Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (0:0, 2:0, 0:0) Stav série: 1:0
HC Energie Karlovy Vary
Středa 09.03.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Ficenec, Král – Maxin, Hrabčák, Pekař, Fiala (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata (C).

    HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Kočí (A), Postl, Cipko, Anton, Mähler, Kubíček – Adámek, Zahejský, Šmíd, Váňa (A), Handl, Pavelec, Csabi (C), Pastor, Zeman.
     
    Do startu dorosteneckého play-off zbývá už jen několik minut. Lehkým favoritem série by měl být Liberec, ale Energie rozhodně není bez šance na úspěch. I vzájemné souboje v základní části a nadstavbě totiž byly poměrně vyrovnané. Ze šesti utkání čtyři vyhráli Bílí Tygři, dvakrát se radovaly Karlovy Vary.
     
    Vzhledem k tomu, že se osmifinále hraje jen na dva vítězné zápasy, bude nesmírně důležité už dnešní zahajovací utkání. Vítězi bude chybět už pouze jeden krůček mezi nejlepších osm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Jakubec hezkou přihrávkou přes celé pásmo oslovil v pravém kruhu Samuela Fialu. Ten si musel kotouč ještě zpracovávat, načež ho posunul proti holi Daniela Pekaře, jehož střela byla sražená.
     
    01:38
    Skrumáž před brankou Liberce! Pastor se Šmídem se snažili dorazit do sítě puk, který nebezpečně poskakoval v těsné blízkosti Hambálka. Domácí nepříjemnou situaci přečkali bez úhony.
     
    02:13
    Radek Janata se s tím nepáral a tvrdě napřáhl zpoza pravého kruhu. Adam Dybal přesvědčivým zákrokem přerušuje hru.
     
    02:48
    Špilka upadl ve vlastním obranném pásmu a Západočeši vycítili šanci. Radim Handl se od zadního mantinelu dostal až do střelecké pozice, v obležení protihráčů pak nezamířil přesně.
     
    03:40
    První velkou šanci už měli také Liberečtí! Kotouč proskákal přes karlovarské brankoviště až k Pavlu Průškovi, který z ostrého úhlu přestřelil z části odkrytou klec.
     
    04:47
    Dybal musel řešit nečekaný odraz puku od plexiskla. Samuel Fiala se už hnal do šance, karlovarský brankář kotouč včas odpálil.
     
    05:56
    Výborně to udělal Petr Pavelec, který se i s trochou štěstí prohnal přes střední pásmo. Za kruhy si srovnal puk ke střele zpoza beka a těsně minul Hambálkovu bránu.
     
    07:00
    Daniel Várady to zkusil bez přípravy od modré čáry. Na střele se nicméně projevilo, že už byl Várady pod tlakem a nebyla přesná.
     
    07:45
    Sledujeme pasáž s nepřesnostmi na obou stranách, ani jednomu týmu se teď nedaří nic vymyslet.
     
    08:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:16
    Přesilovku otevřel švihem od modré čáry Adam Csabi, který minul zařízení.
     
    08:36
    Radek Janata nachytal rozehrávajícího hráče Energie v nedbalkách a objevil se úplně sám před bránou! Obrovskou šanci ve vlastním oslabení ovšem nevyužil, Adam Dybal jeho střelu na lapačku zlikvidoval.
     
    09:31
    Liberec se osvobozuje.
     
    09:46
    Severočeši tohle oslabení brání velmi dobře a už to vypadá, že ho přečkají bez úhony.
     
    10:27
    Brankář Hambálek teď při rozehrávce malinko zaváhal před napadajícím Adámkem, ale Karlovarští z toho nakonec žádný prospěch neměli, puk vyjel do středního pásma.
     
    11:19
    Radim Handl přejel modrou čáru a střelou z dálky prověřil Vojtěcha Hambálka, který na druhý pokus přece jenom schoval kotouč v lapačce. Bude se vhazovat.
     
    11:27
    Nadějně rozjetou akci Jaromíra Péreze zastavil rozhodčí, píská se ofsajd.
     
    11:51
    Matyáš Adámek uvolnil Radima Handla, který měl mezi kruhy čas připravit si střelu. Vojtěch Hambálek ji reflexivně vytěsnil nad břevno!
     
