Basilej – Marseille 1:2 (kon.) | Rennes – Leicester 2:1 (kon.) | Kodaň – Eindhoven 0:4 (kon.)
Alkmaar – Bodö/Glimt 2:2 (po pr.) | Gent – PAOK 1:2 (kon.) | AS Řím – Arnhem 1:1 (kon.)
Linz – Slavia 4:3 (kon.) | Feyenoord – Partizan Bělehrad 3:1 (kon.)
konec
FC Kodaň
0:4 (0:2)
PSV Eindhoven
Čtvrtek 17.03.2022, 18:45 • Parken Stadium (Kodaň) • Evropská konferenční liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního večera! (20:38:01)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:3.
     
    Hostům se i druhém poločase podařilo vstřelit dvě branky a zaslouženě tak postupují do dalšího vyřazovacího kola Evropské konferenční ligy. V 79. minutě navýšil vedení PSV na 3:0 Zahavi po přihrávce Doana do prázdné branky. V samém závěru pak vstřelil čtvrtou branku nizozemského klubu Madueke.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Noni MADUEKE - 0:4
     
    90+1
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hostům to stále nestačí! Čtvrtý přesný zásah přidává NONI MADUEKE, jenž dostal přihrávku za hranici vápna navedl si míč na levou nohu a obstřelil brankáře Johnssona, který si na balón při zákroku sáhl. Asistence: Bruma.
     
    90
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Érick Gutiérrez, přichází Bruma.
     
    90
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Yorbe Vertessen.
     
    90
    PSV rozehrálo rohový kop nakrátko, hostující fotbalisté kombinují na útočné polovině a bez problémů kontrolují vývoj utkání.
     
    89
    PSV v závěru ještě rozehraje rohový kop. Madueke táhl útok po pravé straně, ale ve skluzu mu míč z nohy odebral jeden z obránců.
     
    87
    Veerman se mohl dostat ke střele zpoza vápna, ale malou chvíli ztratil balón, aby ho následně vybojoval. Domácí už nemají mnoho sil a chuti k tomu, aby postupovali vpřed.
     
    85
    Eindhoven kombinuje pět minut před koncem řádné hrací doby na vlastní polovině. Do kombinace se zapojuje také Drommel. Hosté po prvním zápase potvrdili roli favorita a zaslouženě si dnes dojdou pro postup.
     
    84
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Eran Zahavi, přichází Carlos Vinícius.
     
    84
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Noni Madueke.
     
    83
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Jens Stage, přichází Emil Höjlund.
     
    83
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Pep Biel, přichází Andri Baldursson.
     
    82
    Na druhé straně se domácí pokusili o ohrožení branky, ale Drommel bez problémů lapil balón a dodává svému týmu zhruba deset minut před koncem střetnutí klid.
    79. Eran ZAHAVI - 0:3
     
    79
    PSV právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Druhou branku v utkání stříli ERAN ZAHAVI, který stál na konci krásné akce. Po dlouhém nákopu hostů se míč po rychlé kombinaci dostal k Doanovi, jenž z první naservíroval před svatyni Kodaně právě izraelskému útočníkovi, jenž tak nejspíše zpečetil postup nizozemského celku. Asistence: Ricu Doan.
     
    79
    Hosté se dostali do zakončení, v záklonu zakončoval hlavou jeden z útočníků nizozemského klubu. Jeho pokus zamířil hodně vysoko nad břevno domácí branky.
     
    78
    Vavro srazil Doanův centr za vlastní branku. Uvidíme další rohový kop pro PSV Eindhoven.
     
    76
    Na hřiště zamířil teprve šestnáctiletý Sahsah, který tak zažívá nyní premiérů v evropských pohárech. Poprvé se nyní dostává tento mladá fotbalista na středu k míči.
     
    75
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Roony Bardagji, přichází Noah Sahsah.
     
    74
    Hosté se dostali s míčem před velké vápno, kde všechno nebezpečí zažehnal jeden z domácích stoperů, který v sedě odkopl balón do bezpečí.
     
    72
    Lerager vypálil z velké dálky hodně tvrdnou ránu, která by snad protrhla síť. Jeho bomba však končí těsně mimo branku.
     
    70
    Götze skončil na zemi a ohlížel se za rozhodčím. Ten zůstává v klidu, domácí balón nestíhají. Kulatý nesmysl míří ke stoperům PSV.
     
