Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:3 (po pr.) | Čína – Kanada 0:5 (kon.)
USA – Německo 3:2 (kon.)
po prodl.
Finsko
4:3 (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)
Švédsko
Neděle 13.02.2022, 09:40 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    62:01 Harri PESONEN - 4:3
     
    62:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko prohospodařilo tříbrankové vedení a v prodloužení prohrává! Po souboji u zadního hrazení posunul puk před vlastní branku Theodor Lennström. A tak osamocený HARRI PESONEN, který zamířil do vzdálenějšího horního rohu branky. Tre Kronor ještě dlouhou dobu diskutovali s rozhodčími, ale není jim to nic platné. Asistence: Joonas Nättinen a Juuso Hietanen.
    57:11 Iiro PAKARINEN - 3:3
     
    57:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Teemu Hartikainen přihrával před branku, kam z modré čáře mířil Mikko Lehtonen. Magnus Hellberg vyrazil kotouč přes sebe, kam za ním mířil důrazný IIRO PAKARINEN. Ten černou gumu tak píchl za brankovou čáru – 3:3. Asistence: Mikko Lehtonen a Teemu Hartikainen.
    55:30 Iiro PAKARINEN - 2:3
     
    55:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vedení Švédska se smrsklo na jedinou trefu, jelikož Finsko využilo další početní výhodu! Mezi kruhy se nacházel Teemu Hartikainen, jehož snažení vyrazil Magnus Hellberg vedle sebe. Až na podruhé zamířil IIRO PAKARINEN přesně. Asistence: Teemu Hartikainen a Sakari Manninen.
     
    55:02
    Magnus Hellberg zachránil Švédsko a kotouč udržel před brankovou čárou. Finsko ale pokračuje v početní výhodě a může snížit.
    55:02 Hellberg zachránil Švédsko zákrokem na brankové čáře
     
    55:02
    Před Švédskou brankou bylo pořádně horko a Finsko bylo blízko ke vstřelení gólu! Odražený kotouč si našel Valtteri Filppula, který mířil do odkryté branky, avšak Magnus Hellberg padl na led a zasáhl ramenem. Do akce jde dnes už potřetí video! Bude to vstřelený gól Suomi?
     
    54:33
    Vyloučení v týmu Švédsko (Linus Johansson – 2 min., hákování).
    51:19 Marcus Krüger trefil brankovou konstrukci, finský brankář poté fauloval, ale trestu unikl
     
    51:19
    Mohlo být definitivně rozhodnuto, jelikož zakončení Marcuse Krügera zacinkala na brankovou konstrukci. Následně Jussi Olkinuora trefil širokou holí do obličeje Maxe Friberga. Tohle měl být rozhodně menší trest pro finského gólmana.
    45:34 Teemu HARTIKAINEN - 1:3
     
    45:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme zaděláno na dramatickou koncovku zápasu, protože Finsko v početní výhodě snížilo! Sakari Manninen přihrával mezi kruhy, kde se nacházel trochu volný TEEMU HARTIKAINEN, jenž přesnou střelu vyslal k pravé tyči – 1:3. Asistence: Sakari Manninen a Sami Vatanen.
     
    43:49
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jacob de La Rose – 2 min., držení).
     
    41:42
    Středem se kolem obránce protáhl Carl Klingberg, který se tak nacházel sám před brankářem. Jeho zakončení přišlo na dlouhou hůl, a tak puk posunul po ledě jen do brankářova betonu.
     
    35:20
    Vyloučení v týmu Finsko (Harri Pesonen – 2 min., podrážení).
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Švédsko (Henrik Tömmernes – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:32
    Vyloučení v týmu Finsko (Juuso Hietanen – 2+2 min, vysoká hůl).
    31:36 Anton LANDER - 0:3
     
    31:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pouze šest vteřin trvala další přesilová hra Švédska! Od modré čáry vystřelil Jonathan Pudas, jehož snažení vyrazil Jussi Olkinuora před sebe. ANTON LANDER byl na správném místě a odražený kotouč zametl do odkryté klece – 0:3. Asistence: Jonathan Pudas a Carl Klingberg.
     
    31:30
    Vyloučení v týmu Finsko (Sami Vatanen – 2 min., sekání).
    28:40 Lukas BENGTSSON - 0:2
     
    28:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Celou přesilovou hru nehrálo Švédsko dobře, ale stačila jediná dobrá situace a rozdíl ve skóre se navyšuje. Přihrávku na levé kruh dostal přihrávku LUKAS BENGTSSON, který z jedné propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:2. Asistence: Henrik Tömmernes a Mathias Bromé.
     
    24:55
    Vyloučení v týmu Finsko (Markus Granlund – 5 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku + trest ve hře, nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    24:55
    Tohle nebyl pěkný zákrok, který předvedl Markus Granlund, jenž atakoval hráče bez puku. Philip Holm dostal ránu do oblasti hlavy a dost možná půjde o pětiminutový trest. Rozhodčí se jedou podívat na video!
    24:24 Lucas WALLMARK - 0:1
     
    24:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Úvod přesilové hry se odehrával u hrazení, kde došlo k několika soubojům. Jonathan Pudas pak posunul puk na modrou čáru, odkud Henrik Tömmernes přihrál na vrchol pravého kruhu. Střelou z jedné se prezentoval LUCAS WALLMARK, který zamířil do protipohybu gólmana a dává čtvrtý gól na turnaji. Asistence: Henrik Tömmernes a Jonathan Pudas.
     
    23:52
    Vyloučení v týmu Finsko (Saku Mäenalanen – 2 min., krosček).
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Finsko (Miro Aaltonen – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    11:10
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jacob de La Rose – 2 min., hrubost).
    06:44 Před finskou brankou bylo pořádně horko, avšak Olkinuora měl štěstí na své straně, jelikož dvakrát parádně zasáhl
     
    06:44
    Nahození od modré čáry zachytil před brankou Marcus Krüger, který se otočil a zakončil, jenomže už položený Jussi Olkinuora natáhl ruku a kotouč vyrazil. Poté to z boku ještě zakončoval Max Friberg, ale ani on finského ležícího gólmana nepřekonal.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 46. Hartikainen (S. Manninen, Vatanen), 56. Pakarinen (Hartikainen, S. Manninen), 58. Pakarinen (M. Lehtonen, Hartikainen), 63. H. Pesonen (Joonas Nättinen, Hietanen) – 25. Wallmark (Tömmernes, Pudas), 29. L. Bengtsson (Tömmernes, Bromé), 32. Lander (Pudas, C. Klingberg)


    Finsko: Olkinuora (Tuohimaa) – Hietanen, M. Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Friman, Kemiläinen, Pokka – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – Pakarinen, V. Filppula (C), H. Pesonen – M. Aaltonen, Joonas Nättinen, L. Komarov (A) – M. Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Švédsko: Hellberg (Lars Johansson) – L. Bengtsson, Fantenberg, Folin, P. Holm, Pudas, Tömmernes (A), Lennström – C. Klingberg, Lander (C), Bromé – F. Olofsson, Wallmark, Holmberg – Everberg, Linus Johansson, J. de La Rose – Rydahl, Krüger (A), Nordström – Friberg.
    Trenér: Johan Garpenlov

    Rozhodčí: Campbell, Gofman – Hancock, Šalagin
    bahis siteleri