Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Tým ROV – Švédsko 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
Finsko
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Slovensko
Pátek 18.02.2022, 05:10 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Semifinále
Sledujte:
    59:22 Harri PESONEN - 2:0
     
    59:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi si zahraje o zlaté medaile, Slovensko míří do boje o bronz! Ville Pokka nahodil kotouč po mantinelu, odkud jej do středního pásma protečoval Teemu Hartikainen- Za slovenskou obranou se pak nacházel už pouze HARRI PESONEN, který černou gumu dovezl až do branky. Asistence: Teemu Hartikainen a Ville Pokka.
     
    58:23
    Patrik Rybár vystartoval na střídačku, zatímco Peter Cehlárik míří do útočného pásma. Šest hráčů Slovenska se pokusí v závěru vyrovnat!
     
    47:41
    Jeden z obránců Slovenska propadl na útočné modré čáře, čímž se Finsko vydalo do přečíslení. Celou situaci na sebe chtěl vzít Leo Komarov, který už dělal blafák, ale skvěle se vrátil Kristián Pospíšil.
     
    44:51
    Nepříjemnou střelu od pravého mantinelu vyslal Miro Aaltonen, který velmi dobře mířil na zadní tyčku. Patrik Rybár nestihl reagovat, ale puk mířil jen o centimetry vedle branky. Slovensko poté vyhodilo raději na zakázané uvolnění.
     
    43:20
    Ve vlastním oslabení jeli slovenští hráči do přečíslení! Juraj Slafkovský hledal na zadní tyči Michala Krištofa, který měl puk na dlouhou hůl, a tak jej do brankového prostoru nedostal.
     
    41:21
    Vyloučení v týmu Slovensko (Kristián Pospíšil – 2 min., podrážení).
     
    37:17
    Odražený kotouč si na ose hrací plochy si našel Tomáš Jurčo, jehož pokus mířil jen těsně vedle pravé tyče. Následně puk ještě na branku nahodil Kristián Pospíšil.
     
    35:45
    Od levého mantinelu nahazoval kotouč na branku Juraj Slafkovský, jehož snažení vyrazil finský brankář mezi kruhy. S dorážkou přispěchal Marek Hrivík, jehož pokus zamířil do betonu nic netušícího Harriho Säteriho.
     
    32:32
    Od modré čáry kotouč nahazoval proti brance Mislav Rosandić, jehož snažení bylo před brankou tečované. Avšak Harri Säteri na změnu směru puku ještě stihl reagovat.
     
    29:58
    Na ose hrací plochy se nacházel Sakari Manninen, jehož tvrdou střelu vyrazil Patrik Rybár, který musel vyřešit i ránu Mikkoa Lehtonena.
     
    29:22
    Zbytečným faulem při napadání dopomohl Pavol Regenda dvojnásobné finské přesilové hře, 1 minutu 13 vteřin bude Slovensko ve třech!
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Slovensko (Pavol Regenda – 2 min., podrážení).
     
    28:35
    Vyloučení v týmu Slovensko (Peter Čerešňák – 2 min., podrážení).
     
    26:45
    Z modré čáry si po mantinelu sjížděl Martin Gernát, který našel v předbrankovém prostoru Samuela Takáče. Ten v pádu mířil ke vzdálenější tyči, kde měl Säteri položený beton.
     
    24:09
    Na přihrávku od levého mantinelu si před branku najel Marek Hrivík, jemuž se blafák sice povedl, ale zasouval puk už do oblouku branky. Následně nahodil černou gumu do brankoviště, kde ji k brankáři srazil Juuso Hietanen.
     
    19:03
    Na ose hrací plochy se nacházel Kristián Pospíšil, jehož pokus vyrazil Harri Säteri před sebe. Z otočky ještě dorážel Tomáš Jurčo, ale o vyrovnání se nepostaral. Na druhou stranu se zase vydal Marko Anttila, jenž ani na dvakrát nepřekonal Patrika Rybára.
    15:58 Sakari MANNINEN - 1:0
     
    15:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi se v první třetině ujímá vedení! Patrik Rybár nejprve vychytal z předbrankového prostoru Markuse Granlunda. Avšak situace pokračovala dál! Z levého kruhu vystřelil Petteri Lindbohm, jehož pokus tečoval SAKARI MANNINEN, na což slovenský brankář ještě reagoval. Jenomže stejný hráč se dostal také k dorážce, kterou na malou chvíli odložil, čímž si počkal až Rybár zvedne beton a pod ním usměrnil černou gumu do bližšího spodního rohu branky. Asistence: Petteri Lindbohm a Sami Vatanen.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. S. Manninen (Lindbohm, Vatanen), 60. H. Pesonen (Hartikainen, Pokka)


    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Hietanen, M. Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Kemiläinen, Friman, Pokka, Ohtamaa (A) – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – Pakarinen, V. Filppula (C), H. Pesonen – L. Komarov, Joonas Nättinen, M. Aaltonen – M. Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Slovensko: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Gernát, Kňažko, Š. Nemec – Slafkovský, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Jurčo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Kelemen, Krištof, Zuzin – Regenda, Daňo, Takáč – Miloš Roman.
    Trenér: Craig Ramsay.

    Rozhodčí: Bjork, Romasko – Lazarev, McCrank
    bahis siteleri