Šeriff Tiraspol – Braga 2:0 (kon.) | Dortmund – Rangers 2:4 (kon.) | Zenit – Real Betis 2:3 (kon.)
Barcelona – Neapol 1:1 (kon.) | Porto – Lazio 2:1 (kon.) | RB Lipsko – Real Sociedad 2:2 (kon.)
Atalanta BC – Olympiakos 2:1 (kon.) | Sevilla – Dinamo Záhřeb 3:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:2 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Čtvrtek 17.02.2022, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Pěkné den všem fanynkám a fanouškům evropské kopané. V rámci prvního kola play-off Evropské Ligy se dnes střetne RB Lipsko s Realem Sociedad. Při sledování textového přenosu Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    RB Lipsko

    Domácí schytali smrtící los v základní skupině Ligy Mistrů, kde se střetli s Manchesterem City a PSG. V šesti zápasech vybojovali sedm bodů a umístili se tak před Clubem Bruggy, což je posunulo do Evropské Ligy. Jinak je ale jejich letošní sezóna zatím spíše zklamáním. V domácí soutěži má Lipsko 34 bodů, přičemž ze čtvrtého místa ztrácí na třetí Leverkusen sedm bodů. V současnosti jej ale zdobí slušná forma – z posledních šesti soutěžních zápasů jich tento tým pět vyhrál, jedinou prohrou byla těsná porážka 3:2 na hřišti hegemona německé kopané, Bayernu Mnichov.

    Největší hvězdou letošní sezóny je v Lipsku stoprocentně Christopher Nkunku. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník zažívá nejlepší ročník v kariéře, je totiž nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem svého mužstva jak v Bundeslize (11+7) tak v Lize Mistrů (7+1). Pouze Robert Lewandovski a Sebastian Haller nasázeli ve skupině milionářské soutěže více branek.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Hosté se do vyřazovacích bojů prokousali přes Skupinu B Evropské Ligy, kde se střetli se Monakem, Sturmem Graz a PSV. Právě s nizozemským soupeřem si to rozdali v posledním kole skupin přímo o postup, díky hladké výhře 3:0 (2x Oyarzabal, 1x Sorløth) španělský mančaft postoupil dále. Sociedad je v lize šestý, na čtvrté místo, zajišťující postup do Ligy Mistrů v příštím roce, ale ztrácí pouhé čtyři body. Trochu jej ale v lize trápí chabá ofenziva – vstřelil totiž stejně gólů, jako poslední Levante.

    Mužem, který směrem dopředu ale rozhodně zatím nezklamal, je určitě kapitán Mikel Oyarzabal. Z pozice útočného záložníka vstřelil letos ve všech soutěžích 13 branek během 26 odehraných zápasů, což je více než slušné.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Klostermann, Simakan, Gvardiol – T. Adams, Laimer, Kampl, Angeliño – Olmo – Nkunku, André Silva.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – Forsberg, A. Haidara, Henrichs, Mukiele, Novoa, Y. Poulsen, Szoboszlai.
    Trenér: Domenico Tedesco

    Real Sociedad San Sebastian: Ryan – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Rico – Portu, Zubeldia, Merino, Rafinha Alcântara – Oyarzabal (C), Sörloth.
    Náhradníci: Remiro, Marrero – Gorosabel, Guevara, Guridi, Illarramendi, Muñoz, J. Pacheco, D. Silva, Djouahra, Ander Martín.
    Trenér: Immanol Alguacil

    Rozhodčí: Cakir – Duran, Ongun
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí zahájil utkání, rozehrávají v bílých dresech domácí, hosté nastupují v rudé, připomínající tuzemskou Spartu.
     
    2
    Lipsko kombinuje na útočné polovině. Právě ale špatně přihrál Gvardiol a hosté budou vhazovat z levé strany, k míči pozvolným krokem kluše Rico.
     
    2
    Balon do sprintu dostal Portu, toho poblíž rohového praporku srazil k zemi Gvardiol, podle sudího si ale nedovoleně nepočínal a hra běží dál.
     
    3
    Klostermann vhazoval na pravé straně, následně sice Simakan nepřihrál přesně, po sérii soubojů ale vybojoval roh pro svůj tým Dani Olmo.
     
