Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
8:3 (5:0, 2:3, 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 09.03.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkné středeční ráno. (05:16:45)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 591 diváků.
     
    Statistiky utkání

    Střely na bránu: 32 – 32
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/5
    Hity: 28 – 33
    Vyhraná buly: 28 – 22
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Kane (CHI) – 1+5
    Dylan Strome (CHI) – 3+1
    Jake McCabe (CHI) – 0+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Marc-Andre Fleury (CHI) – 29 zákroků, 3 OG, procentuální úspěšnost 90,6%, odchytal 58:41
    John Gibson (ANA) – 8 zákroků, 5 OG, procentuální úspěšnost 61,5 %, odchytal 20:00
    Anthony Stolarz (ANA) – 16 zákroků, 3 OG, procentuální úspěšnost 84,2%, odchytal 39:24
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Kubalík – 0+0, účast na ledě 0, střely na bránu 0, TM 0, čas na ledě 12:09
     
    Duel Chicaga s Anaheimem tak končí zřetelnou výhrou Blackhawks v poměru 8:3. O osudu utkání rozhodla první třetina, kterou Jestřábi vyhráli 5:0 a následně se utkání už více méně dohrávalo. Svěřenci Dereka Kinga dnes nenechali nikoho na pochybách, kdo je na tomto ledu pánem a po právu jim náleží i zasloužené body. Ducks mají nad čím přemýšlet.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Jonathan Toews ještě spěchá za nahozeným pukem do útočného pásma, tam je však první u puku Josh Mahura, jenž se s ním schová za klec Ducks.
     
    59:05
    Kotouč vyváží po pravém křídle kupředu Rickard Rakell, jenž však byl důkladně strážen Jakem McCabem, jenž ho do šance nepustil.
     
    58:48
    Kevin Shattenkirk posílá další puk za bránu, kterou střeží Marc-Andre Fleury. Následně čtveřice hokejistů zašlápla hrací předmět v rohu kluziště.
     
    58:17
    Hráči Ducks nastřelují kotouč do útočného pásma, o nahození se postaral Cam Fowler a v akci může v rohu kluziště pokračovat Sam Carrick.
     
    57:48
    Buly po obdržené brance vyhráli hráči Ducks, jejich rozehrávku na levou stranu hrací plochy však zachytává dobře postavený Ryan Carpenter.
    57:16 Dylan STROME - 8:3
     
    57:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago zvyšuje na 8:3 a DYLAN STROME má hattrick! Patrick Kane svému dvornímu střelci nalil kotouč z pravého hrazení do mezikruží a Strome se ranou nad vyrážečku Stolarze nemýlil! Blackhawks tak opět odskakují do pětibrankového náskoku, který si hýčkali po první třetině! Osud zápasu je zpečetěn. Na led létají čepice. Asistence: Patrick Kane, Alex DeBrincat.
     
    57:04
    Kevin Shattenkirk si několikrát vyměnil kotouč s Maximem Comtoisem na pravé straně útočného pásma. K zakončení se ale ani jeden z hokejistů Ducks nedostal.
     
    56:36
    Maxime Comtois objíždí bránu Chicaga a zpoza ní hledá spoluhráče pro kombinace. Předává puk na Kevina Shattenkirka.
     
    56:09
    Vhazování před klecí Anaheimu vyhráli hokejisté Chicaga, jenže Kirby Dach byl s pukem na čepeli vytlačen za útočnou modrou čáru.
     
    55:36
    Jonathan Toews nahodil touš na klec Kačerů z větší vzdálenosti a Anthony Stolarz jej raději schová v rukavici před dojíždějícími hráči Jestřábů.
     
    55:15
    Sam Lafferty se snažil projít na levém hrazení k bráně Anaheimu, jenže u něj byl včas Cam Fowler, jenž s ním bojuje u mantinelu o pak.
     
    54:49
    Jamie Drysdale rozehrává do pravého křídla, kde však Patrick Kane zastavuje postup Ducks a sám vysílá kupředu Henrika Borgströma.
     
    54:04
    Rickard Rakell neměl na levém kruhu dost prostoru ke střele, takže musel hrát zpět na modrou čáru, odkud pálil Hampus Lindholm, hokejisty před klecí Chicaga však neprostřelil.
     
    53:38
    Dominik Kubalík hází kotouč přes útočnou modrou, kde se ale k puku dostává Kevin Shattenkirk, jenž rychle vysílá na zteč Trevora Zegrase.
     
    53:06
    Kupředu se snažil probít Kevin Shattenkirk, jemuž ale okamžitou stopku v postupu kupředu vystavil důrazný Calvin de Haan, jenž ho přibil na mantinel.
     
    52:38
    Dylan Strome se hnal na pravé straně ke kleci Anaheimu, jenže ho na rameno nabral Nicolas Deslauriers, který ho odvezl až na zadní hrazení, kde ho přišpendlil.
     
