Banská Bystrica – HC Slovan 5:4 (1:0 po s.n.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:3 (2:3 po s.n.) | Trenčín – Spišská N. Ves 0:0 (zruš.)
Nové Zámky – Košice 5:0 (kon.) | Prešov – Nitra 3:4 (po pr.) | Poprad – Zvolen 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Prešov
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
HK Nitra
sk Pátek 25.02.2022, 18:00 • Ice Aréna Prešov • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra dnes nebola lepším mužstvom, napriek tomu dokázala vydrieť víťazstvo na ľade Prešova 4:3 po predĺžení hlavne vďaka fantastickému Bučekovi, ktorý víťazným zásahom dokonal hetrik. Domáci si zápas nechali ujsť pomedzi prsty kvôli zbytočným faulom v tretej tretine a prakticky ponúkli Nitre šancu vyrovnať. Tento výsledok znamená, že Nitra natiahla víťaznú sériu, aj keď získala "iba" dva body a Prešovu zisk jedného bodu príliš nepomohol, pretože Nové Zámky dnes porazili Košice a Prešov klesol na jedenáste miesto v tabuľke. Ja vám ďakujem za pozornosť a budem sa tešiť pri online prenosoch z Tipos Extraligy znova nabudúce! (20:42:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:59
    Nitra dala gól!
    Hostia prežili ešte krátke oslabenie na začiatku predĺženia, a potom sa usadili v útočnom pásme a Holešinský prenechal puk SAMUELOVI BUČEKOVI, ktorý si nakorčuľoval na stred a vystrelil víťazstvo Nitre presnou strelou do pravého horného rohu! Asistencia: Holešinský
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Nitra v tretej tretine vyrovnala zásluhou Vargu, a tak sa zápas po vyrovnanom priebehu úplne zaslúžene dostal do predĺženia a možno uvidíme aj samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:30
    Domáci musia rozohrávať spoza Petríka pol minúty pred koncom, takže sa zdá byť predĺženie v dnešnom zápase nevyhnutné.
     
    58:43
    Napokon je tu zlatá príležitosť pre Prešov pri vylúčení Vargu rozhodnúť v závere o troch bodoch, ale Vasove nahodenie O´Connora nezaskočilo.
     
    58:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Varga – 2 min., hákovanie).
     
    57:49
    Hrnka nedostal priestor na zakončenie, napriek tomu to vyskúšal a aspoň získal vhadzovanie pred Petríkom.
     
    57:06
    V tejto chvíli mali domáci aj šťastie, pretože Petríka možno zachránila posunutá brána od pohromy, keďže hostia sa už dostávali do kombinácie v útočnom pásme.
     
    56:25
    Domáci sa teraz dopúšťajú jednej chyby za druhou, po zbytočnom vylúčení za príliš veľa hráčov na ľade je tu zakázané uvoľnenie a možnosť pre Nitru.
     
    55:29
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    54:31
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Tvrdoň – 2 min., podrazenie).
     
    53:56
    Prešov môže mrzieť, že nedokázal dlhšie udržať vedenie, ale domáci sa musia skonsolidovať, aby aspoň dotiahli zápas do predĺženia a hra sa presunie pred O´Connora po zakázanom uvoľnení hostí.
     
    52:01
    Nitra dala gól!
    Domáci sú potrestaní za svoju nedisciplinovanosť a Nitra konečne zohrala presilovku podľa predstáv, keď sa zblokovaná strela odrazila vhodne postavenému RÓBERTOVI VARGOVI, ktorý už len dorazil puk do opustenej časti brány Petríka! Asistencia: Buček
     
    51:33
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Valent – 2 min., hákovanie).
     
    48:55
    Prešov ustál neľahkú hru v oslabení, aj keď tesne po nej znova len vyhodil puk cez všetky čiary a hra sa vráti pred Petríka.
     
    48:20
    Domáci dostali puk až k O´Connorovi, takže hostia musia začínať až od vlastnej brány, čo Prešovu určite vyhovuje.
     
    47:00
    Hostia majú ideálnu možnosť vyrovnať v presilovej hre, ale tvrdá strela Nemca skončila len na maske Petríka, takže hra je prerušená.
     
    46:39
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Nauš – 2 min., držanie).
     
    43:33
    Domáci by sa mali vyvarovať zbytočným taktickým chybám ako je zakázané uvoľnenie, čo sa im teraz nepodarilo.
     
    43:10
    Viac ako tri minúty sa hralo na začiatku poslednej časti bez prerušenia a hostia hrajú ofenzívne, zaslúžene získali aspoň vhadzovanie pred Petríkom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa dlho nič zaujímavého nedialo, ale potom všetko odštartoval Buček, ktorý dvomi gólmi v krátkom slede otočil skóre a Nitra zrazu viedla. Ale hostia sa dlho netešili, pretože reakcia Prešova bola podobne rýchla a zásluhou presných zásahov Lialka a Charbonneaua sú domáci pred poslednou tretinou bližšie k zisku troch bodov. Tretia tretina sa začína približne o 19:45.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Ešte jeden zákrok pre O´Connora, ktorý vyrazil puk mimo hraciu plochu po zakončení Jendroľa a domáci sa po gólovej otočke znova prebudili.
     
