USA – Česko cz 0:0 (kon.)
konec
USA
0:0 (0:0)
Česko
Pátek 18.02.2022, 05:08 • Dignity Health Sports Park, Carson, Kalifornie • SheBelieves Cup
     
    To už je z mé strany vše. Někdy příště u dobrého fotbalu zase na počtenou! (07:12:26)
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 10:1.
    České fotbalistky uhrály bezgólovou remízu s jedním z nejlepších týmů světa.
     
    Je konec! Brankářka Barbora Votíková odchází z pokutového území se zaťatou pěstí a širokým úsměvem na tváři. Češky totiž uhrály i díky jejímu výbornému výkonu s domácími Američankami senzační remízu. Fotbalistky spojených států samozřejmě měly po celé utkání výrazně více ze hry. V prvním dějství se svěřenkyně kouče Karla Rady jen bránily, po změně stran se pak už i několikrát osmělily směrem dopředu. Největší příležitosti domácího týmu měly v první půli Smithová, jejíž ránu Votíková vytáhla na roh a Sullivanová, která hlavou poslala míč těsně nad. Po změně stran hlavičkovala před bránou zcela osamocená Rodmanová, ovšem balón namířila jen do připravené gólmanky. Na české straně pak musela Murphyová pokrýt zakončení Staškové a v závěru střílela Cahynová nad. Češky je třeba pochválit za výbornou defenzivu a velkou bojovnost. Tahle remíza má opravdu velkou cenu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dlasková dobře dostoupila Rodmanovou, které pak míč utekl do autu. Karel Rada připomíná svěřenkyním, že běží poslední minuta.
     
    90+3
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kamila Dubcová, přichází Aneta Pochmanová.
     
    90+2
    Výborné napadání Khýrové, která donutila protihráčku posunout míč do autu. Cenné sekundy pro Češky na útočné polovině.
     
    90+2
    Hráčky Spojených států se usazují s míčem na útočné polovině a snaží se v závěru duel rozhodnout.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví čtyři minuty, které dělí Češky od senzační remízy!
     
    90
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Klára Cvrčková.
     
    89
    Česká obrana zatím statečně odolává. Klára Cahynová na hranici šestnáctky obrala o míč pronikající Rodmanovou.
     
    87
    Češky se v závěru zápasu zajímavě osmělují! Další jejich protiútok chtěla řešit Andrea Stašková hodně překvapivě. Míč převzala u pravé postranní čáry a pokusila se zaskočit brankářku Murphyovou, která se nacházela daleko z brány. Česká útočnice to však netrefila ideálně a Murphyová se stačila vrátit.
    86. Cahynová mířila nad břevno.
     
    86
    Andrea Stašková se dostala k míči po centru z levé strany, ale byla zády k bráně. Balón dokázala udržet a posunout ho proti noze Kláry Cahynové, jejíž dobrá rána prosvištěla nad břevnem!
     
    84
    Barbora Votíková boxovala centrovaný míč z levé strany. Ten pak sebrala Michaela Khýrová, která s ním pelášila dopředu. Doplňovala ji Svitková, ovšem Khýrová ji nedala přesnou přihrávku.
     
    83
    Češky zahrávaly standardní situaci. Nevím, zda chtěla Kateřina Svitková překvapit brankářku Murphyovou přímou střelou. Možná se rozhodovala na poslední chvíli a vzniklo z toho něco mezi střelou a centrem a Murphyová měla snadnou práci.
     
    80
    Při prvním střídání kouče Karla Rady se dostala na hřiště i Franny Černá. Ta se narodila českým rodičům právě v Kalifornii.
     
    79
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tereza Krejčiříková, přichází Michaela Khýrová.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lucie Martínková, přichází Franny Černá.

    Martin Augustin

    Branky:

    Karty:   59. Cahynová (CZE)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 10:1.
    USA: Murphyová – O'Harová (C), Cooková, Davidsonová (72. Sauerbrunnová), Foxová (46. Sonnetová) – Sullivanová, Lavelleová (72. Sanchezová), Gautratová (46. K. Mewisová) – Smithová (61. Purceová), Macariová, Pughová (61. Rodmanová).
    Náhradníci: Naeherová, Kingsburyová – Rodmanová, Williamsová, Sauerbrunnová, Hatchová, Huertaová, Howellová, Sanchezová, Sonnettová, K. Mewis, Purceová.

    Trenér: Andonovski

    Česko: Votíková – Dlasková, Bertholdová (C), Necidová, Šlajsová – Krejčiříková (81. Khýrová), Svitková, Cahynová, K. Dubcová (90+3. Pochmanová) – L. Martínková (81. Černá), Stašková (90. Cvrčková).
    Náhradníci: Lukášová, Vaníčková – Kotrčová, Khýrová, Pochmanová, Chastáková, Cvrčková, Stárová, Szewieczková, Bužková, Mrázová, Černá.

    Trenér: Rada

    Rozhodčí: Fortunatová (ARG)
    bahis siteleri