    52:12
    Vhazování v obranném pásmu Chicaga vyznělo lépe pro hráče Ducks, kteří se zde usadili a Sam Steel se mohl dostat do dobré pozice, za klecí soupeře však neustál svůj obrat a upadl.
     
    51:38
    Marc-Andre Fleury si také zahraje s pukem, protože ho hokejisté Anaheimu nahodili za jeho klec. Brankář Chicaga jej připraví svým bekům k rozehrávce.
     
    51:07
    Connor Murphy rozehrává na levé straně obranného pásma Blackhawks, jeho pas kupředu však zastavil Kevin Shattenkirk, jenž otáčí hru na druhou stranu.
     
    50:27
    Dominik Kubalík dostával přihrávku na levý kruh, jenže mu kotouč přeskočil přes hůl, takže rychlý protiútok Blackhawks nedokázal zakončit.
     
    50:08
    Caleb Jones se musí vracet do obranného pásma Jestřábů, kam Kačeři poslali rychlý kotouč. Sám ho ale dokáže zamést do bezpečí.
     
    49:38
    Alex DeBrincat proniká do třetiny Kačerů po levém křídle, neměl však prostor ke střele a brzy byl soupeřem od kotouče odstaven.
     
    49:17
    Blackhawks nikam nespěchají, vyměňují si kotouč na obranné modré čáře a vyčkávají, nyní má puk na holi Calvin de Haan.
     
    48:49
    Jake McCabe nyní uspěl v rohu kluziště v souboji o puk, který převzal Brandon Hagel, jenž ho obloukem posílá do středového kruhu.
     
    48:22
    Svěřenci Dereka Kinga se následně nedomluvili na levé straně a špatně rozehráli. Prudký puk kupředu končí zakázaným uvolněním.
     
    48:17
    Jonathan Toews zachytává vyhození hokejistů Ducks a bekhendem posílá černou pryž až za bránu Anaheimu, kde hraje Kirby Dach.
     
    47:37
    Connor Murphy dostal z pravé strany touš na vrchol kruhů a tvrdou ranou mířil do pravého horního rohu klece Ducks, kde se však objevila lapačka Anthonyho Stolarze! Dobrý zákrok brankáře Kačerů.
     
    47:09
    Sam Lafferty si šikovně sjel z levého křídla na osu hřiště a ranou z mezikruží protáhl Stolarze, jenž však jeho pokus vyráží.
     
    46:38
    Anaheim již opět hraje v plném počtu, jenže u puku jsou stále hráči Chicaga, Jake McCabe nahazuje touš na levé křídlo, kde pracuje Sam Lafferty.
     
    46:08
    Chicago kombinuje po pásmu soupeře, dobrou palebnou pozici dostal na pravém kruhu Patrick Kane, ale Anthony Stolarz jeho tvrdou ránu perfektně vyráží!
     
    45:37
    Ducks získali puk po vyhraném buly před vlastní klecí a okamžitě jej vypálili na opačný konec hrací plochy. Patrick Kane je však s hracím předmětem rychle zpět před Stolarzem.
     
    45:15
    Jestřábi se usídlili v prostoru před Stolarzem, Alec Regula nahazuje bekhendem kotouč zpět za klec Anaheimu, kde o něj bojuje Dominik Kubalík.
     
    44:24
    Přesilovku si zahrají hokejisté Blackhawks. Na trestnou lavici usedá Kevin Shattenkirk, jenž v zakončení zahákoval Jonathana Toewse.
     
    44:04
    Blackhawks rozehrávají z obranné modré, Calvin de Haan udělal pět kroků kupředu a z půlící lajny posílá touš až za svatyni Ducks.
     
    43:37
    Dylan Strome bojuje o touš za bránou Anaheimu, kde sice puk získal, jenže ten následně vyletěl z hřiště, což s povděkem kvituje fotograf, který měl u díry v tvrzeném skle svůj aparát. Očividně je rád, že jeho přístroj zůstal bez újmy.
     
    43:16
    Svěřeci Dallase Eakinse si nyní nerozuměli v rozehrávce a píská se jedno z mála zakázaných uvolnění v utkání. Buly před klecí Ducks.
     
    43:05
    Kačeři drží kotouč v obranném pásmu, kotouč má na čepeli Kevin Shattenkirk, jenž vysouvá po levém křídle Sama Steela.
     
    42:38
    Anthony Stolarz vyráží nahození ze středního pásma a Sam Carrick se okamžitě žene po pravém hrazení do třetiny Blackhawks.
     
    42:09
    Ducks se drží v útočném pásmu, jenže dobře zapracoval Sam Lafferty, jenž se na pravém hrazení dostal k puku a následně byl faulován. Sudí ale mlčí.
     