    4
    Rafinha Alcântara po rohu rozehraném nakrátko a bohánku Adamse z hloubi pole odklízí míč hlavou.
     
    5
    Gvardiol poslal křižný pas na Klostermanna, který byl asi sám překvapen tím, že balon Rico podskočil a nechal jej dojít do zámezí. Kdyby Klostermann pokračoval v náběhu, dost možná by se dostal do pozice, odkud mohl nebezpečně odcentrovat.
     
    6
    Elustundo poslal dlouhý nákop na Sörlotha, před ním míč pokrýval Adams až do doby, než vyběhl z vápna ven Gulácsi a odkopl míč na aut. Oba hráči domácího celku se u toho ale trochu nepříjemně srazili.
     
    7
    Lipsko zachybovalo v rozehrávce na vlastní obranné polovině a po pěkné kombinaci s Rafinhou se dostal k centru z levé strany Rico, nedokázal ale najít hlavu žádného ze spoluhráčů.
     
    8
    Mikel Oyarzabal bude zahrávat rohový kop z pravé strany.
     
    8
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Centr z rohu propadl až do míst, kde byl Portu, který elegantní patičkou na levém křídle vysunul k centru Rica. Jeho centr proletěl až na zadní tyč, kde stál úplně volný ROBIN LE NORMAND, který za přispění tečujícího Simakana dostal balon za Gulásciho záda! 0:1!
    8. Robin Le Normand - 0:1
     
    11
    Nkunku se snažil proháčkovat obranou, ztratil během toho ale kontrolu nad míčem.
     
    11
    Laimer se snažil uvolnil k centru Simakana na pravém křídle, toho ale ihned po zpracování jako rozjetý vlak ČKD zboural Rico. Nutno dodat, že šlo o velmi důležitý a hlavně čistý zákrok.
     
    12
    Alexander Sörloth se snažil proniknout středem hřiště, faulu na něj se ale dopustil Adams, který mu nepříjemně přišlápl nárt.
     
    13
    Výkop Gulásciho měl najít nabíhajícího Silvu, maďarskému brankáři ale jeho záměr nevyšel a balon skončil v zámezí.
     
    14
    Laimer pěkně navedl balon z pravé strany do prostředka a vybídl k centru Nkunkua. Ten poslal skákavou zpětnou přihrávku na druhou stranu vápna, odkud Angeliño v dobré pozici trefil jen hlavu jednoho z bránících hráčů. Máme tu tedy roh.
     
    15
    Z něj se ale domácím zahrozit nepodařilo, budeme svědky odkopu od branky.
     
    16
    Lipsko obléhá pokutové území soupeře, nevypadá to ale na žádné bezprostřední nebezpečí.
     
    16
    Balon sice ve vápně trefil ruku Rica, nejprve se ale odrazil od jeho hrudníku, takže penalta se správně nepíská.
     
    17
    Dlouhý nákop na Sörlotha zlikvidoval bez větších problémů Gvardiol.
     
    19
    Sociedadu se nedaří dlouhodoběji vymanit z tlaku Lipska.
     
    20
    Teď ale do defenzivy skvěle zapracoval Rafinha, který čistým způsobem odzbrojil Olma nedaleko vlastního pokutového území.
     
    21
    Adams se hodně zlobí na sudího, podle něj se totiž jeden z domácích dopustil útočného faulu, což znamená pochopitelně míč pro španělský celek.
     
    21
    Portu si zasekl míč za patou z pravého křídla na prostředek a přihrál zpět na lajnu Zaldúovi, jeho centr bez potíží odvrátil Adams.
     
    22
    Pro Angeliñův centr si trošku nejistě vyběhl Ryan a jen jej líznul, naštěstí pro hosty za ním ale nebyl připravený žádný hladový vlčák v dresu Lipska.
     
    23
    Z nějakých dvaceti metrů napřáhl po přihrávce Kampla Korad Laimer, jeho přízemní pokus ale znamenal jen rutinní zákrok pro Ryana.
     
    24
    Rico polahodil oku diváka a obtočil se okolo Klostermanna s Laimerem, první jmenovaný mu ale nakonec vypíchl míč na aut.
     
    24
    Menší nedorozumění mezi Gvardiolem a Guláscim znamená roh pro hosty.
     
    25
    Z tohohle mráčku nezaprší, centr letěl na přední tyč do prostoru, který kontroloval domácí Simakan.
     
    25
    Le Normand si nekomplikoval život a poslal balon asi do desáté řady hlavní tribuny, aby přibrzdil domácí brejk, který táhli Nkunku a Silva.
     
