TK k zahájení Generali Česká pojišťovna play off (kon.)
konec
Tisková konference k zahájení Generali Česká pojišťovna play off

Středa 09.03.2022, 13:00 • Síň slávy českého hokeje, OC Harfa, Praha • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Hezký den a vítejte u přenosu z tiskové konference k zahájení Generali Česká pojišťovna play off hokejové extraligy! Přítomni v Síni slávy českého hokeje jsou kromě tiskového mluvčího ČH Zdeňka Zikmunda i ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček, předsedkyně představenstva BPA sport marketing Jana Obermajerová a Václav Sochor, vedoucí komunikace společnosti Tipsport.
     
    Tisková konference začne za pár okamžiků.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Úvodní slovo má Zdeněk Zikmund.
     
    Sledujeme videa nejzajímavějších okamžiků proběhlé základní části.
     
    Slovo dostává Josef Řezníček.
     
    Josef Řezníček mluví o covidových opatřeních, které provázely celou základní část. Vzhledem k 15 účastníkům se zvedl celkový počet zápasů z 364 na 420, do sezóny zasáhly i OH a další turnaje a soutěže.
     
    Už 11. března začne předkolo, první čtveřice včetně vítěze prezidentského poháru Mountfieldu HK mají volno. Naopak kladenské Rytíře čeká baráž.
     
    Dopady pandemie byly hlavně v harmonogramu soutěže, kdy se muselo přeložit více než polovina utkaní (konkrétně 34). Ještě výraznějším omezením ale byl limit návštěvnosti na 1 000 diváků.
     
    Josef Řezníček odrecitoval konečnou tabulku ZČ, pochválil Hradec Králové i Motor České Budějovice a popřál Kladnu hodně štěstí v baráži. Mountfield pak dostává extra prostor jakožto vítěz a Zlín jakožto sestupující..
     
    Rekordy ELH:

    Novým rekordmanem v počtu utkání je Viktor Hübl (1 276), další rekord pak vytvořil Jakub Lev a to konkrétně v počtu odehraných utkání bez přestávky (596).

    Václav Varaďa se může stát teprve třetím trenérem, který získal tři tituly.
     
    Play-off:

    Předkolo proběhne 11-17. března, play-off na něj naváže o dva dny později a bude trvat maximálně do 30. dubna. Baráž začne 17. dubna a skončí nejpozději 29. dubna.

    Předkolo se hraje na tři vítězná utkání, další série už budou na čtyři výhry. Případná prodloužení budou mít 20 minut počtu 5+1 hráčů na obou stranách.

    V případě zásahu pandemie jsou připravena řešení, kdy v případě individuálních výskytů by došlo ke kontumacím.

    Rozhodčích bude v play-off 39 (19 hlavních a 20 čárových).
     
    Hned tři milníky může překonat Martin Růžička: 50 branek a asistencí v play-off (v obojím má 49) a 100 kanadských bodů (aktuálně má 98).

    Nejangažovanějším rozhodčím byl Oldřich Hejduk, který v 60 kolech odpískal 62 utkání a vyrovnal tak rekord.
     
    Slovo dostala Jana Obermajerová z BPA.
     
    Jana Obermajerová děkuje všem partnerům a sponzorům, zmiňuje taky projekt O kapku lepší hokej, který letos proběhl potřetí a orientačně zatím vynesl na 700 000 Kč. Ocenila taky individuální iniciativu klubů na podporu Ukrajiny, kdy např. Kladno se Spartou vytvořilo nový návštěvnický rekord O2 arény.
     
    V České Televizi bylo odvysíláno 44 utkání s průměrnou sledovaností 84 000 diváků, což odpovídalo procentu celého vysílání v Česku. Nejsledovanějším bylo lednové derby Kladna se Spartou.

    O2 TV sport přenosů zvládlo 41 přenosů, měli ale lepší sledovanost průměrnou (100 000) i nejvyšší (166 000 při utkání Kladno – Olomouc). O2 TV sport také pro play-off připravuje novinku v podobě speciální kamery.
     
    Obě televize se budou střídat ve vysílání utkání, vyjma finále, které bude sdílené. Je snaha dodržovat časy začátků 17-19 hodin.
     
    Soutěž Zlatá helma KB vyprodukovala šest nejlepších hráčů, kteří 3. května se porvou o titul absolutního vítěze. Soutěž bude pokračovat i v play-off.
     
    Zmínku dostává i virtuální ENYAQ hockey league, kterou ovládlo Dynamo Pardubice, a to jak v základní části, tak i v play-off.
     
    Štáb Hokejka.TV během základní části zvládla objet i všech 15 týmů a vyprodukovala tabulku NEJ podobnou NHL All-stars game.
     
    Mezi další doprovodné aktivity ELH patří mobilní aplikace Tipsport, kdy mohou fanoušci sledovat svůj oblíbený tým.

    Pro sběratele jsou vydávány hráčské kartičky, některé mají i speciální fotky z branek.
     
    Titulární partner play-off pojišťovna Generali si připravila projekt Šťastný puk, kdy si na 20 utkáních budou moci diváci z hlediště vysoutěžit finanční odměnu nebo dokonce i sportovní hodinky.
     
    Nyní se dostává na slovo i Václav Sochor z Tipsportu.
     
    Podle bookmakerů mají největší šanci na titul Třinec (3,9), Sparta (4,3) a Hradec (4,5). Naopak nejmenší mají Karlovy Vary (60,0). Pro zvýšení motivace je i letos připravena finanční odměna milion pro vítěze a půl milionu korun pro druhého finalistu. Všechna utkání budou i nadále živě i na Tipsport TV. Na konec března Tipsport připravuje v Berouně program spojený s ukázkou Stanley Cupu.
     
    Obermajerová: I letos budou připraveny v televizi pomocí virtuálních technologií připraveny vozy Škoda Auto.

    Poprvé v play-off se bude počítat i Radegast index. Nyní se ale bude hodnotit celý tým místo hráčů samotných. Důležitou roli budou mít také i fanoušci, kteří mohou svůj tým podpořit lajky a vyhrát pivo zdarma pro první domácí zápas svého týmu v příští sezóně.
     
    Nyní už je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Plzeň má v jednom utkání kolizi s fotbalem, čeká se na nějakou komunikaci týmů?

    Řezníček, Obermajerová: Je to v otázce hodin, než se to dohodne.
     
    Bylo v plánu, že by se zápasy hrály ob den?

    Řezníček: Nebylo to diskutováno. Myslíme si, že je to aktuálním způsobem lepší.
     
    To byla poslední otázka médií a tisková konference je tímto u konce. Hezký den. (13:48:55)

    Marek Baloun

    bahis siteleri