    69
    Vzápětí vidíme i rohový kop na druhé straně. Z pohledu Eindhovenu však nešlo o vydařený pokus, centr nebyl rozehrán ideálně a skončil u obránce na přední tyči.
     
    68
    Drommel měl po delší době práci v podobě centru od rohového praporku. Míč se však vznesl do malého vápna, kde neměl hostující gólman těžkou práci, když míč vyboxoval pryč z vápna.
     
    67
    Další akce PSV končí na nepřesné přihrávce, Doan ještě z křídla vracel míč zpět do středu pole, ale tam jeho spoluhráči zbytečně chybovali.
     
    66
    Götze centroval do vápna, kde se míč se štěstím dostal k Doanovi, ten v otočce již nedokázal přihrát, a tak se k míči zpět opět dostanou domácí.
     
    64
    Opět se domácí dostávají k dlouhodobější kombinaci, která však stále nikam nevede. Eindhoven má zápas pod kontrolou, nyní se navíc dostane k autovému vhazování.
     
    63
    Roony ze dostal k pokusu z velkého úhlu. Jeho rána ale skončila hodně vysoko nad brankou Eindhovenu. Rozehrávat bude Drommel.
     
    62
    Domácí fanoušci po zákroku ve vápně PSV žádali penaltu. Po rychlém protiútoku skončil před Drommelem na zemi jeden z útočníků dánského celku. Hlavní arbitr však zůstává v klidu.
     
    60
    Střádající Veerman z pravé strany centroval do vápna, kde málem našel volného spoluhráče před Johnssonem. Ten nakonec lapil míč těsně před zakončením hostujícího útočníka.
     
    59
    Další nákop domácích končí pouze u záložníků PSV, kteří mohou opět rozehrát na spoluhráče dopředu.
     
    58
    Úvodní tlak domácích je za námi. S míčem už opět operují hosté, kteří nedávají Kodani mnoho šancí.
     
    57
    Lerager ve skluzu zahrál rukou. Míč rozehrají se středu pole hráči PSV.
     
    55
    Domácí mužstvo vstoupilo do druhého poločasu o poznání aktivněji. Kodaň nyní drží balón, vypracovala si velkou šanci, ale Eindhoven má zatím vše, zdá se, pod kontrolou.
     
    53
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Joey Veerman.
     
    53
    Po pohledné kombinaci se domácí dostali do zatím největší příležitosti v utkání! Na konci akce však na malém vápně selhal jeden z domácích v zakončení.
     
    52
    Gakpo se na malou chvíli zapojil do hry, ale následně opět končí na zemi a zdá se, že nebude moci pokračovat. U hostující lavičky se navíc začínají svlékat hráči z klubových mikin. Nejspíše tak uvidíme první střídání.
     
    50
    Vavro poslal Gakpa zezadu po skluzu tvrdě k zemi, následně došlo ke strkanici, po které inkasuje za řeči žlutou kartu i Gutiérrez. Gakpo leží na zemi a je ošetřován.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Érick Gutiérrez (PSV Eindhoven).
     
    49
    Žlutou kartu dostává Denis Vavro (FC Kodaň).
     
    48
    Kodaň kombinuje na vlastní polovině, ale zatím se nedostává s míčem na útočnou polovinu.
     
    47
    Druhý poločas začíná tvrdým zákrokem jednoho z domácích hráčů, po kterém následuje domluva od hlavního arbitra.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Peter Ankersen, přichází Elias Jelert.
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází William Böving, přichází Davit Chočolava.
     
    Po prvním poločase vedou zaslouženě hosté 2:0. O první branku utkání se postaral už v 10. minutě Zahavi, který se štěstím prostřelil domácího brankáře po pěkné přihrávce Götzeho. Domácí si v prvním poločase nevypracovali téměř žádnou šanci na změnu skóre. Naopak hosté se pak radovali podruhé, v závěru poločasu po přihrávce Maxe zakončoval do odkryté branky Götze.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rozhodčí v prvním poločase nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Žlutou kartu dostává Kevin Diks (FC Kodaň).
     
    44
    Na opačné straně Drommel bez větší práce. Gólman PSV pouze chytl balónů, který k němu pomalu docestoval. První poločas se blíží ke svému závěru.
     
