Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:3 (po pr.) | Čína – Kanada 0:5 (kon.)
USA – Německo 3:2 (kon.)
konec
Slovensko
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Lotyšsko
Neděle 13.02.2022, 05:10 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    59:59 Tomáš JURČO - 5:2
     
    59:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Necelou sekundu před koncem utkání se ještě do prázdné brány trefil ze středního pásma TOMÁŠ JURČO. I tato trefa může ve zbytku turnaje zkušenému útočníkovi jedině pomoct. 5:2. Bez asistence.
    49:21 Peter ZUZIN - 4:2
     
    49:21
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Uklidnění pro Slováky! Peter Čerešňák našel na útočné modré čáře Miloše Kelemena, který se dostal za bránu, zpoza které vybídl před brankovištěm PETERA ZUZINA, jenž trefil perfektně. Tento gól jde ale hlavně za Kelemenem. Parádní přihrávka. 4:2. Asistence: Miloš Kelemen a Peter Čerešňák.
    42:07 Miks INDRAŠIS - 3:2
     
    42:07
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Na začátku třetí třetiny Lotyši snižují! Oskars Cibulskis posunul puk na modrou čáru, ze které pálil Gints Meija. Jeho ránu parádně tečoval do protipohybu Rybára MIKS INDRAŠIS. S tímto brankář Slovenska nic dělat nemohl. 3:2. Asistence: Gints Meija a Oskars Cibulskis.
    31:16 Juraj SLAFKOVSKÝ - 3:1
     
    31:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský mladík JURAJ SLAFKOVSKÝ hraje opravdu parádní turnaj. Ihned po zisku kotouče v útočném pásmu se dostal mezi kruhy, odkud zápěstím vystřelil podél lapačky brankáře. Slafkovský dokázal vsítit svou čtvrtou branku v Pekingu. Momentálně je nejlepším střelcem turnaje. 3:1. Bez asistence.
    26:17 Peter CEHLÁRIK - 2:1
     
    26:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Elitní dvojice slovenských útočníků se poprvé na turnaji prosazuje! Marek Hrivík parádní žabičkou vybídl před bránou PETERA CEHLÁRIKA, který si stáhl kotouč do bekhendu a rychle jej poslal pod horní tyč. Krásný hokejový moment. 2:1. Asistence: Marek Hrivík a Samuel Takáč.
    15:46 Ronalds KENINŠ - 1:1
     
    15:46
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic máme srovnáno! Lotyši se po dlouhé době usadili v útočném pásmu a hned je z toho branka. Po dobré práci Renarse Krastenbergse v rohu kluziště vyplaval mezi kruhy RONALDS KENINŠ, který z otočky rychle poslal puk nad Rybárovu vyrážečku. 1:1. Asistence: Rodrigo Abols a Renars Krastenbergs.
    11:00 Martin MARINČIN - 1:0
     
    11:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se radují ze své čtvrté branky na turnaji. Hudáček kombinoval s Jurčem, který posunul na modrou čáru. Tam si hrací předmět přebral MARTIN MARINČIN, jehož nenápadné nahození přesně zapadlo k zadní tyči. Tento moment si asi brankář Janis Kalninš bude vyčítat. 1:0. Asistence: Tomáš Jurčo a Libor Hudáček.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 11. Marinčin (Jurčo, L. Hudáček), 27. Cehlárik (Hrivík, Takáč), 32. Slafkovský, 50. Zuzin (Kelemen, Čerešňák), 60. Jurčo – 16. Keninš (Abols, Krastenbergs), 43. Indrašis (Meija, Cibulskis)


    Slovensko: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Kňažko, Gernát, Š. Nemec – Takáč, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Jurčo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Zuzin, Krištof, Kelemen – Slafkovský, Miloš Roman, Regenda – Daňo.
    Trenér: Craig Ramsay

    Lotyšsko: Kalninš (Punnenovs) – Freibergs, Cibulskis (A), Jaks, Mamčics, Zile (A), Balinskis, A. Kulda – Keninš, Abols (C), Krastenbergs – Rihards Bukarts, D. Smirnovs, Daugavinš – Jelisejevs, Batna, Indrašis – T. Andersons, Džerinš, Dzierkals – Meija.
    Trenér: Harijs Vītoliņš

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Nord (SWE) – Lundgren (SWE), Šišlo (RUS)

    Diváci: 943
    thejrc.org