    41:49
    Fatální následky však chyba Fleuryho neměla, protože střelu Troye Terryho na prázdnou klec Chicaga zastavil Connor Murphy!
     
    41:37
    Vhazování před klecí Kačerů dopadlo lépe pro Ducks, kteří okamžitě poslali kotouč na opačný konec hrací plochy, kde Marc-Andre Fleury zmršil rozehrávku.
     
    41:07
    Alex DeBrincat nahodil bekhendem kotouč na svatyni Ducks, Anthony Stolarz puk přikrývá lapačkou a sudí přerušují.
     
    40:49
    Seth Jones bekhendem odehrává kotouč z obranného pásma přes modrou čáru, kde bude v akci pokračovat Henrik Borgström.
     
    40:18
    Jamie Drysdale zaváží kotouč za svou klec, Ducks vyhráli první buly ve třetí třetině a Derek Grant vyslal první střelu z otočky z pravého kruhu. Betn Fleuryho připraven.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začíná.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:30.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Chicago Blackhawks – 7 (20)
    Anaheim Ducks – 19 (25)
     
    Také druhé dějství souboje Jestřábů s Kačery vidělo stejně jako to první pět branek! Tentokrát byl ale poměr gólů vyrovnanější, Ducks vyhráli toto dějství 3:2. Po první třetině, kterou prohráli 0:5, se tak trochu zvedli. Stav je ale v současné chvíli 7:3 pro Blackhawks a ti tak stále mají utkání pevně ve svých rukou a určitě si ho nebudou chtít nechat vzít.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Sam Lafferty se ještě snažil prosadit do zakončení na pravém kruhu, ale dva soupeři mu při něm zablokovali hokejku. Blackhawks jsou kompletní.
     
    39:28
    Anthony Stolarz musí znovu zastavit kotouč za vlastní svatyní, kam ho hráči Blackhawks zvládli vyhodit, přesilovka Ducks nejde.
     
    38:58
    Trevor Zegras pálil z vrcholu levého kruhu, jenže proti němu skvěle vystoupil Seth Jones, který jeho střelu zblokoval.
     
    38:27
    Blackhawks se zvládli skvěle ubránit úvodnímu tlaku Ducks v přesilovce a Kirby Dach vyhazuje kotouč přes všechny čáry na druhou stranu hrací plochy.
     
    37:45
    Derek Grant se v úniku nacpal do brankoviště Chicaga, kde povalil Fleuryho na zem. Sudí si ale všimli Calvina de Haana, jemuž dávají dvě minuty za zdržování hry za posunout klec.
     
    37:16
    Patrick Kane nabíjel doleva na kruh, kde stál Seth Jones, jenž však ideálně puk netrefil, takže klec Anaheimu netrefil.
     
    36:49
    Dominik Kubalík nedokázal puk na pravém hrazení udržet, takže o chvíli později vytvořil Derek Grant pořádný závar před klecí Chicaga, kde Marc-Andre Fleury zastavil asi tři jeho pokusy!
     
    36:26
    Ryan Carpenter spěchá napadat rozehrávku Jamieho Drysdalea, který je pod velkým tlakem soupeře, přesto dokázal puk vyhodit do středního pásma.
     
    35:52
    Rána Rickarda Rakella téměř od modré čáry neprošla na klec Blackhawks, před bránou Chicaga bylo příliš mnoho hráčů.
     
    35:26
    Cam Fowler rozerhává z obranné modré, na levém křídle mu najíždí Trevor Zegras, jenž prodlužuje přihrávku až za klec Chicaga.
    34:50 Dylan STROME - 7:3
     
    34:50
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago přidává sedmý gól a znovu vede o čtyři branky! Patrick Kane hodil z pravé strany bekhendem puk do předbrankového prostoru a DYLAN STROME propálil z bezprostřední blízkosti Anthonyho Stolarze – 7:3 pro Blackhawks! Asistence: Patrick Kane, Seth Jones.
     
    34:41
    Ducks se dostali do útočného pásma jednoduchým nahozením, o touš nyní na zadním hrazení bojuje s beky Blackhawks Adam Henrique.
     
    34:36
    Blackhawks se opět usídlili před klecí Ducks a Seth Jones se snažil propálit gólmana Anaheimu z bezprostřední blízkosti. Brankář Kačerů však puk schoval mezi svými betony!
     
    34:04
    Dylan Strome dlouho váhal, co s pukem udělat, a tak o něj díky dobré práci rychle přistoupivšího Hampuse Lindholma přišel.
     
    33:38
    Dominik Kubalík to zkusil z ostrého úhlu na pravé straně, jenže svou střelu namířil jen do boční sítě svatyně Anaheimu.
     
    33:12
    Philipp Kurashev šikovně přihrál z pravé strany na modrou čáru, odkud pálil Alec Regula, jehož pokus však k brankáři Anthonymu Stolarzovi neprošel.
     