    13:13
    Trošku riskantní rozehrávka energetiků darovala puk Jobkovi, který hledal ve druhé vlně Ehrenbergera. Tomu ke smůle šelem v nadějné pozici ujel puk.
     
    13:56
    Matěj Zeman se z pravé strany tlačil před Hambálka, který jeho snahu ukončil povedeným zákrokem. Následuje buly po jeho levici.
     
    14:38
    Rozhodčí Karlovým Varům odpustil – troufám si říct – jasné zakázané uvolnění. Severočeši na to museli rychle zareagovat, což se jim povedlo jen částečně. Puk totiž odehráli na střídačku a hra zůstane v jejich defenzivní třetině.
     
    15:36
    Jaromír Pérez se krásnou stahovačkou zbavil obránce Cipka, jenže vystřelit z mezikruží nestihl! Karlovarští mu kotouč na poslední chvíli vypíchli.
     
    16:34
    Adam Csabi se za to nebojí vzít a znovu to ukázal. Prudká střela z prostoru mezi kruhy a modrou čárou prosvištěla nebezpečně blízko okolo horního rohu liberecké klece.
     
    17:16
    Karlovy Vary předvedly už druhou fatální minelu v rozehrávce, tentokrát sám na branku chvátal Imrich Maxin! A troufl si na velkou parádu, jenže Dybal jeho střelu s hokejkou mezi nohama vyrazil.
     
    18:20
    Jaromír Pérez chytrou přihrávkou hledal k bráně najíždějícího obránce Macháčka, k němuž se kotouč jen těsně nedostal.
     
    19:07
    Vasyl Špilka si všiml na brankovišti nehlídaného Daniela Pekaře a adresoval mu prudkou přihrávku. Pekař následně v obrovské šanci netrefil kotouč dobře, přesto málem překonal Dybala, který už klouzal na druhou stranu. Puk proskákal těsně okolo tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut osmifinálové série přineslo vyrovnanou podívanou s šancemi na obou stranách. Největší příležitosti měli Bílí Tygři po dvou obrovských chybách v karlovarské rozehrávce, ani jeden samostatný únik pak nicméně nevyužili. Na první změnu skóre si ještě počkáme.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Ofsajd Liberce.
     
    21:03
    K zajímavé individuální akci se nadechl Jaromír Pérez, který je dnes evidentně při chuti. Po sólu se ještě z pravé strany snažil natlačit před Adama Dybala, na zakončení už pak nicméně neměl dostatek prostoru.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Mähler – 2 min., hákování).
     
    21:35
    Domácí mohli přesilovku bleskově využít. Nenápadná střela Marka Macháčka z poměrně ostrého úhlu překvapila Dybala a zastavila se na tyči!
     
    22:17
    Dybal zazmatkoval u zadního mantinelu a nechal karlovarskou bránu nekrytou, Liberečtí se ale ke střelecké šanci nedostali.
     
    22:50
    Následně Západočeši vyhazují.
     
    23:13
    Matyáš Váňa zaútočil při vlastním oslabení, jeden z domácích mu dobře padl do přihrávky a zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    23:29
    Souběžně s koncem oslabení měl vyloženou příležitost Zdeněk Šmíd, který uháněl sám na bránu! Zkusil to na Hambálkovu vyrážečku, liberecký gólman svůj tým parádně podržel.
     
    24:30
    Energetici překombinovali obrovskou šanci. Matyáš Adámek přihrál Adamu Csabimu před poloprázdnou klec, jenže Csabi se ještě svému parťákovi snažil přihrávku oplatit. To se ukázalo jako špatné řešení, Karlovarští nakonec vůbec nezakončili.
     
    25:31
    Liberečtí se snaží na šance hostů odpovědět. Puk se odrazil k Jakubu Ehrenbergerovi, který si sjel téměř do mezikruží a vystřelil mimo tři tyče.
     
    25:48
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Handl – 2 min., sekání).
     
    26:03
    Západočeši se hned na začátek oslabení úspěšně osvobozují.
     
    26:26
    A další vyhození Energie.
     
    27:10
    Rychlou kombinaci Liberce se snažil bez přípravy z levého kruhu zakončit Samuel Fiala, jemuž rána nesedla podle představ.
     
