Kanada – USA 3:2 (kon.)
konec
Kanada
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
USA
Čtvrtek 17.02.2022, 05:10 • Cadillac Arena, Peking • Olympijské hry - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:47
    Američanky samozřejmě zkouší buly ve středním pásmu bez brankářky a musí jej vyhrát.
    59:47 Amanda KESSELOVÁ - 3:2
     
    59:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky snižují na 2:3 třináct vteřin před koncem! Abby Roqueová to zkoušela z pravé strany a Ann-Renée Desbiensová neudržela kotouč, ke kterému se dostala AMANDA KESSELOVÁ a zakončila mezi betony. Asistence: Abby Roqueová a Alex Carpenterová.
     
    59:30
    Dvakrát si USA vytvořilo velký tlak do brány, ale stále je to 36:1 pro Kanadu.
     
    58:35
    Vyloučení v týmu Kanada (Marie-Philip Poulinová – 2 min., podrážení).
     
    56:52
    Američanky hrají bez brankářky!
     
    50:39
    Vyloučení v týmu Kanada (Jocelyne Larocqueová – 2 min., hákování).
     
    44:16
    Alex Carpenterová se ocitla ve velké šanci, ale její pokus z mezikruží orazítkoval pouze pravou tyč kanadské svatyně!
    36:39 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:1
     
    36:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky poprvé skórují a to v oslabení! HILARY KNIGHTOVÁ se dostala po levé straně do zakončení, které zblokovala kanadská obránkyně, ovšem puk se dostal zpět do cesty Knightové, jenž trefila odkrytou bránu. Asistence: Hannah Brandtová.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu USA (Megan Kellerová – 2 min., držení).
     
    33:37
    Do velké šance se dostaly Američanky, ale Ann-Renée Desbiensová předvedla skvělý zákrok a nadále drží čisté konto!
     
    31:09
    Vyloučení v týmu Kanada (Jocelyne Larocqueová – 2 min., držení).
     
    30:02
    Následně se Američanky dostaly do velkého náporu v brankovišti, ale Ann-Renée Desbiensová drží čisté konto za pomoci své obrany!
    29:08 Marie-Philip POULINOVÁ - 3:0
     
    29:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je to už 3:0! Sarah Nurseová se dostala k puku na pravé straně, který skvěle zasekla a připravila střelu pro Sarah Fillierovou, jejíž pokus vyrazila Alex Cavalliniová, ale ten se odrazil k holi MARIE-PHILIP POULINOVÉ, jenž dokázala vsítit branku o brusli americké brankářky. Asistence: Sarah Fillierová a Sarah Nurseová.
     
    27:37
    Natalie Spoonerová se dostala do zakončení v přečíslení Kanady 2 na 1, ale Alex Cavalliniová si připsala velmi dobrý zákrok!
     
    15:26
    Vyloučení v týmu USA (Kendall Coyneová-Schofieldová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
    15:02 Marie-Philip POULINOVÁ - 2:0
     
    15:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí celek jde do dvoubrankového vedení! Kelly Panneková se dopustila chyby ve svém pásmu, když ji o kotouč připravila MARIE-PHILIP POULINOVÁ, která následně vystřelila k levé tyči a Alex Cavalliniová nemůže mít čisté svědomí, neboť tento pokus mohla chytit. Bez asistence.
    07:50 Sarah NURSEOVÁ - 1:0
     
    07:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se bude jednat o platnou branku a Kanaďanky jdou do vedení 1:0! Po buly se k puku dostala na levé straně Claire Thompsonová a poslala kotouč na bránu, kdy jej fantasticky tečovala SARAH NURSEOVÁ. Asistence: Claire Thompsonová a Marie-Philip Poulinová.
    07:15 Neplatná branka Kanady.
     
    07:15
    Úvodní branka Kanady neplatí! Mélodie Daoustová vystřelila z levé strany a následně se Natalie Spoonerová dostala ke střele do odkryté svatyně, kdy se nemýlila. Ovšem posléze si Joel Johnson vzal coach challenge a udělal správně, neboť se jednalo o ofsajd a pokračujeme za bezbrankového stavu!
    02:13 Brandtová ve velké příležitosti trefila tyč!
     
    02:13
    Hannah Brandtová se ocitla v obrovské šanci na úvodní branku, ale její zakončení z levého kruhu orazítkovalo pouze levou tyč kanadské svatyně!

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 8. Nurseová (Thompsonová, Poulinová), 16. Poulinová, 30. Poulinová (Fillierová, Nurseová) – 37. Knightová (H. Brandtová), 60. Kesselová (Roqueová, Carpenterová)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Ambroseová, Thompsonová, Bellová, Zandeeová-Hartová, Sheltonová, Staceyová – Jennerová (A), Nurseová, Poulinová (C) – Fillierová, Daoustová, Spoonerová – Johnstonová, Clarková, Turnbullová (A) – Saulnierová, Maltaisová, Rattrayová.
    Trenér: Kristen Campbellová

    USA: Cavalliniová (Rooneyová) – Barnesová, Steckleinová (A), Harmonová, Kellerová, Bozeková, Dunneová, Harveyová – Knightová (A), H. Brandtová, Coyneová-Schofieldová (C) – Kesselová, Roqueová, Carpenterová – Zumwinkleová, Panneková, Cameranesiová – Murphyová, Compherová, Scamurraová.
    Trenér: Joel Johnson

    Rozhodčí: Cookeová, Wiegandová – Hammarová, Hanleyová
    bahis siteleri