    32:37
    Kirby Dach zpracovává kotouč před vlastní svatyní a startuje rychlý brejk Jestřábů na druhou stranu. Brandon Hagel však na pravé straně ztrácí hrací předmět.
     
    32:04
    Velký závar před svatyní Ducks! Alex DeBrincat už dorážel kotouč, jenž po střele Dylana Stromea vyrazil Anthony Stolarz. Za beton gólmana Anaheimu jej však nedotlačil!
     
    31:37
    Trevor Zegras neuspěl na vhazování před klecí Chicaga, které tak rychle přeneslo hru na opačnou stranu kluziště, kam za toušem spěchá i Ryan Carpenter.
     
    31:15
    Kačeři vyhráli buly před vlastním brankářem a ačkoliv následně nerozehráli dobře, Henrik Borgström nebyl schopen udržet kotouč na své čepeli na pravém kruhu.
     
    30:52
    Dylan Strome nyní krásným pasem na levý kruh našel Caleba Jonese, jenž pálil na zadní tyč, skvělý zákrok ovšem předvedl Anthony Stolarz, jenž kryje jeho pokus ve své lapačce!
     
    30:20
    Troy Terry se dokázal vymanit ze sevření dvou soupeřů a bekhendem nahodil touš na klec Blackhawks, Marc-Andre Fleury jeho pokus vyráží.
     
    29:38
    Brendan Guhle rozehrává na levém hrazení v obranném pásmu. Nakonec jeho parťák Kevin Shattenkirk nahazuje kotouč ze střední třetiny až na Fleuryho, který rovněž rychle vytřepal puk z rukavice.
     
    29:09
    Trevor Zegras se hnal kupředu s dalším útokem, jenže mezi dvojicí bránících soupeřů se protáhnou nedokázal a padá na led.
     
    28:39
    Sonny Milano se snažil v rohu hrací plochy vymyslet další akci Ducks, jenže neměl nikoho, komu by mohl puk přihrát, takže o něj během chvilky přišel.
     
    28:18
    Seth Jones rozehrává zpoza vlastní klece, jenže se mu to nepovedlo a Derek Grant mohl pálil z levého hrazení, brankář Marc-Andre Fleury však tentokrát zvládl svou lapačkou zasáhnout a puk chytá.
    27:57 Adam HENRIQUE - 6:3
     
    27:57
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Devět gólů za polovinu zápasu! Ducks snižují na 3:6! Nahození Cama Fowlera od modré čáry srazil v předbrankovém prostoru za záda Fleuryho ADAM HENRIQUE, jenž tak prokázal cit pro šikovnou teč. A Kačeři během minuty stáhli na Chicago dva góly! Asistence: Cam Fowler, Maxime Comtois.
    27:19 Trevor ZEGRAS - 6:2
     
    27:19
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Brankový kolotoč pokračuje! Ducks snižují na 2:6! Sam Steel přihrál z levého kruhu na pravý a rána TREVORA ZEGRASE byla naprosto přesná, šla do bližšího horního vinglu nad rameno Fleuryho! Anaheim snižuje na rozdíl čtyř zásahů! Asistence: Sam Steel, Hampus Lindholm.
     
    27:05
    Vhazování před klecí Blackhawks vyšlo lépe Samu Steelovi, jenž dostal puk za sebe k obráncům Ducks, kteří rozehrávají na modré čáry. Rána Lindholma spadla po odrazu od Fleuryho do brankoviště Chicaga a puk se plazil za brankovou čáru. Tam se však vrhl Sam Lafferty a zastavil jej svým tělem.
     
    26:32
    Connor Murphy zahákoval v obranném pásmu Sonnyho Milana a nyní už sedí na trestné lavici. Ducks mohou korigovat výsledek v početní výhodě.
     
    26:27
    Kačeři s ponechanou výhodou nespěchají, nyní si však Troy Terry najel do dvou soupeřů a ztrácí puk, bude se přerušovat.
     
    26:08
    Kačeři se ženou kupředu po pravé straně, navíc budou hrát přesilovou hru, na levé straně hrací plochy zatím drží kotouč Trevor Zegras.
     
    25:48
    Kupředu se nyní po pravém křídle ženou hokejisté Blackhawks, kotouč jim ale utíká a Cam Fowler jen zkontroluje, že sudí odpískají icing.
     
    25:18
    Buly před klecí Blackhawks vyhráli hráči Anaheimu a Hampus Lindholm pálil od modré čáry na klec Chicaga. Marc-Andre Fleury byl však opět připraven.
     
