Muži - Týmový závod - skoky (velký můstek) Vítěz: Rakousko (kon.) | Muži - Týmový závod - běh na lyžích (4x5 km) Vítěz: Norsko (kon.)
konec
Muži - Týmový závod - skoky (velký můstek)

Vítěz: Rakousko

Čtvrtek 17.02.2022, 09:00 • Národní centrum skoku na lyžích, Čang-ťia-kchou • Zimní olympijské hry - Severská kombinace
Sledujte:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost. (09:49:40)
     
    Pořadí po skokanské část
    1. Rakousko
    2. Norsko +0:08
    3. Německo +0:11
    4. Japonsko +0:12
    5. Francie +1:27
    6. Česko +1:36
    7. USA +1:58
    8. Finsko +2:00
    9. Itálie +3:27
    10. Čína +6:28
     
    Český kvartet ve složení Ondřej Pažout, Jan Vytrval, Lukáš Daněk a Tomáš Portyk, se drží na průběžném šestém místě. Šance obhájit nebo dokonce vylepšit sedmé místo z Pchjongčchangu tu rozhodně je. Čechy však může trochu mrzet, že Lukáš Daněk a zejména Tomáš Portyk nepředvedli na můstku skoky, které umí, což je trochu ztráta.
     
    Po skokanské části jsou boje o medaile zcela otevřené. Kvartet favoritů, tedy Rakousko, Norsko, Německo a Japonsko, dělí po polovině závodu jen 12 sekund. Rozhodovat tedy bude běh, v němž by nejspíš za nejkratší konec mohli tahat Japonci, ale úseky jsou krátké, a to jim může pomoci. Naopak Norsko s Německem budou muset utavit Rakušany, aby neriskovali, že jim předpokládaný duel o první dvě místa vyfouknou právě oni.
     
    Závod skončil.
     
    40
    Skokanskou část uzavřel Němec Julian Schmid, kterému se otočil vítr. Skáče 131,5 metrů, přičemž připisuje 3 desetiny bodu. Možná by raději skákal s podporou větru, ale díky tomu, že nic neodepisuje, dostává svůj tým na třetí místo se ztrátou 11 sekund na Rakušany.
     
    39
    Espen Andersen tak daleko ani vzdáleně nedoletěl! Skočil 133,5 metrů, ale i tak dostává svůj tým na průběžné druhé místo. Bude to s Rakušany, Japonci a Němci tuhý boj o olympijské medaile.
    Franz-Josef Rehrl
     
    38
    Franz-Josef Rehrl si doletěl pro parádních 141 metrů! Pokazil doskok, ale to při takové dálce není nic nečekaného. Rakušané jdou do vedení o 12 sekund, přičemž kvůli absenci telemarku přišli o dobrých šest bodů, což by bylo dalších 24 sekund navíc.
     
    37
    Japonci, kterým se podle papírových předpokladů předvídá konečné čtvrté místo, touží po medaili. Rjota Jamamoto skáče 135 metrů a pomáhá svému týmu jít na průběžné první místo s náskokem 75 sekund. Japonci mohou maximálně těžit z toho, že úseky v týmovém závodě nebudou tak dlouhé, jinak ale zejména Jamamoto a Nagai jsou slabšími běžci než jejich soupeři.
     
    36
    Eero Hirvonen umí skočit fantasticky, umí ale i soutěžní skok zcela pokazit. Tentokrát tak průměr. Předvedl 123,5 metrů a Finové jsou čtvrtí. Na Čechy ztrácí jen 25 sekund a jak Američany, tak Čechy, by v běhu měli v pohodě porazit. S Francií to bude pro ně nejspíš tuhý souboj.
     
    35
    Ben Loomis také přeskákal Portyka, ale neskočil tak daleko, jak by chtěl. A také méně než ve zkušebním kole. Se 129 metry stahuje ztrátu na český tým na 23 sekund. Američané jsou třetí.
     
    34
    Laurent Muhlethaler umí skákat hodně daleko, což tentokrát potvrdil tak napůl. Předvedl 127 metrů, což mu stačí, aby se dostal před český tým, ale rozhodně se nezapojí do bojů o první čtyřku. Francouzi vedou před Čechy o osm sekund a budou vybíhat prakticky pospolu.
     
    33
    Raffaele Buzzi v o něco silnějším větru skočil 124 metrů. Odpis 11 bodů a italská ztráta tak narostla na 1:51 před běžeckou částí.
    Tomáš Portyk
     
    32
    Tomáš Portyk je nejlepším skokanem z českých sdruženářů, byť se o tuto pozici občas přetahuje s Ondrou Pažoutem. V týmovém závodě mu ale jeho skok tolik nevyšel. Zapisuje 123,5 metrů, což je oproti Pažoutovi ztráta čtyř metrů a bude to nejspíš ztráta i proti soupeřům.
     
    31
    Poslední série, která rozhodne definitivně o odstupech pro běžeckou část. Čína bude ale beznadějně poslední. Fan Chaj-pin skáče 106,5 metrů. Nejlepší skok z čínského kvarteta, ale to tomu týmu stejně nepomůže k lepšímu umístění.
     
    Průběžné pořadí
    1. Norsko
    2. Rakousko +0:02
    3. Japonsko +0:06
    4. Německo +0:11
    5. Česko +1:01
    6. Francie +1:07.

    Jan Vojkůvka

    Startovní listina
    1. Čína (Č. Čao, Ť. Čao, Kuo, Fan)
    2. Česko (Pažout, Vytrval, Daněk, Portyk)
    3. Itálie (Costa, Pittin, Bortolas, Buzzi)
    4. Francie (Baud, Blondeau, Gerard, Muhlethaler)
    5. USA (Good, Fletcher, Shumate, Loomis)
    6. Finsko (Herola, Mäkiaho, Reponen, Hirvonen)
    7. Japonsko (A. Watabe, J. Watabe, Nagai, Jamamoto)
    8. Rakousko (Fritz, Lamparter, Greiderer, Rehrl)
    9. Norsko (Graabak, Oftebro, Bjoernstad, Andersen)
    10. Německo (Faisst, Frenzel, Geiger, Schmid)
    bahis siteleri