alan Lyszczarczyk – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (David Kajínek – 2 min., nedovolené bránění + 2+2 min, hrubost).
     
    39:45
    Hosté po nebezpečné střele rysů dostali puk na svou stranu a vyhodili ho až před Samuela Baroše. Díky tomu se osvobozují.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je u konce. V ní jsme se už dočkali branek. Nejprve skórovali hosté, kteří otevřeli účet a šli do vedení. Domácím se však ve dvojnásobné přesilové hře povedlo vyrovnat a začínalo se znovu od začátku. Nicméně poslední slovo této části hry měli opět Vrchlabští, kteří dali znovu rozdílový gól. Do třetí třetiny se jim tak půjde lépe než domácímu týmu.
     
    Střely na branku: 31 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Domácí se nastěhovali do hostujícího pásma a dohrávají svoji přesilovou hru.
     
    41:01
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    41:24
    Patrik Urban se hnal směrem k brance Frýdku-Místku, ale nakonec neměl tolik sil na přesnější zakončení. Puk tak bez problémů bere Samuel Baroš a posílá ho spoluhráčům.
     
    42:17
    Ondřej Matýs se proháčkoval obranou soupeře až těsně před Baroše, ale jeho svižný pokus skončil jen vedle tyče brankáře domácího celku.
     
    42:51
    Šlahař pálil nad vrcholem levého kruhu a jeho nebezpečný projektil kryje Soukup sklapnutím svých betonů.
     
    43:17
    Domácí v další akci, Kurovský se od zadního mantinelu rychle přesunul až před Jakuba Soukupa, ale skrze beton hostů se neprosadil.
     
    44:44
    Ondrej Šedivý dostal přihrávku a poté ještě akci vyšperkoval posunutím puku na Romana Szturce, ale druhý jmenovaný se ke střele před Soukupem nedostal.
     
    45:15
    Filip Komorski nepříjemnou střelou atakoval Soukupa, ten nakonec puk jen jistil u tyče, protože šel těsně mimo.
     
    46:17
    Kofer vyslal Kusého do akce, ale ten svojí nataženou holí na puk nedosáhl. Na druhé straně hned střílel Rostislav Martynek, ale i on byl nepřesný.
     
    47:10
    Domácí stupňují svůj tlak a snaží se vyrovnat, ale hosté zatím odolávají a své těsné vedení hájí.
     
    48:05
    Matýsova střela byla obranou soupeře zablokována a puk tak mají v moci domácí hráči. Do lapačky ho raději ukryl Samuel Baroš a hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    49:09
    Pavel Mrňa byl dalším hostujícím hráčem, který zahrozil před Barošem, ale i jeho akce byla zmařena beky domácího týmu.
     
    49:47
    Jakub Adámek vybídl Kurovského na teč, druhý jmenovaný ale této výzvy nevyužil. Hosté nyní byli pod tlakem, ale nakonec ho opět ustáli.
     
    50:10
    Jakub Soukup dalším zákrokem udržel kotouč u sebe a znovu drží svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    50:30
    Filip Komorski se nepříjemně natlačil až k Soukupovi, gól ale nevsítil. Nicméně sám skončil za brankovou čarou a hra je zastavena. Buly před Soukupem.
     
    50:48
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Daniel Kurovský – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:59
    Patrik Urban vybídl Ondřeje Matýse, ale ten byl cloněn domácími hráči, kteří se po zisku puku osvobozují.
     
    52:17
    Hosté znovu zabrali útočné pásmo a Kofer zblízka vystřelil, ovšem trefil jen jednoho z domácích obránců.
     
    52:48
    Frýdek-Místek je v plném počtu.
     
    53:11
    David Bartoš objel hostující branku a poté šikovně před ní zakončil, ale Jakuba Soukupa nakonec nezaskočil.
     
    53:25
    Nyní se zkusil uvolnit Ondrej Šedivý, ovšem nakonec ho o puk obrala obrana Vrchlabí a to pádí do akce na opačný konec kluziště.
     
    54:25
    Domácí příznivci své hráče svými hlasivkami ženou dopředu, ale ti je nevyslyšeli. Puk mají hosté a vyhazují ho na zakázané uvolnění, protože domácí tlak sílil. Vhazovat se bude po pravici Jakuba Soukupa.
     
    55:36
    Hosté znovu vyhazují puk ven z obranného pásma, tentokráte to bylo ale pouze do neutrální zóny, aby z toho znovu nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Ivan Lytvynov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:38
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    57:15
    Hosté získali puk a bez čekání ho poslali až před domácí klec, šetří tak cenné vteřiny.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Alan Lyszczarczyk – 2 min., držení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:17
    Ogurcov poslal puk na levou stranu, kde z první střílel Ondrej Šedivý, ale odkryté místo u pravé tyče Soukupa netrefuje.
     
    58:38
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    59:39
    Hosté nepouštějí domácí celek k odvolání brankáře a zatím závěr zápasu takticky zvládají.
     
    59:45
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    A ještě se mění skóre, hosté definitivně potvrzují tříbodový zisk, když puk do branky rysů dopravil DENIS KUSÝ – 1:3. Asistence: Pavel Mrňa.
    59:45 Denis KUSÝ - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí bojovali do poslední chvíle o vyrovnání, ale hosté vše zvládli a těsný náskok drželi. Navíc v samotném závěru přidali ještě jeden gól a po výhře 3:1 ve Frýdku-Místku tak do Vrchlabí povezou všechny tři body, domácí naopak dnes zůstávají bez zisku jediného bodu.
     
    Střely na branku: 40 – 24
     
    To je ode mě vše. Hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:31:05)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 25. O. Šedivý (Lyszczarczyk, Klimša) – 21. Linhart (Kusý, Mrňa), 34. P. Urban (T. Zeman), 60. Kusý (Mrňa)


    HC Frýdek-Místek: Baroš (Foltán) – Ogurcov, Korím, Matyáš, Krzak, J. Adámek, Ciura, Kareš – R. Szturc, David Bartoš, O. Šedivý (A) – Šlahař, Komorski, Lyszczarczyk – Kurovský, Peterek, Christov (C) – Martynek (A), Klimša, M. Hrubec.
    Trenér: Mojmír Trličík

    HC Stadion Vrchlabí: J. Soukup (O. Štěpánek) – Linhart (C), Lytvynov, Kajínek, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal, Oliva – Koffer, T. Kaut (A), T. Zeman – M. Machač, P. Urban (A), Mrňa – Matýs, Chrtek, Kusý – Pochobradský, T. Urban, D. Chalupa.
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Zubzanda, Cabák – Hanzlík, Konvička

    Diváci: 806
    thejrc.org