    24:58
    Sonny Milano nyní dostal kotouč na levý kruh a ranou na bližší tyč se snažil nachytat Marca-Andre Fleuryho, ten však měl tento prostor dobře utěsněný.
    24:31 Jakob SILFVERBERG - 6:1
     
    24:31
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks korigují na 1:6! Kotouč dostal z rohu kluziště od Sama Steela do předbrankového prostoru JAKOB SILFVERBERG, jenž rychlou ranou propálil Fleuryho mezi betony a snižuje na rozdíl pěti branek! Asistence: Sam Steel, Josh Mahura.
     
    23:58
    Nicolas Deslauriers vyhazuje kotouč z obraného pásma Kačerů a Sam Steel spěchá po levém hrazení kupředu, jeho rána však byla hodně nepřesná.
     
    23:27
    Brandon Hagel se rychle vydal po levém křídle kupředu, narazil si kotouč s Jonathanem Toewsem na pravém kruhu a ranou z osy hřiště orazítkoval levou tyč svatyně Ducks!
     
    22:58
    Hampus Lindholm se musí stáhnout ke své kleci, kam Jestřábi nahodili černou pryž. následně odehrává touš do bezpečí před dojíždějícím Samem Laffertym.
     
    22:28
    Patrick Kane nakonec tentokrát bekhendem natlačil touš pod betony Anthonyho Stolarze, jenž pod sebou puk udržel, sudí přerušují.
     
    21:58
    Blackhawks se opět usazují před klecí Ducks, Patrick Kane už zase dělá kličky na levém hrazení dvěma soupeřům a vymýšlí, co s pukem.
     
    21:27
    Sam Steel se šikovně na pravé straně protáhl skrz dva protihráče, jenže se pak s pukem dostal jen do rohu hrací plochy, kde už nic užitečného nevymyslel.
     
    20:58
    Brendan Guhle odehrává kotouč pře Samen Laffertym do rohu hrací plochy, odkud ho hráči Kačerů posílají do středu kluziště.
    20:19 Brandon HAGEL - 6:0
     
    20:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    No Anthony Stolarz moc dlouho čisté konto neudržel, Blackhawks přidávají 19 sekund po startu druhé třetiny již šestý hřebík do rakve Ducks! BRANDON HAGEL dostal přihrávku na útočnou modrou, zbavil se bránícího soupeře a zmrzlému Stolarzovi udělal kličku do bekhendu, po níž zasunul touš do klece Ducks, Chicago vede 6:0! Asistence: Jake McCabe, Connor Murphy.
     
    20:01
    Střídání v týmu Anaheim Ducks: ze hřiště odchází John Gibson, přichází Anthony Stolarz.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začíná.
     
    Pevně doufáme, že chudáka Johna Gibsona nahradí od druhé třetiny Anthony Stolarz, protože brankář Ducks prošel v prvním dějství hotovým peklem, když pětkrát lovil puk ze své svatyně. Samozřejmě nám může být pouze líto to, že na utkání nebyl nominován Lukáš Dostál, se kterým by si Kačeři nejspíš vedli o něco lépe.
     
    Patrick Kane je po první třetině v dnešním utkání na 1+3 v kanadském bodování.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:29.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    Chicago Blackhawks – 13
    Anaheim Ducks – 6
     
    Máme za sebou naprosto neuvěřitelnou první třetinu duelu Chicaga s Anaheimem. Můžeme jen konstatovat, že na ledě byl jen jeden tým a to Blackhawks, kteří Kačery naprosto smazali z hrací plochy a dostali se do velice pohodlného pětibrankového náskoku, který jim stačí ve zbývajících čtyřiceti minutách kontrolovat. Nebo můžou samozřejmě přidat další zásahy, Ducks nevypadají, že by byli schopní klást odpor, zatím se nezmohli k ničemu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Chicago přestálo i zbytek oslabení bez újmy a Ryan Carpenter posílá kotouč za půlící čáru, tohle byla naprosto parádní třetina pro Blackhawks!
    19:32 Jonathan TOEWS - 5:0
     
    19:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    To je demolice Kačerů! Blackhawks dávají gól i v oslabení! V početní nevýhodě unikli do přečíslení dva na jednoho Brandon Hagel a JONATHAN TOEWS. První jmenovaný našel křižnou přihrávkou na pravý kruh svého parťáka a kapitán Chicaga trefil přesně bližší horní roh svatyně Ducks! Je potřeba další dvě třetiny hrát? Blackhawks vedou 5:0 a to mluví za vše! Asistence: Brandon Hagel.
     
    19:05
    Trevor Zegras má kotouč u levého hrazení, jenže nemá prostor na kombinaci. Puk se ale dostal na modrou čáru ke Kevinu Shattenkirkovi, jenž však míří nepřesně.
     
    18:35
    Sam Lafferty vzal kotouč na svou hůl a zvládl s ním přebruslit celé kluziště, dokonce donutil Gibsona k zakončení, především však získal pro Chicago čas.
     
    18:04
    Cam Fowler rozehrává na modré čáře doprava na Troye Terryho, Ducks postavili přesilovkový vzorec a hledají vhodnou pozici pro zakončení.
     