    26
    Angeliño se zlobí, protože dostal přihrávku, kterou neměl šanci stihnout zpracovat dříve, než v autu.
     
    27
    Real Sociedad teď kontroluje balon delší časový úsek v kuse. Vyhnal se ale až k vlastnímu brankáři.
     
    28
    Angeliñovi chybí centimetry a musel si proto ve vzdušném souboji se Zaldúou vypomoci faulem.
     
    28
    Sörloth šel k zemi velmi ochotně po souboji s Kamplem, jednalo se ale o faul a hosté mají k dispozici zajímavou standartní situaci.
     
    29
    Zajímavý signál! Hosté nejprve dvakrát naznačili rozehrávku, pak nacentroval Oyarzabal na volného Merina, kterému k možnosti ohrozit branku soupeře chybělo jen pár centimetrů!
     
    30
    Hosté jsou opět zamčeni na obranné polovině.
     
    30
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Angeliño vyslal z levé strany do vápna nádherný rohlík, který přesně našel prostor, kde se nacházel CHRISTOPHER NKUNKU! Ten potvrdil svoji letošní fantastickou formu a svoji hlavičkou k pravé tyči nedal Ryanovi žádnou šanci. Je vyrovnáno – 1:1!
    30. Christopher NKUNKU - 1:1
     
    32
    Nkunku je evidentně při chuti, vletěl z levé strany do pokutového území a div se nedostal k zakončení. I když je s verdiktem sudího nespokojen, musí respektovat, že nás teď čeká kop od branky.
     
    33
    Kolmice, která směřovala na Porta, nedopadla pro hosty dobře, neboť jejich křídelníka odstavil od míče Laimer.
     
    34
    Domácí opět drželi míč na útočné polovině a do šance se kličkami málem dostal Olmo, ztroskotal ale na posledním obránci.
     
    35
    Alexander Sörloth připravil Laimera o míč tvrdě, skoro to až vypadalo na faul. Hosté pak nepřesně přihráli, ale nevadilo to, jelikož Porta dohrál zbytečně Nkunku a sudí tedy zapískal faul.
     
    36
    Zubeldia odklidil míč do zámezí, domácí vhazují z pravé strany.
     
    37
    Domácí o míč přišli, následně ale bleskově přepli do represinku a donutili k chybě Merina, takže opět kontrolují hru.
     
    38
    Olmovu přihrávku zblokoval Le Normand k Laimerovi, který napálil toho samého hráče soupeře. Paní Štěstěna pak odrazila míč ke Kamplovi, jehož technický pokus zpoza vápna ale letěl o hodně vedle.
     
    39
    V bolestivé grimase se teď svíjí Merino a vypadá to, že je to tím, že jej Angeliño napálil míčem tvrdě do prstu.
     
    40
    Současná statistika držení míče hovoří jasně – dvě třetiny času jej měl na kopačkách domácí celek.
     
    40
    Laimer vybojoval na levém křídle míč v souboji s Portem a máme tu opět typický obrázek první půle, kdy domácí obléhají branku Matthewa Ryana.
     
    41
    Angeliño opět nebezpečně centroval z levé strana, obrana si ale, narozdíl od situace při vyrovnávacím gólu, poradila na jedničku.
     
    42
    Rico přečetl Klostermannovu přihrávku a srazil balon do autu.
     
    43
    Po kombinaci Lipska směřoval oblouček do běhu na Silvu, ten byl na levém křídle. U balon byl ale dříve Le Normand a odkopl jej do zámezí.
     
    43
    Nkunku byl na levé straně poslán k zemi Portem, jednalo se o nedovolený zákrok a domácí mohou zahrozit ze standartky asi 35 metrů od branky.
     
    44
    Parádní signál domácích, po kolmici Olma s Nkunku ocitl sám ve vápně, balon se mu ale zamotal pod nohy. Velká škoda pro Lipsko!
     
    45
    Oyarazabal se na levé straně snažil nasadit jesličky Simakanovi, ten ale nedovolil, aby se záměr kapitána hostí stal skutečností.
     
    45+1
    Portu se snažil z vnitřku vápa najít spoluhráče střílenou přihrávkou, je z toho roh, který bude zahrávat Oyarzabal.
     
