Helas Brno – FTZS Liberec 4:5 (kon.) | Chrudim – Ž. Vlci Brno 11:1 (kon.) | Slavia – Olympik Mělník 6:2 (kon.)
Rapid Ústí n/L – Interobal Plzeň 0:9 (kon.) | Svarog Teplice – Česká Lípa 5:2 (kon.) | Sparta – České Budějovice 10:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
6:2 (4:1)
SK Olympik Mělník
Pátek 25.02.2022, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer, všem futsalovým fanynkám a fanouškům! Přijměte naše pozvání ke sledování dvacátého kola 1. Futsal ligy. Již počtvrté v této sezoně se potká domácí SK Slavia Praha, která v hale v Edenu přivítá hostující SK Olympik Mělník.
     
    Olympik přijíždí do Prahy jako šestý celek tabulky. Naposledy padli futsalisté Mělníka na palubovce mistrovské Plzně 1:8. Jedinou branku vstřelil Lukáš Lehner. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Josef Gabčo. V Olympiku hostuje ze Slavie talentovaný brankář Jan Žežulka.
     
    Slavia je před čtvrtým soubojem s Mělníkem v této sezoně na místě čtvrtém a tuto pozici by svěřenci Davida Friče chtěli jistě udržet do konce základní části. Naposledy slávisté zvítězili na jihu Čech 6:0 proti Dynamu. Nejproduktinějšími hráči červenobílého celku jsou Jan Křemen a David Jošt.
     
    Komentáře před utkáním:

    David Jošt (hráč, Slavia): "Mám pocit, že jsme s Mělníkem hráli už asi desetkrát, nedá se říct, že by to byl náš oblíbený soupeř. Ale věřím, že to doma zvládneme, naposledy to bylo hodně vyrovnané, ale dotáhli jsme to, tentokrát to snad nebude tak dramatické. Každé body jsou pro nás i v této fázi soutěže důležité."

    Jakub Němec (trenér, Olympik): „Pokud chceme se Slavií uspět, musíme se oproti posledním dvěma utkáním hodně zlepšit. Musíme hrát aktivně, dodržovat taktiku, kterou si řekneme, a nedělat zbytečné chyby. S tím jsme teď měli hodně problém. Se Slavií jsme však v letošním ročníku odehráli dva dobré zápasy, takže věřím, že na ně navážeme, a i do třetice to bude z naší strany kvalitní výkon.
     
    První letošní zápas se odehrál před sezonou a Mělník v něm vyhrál 2:1. V říjnu v rámci 1. Futsal ligy pak vyhráli červenobílí 5:3 na palubovce soupeře, když jejich branky nastřílelo hned pět hráčů – Křemen, Jošt, Záruba, Leovski a Daniel. Nejdramatičtější průběh pak mělo semifinále Poháru SFČR 24. listopadu, kdy o postupu sešívaných rozhodl až penaltový rozstřel. Rozhodující pokus proměnil Igor Leovski.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola (C), Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen
    Trenér: David Frič

    SK Olympik Mělník: Žežulka (Šanda) – Lehner, Novotný, Vokoun (C), Gabčo, Nedostup, Nečas, Šup, Šmejkal, Kalabis, Zdržálek
    Trenér: Jakub Němec

    Rozhodčí: Šenkýř, Slanina – Rygl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sešívaní futsalisté se ihned vrhli do útočení. V defenzivní činnosti si poradil Lukáš Nečas, jenž poslal balon do bezpečí. Rozehrávat od postranní čáry bude Slavia.
     
    2
    Dominik Šup posouval míč na Jiřího Vokouna. Kapitán hostujícího celku ale složitý pas nedokázal zpracovat.
     
    3
    Naprosto nedůrazně nyní přistoupili slávisté k bránění Josefa Gabča, což se nevyplácí. Obrana Slavie si ale nakonec dokázala poradit.
     
    3
    Mělník právě vstřelil branku!
    JAN KŘEMEN se nešťastně trefil do vlastní sítě, když se snažil zamezit v dalším pokračování akce Lukáše Nečase – 0:1. Bez asistence.
     
    4
    Žlutou kartu dostává Dominik Zdržálek (SK Olympik Mělník). Hosté si připisují první akumulovaný faul.
     
    5
    Ševčík se snažil prosadit přes obránce Olympiku, to se mu nepodařilo. V další akci se netrefil mezi tři tyče Antonín Hrdina, jenž dnes nastupuje od začátku ve druhé čtveřici.
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    DANIEL si po přihrávce od postranní čáry odskočil na osu hřiště a tvrdou ranou propálil brankáře Žežulku – 1:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    7
    Pohledná akce domácího celku. Do zakončení se dostal Daniel, jenž byl ale tísněn a branku Žežulky vůbec netrefil. Na opačné straně palubovky se neprosadil přes obranný blok Slavie Josef Gabčo.
     