    17:49
    Wau, to byl střet! Connor Murphy narazil tvrdě na hrazení Joshe Mahuru a následně se strhla pořádná mela, když na sebe všech deset hokejistů v nepřehledné motanici skočilo. Bude se vylučovat. Kirby Dach a Nicolas Deslauriers dostávají dvě minuty za hrubost, k tomu Murphy dvě za vražení na hrazení. Je z toho přesilovka pro Anaheim.
    17:14 Ryan CARPENTER - 4:0
     
    17:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je to 4:0 pro Blackhawks, kteří prvnímu dějství skutečně dominují! Patrick Kane vypálil z pravého hrazení a RYAN CARPENTER tečoval kotouč na brankovišti mimo dosah Johna Gibsona, Chicago uštědřuje Kačerům v první třetině velkou lekci a vede o čtyři trefy! Asistence: Patrick Kane, Caleb Jones.
     
    16:57
    Patrick Kane a Ryan Carpenter motají svého svého soupeře v ponechané výhodě. Zatím hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    16:26
    Ryan Carpenter se dostal na levém kruhu do dobré palebné pozice, jenže svým pokusem jen vyprášil betony Johna Gibsona.
     
    15:58
    Adam Henrique posílá kotouč na pravý kruh, kde hraje Sonny Milano, ten však nedokázal přihrát svým spoluhráčům a kupředu jde Chicago.
     
    15:26
    Čtyři hráči stojí na puku v rohu hrací plochy za svatyní Johna Gibsona, sudí nechtějí přerušit a povzbuzují hráče, aby touš vydolovali z rohu ven.
     
    14:55
    Troy Terry se snažil dorážet kotouč, kteří jeho spoluhráči poslali na klec Chicaga ze středního pásma. Úspěšný nebyl.
     
    14:19
    Blackhawks nahazují kotouč za klec Ducks a spěchají napadat, tentokrát se však do rozehrávky Anaheimu vložil i Josh Mahura, který vyveze kotouč za půlící čáru.
    13:53 Patrick KANE - 3:0
     
    13:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago vede již 3:0! Alex DeBrincat narýsoval parádní přihrávku z levé strany do mezikruží, kde se puku ujal PATRICK KANE, jenž po dvou parádních asistencích zapisuje také gól! Gibsona nyní propálil ostrou přízemní ranou na lapačku, brankář Ducks je zralý na ručník. Blackhawks se dostávají do pohodlného tříbrankového náskoku. Asistence: Alex DeBrincat, Jake McCabe.
     
    13:30
    Poslední vteřiny přesilovky Ducks utíkají a Jestřábi opět vyhazují kotouč přes půlící čáru, Dylan Strome rychle spěchá vystřídat.
     
    13:05
    Chicago se opět osvobozuje vyhozením přes všechny čáry a Cam Fowler musí sebrat kotouč až za klecí Anaheimu.
     
    12:30
    Do situace dva na jednoho šli Ryan Carpenter a Sam Lafferty. První jmenovaný našel křižným pasem svého parťáka, ten však bekhendem puk zpracovat nedokázal.
     
    12:08
    Blackhawks vyhráli buly před svým gólmanem a celkem bez potíží vyvezli hrací předmět až za klec Johna Gibsona.
     
    11:42
    Docela úsměvný trest, Jake McCabe schytá dvě trestné minuty za to, že Troy Terry neudržel svou hůl v rukách. Na každý pád je tu přesilovka Ducks, kteří se nutně potřebují vrátit do zápasu.
     
    11:39
    Brandon Hagel dostal kotouč do mezikruží a okamžitě pálí, do střely mu ale vložil hůl Brendan Guhle, jenž pokus srazil do rohu hrací plochy.
     
    11:16
    Jestřábi zatím dupou do pedálů a jsou o parník lepším celkem, znovu se nastěhovali před klec soupeře. Patrick Kane však tentokrát přesný křižný pas narýsovat nedokázal.
     
    10:47
    Cam Fowler zatáhne puk za vlastní klec a následně bekhendem na pravé straně hrací plochy vyhodí puk přes obrannou modrou Ducks.
     
    10:13
    Vhazování před klecí Kačerů vyznělo lépe pro Jestřábi, sražená rána Patricka Kanea z levého kruhu však končí v ochranné síti za klecí Gibsona.
     
    09:48
    Jestřábi se dlouho v prostoru před Gibsonem neudrželi, jenže skvěle zapracoval Dylan Strome na útočné modré a znovu vysunul kupředu Patricka Kanea, jehož průnik však skončil jen ránou do betono brankáře Kačerů.
     
    09:16
    Kačeři se rychle dostávají po pravé straně opět kupředu, Troy Terry přenesl hru křižným pasem na levé křídlo, odkud pálil Maxime Comtois, jeho pokus zastavil Marc-Andre Fleury betonem.
     