    43
    Doan zkoušel štěstí z velké dálky, jeho rána směřující k pravé dolní tyči měla dobré parametry, ale Johnsson měl odkrytý pohled a hodně času na zákrok.
     
    42
    A zatím se tak bez problémů děje. Eindhoven drží balón i přes vysoké napadání domácích, kterým se prozatím nepodařilo zachytit míč.
     
    41
    Kodaň se na chvíli dostala s míčem na útočnou polovinu, ale opět ho nedokázala déle udržet. Hosté tak mají nyní možnost dohrát poločase s míčem v držení.
     
    40
    Aktivní Gakpo se dostal z levé strany do vápna a velmi nebezpečné zakončoval z úhlu. Jeho pokus byl sražen a míč nakonec orazítkoval břevno!
    38. Mario GÖTZE - 0:2
     
    38
    PSV právě vstřelilo branku!
    Eindhoven navyšuje svůj náskok na dvě branky! Gakpo opět zavezl míč před vápno, roztáhl hru do strany, kde byl připraven na centr Philipp Max, jenž přesnou přihrávkou našel ve vápně volného MARIA GÖTZEHO. Ten neměl těžkou práci dostat z bezprostřední blízkosti balón do sítě domácí branky. Asistence: Philipp Max.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Mario Götze (PSV Eindhoven).
     
    36
    Gakpo rozjel se středu pole pohlednou akci, Zahavi následně po jeho přihrávce roztáhl hru na pravé křídlo, kde jeden z jeho spoluhráčů nesmyslně ztrácí.
     
    35
    Domácí příznivci nyní hlasitě pískají, protože hosté předvádějí kombinaci a nechtějí za každou cenu půjčím míč svému soupeři.
     
    33
    Götze vzápětí na útočné polovině rovněž poslán k zemi. Následoval přímý kop pro PSV, který ale nepřinesl vůbec nic. Míč se po sražené střele dokutálel k Johnssonovi, jenž ho pošle zpět do hry.
     
    32
    Doan byl zatahán za dres a skončil na zemi. Hra musela být na malou chvíli přerušena. Uvidíme další rozehrávku ze strany hostů.
     
    31
    Na druhé straně po chybě domácí obrany zakončoval zpoza vápna Zahavi, jenže jeho pokus skončil pouze na těle jednoho z domácích obránců.
     
    30
    Ten skončil za hostující brankou po hlavičce jednoho z domácích hráčů, který nenasměroval míč ideálně mezi tři tyče. Odkop od branky pro Drommela.
     
    29
    Po zhruba půl hodině hry lze konstatovat, že to dnes budou mít domácí hodně složité. Eindhoven je dnes skvělý s míčem na kopačkách a zatím suverénně udává tempo hry. Domácí se však nyní po delší době dostali na útočnou polovinu a vybojovali rohový kop.
     
    27
    Gakpo dostal dlouhý pas po lajně, ale nejspíš byl mírně zatahán za dres a míč ztratil. Rozhodčí však nechává hru plynou dále. Následuje tak pouze autové vhazování domácího FC.
     
    26
    Rohový kop sice nepřinesl možnost na změnu skóre, ale Eindhoven nadále pokračuje s míčem na kopačkách. Hostující celek doslova vládne držení míče a domácí fotbalisté to mají prozatím velmi složité.
     
    25
    Uvidíme další rohový kop pro PSV. Gakpo si naběhl na dlouhou průnikovou přihrávku a ihned přihrával na Gotzeho pod sebe. Ten z první pálil pouze do připraveného bloku obránce, jenž srazil míč za vlastní branku.
     
    24
    Eindhoven na malou chvíli zase uklidňuje hru. Několik desítek přihrávek na vlastní polovině zatím vede pouze k mírnému posunu do středu hrací plochy.
     
    23
    Samotný Gakpo pak rozehrával od rohového praporku. Jeho centr směřující do středu velkého vápna ale další příležitost na změnu skóre nepřinesl.
     
    22
    Gakpo odcentroval do vápna, jeho přihrávku srazil jeden z domácích obránců. Míč skončil za brankou Kodaně. Uvidíme další rohový kop.
     
    21
    Götze servíroval do vápna z levé strany hezký centr, který ale srazil první obránce před ním. PSV se dostane k rozehrávce od postranní čáry.
     