    8
    Radim Záruba nahodil míč na nabíhajícího kapitána Jana Homolu, jehož střela v brance neskončila. Na druhé straně se zastřeloval Dominik Zdržálek.
     
    8
    Jan Homola byl v souboji pozdě a dohrál svého bývalého spoluhráče Jiřího Novotného. První akumulovaný faul pro domácí Slavii.
     
    8
    Novotný nerozehrál přesně a Slavia se mohla dočkat skórování z rychlého kontru. Křemen ale minul vzdálenější tyč Žežulkovy svatyně. Brankář Mělníka pak neměl na vybranou a v další situaci se dopustil dvojího hraní.
     
    9
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tuto výhodu Slavia využila beze zbytku. Z hranice pokutového území se prosadil JAN KŘEMEN, jenž si vyměnil balon s Radimem Zárubou – 2:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    9
    Mělničtí futsalisté propadli a Ševčík nabízel míč Hrdinovi do vyložené pozice. Žežulka ale vytáhl parádní zákrok!
     
    10
    Další skvělý zásah od brankáře Žežulky! Tentokrát snad hlavou zastavil zakončení Vaktora, který již mohl uklízet balon do odkryté části branky.
     
    11
    Žežulka je ve velké permanenci a hraje zatím opravdu skvěle. Po dalším zásahu dokázal rychle a hlavně přesně vyhodit na Kalabise, jenž ale kličkou nepřekvapil Vondráčka v sešívané brance.
     
    12
    Daniel získal míč od Zdržálka a zamířil rychle dopředu. Kalabis ale jeho následné zakončení dokázal zablokovat.
     
    13
    Hra se začala rychle přelévat ze jedné strany na druhou. Celou pasáž zakončil nepřesnou finální přihrávkou kapitán hostů Jiří Vokoun.
     
    14
    Ani Antonín Hrdina si na Žežulku nepřišel. Odchovanec futsalové Slavie zatím předvádí brilantní výkon, což kvituje také návštěva v Edenu. Speciálně Janu Žežukovi fandí minimálně dvacítka příznivců.
     
    15
    Josef Gabčo se nyní dostává do varu. Ve vzájemném souboji se trochu poškorpil s Matúšem Ševčíkem. Celá situace se ale obešla bez jakéhokoli karetního napomenutí,
     
    16
    Pěkná akce domácího Hrdiny končí nedovoleným zákrokem Nečase. Ten se sice diví, ale o faul se v tomto případě zřejmě opravdu jednalo.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    17
    Slavia sehrála standardní situaci na Daniela, který ale znovu pouze nechal vyniknout hostujícího gólmana Jana Žežulku.
     
    17
    Tak pozor! Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Dominik Zdržálek (SK Olympik Mělník), který sice šel ve skluzu po míči, ale tvrdým způsobem zasáhl Jana Homolu. Velké emoce na straně Olympiku. Trenér Němec zřejmě vůbec nevěděl, že Zdržálek už jednu kartu má. Také proto se musí ze hřiště poroučet. Přesilovka pro Slavii!
     
    17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia rychle využila přesilovou hru. IGOR LEOVSKI dobře dohrával celou situaci a dorazil tak střílenou nabídku Matúše Ševčíka – 3:1. Asistence: Matúš Ševčík.
     
    18
    Dvě velké šance na obou stranách. Nejprve Vokoun trefil ve vyložené příležitosti pouze prostor, kde stál Vondráček. Na opačné straně zase netrefil branku Matúš Ševčík.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    19
    Slavia si připravila ještě jednu palebnou pozici. Tu ale nevyužil Igor Levoski, jenž zamířil levačkou o kousek vedle.
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vaktorovu střelu ještě Žežulka pokryl. Na dorážku ANTONÍNA HRDINY ale byl již krátký – 4:1. Asistence: Filip Vaktor.
     
    20
    Jiří Novotný ještě v závěru poločasu po rohovém kopu nastřelil břevno!
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločas vede domácí Slavia 4:1. Na úvodní vlastní branku Jana Křemena odpověděli slávisté hned čtyřikrát. Trefil se Daniel, Igor Leovski, Antonín Hrdina i Jan Křemen.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:00.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Radim Záruba (SK Slavia Praha), který nekompromisně poslal k zemi Dominika Šupa.
     