    38:52
    Charbonneau sa stále nezastavuje a snaží sa ísť za hetrikom, ale tentokrát zakončil len do hrude O´Connora.
     
    38:07
    V posledných minútach sa tempo zápasu opäť zvýšilo, k čomu samozrejme prispeli až štyri góly a Nitra opäť musí dobiehať jednogólové manko.
     
    37:01
    Tím Grotto Prešov dal gól!
    Hostia už po niekoľkýkrát v dnešnom zápase úplne prepadli a do prečíslenia sa vydali domáci, Čacho načasoval prihrávku na opačnú stranu, kde bol nakorčuľovaný JONATHAN CHARBONNEAU, ktorý skóruje po druhýkrát a Prešov je opäť vo vedení! Asistencia: Čacho
     
    35:19
    Tím Grotto Prešov dal gól!
    V Prešove pokračuje gólove predstavenie a domáci nachádzajú rýchlu odpoveď, keď Šimun obišiel bránu hostí a vystrelil do betónu O´Connora, odrazený puk si našiel VITALII LIALKA a zakončil presne k pravej tyči! Asistencia: Šimun
     
    34:17
    Nitra dala gól!
    Krátko na to prišlo ďalšie zakázané uvoľnenie a hostia dokázali využiť toho, že domáci nemohli striedať a boli unavení, pretože Buncis vyhral vhadzovanie a SAMUEL BUČEK si potiahol puk na stred, odkiaľ poslal strelu, ktorá bola asi aj tečovaná a skončila s trochou šťastia za bezmocným Petríkom! Asistencia: Buncis, Mezei
     
    34:03
    Prešov by potreboval zareagovať na inkasovaný gól, ale to sa im zatiaľ nedarí a domáci sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia.
     
    32:41
    Nitra dala gól!
    Hosťom sa dlho v dnešnom zápase v útoku nedarilo, ale teraz im stačilo, aby im vyšla rýchla kombinácia a kanonier ako SAMUEL BUČEK zostal nepokrytý pred Petríkom, čo potrestal a zavesil vyrovnávajúci gól! Asistencie: Krivošík, Buncis
     
    30:25
    Elitná formácia Nitry držala Prešov v zovretí viac ako minútu, ale domáci sa bránili efektívne a odmenou im je oslobodenie.
     
    29:14
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Ružička – 2 min., podrazenie).
     
    28:19
    Nepresná rozohrávka Nitry, ktorá znamená taktiež iba zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred O´Connora.
     
    27:21
    Domáci hráči už pôsobili v tomto striedaní unavene, ale vyriešili to len vyhodeným pukom Turana cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    25:44
    Nitra má viac priestoru, čo by jej mohlo vyhovovať, ale Petrík si jednoducho poradil s ľahkým nahodením Raskoba.
     
    24:45
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Lalík – 2 min., hrubosť).
     
    24:45
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Rockwood – 2 min., hrubosť).
     
    24:45
    O´Connor s ďalšími vynikajúcimi zákrokmi, keď vyrazil strelu Lalíka a stihol sa presunúť k opačnej tyčke, aby zneškodnil gólovú dorážku Welychku a na opačnej strane sa po útoku hostí a pohotovom zákroku Petríka strhla šartvátka, ktorá bude znamenať tresty pre hráčov z oboch tímov.
     
    22:25
    Hra sa prelievala zo strany na stranu, ale nakoniec to bol Lialka, ktorý preveril O´Connora strelou spoza hráča a vybojoval vhadzovanie pred ním.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sa hral svižný hokej a najmä druhá prešovská formácia bola najdôležitejším faktorom, keď sa o jediný gól postaral Chrabonneau, ale okrem toho spoločne s Čachom a Welychkom zahodili množstvo gólových príležitostí. Nitra sa nedostala do tempa, v obrane pôsobila veľmi neisto a jedinú veľkú šancu si hostia vypracovali vďaka krásnej akcii Holešinského, ktorej chýbalo iba gólové vyvrcholenie. Hostia preto musia pridať, pretože Prešov bol v úvodnej tretine lepším tímom. Druhá tretina sa začína približne o 18:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:31
    Ďalšia obrovská chyba Nitry, keď Raskob nezachytil puk v útočnom pásme a zrazu sa Charbonneau rútil sám na O´Connora, ktorý je jednoznačne najlepším hráčom Nitry v doterajšom priebehu a pripísal si ďalší dôležitý zákrok lapačkou.
     
    18:52
    Tak to je vynikajúci hokej v podaní Prešova, ale druhý gól nepridáva ani viditeľný Čacho, ktorý sa dostal do prečíslenia dvoch proti jednému a zakončenie zobral na seba, ale nenašiel medzeru medzi betónmi O´Connora.
     