    20
    PSV Eindhoven si vyměňuje balón na vlastní polovině. Další z nákopů na nabíhajícího útočníka nevyšel. Domácí Johnsson se dostane k odkopu od branky.
     
    18
    A tím to nekončí. Kodaň se dostala také k rohovému kopu. Centr, jenž se vznesl do vápna ale příliš nebezpečný nebyl. I tak domácí mají k dispozici další rozehrávku od rohového praporku.
     
    17
    Ta nepřinesla žádné vetší nebezpečí. Naopak dopředu mohli spěchat hosté, kteří se udrží na útočné polovině díky obranném zákroku jednoho z obránců PSV, po kterém míč končí za postranní čarou. Uvidíme autové vhazování.
     
    16
    Zahavi po tvrdém střetu zůstal na zemi, hosté mají možnost v podobě standardní situace z hodně velké dálky.
     
    15
    Jeden z domácích hráčů se pomocí individuálních schopností dostal na levé křídlo, kde vzápětí míč ztrácí. Téměř zadarmo ho tak opět získávají hosté, kteří postupují směrem vpřed.
     
    14
    Další nákop hostů pak končí za brankou Kodaně. K rozehrávce od vlastní branky se tak dostane Johnsson.
     
    13
    Hosté se dostali po přihrávce Götzeho k centru z levé strany. Střílená přihrávka však pouze proletěla vápnem, nenašla žádného adresáta,
     
    12
    Kodaň po inkasované brance poprvé delší dobu s balónem na kopačkách, domácí však prozatím pouze kombinují na vlastní polovině.
    10. Eran ZAHAVI - 0:1
     
    10
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení! PO dlouhém nákopu se k míči na hranici velkého vápna dostal k míči Mario Götze, jenž šikovnou přihrávkou našel volného ERANA ZAHAVIHO. Útočník PSV vypálil z první a se štěstím prostřelil domácího brankáře Johnssona. Asistence: Mario Götze.
     
    9
    Hosté se dostali po sražené ráně k rohovému kopu, který odvrátili domácí obránci do bezpečí. I přesto pokračují hosté s balónem na kopačkách.
     
    8
    Domácí se na malou chvíli dostali k míči, následně došlo k nákopu dopředu, po kterém se balón dostal do zámezí. Autové vhazování pro PSV.
     
    6
    PSV se po ztrátě míče opět k němu dostalo rychle zpátky. Domácí se v úvodních minutách pouze brání a domácí fanoušci už to dávají najevo hlasitým bučením.
     
    5
    Gakpo se na pravém křídle snažil prokličkovat do vápna Kodaně, ale domácí obránci si na křídelníka Eindhovenu dali pozor a celou situaci bez problémů zvládli.
     
    4
    Eindhoven nadále pokračuje v kombinaci na vlastní polovině, hosté vyčkávají na vhodnou příležitost k průniku na útočnou polovinu.
     
    3
    Kodaň dlouho nevydržela u balónů. Hosté míči rychle získali a nyní už kombinují na vlastní polovině.
     
    2
    Po střetu u postranní čáry byla na malou chvíli hra přerušena, nyní už se pokračuje. K autovému vhazování se dostanou domácí.
     
    1
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali fotbalisté hrající za klub z Nizozemska. Hosté ihned nakopávali dopředu, kde zasahoval poprvé slovenský obránce Vavro.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba dva celky právě nastoupily na hrací plochu! Utkání začne za několik okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kodaň: Johnsson – P. Ankersen, Vavro, Boilesen (C), Diks – Stage, Lerager, Jóhannesson – Falk, Biel, Böving.
    Náhradníci: Guadagno – Baldursson, Bardagji, Haarbo, E. Höjlund, Jelert, Oikonomou, Sahsah, Chočolava.
    Trenér: Thorup J.

    PSV Eindhoven: Drommel – Mauro Júnior, Teze, Boscagli, Max – I. Sangaré, M. Götze, É. Gutiérrez – Doan, Zahavi, Gakpo (C).
    Náhradníci: Muller, Mvogo – Bruma, Vinícius, Ledezma, Madueke, Obispo, Romero, Seelt, van Ginkel, Veerman, Vertessen.
    Trenér: Schmidt R.

    Rozhodčí: Collum W.
     
