Devonte Smith - Ľudovít Klein Vítěz: Klein (kon.) | Sergej Spivak - Greg Hardy Vítěz: Spivak (kon.)
Kevin Holland - Alex Oliveira Vítěz: Holland (kon.) | Edson Barboza - Bryce Mitchell Vítěz: Mitchell (kon.)
Rafael dos Anjos - Renato Moicano Vítěz: dos Anjos (kon.) | Colby Covington - Jorge Masvidal Vítěz: Covington (kon.)
konec
Sergej Spivak - Greg Hardy

Vítěz: Spivak

Neděle 06.03.2022, 04:15 • T-Mobile Arena, Nevada, USA • UFC
     
    Další velké vítězství pro Sergeje Spivaka, který dal Hardymu v postoji něco přes minutu času a poté už ho zavedl do svých zemařských vod. Tam ho sice musel dostat ještě dvakrát zpět, ale poté už získal dobrou pozici, ze které se Hardy nemohl dostat. Spivak si připisuje v UFC své premiérové ukončení v prvním kole. (04:29:02)
     
    Vítěz: Sergej Spivak (TKO).
     
    02:16
    Konec zápasu.
     
    02:16
    Tak to bylo opravdu rychlé! Spivak dostal Hardyho zpět na zem a přeskočil do dominantní pozice. V té na nic nečekal a začal bít. Marc Goddard situaci chvíli sledoval a když viděl, že neprobíhá žádná aktivní obrana, tak zápas správně ukončil!
     
    02:00
    Američan se snaží držet Spivakovi zápěstí a znemožnit mu větší akci. Následně se také dokázal zvednout, ale Sergej mu zůstal v zádech a předvedl další dva strhy.
     
    01:10
    Fantastický takedown Spivaka! Modavana už nyní může pracovat na Hardym, kterému se nedaří zvednout.
     
    00:40
    Hardy je viditelně mohutnější. Od vážení určitě nabral zpět několik kil. Zatím si od něj Spivak drží distanc.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Rozhodčím přímo v kleci je zkušený Marc Goddard.
     
    Spivak vypadá mnohem soustředěněji. Stoupá po schůdkách do klece, kde už na něho čeká Hardy.
     
    Hlavní karta se blíží svému zahájení. K oktagonu už nastupuje v dobré náladě Greg Hardy. Pozpěvuje si a na jeho tváři je vidět široký úsměv.
     
    Vážení

    Greg Hardy svou váhu 295 liber dokázal stáhnout na potřebných 266 liber (120,7 kg), což je tedy limit váhy plus tolerance jedné libry.
    Spivak bude o 10 kilogramů lehčí. Moldavan přišel s váhou 243,5 libry (110,4 kg).
     
    Sergej „Polar Bear“ Spivak
    Bilance 13:3 (UFC 4:3)


    Rodák z moldavského Kišiněvu před svým vstupem do UFC strávil většinu kariéry v ukrajinské WWFC, kde se stal také šampionem. Po dvou obhajobách při skóre 9:0, kdy dokázal osmkrát zvítězit v prvním a jednou e ve druhém kole, přišla tvrdá stopka při první ochutnávce UFC, a to už po padesáti sekundách od Walta Harrise. Z následujících pěti duelů ale čtyřikrát vyhrál a připsal si skalpy takových jmen jako je Tuivasa nebo Olejnik. Naposledy byl Spivak v akci loni v září a přesně v polovině druhého kola ho ukončil Tom Aspinall.
    Polární medvěd bude v postoji určitě tím techničtějším než Hardy, ale nelze čekat, že by chtěl svou techniku moc dlouho vystavovat riziku ničivé soupeřovy síly. Brzy tedy nejspíš přijde pokus o takedown a v případě úspěchu by měla nastat jasná dominance skvělého moldavského grapplera s širokým repertoárem submisí.
     
    Greg „Prince of War“ Hardy
    Bilance 7:4:1-Bez výsledku (UFC 4:4:1-Bez výsledku)


    Bývalý americký fotbalista byl v minulosti obviněn za domácí násilí vůči své přítelkyni nebo například zadržen kvůli držení kokainu. Na podzim roku 2016 oznámil přestup do MMA a o rok a půl později se stal profesionálem. Debut mezi profíky zažil při Dana White's Contender Series. Po knokautu za 57 vteřin dostal smlouvu, ale debut v UFC ještě odložil. Přišel tedy druhý zápas v DWCS a další rychlé ukončení po 17 sekundách. Premiéra v UFC přišla až ve čtvrtém zápasu proti Allenu Crowderovi, kdy byl Hardy diskvalifikován kvůli nelegálnímu kolenu. Hardy poté střídal lepší výkony s horšími. Památný je souboj se Sosolim, který byl po Hardyho bodové výhře změněn na stav bez výsledku kvůli použítí inhalátoru mezi koly. Aktuálně má Hardy na kontě dvě prohry v řadě. Nedá se ale vzhledem k jeho sledovanosti a k tomu, že porážky přišly od jmen jako Tybura a Tuivasa, že by bylo jeho angažmá v nějakém ohrožení.
    Princ války těží ze své enormní síly a výbušnosti hlavně v prvních desítkách vteřin a minutách. Poté přichází rychlý pokles. Největší příležitost tedy Hardy bude mít na začátku souboje a čím víc bude utíkat čas, tím se dá s jeho úspěchem méně počítat.
     
    Na žádné větší kartě by neměl chybět zápas těžkých vah a stejně tomu bude také na UFC 272. Hlavní program zahájí moldavský bojovník Sergej Spivak a nepříliš oblíbený Greg Hardy. Druhý jmenovaný ještě dva dny před vážením prohlašoval, že má aktuálně 295 liber (133,9 kg), tedy 30 liber (13,6 kg) nad limit. Favoritem duelu je Spivak, ale Hardyho není radno nikdy podceňovat.
     
    Největší světová MMA organizace má na programu očekávanou akci s názvem UFC 272. Hlavní předzápas obstará dvojice bývalých přátel a tréninkových partnerů, Colby Covington a Jorge Masvidal. Mezi oběma elitními zápasníky welterové váhy v posledních letech vznikla velká nenávist a nyní budou mít příležitost si to vyřešit přímo v kleci.
    Kromě nich bude na hlavní kartě k vidění brazilský duel Dos Anjos versus Moicano, ale také jeden z nejlépe kopajících postojářů Edson Barboza nebo kontroverzní bývalý hráč amerického fotbalu Greg Hardy.
    Jako druhý zápas celého galavečera bude navíc pro domácí fanoušky atraktivní duel Slováka Ľudovíta Kleina, který cca dva týdny před turnajem vzal výzvu v podobě Devonteho Smitha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:15.

    Michal Hromas

    Marc Goddard
    bahis siteleri