Fiorentina – Atalanta BC 1:0 (kon.) | Venezia – Janov 1:1 (kon.) | Inter – Sassuolo 0:2 (kon.)
Udinese – Lazio 1:1 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:1 (1:1)
S. S. Lazio
Neděle 20.02.2022, 20:45 • Dacia Arena (Udine) • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:46:12)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 22:9.
     
    Utkání mezi Udinese a Laziem vítěze nepoznalo, skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Oba góly padly v prvním poločase, když nejprve domácí poslal v 5. minutě do vedení Gerard Deulofeu, za hosty vyrovnal krátce před odchodem do šaten Felipe Anderson. Druhé dějství tak záživné nebylo, nabídlo dvě za řeč stojící příležitosti na domácí straně. Nejprve Pereyra prověřil Strakošu, který ovšem podruhé kapitulovat odmítl, načež už v nastaveném čase natáhl k parádní dělovce Molina, jeho rána pro změnu skončila na brankové konstrukci.

    Udinese se ziskem jednoho bodu vzdálilo z 16. místa sestupovému pásmu na čtyři body. Lazio mělo šanci jít před pátou Atalantu, jenže nezvítězilo, takže se jí pouze přiblížilo na rozdíl jediného bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Parádní rána Moliny skončila na spojnici břevna a tyče
     
    90+3
    Střetnutí mohla rozhodnout opravdová lahůdka! Na pravé straně pokutového území napřáhl ke křižné dělovce nártem Nahuel Molina. Strakoša plachtil vzduchem marně, přesto nekapituloval, neboť balón orazítkoval spojnici břevna a tyče a vrátil se zpátky do hry.
     
    90+2
    Strakoša znovu v akci, když vystartoval proti obrannému odkopu Péreze skoro až na polovinu hřiště. Vzápětí zvolil dlouhý odkop, který si Cabral zpracoval až moc za sebe, před nosem mu balón odpálil Marvin Zeegelaar.
     
    90+1
    Za průnikovým pasem sprintoval Jean-Victor Makengo. Tělo si ovšem před soupeře šikovně dal Elseid Hysaj. načež hrál na jistotu malou domů na krajana Strakošu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní doby tři minuty.
     
    89
    Felipe Anderson ukázal, že umí zahrát i dozadu. Zachytil pohyb Marvina Zeegelaara a u levé lajny soupeře čistým způsobem odstrčil.
     
    88
    Těsně za polovinou hřiště Walace fauloval Adama Marušiće. Jednalo se bezesporu o taktický faul, v případě jeho propuštění za záda by totiž domácí svatyni hrozilo velké nebezpečí.
     
    87
    Stadiónem to jenom zahučelo! Kousek za šestnáctkou natáhl k technické střele k levé tyči Roberto Pereyra. Tomas Strakoša reagoval včas, ale střelu pouze vyrazil a už na zemi píchl míč mimo dosah Successe. Ten však stál v ofsajdu, takže si albánský gólman může vychutnat rozehrávku z klidné pozice.
     
    86
    Nahuel Molina si pod tlakem věděl rady. Ještě si odvážně nehal balón skočit a pak až odkopl přes hlavu do bezpečí těsně kolem těla presujícího Cabrala.
     
    85
    Útočným faulem se prezentoval Pablo Marí. Ofenzivu podpořivší obránce se nechal předskočit Patricem, jehož vzápětí zezadu podrazil.
     
    84
    Byť byl Rodrigo Becao pomalejší oproti Jovanemu Cabralovi, tak před protihráče v posledním okamžiku stihl dát nohu a míč odklidil do zámezí.
     
    83
    Srbský středopolař Sergej Milinković-Savić vyslal do protiútoku Andrého Andersona, jemuž nahrávka za obranu na Felipe Andersona nevyšla, protihráče udržel na zádech Pérez.
     
    82
    Roberto Pereyra si u levé lajny udělal prostor přes Zaccagniho. Volného prostoru k centru ovšem nevyužil, míč poslal nad hlavu Beta.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zápas mezi Udinese a Laziem spěje k dělbě bodů, případný gól by v pokročilé fázi byl nejspíše tím rozhodujícím.
     
    80
    Dvakrát v krátkém časovém sledu se některý z hráčů Udinese dožadoval odpískání penalty. Nejprve spadl Walace, chvíli po něm Marvin Zeegelaar. Massimi obě situace dobře viděl a nechal ve hře pokračovat.

    Milan Huppert

    Branky: 5. Deulofeu (N. Pérez) – 45. Felipe Anderson (Zaccagni)

    Karty:   28. T. Arslan (UDI), 44. N. Pérez (UDI), 54. Makengo (UDI) – 70. Cataldi (LAZ), 72. Zaccagni (LAZ)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 22:9.
    Udinese Calcio: Silvestri – Becao (C), Marí, N. Pérez – N. Molina, Walace, T. Arslan (63. Pereyra), Makengo, Soppy (62. Zeegelaar) – Deulofeu (73. Success), Beto.
    Náhradníci: Gasparini, D. Padelli – Ballarini, Samardžič, Zeegelaar, Udogie, Pereyra, Pussetto, Benković, Jajalo, Nestorovski, Success.

    Trenér: Gabriele Cioffi

    S. S. Lazio: Strakoša – Marušić, Luiz Felipe, Patric, Hysaj – S. Milinković-Savić (C), Cataldi, Bašić (78. A. Anderson) – Felipe Anderson, Pedro (24. Cabral), Zaccagni.
    Náhradníci: Adamonis, Reina – Romero, Kamenović, S. Radu, Akpa-Akpro, Moro, A. Anderson, Cabral.

    Trenér: Maurizio Sarri

    Rozhodčí: Massimi – Vecchi, Cecconi
    bahis siteleri