    PSV Eindhoven

    Zatímco Kodaň se do osmifinále dostala napřímo, hosté si museli postup vybojovat. V předkole narazili na Tel Aviv, přes který nakonec s dávkou štěstí postoupili. PSV se v tabulce nizozemské soutěže nachází na druhé místě se ztrátou dvou bodů na první Ajax Amsterdam. V zápase proti Kodani jsou hosté favoritem, ale na základě prvního střetnutí nelze odhadovat, který z celků nakonec vybojuje postup. Hráčem, který v dresu PSV nastřílel v evropské soutěži nejvíce gólů je Cody Gakpo s třemi přesnými zásahy, z nichž dva zaznamenal právě v posledním vzájemném souboji.

    Poslední odehraná utkání v EKL:
    PSV – Kodaň 4:4
    M. Tel Aviv – PSV 1:1
    PSV – M. Tel Aviv 1:0
     
    FC Kodaň

    Domácí celek postoupil přímo do osmifinále a čekal tak pouze na soupeře, kterým se nakonec stal nizozemský Eindohoven. V dánské lize Kodani patří první příčka s náskokem pěti bodů na druhé Brondby. Klub z hlavního města prohrál v domácí lize pouhé dva zápasy a ve skvělých výkonech pokračuje i v Evropské Konferenční lize. Nejlepším střelcem Kodaně v EKL je španělský záložník Pep Biel, jenž doposud vstřelil sedm branek, ke kterým přidal také šest asistencí.

    Poslední odehraná utkání v EKL:
    PSV – Kodaň 4:4
    Kodaň – Slovan Bratislava 2:0
    Lincoln – Kodaň 0:4
     
    První vzájemné utkání nabídlo velmi zajímavou podívanou. Fanoušci sledovali na hřišti PSV osmigólové představení, ze kterého ani jeden z celků nevyšel jako vítěz. Dánský klub po prvním poločase na hřišti soupeře vedl 3:1, domácí však v 70. minutě srovnali na 3:3. Zhruba deset minut před koncem si pak hosté vzali vedení zpět a zdálo se, že si nakonec pro tři body dojdou. Radost jim však pět minut před koncem řádné hrací doby zkazil střelce Zahavi, jenž vyrovnal na 4:4.
     
    Dobrý den! Vítám vás u textového přenosu z utkání osmifinále Evropské konferenční ligy, ve kterém se střetne domácí FC Kodaň proti hostům z PSV Eindhoven.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Adam Mitáš

    Branky: 10. Zahavi (M. Götze), 38. M. Götze (Max), 79. Zahavi (Doan), 90+1. Madueke (Bruma)

    Karty:   45. Diks (KOD), 49. Vavro (KOD) – 37. M. Götze (PSV), 50. É. Gutiérrez (PSV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:3.
    FC Kodaň: Johnsson – P. Ankersen (46. Jelert), Vavro, Boilesen (C), Diks – Stage (83. E. Höjlund), Lerager, Jóhannesson – Bardagji (75. Sahsah), Biel (83. Baldursson), Böving (46. Chočolava).
    Náhradníci: Guadagno – Baldursson, Haarbo, E. Höjlund, Jelert, Oikonomou, Sahsah, Chočolava.

    Trenér: Thorup J.

    PSV Eindhoven: Drommel – Mauro Júnior, Teze, Boscagli, Max – I. Sangaré, M. Götze (90. Vertessen), É. Gutiérrez (90. Bruma) – Doan (84. Madueke), Zahavi (84. Vinícius), Gakpo (C) (53. Veerman).
    Náhradníci: Muller, Mvogo – Bruma, Vinícius, Ledezma, Madueke, Obispo, Romero, Seelt, van Ginkel, Veerman, Vertessen.

    Trenér: Schmidt R.

    Rozhodčí: Collum W
    10.03.2022
    Eindhoven - Kodaň 4:4

    Branky: 21. Gakpo (Madueke), 50. Doan (Gakpo), 70. Gakpo (M. Götze), 85. Zahavi (Gakpo) – 6. Jóhannesson (Böving), 23. Biel (Falk), 43. Lerager (Biel), 78. Biel

    Karty:   75. Teze (PSV), 90+3. É. Gutiérrez (PSV) – 49. Kristiansen (KOD), 87. E. Höjlund (KOD)

    Neproměněná penalta: 62. Gakpo (PSV), brankář Grabara zneškodnil

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:10.
    bahis siteleri