    08:48
    Velká šance na druhé straně, Troy Terry se toho nyní nebál a najel si až do mezikruží, odkud vyslal ostrý projektil na lapačku Marca-Andre Fleuryho, jenž však jeho pokus do své rukavice chytá!
     
    08:26
    Blackhawks jsou i nadále v ofenzivě, Dominik Kubalík má stále puk na čepeli a krouží s ním po pásmu protivníka, nemá však prostor na střelu.
     
    07:58
    Nyní se hnal po pravé straně kupředu Dominik Kubalík, jenž však byl na kruhu zastaven dvěma bránícími protivníky.
    07:05 Alex DEBRINCAT - 2:0
     
    07:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago zdvojnásobuje své vedení! Patrick Kane opět narýsoval křižný pas z levé strany na pravou do předbrankového prostoru a smolař předchozích chvílí ALEX DEBRINCAT propálil Gibsona, když trefil přesně bližší horní roh klece Ducks! 2:0 pro Blackhawks! Asistence: Patrick Kane, Dylan Strome.
     
    06:58
    Chicago se opět tlačí před klec Kačerů, kotouč zaváží na levém křídle do třetiny protivníka šikovný Patrick Kane.
     
    06:25
    Další velká šance Chicaga a znovu je u ní Alex DeBrincat! Ten šel již sám na klec Ducks, jenže Johna Gibsona zasáhl svou ranou jen do betonu.
     
    05:58
    Jake McCabe se schoval s pukem za svatyni Blackhawks a počká, až oba celky dostřídají, následně rozehrává na pravé hrazení.
     
    05:25
    Anaheim přežil oslabení bez úhony a Rickard Rakell už může na ose hřiště startovat s pukem za útočnou modrou čáru.
     
    04:58
    Maxime Comtois opět vyhazuje černou pryž přes všechny čáry, druhá polovina početní výhodu se Jestřábům nedaří.
     
    04:16
    Ducks se nyní dvakrát rychle osvobodili vyhozením přes všechny čáry, díky čemuž mohli poslat na led čerstvé sály, puk má Nicolas Deslauriers.
     
    03:47
    Blackhawks měli dvě velké šance na to, aby zdvojnásobili své vedení a obě měl na čepeli Alex DeBrincat. Ten nejprve netrefil z levé strany poloprázdnou klec Ducks před sebou a následně z předbrankového prostoru pálil jen do lapačky Gibsona!
     
    03:09
    Uvidíme první přesilovku, Blackhawks dostanou šanci zvýšit svůj náskok, vyloučen je Trevor Zegras, jenž dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    02:58
    Chicago má ponechanou výhodu, brankář Marc-Andre Fleury už je na střídačce a výpad v šesti bruslařích rozjíždí Brandon Hagel.
     
    02:26
    Philipp Kurashev se s pukem schoval za klec Anaheimu, jenže následně neměl komu přihrát před svatyň Ducks a o touš přišel.
    01:38 Dylan STROME - 1:0
     
    01:38
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Něco málo přes minutu a půl to trvalo, než Chicago otevřelo skóre utkání! Nádhernou křižnou přihrávku poslal Patrick Kane puk z levé strany na pravou do předbrankového prostoru, kde Gibsona z bezprostřední blízkosti propálil na přední tyči DYLAN STROME a Blackhawks se ujímají vedení 1:0! Asistence: Patrick Kane, Alex DeBrincat.
     
    01:15
    Chicago zakládá další akci, za nahozeným pukem spěchal Alex DeBrincat, jenže obránci Anaheimu jej před ním stihli odehrát do bezpečí.
     
    00:48
    Cam Fowler sbírá kotouč v rohu kluziště za svou klecí a ometá jej o hrazení. Kupředu se následně po pravé straně vydává Trevor Zegras.
     
    00:18
    Blackhawks vyhráli první vhazování a okamžitě poslali touš až za klec Ducks, kam si pro puk vyjel brankář John Gibson, jenž pomůže spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní ceremonii máme za sebou, můžeme přistoupit k zápasu, na ledě už jsou pouze zahajovací formace.
     
    Oba celky stojí na modrých čarách a jsou připraveny k úvodnímu ceremoniálu. Před utkáním zazní státní hymna Spojených Států Amerických.
     
    V utkání má české zastoupení také škola rozhodčích, na čáře bude pomáhat hlavním sudím Libor Suchánek.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem fandům NHL. Utkání mezi Chicagem a Anaheimem by mělo odstartovat o půl třetí ráno. Jak však pravidelní fandové zámořské soutěže vědí, duel začne s tradičním několikaminutovým zpožděním. Mezitím si vpravo či níže můžete projít dnešní sestavy obou mužstev.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, McCabe, Regula, C. Jones – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – Dach, J. Toews, Hagel – Kurashev, T. Johnson, D. Kubalík – Lafferty, R. Carpenter, Borgström.
    Trenér: Derek King.