    27:56
    I teď se energetici souběžně s koncem vlastního oslabení dostali do zajímavé šance. Adámek obehrál bránícího hráče a i v pádu dokázal vystřelit z těžkého úhlu. Hambálek si situaci pohlídal.
     
    29:05
    Průšek dobře vyjel proti Cipkovi a zblokoval jeho pokus od modré lajny hned v zárodku.
     
    29:43
    Maxin se pokusil odvážně vyvézt puk z obranného pásma Liberce, ale nepovedlo se mu to a Tadeáš Vološín posléze zabránil karlovarské šanci efektivní rybičkou.
     
    31:00
    Karlovy Vary mají v těchto chvílích o něco více ze hry a jsou silné na kotouči. Domácím se naopak nedaří déle se udržet v útoku.
     
    32:28
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Macháček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velká radost v Liberci, domácí ve vlastním oslabení otevírají skóre! Bílí Tygři i ve čtyřech podnikli rychlý útočný výpad, Matouš Jakubec vyvezl puk přes střední pásmo a RADEK JANATA ho na konci akce poslal do sítě. Asistence: Matouš Jakubec.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Zahejský – 2 min., podrážení).
     
    34:18
    Liberec začal pasáž čtyři na čtyři aktivně a nahrnul se před Dybala, který puk raději schoval v lapačce a hra je přerušena.
     
    34:46
    Následuje zkrácená přesilovka Severočechů, ve které se nebál zaútočit hostující Pastor. Obraně šelem pomohl vypíchnutím brankář Hambálek.
     
    35:43
    Damian Hrabčák dostal nabito na modrou čáru a ranou těsně nad ledem prověřil gólmana.
     
    36:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři po konci přesilovky zvyšují na 2:0! Ve skrumáži mezi kruhy do kotouče pohotově plácl SAMUEL FIALA, jehož střela propadla Dybalovi přes vyrážečku až za brankovou čáru. Asistence: Vasyl Špilka.
     
    37:09
    Zdeněk Šmíd měl slušnou příležitost na korekci a připravil si střelu v pravém kruhu. Hambálkovi pomohl obětavý Macháček, který výborně klekl do rány.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., podrážení).
     
    38:01
    Bílí Tygři odpalují puk do bezpečí.
     
    38:34
    Domácí zatím soupeři vůbec nedovolují usadit se v útočném pásmu. Karlovarští jsou možná trošku opaření z posledních minut.
     
    39:08
    Teď už to ale pro Energii vypadalo nadějněji, Tobiáš Pastor se s pukem dostal až mezi kruhy a střelou do horní části branky donutil Vojtěcha Hambálka ke kvalitnímu zákroku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padly dva góly, Liberec drží vedení 2:0. Dlouho bezbrankové skóre prolomili domácí při vlastním oslabení a jelikož se zanedlouho prosadili pro změnu těsně po konci přesilovky, nesou si do kabiny slibný náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kočí – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:32
    Petr Pavelec se v oslabení objevil úplně sám před Hambálkem a po příjmu přihrávky z levé strany rychle střílel. Branku však minul!
     
    41:03
    A další tutovka Energie v liberecké přesilovce. Zdeněk Šmíd dostal hezkou zpětnou přihrávku a ujížděl na Hambálka, kterého si položil, ale puk už nedokázal zasunout do brány. Navíc ještě přepadl přes Hambálkův beton a domácí dostanou dvě minuty.
     
    41:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hambálek – 2 min., podrážení, odpyká Macháček).
     
    42:27
    Začala zkrácená početní výhoda Západočechů. Daniel Várady se prezentoval pěkným hitem, Jakubec pak poslal kotouč do bezpečí.
     
    43:04
    Hraje se znovu pět na pět.
     
    43:31
    Jaromír Pérez si natáhl kotouč na střed a trefil blokujícího Antona. Následně přilétlo před hostující branku nahození od modré, Dybal si kromě první střely musel hlídat ještě Hrabčáka, který chtěl dorážet.
     
    44:33
    Imrich Maxin nestihl vyklidit útočné pásmo, píská se liberecké postavení mimo hru.
     
    44:51
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Pavelec – 2 min., faul kolenem).
     