    45+1
    Tenhle centr byl ale jen bonbónkem pro Gulácsiho.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První dějství je za námi, dá se vlastně říct, že v zápase jsme viděli dvě šance a obě skončily gólem. Domácí mají jednoznačně opticky více ze hry, kromě hlavičky Nkunka si ale žádnou gólovku nevytvořili. Hosté hrají spíše v bloku a hrozili de facto jen ze standartek. Zápasu by určitě prospěla další branka, tak všichni věřme, že nějakou během druhé půle uvidíme, pokud tedy nepatříte do Fanklubu Defenzivního Fotbalu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Benjamin Henrichs.
     
    46
    Rico trochu laxně rozehrál a přišel kvůli tomu o míč, vhazovat bude nový muž na hřišti Henrichs.
     
    47
    André Slva se elegantně uvolnil na pravé straně a snažil se najít spoluhráče na velkém vápně, přihrávku ale zachytil Elustondo.
     
    47
    Nepřesná rozehrávka jednoho z domácích stoperů, hosté mohou vhazovat.
     
    48
    Balon vybojoval Rafinha a nahrál na Porta, ten se snažil mu vrátit laskavost patičkou, jenže jeho úmysl vystihl Kampl.
     
    48
    Angeliño centroval nebezpečně z levé strany, míč proskákal malým čtvercem.
     
    49
    Merino se při rozehrávání útoku uvolnil okolo Olma, ten jej fauloval.
     
    50
    Po sérii soubojů na pravé straně z pohledu hostí se dostal míč do zámezí po odrazu od jednoho z hráčů Sociedadu.
     
    51
    Domácí celek opět kombinuje na útočné polovině.
     
    52
    Nepřesný pokus o dlouhou přihrávku do pravého křídla od Olma, Ryan si staví míč na kop od branky.
     
    52
    Za přispění bojovnosti Sörlotha a elegantní stahovačky s patičkou Oyarzabala hosté udrželi míč na středu, následně okolo Angeliña pronikl podél pravé lajny Zaldúa. Povedla se mu i další klička, dostal se ale pár centimetrů za brankovou čáru, čili následuje kop od branky.
     
    54
    Nkunku se s tím nepáral a vypálil zpoza vápna, skákavá střela z jeho kopaček ale mířila jen do prostředku Ryanovy branky.
     
    55
    Simakan odstavil od balonu Rica a štrádoval si to do vápna, následně si obhodil dalšího soupeře, ale skončil na zemi. Nemohl tedy míč již stihnout a bude se kopat od branky.
     
    56
    Oyarzabal se elegantně obtočil okolo Laimera a hledal kolmicí nabíhajícího Sörlotha, přihrávku ale poslal jen do protihráče.
     
    57
    Merino ztratil míč poblíž vlastního vápna a i když byl u toho podle mého faulován, rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Olmo ale nedokázal nadějnou situaci ideálně vyřešit a o balon přišel.
     
    58
    Portu dribloval na pravé straně, přihrál pod sebe Merinovi, který šajtlí vybídl ke střele Rafinhu. Jemu rána nesedla, byla ale tečována a hosté ají možnost ohrozit branku z rohu.
     
    59
    Z důvodu rozmíšky mezi Angeliñem a Le Normandem bude asi roh opakován. Mezitím se ale k zemi skácel Rico, vypadá to na nějaký svalový problém.
     
    60
    Rico je za doprovodu lékařů odváděn ze hřiště.
     
    61
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Aihen Muñoz.
     
    61
    V obrovské šanci se ocitl Portu, ke kterému propadl míč po rohu. Hostující záložník byl snad v malém vápně, trefil ale na brankové čáře stojícího obránce, kterým byl Henrichs.
     
    62
    Po zásahu VAR ale vidíme, že centr ještě před Portovým zakončením tečoval Gvardiol rukou, bude se kopat penalta!
    62. Penaltová situace.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Emil Forsberg.
     
    63
    K exekuci pokutového kopu se staví kapitán Mikel Oyarzabal.
     
    64
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    MIKEL OYARZABAL ukázal, že kapitánskou pásku na levé paži nenosí nadarmo! Při exekuci pokutového kopu prokázal ledový klid a míč kopl na druhou stranu branky, než na tu, kam se vrhnul Gulásci. Hosté tak vedou 1:2!
    64. Mikel OYARZABAL - 1:2
     
    65
    Zpoza vápna nebezpčně vypálil Forsberg, střela skočila před Ryanem a ten tak míč vyrazil před sebe.
     
    66
    Domácí se dožadují pokutového kopu poté, co se k zemi ve vápně poroučel Nkunku, sudí ale žádný nedovolený zákrok nezahlédl.
     