    16:15
    Welychka v druhej gólovej príležitosti v prvej tretine, domáci rýchlo vykombinovali zle rozostavenú obranu hostí, ale ani z blízka neprekonal pripraveného O´Connora.
     
    14:35
    Varga sa dostal do rýchleho protiútoku, ale jeho zakončenie z nie príliš optimálneho miesta neletelo do priestoru brány Petríka, ktorý nemusel zasahovať.
     
    12:35
    Domáci vyhrali vhadzovanie a zostali pred O´Connorom, puk sa odrazil pre Čacha, ktorý mohol navýšiť vedenie Prešova, ale nedokázal dostatočne zdvihnúť svoje zakončenie.
     
    10:28
    Tím Grotto Prešov dal gól!
    Ale skóre je otvorené na opačnej strane po jednoduchej akcii JONATHANA CHARBONNEAUA, ktorý si prebral prihrávku od Čacha a potiahol puk až do útočného pásma, následne vyslal krásne umiestnenú strelu zápästím do ľavej hornej časti a O´Connor nestihol zareagovať! Asistencia: Čacho
     
    10:05
    Hostia sa rozostrieľali, najprv Hrnkovu strelu Petrík betónom vyrazil a Švarný ihneď vyslal ďalšiu tvrdú, ale nepresnú strelu.
     
    08:45
    Fantastická individuálna akcia v podaní Holešinského, ktorí sa pohral hneď s dvojicou protihráčov parádnymi kľučkami, ale nedokázal zasunúť puk za Petríka a z dorážky neuspel ani Nemec.
     
    08:04
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Vas – 2 min., podrazenie).
     
    07:31
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., podrazenie).
     
    06:30
    Konečne sa Nitra usadila na dlhší čas pred Petríkom, ale dobrá defenzívna práca domácich, ktorí zblokovali hneď dve zakončenia.
     
    04:16
    Druhá formácia Prešova roztočila kolotoč a Welychka bol v dobrej streleckej pozícii po prihrávke spoza brány od Čacha, ale netrafil svätyňu O´Connora a neskôr došlo k posunutiu brány hostí, takže Nitra si môže na chvíľu vydýchnuť.
     
    01:01
    Domáci začali aktivitou v útočnom pásme a Turan si vykorčuľoval na modrú čiaru, vyskúšal nahodiť a O´Connor nemal jednoduchú prácu, ale napokon dokázal puk udržať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC GROTTO Prešov: Petrík(Bespalov) – Rajnoha, F. Fekiač, Halama, Vas, Nauš – Jendroľ, Turan, Welychka, Čacho, Charbonneau – Lalík, Ružička, Sýkora, Valent, Žilka – Bakala, Šimun, V. Fekiač, Lialka
    Trenér: E. Bokroš

    HK Nitra: O´Connor(Šebo) – Mezei, Nemec, Buček, Buncis, Krivošík – Švarný, Raskob, Sýkora, Rockwood, Holešinský – Pupák, Bodák, Tvrdoň, Bajtek, Hrnka – Vitaloš, Molnár, Múčka, Varga
    Trenér: A. Stavjaňa

    Rozhodca: M. Žák – M. Valach.
     
    Vitajte pri sledovaní 41. kola Tipos Extraligy, v rámci ktorého si Prešov zmeria sily s Nitrou. Domáci sa nachádzajú v zložitej situácii, keď sa snažia hájiť desiate miesto pred Novými Zámkami. Hostia sa nachádzajú na opačnom konci tabuľky a Nitra sa neustále približuje k Zvolenu so Slovanom. Všetky tri vzájomné zápasy v tejto sezóne zvládla Nitra proti Prešovu s veľkým prehľadom, takže bude sa pokúšať o to, aby jej to vyšlo aj po štvrtýkrát.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 11. Charbonneau (Čacho), 36. Lialka (Šimun), 38. Charbonneau (Čacho) – 33. Buček (Krivošík, Buncis), 35. Buček (Buncis, Mezei), 53. Varga (Buček), 61. Buček (Holešinský)


    HC Prešov: Petrík(Bespalov) – Rajnoha, F. Fekiač, Halama, Vas, Nauš – Jendroľ, Turan, Welychka, Čacho, Charbonneau – Lalík, Ružička, Sýkora, Valent, Žilka – Bakala, Šimun, V. Fekiač, Lialka
    Trenér: E. Bokroš

    HK Nitra: O´Connor(Šebo) – Mezei, Nemec, Buček, Buncis, Krivošík – Švarný, Raskob, Sýkora, Rockwood, Holešinský – Pupák, Bodák, Tvrdoň, Bajtek, Hrnka – Vitaloš, Molnár, Múčka, Varga
    Trenér: A. Stavjaňa

    Rozhodčí: M. Žák – M. Valach
    bahis siteleri