    22
    Mělník právě vstřelil branku!
    Standardní situaci vzal na sebe JOSEF GABČO, který tvrdým projektil prostřelil brankáře Vondráčka – 4:2. Bez asistence.
     
    23
    Nepřehledná situace v brankovišti Slavie. Nakonec Vondráček podruhé zasahovat nemusel, protože Leovski poslal míč do bezpečí.
     
    24
    Jan Žežulka má na svém kontě další dva zákroky. Tentorkát to byl souboj dvou starých známých ze slávistické juniorky. Zdeněk Sita se neprosadil.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Josef Gabčo (SK Olympik Mělník).
     
    25
    Emoce začínají pracovat na straně Olympiku. Josef Gabčo frustrovaně dohrál Hrdinu před střídačkou Mělníka, která se hodně čílila proti rozhodnutí sudího.
     
    Stav akumulovaných faulů ve druhém poločase: 2:2.
     
    27
    Rychlostní souboj mezi dvěma zkušenými harcovníky Novotným a Danielem skončil smírně. Rozehrávat ale bude Olympik Mělník.
     
    28
    Lukáš Nečas se nyní poroučel k zemi po souboji s Antonínem Hrdinou. Nedovolený zákrok se pískat nebude.
     
    29
    Zdeněk Sita dostal nabito od Antonína Hrdiny, který rozehrával od postranní čáry. Střela se ale nevešla mezi tři tyče Žežulkovy brány.
     
    30
    Rychlý kontr Slavie po zisku Slámy. Hrdina dostal míč ideálně do kroku, na vzdálenější tyč ale zakončit nedokázal.
     
    31
    Slavia právě vstřelila branku!
    Krásná akce domácího týmu. Daniel přesně načechral balon na hlavu sešívaného kapitána. JAN HOMOLA neodmítl a přesně zakončil k tyči – 5:2. Asistence: Daniel.
     
    32
    Alexander Nedostup získal míč na polovině hřiště a směřoval sám k Vondráčkovi, jeho střela ale skončila pouze na boční konstrukci branky.
     
    33
    Lukáš Nečas se snažil dostihnout míč na hrací ploše, který kontroloval Adam Vondráček. Mělnický futsalista si svého soupeře pěkně osedlal a ve vzájemném objetí pak dvojice putovala plná úsměvů směrem k zemi. Hezký nefutsalový moment.
     
    34
    Zachytá si také Adam Vondráček, jenž několika zákroky podržel Slavii. Krátky tlak od Olympiku kontaktní branku neznamená.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    35
    Jiří Vokoun v odlišném dresu na útočné polovině. Olympik to zkouší v power-play!
     
    35
    Dominik Šup faulován na hraně žluté karty Janem Homolou. Nedovolený zákrok byl odpískán. Žlutá karta ale udělena nebyla.
     
    36
    Skvělý zákrok proti střele Josefa Gabča vytáhl Adam Vondráček. Svůj zásah načasoval tak šikovně, že rozehrávat mohla po teči jednoho z hostů Slavia.
     
    38
    Mělník se musel vrátit do klasického stavu hráčů na útočné polovině. Slavia pošetřila několik desítek vteřin. Následně se neprosadil David Jošt.
     
    39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí trestají hosty další brankou. Brychta stihl po svém nástupu na hrací plochu posunout míč na JANA KŘEMENA, který parádním způsobem překonal Žežulku. Nadýchaný lob tak akorát přeletěl přes pravou nohu brankáře Olympiku – 6:2. Asistence: Martin Brychta.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí! Slavia nakonec dovedla zápas do vítězného konce. Ve druhém poločase přidali branky Homola a Křemen. Za Mělník se prosadil Josef Gabčo. (21:46:37)

    Martin Kamenik

    Branky: 6. Daniel (Záruba), 9. Křemen (Záruba), 17. Leovski (Ševčík), 20. Hrdina (Vaktor), 31. Homola (Daniel), 39. Křemen (Brychta) – 3. Křemen (vla.), 22. Gabčo

    Karty:   22. Záruba (SLA) – 4. Zdržálek (MEL), 25. Gabčo (MEL)   17. Zdržálek (MEL)


    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola (C), Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen
    Trenér: David Frič

    SK Olympik Mělník: Žežulka (Šanda) – Lehner, Novotný, Vokoun (C), Gabčo, Nedostup, Nečas, Šup, Šmejkal, Kalabis, Zdržálek
    Trenér: Jakub Němec

    Rozhodčí: Šenkýř, Slanina – Rygl
    bahis siteleri