    67
    Alexander Sörloth dobře vyvezl míč, pomohl mu s tím Portu a hosté teď drží balon na útočné polovině.
     
    68
    Gvardiol vybídl k centru z levé strany Forsberga, jeho pobídka do vápna ale rezultuje v rohový kop.
     
    69
    Merino zablokoval centr Henrichse po rohu na krátko a hosté mohou do brejku.
     
    69
    Merino ukázal kvalitní hru tělem, udržel na zádech Kampla, který jej poblíž půlící čáry fauloval.
     
    70
    Na centr z levé strany si naskočil Silva, jeho slabá hlavička ale přeletěla břevno.
     
    71
    Po pěkné kombinaci domácích, do které se zapojili Forsberg a Nkunku, centroval druhý jmenovaný z levé strany na zadní tyč. Tam se o spektakulární volej z boku pokoušel Henrichs, míč mu ale sjel na šajtli a střelecký pokus tak zamířil o hodně vedle.
     
    72
    Angeliño se pokoušel o centr do vápna, blokující Zaldúa byl ale proti.
     
    73
    Odkop Ryana proskákal až za obrannou linii Lipska.
     
    73
    Následně byl faulován Rafinha Kamplem ve středu hřiště, hosté tak mohou vydechnout.
     
    74
    Na Oyarzabalův centr z hloubi pole si naskakoval Merino, nedokázala míč ale hlavou usměrnit někam, kde by měl spoluhráče.
     
    75
    Hosté budou vhazovat z levé strany. Konkrétně se toho ujme Aihen Muñoz.
     
    75
    Alexander Sörloth byl tísněn a přišel o míč u levého rohového praporku.
     
    75
    Fantastickou kolmicí vyslal Nkunkua do samostatného úniku Olmo! Francouzký ofenzivní plejer přesprintoval oba obránce, dal si ale míč příliš saleko od těla a pod nohy se mu tak vrnul Ryan a kulatý nesmysl mu sebral.
     
    76
    Alexander Sörloth se pokoušel o zakončení, teď se ale s bolestivou grimasou svíjí na zemi.
     
    77
    Alexander Sörloth už je na nohou.
     
    77
    V šanci se po chytrém puštění míče of Olma ocitl Forsberg, zastavil ho praporek pomezního.
     
    77
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Jon Pacheco.
     
    78
    Henrichsovu přihrávku podél pravé lajny vystihl Zubeldia, vrátil míč ale jen Simakanovi.
     
    79
    Skvěle zapracoval dozadu Oyarzabal a obral o míč Olma ve vápně. Ten si to ale nenechal líbi a záhy získal míč zpět.
     
    79
    Následně se po nepřesné přihrávce provinil faulem Simakan na Oyarzabalovi.
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Yussuf Poulsen.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    80
    Dominik Szoboszlai se uvedl parádně! Elegantní zasekávačkou si doslova pohrál se Zaldúou, který jej fauloval a máme tu penaltu, pokud tedy VAR neřekne jinak.
    80. Penaltová situace.
     
    81
    Penalta se kopat bude, staví se k ní Forsberg.
     
    82
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    I druhá penalta v zápase končí gólem! EMIL FORSBERG napasoval merunu přesně do levého dolního rohu Ryanovy svatyně, tohle byla parádně zahraná desítka! Je vyrovnáno, 2:2!
    82. Emil FORSBERG - 2:2
     
    84
    Portu vedl útok po pravé straně a nahrál Sörlothovi, který odevzdal míč Oyarzabalovi. Jeho pas našel Merina v těžké pozici a hosté tak branku neohrozili.
     
    85
    Skvěle zapracoval směrem vzad Kampl a čistě okradl o míč Merina.
     
    85
    Dominik Szoboszlai zakombinoval na pravé straně s Henrichsem, následně centr prvního jmenovaného srazil Zubeldia na roh.
     
    85
    Domácí se dopustili útočného faulu v pokutovém území.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Amadou Haidara.
     
    86
    Z velké dálky napřáhl Forsberg, střela mu ale vůbec nesedla a letí mimo.
     
    87
    Poulsen byl faulován zády k brance kousek za půlící čarou.
     
    88
    Silva vstřelil branku, která by otočila průběh utkání, jejímu vstřelení ale předcházel těsný ofsajd jednoho ze spoluhráčů!
     