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Fowler, Mahura, Shattenkirk, Benoit, B. Guhle – Rakell, Zegras, Milano – T. Terry, Henrique, Comtois – Silfverberg, Steel, D. Grant – S. Carrick, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins.

    Rozhodčí: F. South, K. Sutherland – M. Shewczyk, L. Suchánek.
     
    Češi a Slováci, kteří mohou do utkání naskočit

    Jakub Galvas (CHI) – obránce
    Dominik Kubalík (CHI) – útočník
    Lukáš Dostál (ANA) – brankář
     
    Poslední vzájemný duel

    Naposledy se oba celky střetly letos v lednu, kdy poměřily síly téměř po roce. Na ledě Chicaga udělali Blackhawks z utkání s Ducks jasnou záležitost, když Kačery přemohli 3:0. Výhru Jestřábů pečetil v závěru utkání trefou do prázdné klece Dominik Kubalík. Bude se stejný scénář na stejném místě opakovat i dnes?

    16.1.22 Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 3:0
     
    Anaheim Ducks

    Kačerům nyní náleží 10. příčka v Západní konference, na které se usídlili s třiašedesáti body. Na 8. pozici Nashvilleu tak ztrácí pouhé tři bodíky a ačkoliv mají odehrány o tři zápasy více než Predators, stále jsou reálně v boji o play-off. Anaheim ale nutně potřebuje bodovat, pokud nechce, aby mu sezóna skončila po základní části a vyřazovací boje pak probíhaly bez jeho účasti.

    Forma Ducks je nevyzpytatelná, porážky se s výhrami poměrně rychle střídají, poslední čtyři duely jsou toho důkazem. Kačeři přitom všechny tyto zápasy sehráli v domácím prostředí. Nejprve však bez vstřelení jediného gólu podlehli Islanders (0:4). Následně však zvítězili, když poměrem 4:3 udolali Boston Bruins. V dalším klání pak těsně nestačili na Golden Knights z Vegas (4:5). Předevčírem si ovšem spravili chuť, když v prodloužení přemohli Žraloky ze San Jose 3:2.
     
    Chicago Blackhawks

    Jestřábům se v letošní sezóně nedaří, aktuálně jim patří až 14. pozice Západní konference, když na své konto dosud nastřádali jen osmačtyřicet bodů. Na příčky, které zajišťují postup do play-off, v současné chvíli ztrácejí téměř dvacet bodů. Nezbývá jim tak nic jiného, než se smířit s tím, že letos jim po základní části sezóna skončí a na vyřazovací boje si budou moci počkat do příštího ročníku. Sezóna sice ještě není u konce, ale musel by se stát zázrak, aby se Blackhawks k 8. místu přiblížili.

    Forma Chicaga navíc také není nijak úchvatná. Z posledních čtyř duelů vydolovali pouze dva body. Nejprve padli doma se St. Louis, aniž by vstřelili gól (0:4). Následně sice v United Center zvítězili, Edmonton ale udolali až v prodloužení 4:3. Poté však vyrazili do Philadelphie, kde prohráli s Flyers 3:4. Předevčírem se vrátili na vlastní led, jenže na něm schytali další porážku, když nestačili na Tampu Bay, které podlehli 3:6.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem příznivcům kvalitního hokeje! Zámořská NHL pokračuje dnes v noci dalšími jedenácti souboji. My se v textovém přenosu detailně zaměříme na duel, ve kterém Chicago Blackhawks přivítají na svém ledě Anaheim Ducks.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. D. Strome (P. Kane, DeBrincat), 8. DeBrincat (P. Kane, D. Strome), 14. P. Kane (DeBrincat, McCabe), 18. R. Carpenter (P. Kane, C. Jones), 20. J. Toews (Hagel), 21. Hagel (McCabe, C. Murphy), 35. D. Strome (P. Kane, S. Jones), 58. D. Strome (P. Kane, DeBrincat) – 25. Silfverberg (Steel, Mahura), 28. Zegras (Steel, H. Lindholm), 28. Henrique (Fowler, Comtois)


    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, McCabe, Regula, C. Jones – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – Dach, J. Toews (C), Hagel – Kurashev, T. Johnson, D. Kubalík – Lafferty, R. Carpenter, Borgström.
    Trenér: Derek King

    Anaheim Ducks: J. Gibson (21. Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Fowler (A), Mahura, Shattenkirk, Benoit, B. Guhle – Rakell, Zegras, Milano – T. Terry, Henrique, Comtois – Silfverberg (A), Steel, D. Grant – S. Carrick, Deslauriers (A).
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: South, Sutherland – Shewczyk, Suchánek.

    Diváci: 18 591
    bahis siteleri