    45:26
    Macháček skvěle vytvořil střeleckou pozici Radku Janatovi, jehož bombu z mezikruží pohotově vykopl Adam Dybal.
     
    45:59
    Po Janatově šanci už Karlovy Vary brání s větším přehledem a osvobozují se.
     
    46:24
    Milan Tadeáš Jobek se hezky zbavil posledního bránícího protihráče a už před ním byl jen Dybal! Jobkovi se nicméně procpat kotouč pod jeho beton nepovedlo.
     
    47:45
    Domácím se nepovedlo vyvézt puk do bezpečí a byla z toho solidní šance pro Zemana, jehož svižou střelu zpoza kruhů Hambálek dobře viděl.
     
    49:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Špilka – 2 min., podrážení).
     
    49:10
    Radek Janata odvezl puk do bezpečí a nahodil ho po mantinelu za branku.
     
    49:53
    Matteo Kočí nahazoval od modré a před Hambálkem ještě dobře clonil další karlovarský hráč. Nebezpečná teč skončila těsně vedle.
     
    50:20
    Západočeši mají velký přesilovkový tlak, Vojtěch Hambálek však všechny střely vidí a zapisuje další povedené zákroky.
     
    51:48
    Už se hraje pět na pět. O puk se dlouho bojovalo v rohu kluziště, až ho vydolovali Karlovarští, jejichž akci ukončil obránce Várady.
     
    52:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ficenec – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:05
    Nahození Mattea Kočího možná lehce přizvedl jeden z libereckých hráčů. Puk prolétl nebezpečně blízko nad Hambálkovým břževnem.
     
    53:54
    Liberec už byl pod tlakem, pak se ale k puku dostal Adam Král a vyhodil ho.
     
    54:20
    Kotouč znovu putuje až k bráně energetiků, tohle oslabení už domácí zřejmě přečkají.
     
    54:58
    Jakub Anton prokázal pevné nervy a ve středním pásmu si troufl na riskantní manévr proti liberecké přesile. Poradil si ale výborně.
     
    55:23
    Matyáš Adámek střílel zpoza pravého kruhu. Hambálek měl ztíženou práci, kromě puku ho totiž zasáhla i hokejka, která Adámkovi při střele vylétla z rukou a také si to namířila na branku.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Adámek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:33
    Milan Tadeáš Jobek si navedl kotouč na osu hřiště a tvrdou střelou prověřil Dybala, kterého puk možná zasáhl do masky. Karlovarský gólman si každopádně poradil.
     
    56:57
    Ofsajd Liberce.
     
    57:34
    Domácí jsou teď ve vlastní přesilovce hodně pasivní, ale za současného skóre už jim to nemusí tolik vadit.
     
    58:32
    Maxinovi při snaze o střelu sjel puk z hole a pomalu se došoural až k Dybalovi, který byl nucený přerušit hru. Liberec získává buly v útočném pásmu a soupeři se krátí čas.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vološín – 2 min., podrážení).
     
    58:48
    Ještě to může být zajímavé, pokud Karlovy Vary odvolají gólmana, zahrají si v šesti proti čtyřem. Hostující střídačka si bere oddechový čas.
     
    Energetici na buly skutečně vyrážejí v šesti.
     
    59:10
    Liberečtí se obětavě vrhají do střel a blokují jeden pokus Západočechů za druhým.
     
    59:43
    Jakubec padl hned dvakrát do rány Adámka, hosté už nemají čas!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Přestože padlo málo gólů, první souboj osmifinálové série rozhodně nenudil. Bílí Tygři vyhráli 2:0 a do Karlových Varů si vezou postupový mečbol.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (18:16:02)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 33. Janata (Jakubec), 37. Fiala (Špilka)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Ficenec, Král – Maxin, Hrabčák, Pekař, Fiala (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata (C).
    HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Kočí (A), Postl, Cipko, Anton, Mähler, Kubíček – Adámek, Zahejský, Šmíd, Váňa (A), Handl, Pavelec, Csabi (C), Pastor, Zeman.
    Liberec 2 0 K. Vary
    #1 Středa 09.03.2022 • 16:00
    Liberec - K. Vary 2:0
    #2 Pátek 11.03.2022 • 18:00
    K. Vary - Liberec 0:5
    bahis siteleri