    89
    Portu byl sám proti přesile a i když se mu podařilo přihrát spoluhráči, jeho tým záhy přišel o míč.
     
    90
    Angeliño nebezpečně centroval z levé strany, ve vzduchu ale vládl Robin Le Normand.
     
    90
    Henrichsův centr z druhé strany odvrátil ten samý hráč.
     
    90
    Sraženou střelu Szoboszlaie z velké dálky odklízí odkopem Aihen Muñoz.
     
    90
    Alexander Sörloth pronikl skvěle středem hřiště a vyzval k centru Oyarzabala, s jeho pobídkou si ale obrana poradila.
     
    90+1
    Nastavovat se bude šest minut.
     
    90+2
    Domácí opět zatlačili snad osm hráčů Sociedadu do vápna a snaží se najít skulinku v defenzivě.
     
    90+3
    Na Simakanův centr z pravé strany si naskočil Poulsen, jeho hlavičku pod břevno ale vykryl Ryan.
     
    90+3
    Do obrovské šance se po skvělé přihrávce Haidary a parádním zpracování míče dostal Benjamin Henrichs, Ryan ale proti jeho střele levačkou z vnitřku vápna vytasil skvělý reflexivní zákrok!
     
    90+5
    Všech deset hostujících plejerů je za míčem a brání nerozhodný stav.
     
    90+5
    Následně získal míč Portu a fauloval jej Angeliño.
     
    90+5
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Asier Illarramendi.
     
    90+5
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Merino, přichází Ander Martín.
     
    90+6
    Domácí se pokusí o poslední útok.
     
    90+7
    Dominik Szoboszlai byl při přebírání míče sestřelen k zemi Zaldúou jako černý jestřáb a domácí tak budou moci ohrozit branku soupeře z přímého kopu asi 30 metrů od branky.
     
    90+8
    Dominik Szoboszlai to zkusil přímo ale o hodně přestřelil.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a odjíždět spokojenější budou určitě hosté, kteří skutečně vytěžili z minima maximum a je skoro šokující, že v zápase ani jednou neprohrávali. Po většinu času byli totiž zavření na obranné polovině a do nebezpečných brejků se pouštěli zřídkakdy. Naopak domácí hru zdánlivě kontrolovali a ve druhé půli se dostali i do několika dobrých šancí, ve kterých ale obvykle ztroskotali na velmi slušně chytajícím Ryanovi. Zápas tedy končí remízou 2:2, odveta ve Španělsku nebude pro Lipsko vůbec žádnou procházkou růžovou zahradou.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji Vám příjemný zbytek týdne a brzy zase na početnou. (23:00:48)

    Michal Nussbauer

    Branky: 30. Nkunku (Angeliño), 82. Forsberg (pen.) – 8. Le Normand (Rico), 64. Oyarzabal (pen.)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – T. Adams (46. Henrichs), Simakan, Gvardiol – Klostermann, Laimer (63. Forsberg), Kampl (86. A. Haidara), Angeliño – Olmo (79. Y. Poulsen) – Nkunku (80. Szoboszlai), André Silva.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – Forsberg, A. Haidara, Henrichs, Mukiele, Novoa, Y. Poulsen, Szoboszlai.

    Trenér: Domenico Tedesco

    Real Sociedad San Sebastian: Ryan – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Rico (61. Muñoz) – Portu, Zubeldia, Merino (90+5. Ander Martín), Rafinha Alcântara (77. J. Pacheco) – Oyarzabal (C) (90+5. Illarramendi), Sörloth.
    Náhradníci: Remiro, Marrero – Gorosabel, Guevara, Guridi, Illarramendi, Muñoz, J. Pacheco, D. Silva, Djouahra, Ander Martín.

    Trenér: Immanol Alguacil

    Rozhodčí: Cakir – Duran, Ongun
    Čtvrtek 24.02.2022
    Real Sociedad - RB Lipsko 1:3

    Branky: 67. Zubimendi – 39. Orban, 59. André Silva (Simakan), 89. Forsberg (pen.)

    Karty:   63. André Silva (RBL), 72. Orban (RBL), 85. Kampl (RBL)

    Neproměněná penalta: 39. André Silva (RBL), brankář Ryan zneškodnil

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:9.
    bahis siteleri